Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 8 maja 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo super! Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze poszlo :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 8 maja 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo90 powodzenia! :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 447 413

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera jak pech to pech! Jutro mamy pojawić sie w klinice na badania kontrolne jak z moim zdrowiem. Szczegółowe badania moczu i krwi. Mowię do koordynatorki nie No spoko ja jak koń nigdy nie choruje. Od wielu lat nie miałam przeziebienia a na zwolnieniu lekarskim nigdy nie byłam. Wiec rano wstaje z gorączka 38 gardło zawalone, katar leje sie z nosa każdy mięsień mnie rwie! Musiałam wziąć wolne( szefowa była zdziwiona) nam nadzieje ze to nie przekreśli naszych szans na to badanie. Próbuje domowe sposoby aby troche sie podnieść bo leki odpadaja. Macie jakieś rady na takie cholerne przeziębienie?!

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 9 maja 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo90 ale pech! W jeden dzień ciężko będzie się podleczyc. Ja stosuje imbir z miodem i cytryna, na noc może wziąć polopiryne s no i jeszcze kanapki z czosnkiem, ale z czosnkiem nie przesadzaj bo źle działa na żołądek. No i najważniejsze inhalacje na katar jak masz inhalator. A i mi ostatnio mega szybko pomogła rutinacea Max. Zdrówka życzę!

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4470 1431

    Wysłany: 9 maja 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo :(
    Herbata z miodem.i cytryna, ewentualnie z malinami. Poza tym czosnek to naturalny antybiotyk. Niech mąż Cię naklepie spirytusem takim jak do odkażania się kupuje i właśnie herbata i pod kołdrę się wypocić. Ewentualnie jeszcze domowy sposób mleko z masłem, miodem i czosnkiem. A nie ma opcji przełożyć tego badania na inny dzień?

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 9 maja 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo co za pech no :-( oby ta choroba nie wplynela na Twoje wyniki badan i szybkiego powrotu do zdrowia zycze <3 daj znac jak jutro po badanich.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 447 413

    Wysłany: 9 maja 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za porady:) stosuje wszystkie po kolei:) Abi niestety nie możemy przełożyć termin składania papierów sie kończy wiec juz i tak gonimy ogon:( dam jutro znać co i jak.

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4470 1431

    Wysłany: 9 maja 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzymam kciuki żebyś rano czuła się o wiele lepiej. Może to jakaś jednodniówka...

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 10 maja 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo i jak u Ciebie dzisiaj ze zdrowiem? Mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4470 1431

    Wysłany: 10 maja 2019, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo kciuki zaciśnięte, czekamy na wieści :)

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 447 413

    Wysłany: 10 maja 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) troche lepiej ale gardło mam tak zajechane ze ho ho:) gadam jak stary zboczeniec😂 Jesteśmy tu od 11.30 i jeszcze kilka godzin przed nami. Mam pokute ręce a jeszcze raz bedą mnie kuc😢 Narazie przychrzanili sie do jednego wyniku powtarzają go bo moze nas wykluczyć z badań :( wiec czekamy. Jak wszystko skończymy to napisze co i jak. Bo najważniejsze przed nami wizyta z lekarzem prowadzącym

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4470 1431

    Wysłany: 10 maja 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo oby jeden wynik nie wpłynął aż tak mocno na ostateczną decyzję.... Zerkam jak informacje od Ciebie a sama jestem w drodze... 15:20 powinnam być na miejscu... Zabieg planowany o 16 a ja o 15 przyjmuje nospe i ibum max :)

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 10 maja 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi powodzenia! Daj znać po!

    Liliputkowo90 za Ciebie też cały czas trzymam kciuki!

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 447 413

    Wysłany: 10 maja 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!! Jesteśmy!!!!! Zakwalifikowali nas!!!! Ale sie cieszę! W środę ustalamy stymulację i działamy :) Abi trzymam kciuki za Ciebie daj znać jak będziesz po :)

    ABI90, Rubii, Marcowa2017.23 lubią tę wiadomość

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1833 585

    Wysłany: 10 maja 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Dziewczyny!!!! Jesteśmy!!!!! Zakwalifikowali nas!!!! Ale sie cieszę! W środę ustalamy stymulację i działamy :) Abi trzymam kciuki za Ciebie daj znać jak będziesz po :)


    Super !!!! Gratulacje:*

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4470 1431

    Wysłany: 10 maja 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Jajowody drożne. Nie bolało. Czułam tylko rozpieranie podczas zakładania tego cewnika. Zła wiadomość jest taka że na lewym jajniku jest torbiel 31mm... Czyli ten cykl i tak jest do bani...

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1833 585

    Wysłany: 10 maja 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że drożne super że nie bolało. I co teraz z tą torbiela?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4470 1431

    Wysłany: 10 maja 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział że powinna się wchłonąć. Dla swojego spokoju w przyszłym tygodniu pojadę do swojego lekarza. W końcu poprzedni lekarz hodował mi pęcherzyki po 40mm... Czyli problem tkwi aby ta owulację ogarnąć... Tzn mam taką nadzieję...

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 447 413

    Wysłany: 10 maja 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi super ze drożne zawsze to jakaś dobra wiadomość. Kurde z ta torbielą nic ciekawego...

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 11 maja 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ABI90 że pisałaś że ciekawe co u mnie :)
    i wracam do was :)

    z najlepszymi wieściami jakie mogą przynieść. Dzisiaj testowałam, bo temperatura skoczyła mi do 37,21 i WYNIK POZYSTYWNY!! <3

    JESTEM W CIĄŻY! <3
    https://zapodaj.net/8eddc10017daf.jpg.html

    Rubii, Marcowa2017.23, ABI90 lubią tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego