Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dzisiaj zrobiłam test ił(innej firmy co prawda) i wyszła kreska prawie niewidoczna... Boje się, że mogła to być ciąża biochemiczna i jej już nie ma do tego piersi już mnie tak nie bolą jak wczoraj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 05:23
❤Ada&Pola❤
-
Nalia, a czy ty robiłaś to badanie krwi już? Zostaw już inne testy, bo może trafiłaś na wadliwy i teraz się niepotrzebnie stresujesz. Zrób badanie krwi.
Klaudia, po długości cyklu tylko, nie da się dni płodnych ustalić.
Ja mam ładny wykres i też lipa.. zrobiłam ten test żeby już się nie łudzić bo widzę, że temperatura spada i czuję, że okres na dniach się zacznie. Miałam, też nadzieję, że dzisiaj będę miała podwójnie szczęśliwy dzień bo podpisuję wreszcie umowę na czas nieokreślony
Męża wywalam na badania nasienia. 20.11 wizyta u lekarza, może coś mi doradzi nowego jak to już będzie pół roku.
A w rozmowach powiem, że się budujemy, więc jeszcze dajemy sobie czas na wybudowanie domu. Może porozmawiam z mamą, ale się boję. Bo moja kuzynka chyba 7 lat starała się o dziecko i tyle szumu o niej było w rodzinie, że masakra6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Nalia, a czy ty robiłaś to badanie krwi już? Zostaw już inne testy, bo może trafiłaś na wadliwy i teraz się niepotrzebnie stresujesz. Zrób badanie krwi.
Klaudia, po długości cyklu tylko, nie da się dni płodnych ustalić.
Ja mam ładny wykres i też lipa.. zrobiłam ten test żeby już się nie łudzić bo widzę, że temperatura spada i czuję, że okres na dniach się zacznie. Miałam, też nadzieję, że dzisiaj będę miała podwójnie szczęśliwy dzień bo podpisuję wreszcie umowę na czas nieokreślony
Męża wywalam na badania nasienia. 20.11 wizyta u lekarza, może coś mi doradzi nowego jak to już będzie pół roku.
A w rozmowach powiem, że się budujemy, więc jeszcze dajemy sobie czas na wybudowanie domu. Może porozmawiam z mamą, ale się boję. Bo moja kuzynka chyba 7 lat starała się o dziecko i tyle szumu o niej było w rodzinie, że masakra
Ja też tak mówię, że musimy skończyć jedno (budowę), potem będziemy myśleć dalej i na wszystko przyjdzie czas A na jakim etapie jesteście, jeśli mogę spytać?
PS. Gratulacje z powodu umowy! Ja odliczam już też do tego momentu, choć u mnie jeszcze kilka miesięcy -
Dziewczyny,
Mam wyniki!
Progesteron 107 nmol/l czyli 33,7 ng/ml
A beta 105,3 U/l! A widzę, że Wy poddajecie normy w mlU/ml... Czy moja wtedy jest w normie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 09:23
Letitbe, tym_janek, PLPaulina, lollla7, k91 lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia mówiłam, że to obcy Super! Gratuluje. Ledwo przyszłaś i już..
Twoim zadaniem teraz jest odpoczywać, zbadać betę ponownie i zarazić nas ciążowymi wirusami
PS progesteron też masz ładny, nie martw sięNalia lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Nalia - SUPER!!! Gratuluję Trzymam mocno kciuki aby obcy się ładnie rozwijał
Marta...a, rozumiem cię w 100%. Ja też czasem myślę, czy by mamie powiedzieć. Znam ją jednak na tyle, że wiem, że zupełnie przypadkowo może się wygadać babci albo jakiejś swojej koleżance, a potem to już się rozniesie... więc wolę na razie trzymać tą informację między moim mężem, najlepszą przyjaciółką i Wami. Ale jeżeli ty jesteś pewna, że Twoja mama nie powie nikomu dalej (nawet przypadkowo), jeśli ją o to poprosisz, to myślę, że powinnaś powiedzieć Wsparcie bliskich jest super ważne, a mama czasem nawet lepiej zrozumie niż mąż.
PS Gratuluję umowy👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyJa akurat nie czuję, że w problemach w zajściu w ciąże łatwo się rozmawia z rodziną..
Lepsza przyjaciółka.. Jakoś z mamą na takie tematy nie czułabym się komfortowo.
Dziś zaczęłam 1dc i odpuszczam już po prostu .. na luzie teraz wszystko. Zmęczona jestem po prostu..tym_janek lubi tę wiadomość
-
Najgorzej jak wszyscy się dookoła dowiedzą a potem gadają za plecami, współczują, litują się... Najlepszy przyjaciel mąż i nasza gromadka która ma podobne problemy najlepiej zrozumie
Ja mam 9dc i od tego cyklu mam nowy termometr microlife z dwoma miejscami po przecinku zamierzam też wypróbować testy owulacyjne, może w moim przypadku będą przydatne? Warto spróbowaćtym_janek lubi tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100