Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 18 marca 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dwa bociany widziałam :D To musi być znak :D

    malutka_mycha, agniecha2101, lollla7, Marta..a lubią tę wiadomość

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8172 5715

    Wysłany: 18 marca 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zdecydował się na badanie :) niby żeby mi udowodnić w jakiej jest świetnej formie. Pal sześć jego motywację :D
    I mam pytanie, czy któraś robila takie badanie w okolicach Katowic i może polecić placówkę.
    Frelcia widzialam że leczysz się w klinice Angelius. Jakie badanie tam robiliście? Mikroskopowe badanie nasienia wystarczy na początek? Czy lepiej od razu zrobić coś jeszcze? Jesteś zadowolona z tej kliniki?
    na stronie jest możliwość przeprowadzenia podstawowego badania albo kompletnego, lepiej to drugie żeby mieć więcej informacji?

    "podstawowe badanie nasienia – obejmuje ono określenie czasu upłynnienia, lepkości, objętości i pH , a także informację o liczbie plemników, ich aglutynacji oraz ruchu z podziałem na ruch: postępowy, niepostępowy oraz brak ruchu.

    koszt podstawowego badania nasienia: 65 zł

    Kompletne badania nasienia – obejmuje ocenę wszystkich powyższych parametrów, jak również:

    Test POX– ocena ilości aktywnych leukocytów
    Test eozynowy– test żywotności plemników
    MAR test– bezpośredni test wykrywający obecność przeciwciał przeciw plemnikowych klasy IgG
    Morfologia plemników– ocenia odsetek plemników o prawidłowej budowie."

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 18:05

    tym_janek, Balladyna lubią tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Kompleksowo lepiej. I dna i mar i hba przez które u nas trzeba robić ivf. Parametry dna i hba są stale. Nie da się ich poprawić.

  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8172 5715

    Wysłany: 18 marca 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to też robią w klinice? Tylko dodatkowo trzeba poprosić?

    f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2018, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy zlecenie lekarza ale myślę że tak.

    malutka_mycha lubi tę wiadomość

  • Miniaczek Debiutantka
    Postów: 7 13

    Wysłany: 19 marca 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyobraźcie sobie, że powtórzyłam dziś bete, bo nie dawało mi spokoju fakt, że byla na poziomie 1.8 i dzis wyszła mi 284.8 !!!! Jestem przeszczesliwa i przerażona jednoczesnie :D jutro ide do gin :)

    karakorum, MartitaS, malutka_mycha, Olinekka91, lollla7, Marta..a, melba, PLPaulina, tym_janek, Kruszynka91, Poczekalnia, rosamare lubią tę wiadomość

    p5s1g8p.png
  • karakorum Autorytet
    Postów: 694 559

    Wysłany: 19 marca 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje <3

    syy2e6yd5nsa7qgr.png
    01.03.18 - mała A. jest z nami! 3460 g, 53 cm.
    j5rbroeqz7m7iach.png
    10.05.19 - V. sprawiła, że jesteśmy w komplecie <3 3030 g, 49 cm.
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 19 marca 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również gratuluję :-)

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaczek gratuluję!

    Zaczyna mnie boleć brzuch jak na okres..dziś 22 dc. Humoru też już nie mam.

  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaczek - super, że udało się tak szybko ;)

    Odebrałam dzisiaj wyniki i lekko się podłamałam...
    FSH 7,83 (3,5-12,5)
    LH 7,49(2,4-12,6)
    TSH 4,030 (0,27-4,2)
    FT4 19,92 (12-22)
    FT3 6,99 (3,1-6,8)
    prolaktyna 510 (102-496)

    Stosunek LH/FSH = 0,96.

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 23dc i też już bóle przedmiesiączkowe się zaczynają, ale to wcale jeszcze nie musi nic oznaczać ;-)

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, wiekszosc wynikow miesci sie w normach, ale jak na moje oko pewnie dostaniesz cos na zbicie tsh. Lec z wynikami do lekarza, bedziesz wiedziala na czym stoisz.

    Agniecha- oby!

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek mam wizytę u nowej gin, zobaczymy co powie. Jak nie ona to do endokrynologa się przejdę

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • melba Autorytet
    Postów: 533 127

    Wysłany: 19 marca 2018, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki tarczycy nie są w porządku (mogłyby być gorsze). Endo pewnie wyśle Cię na atpo i atg. Żeby zaoszczędzić czas to może zrób przed wizytą u endo. Nie wszystkie laby robią te badania. Polecam iść do endokrynologa, dobrze też zrobić sobie usg tarczycy (ale to już endo ogarnia). :-)

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    XII 2015 początek (napro)starań
    Mąż: OAT (przyczyna nieznana)
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 19 marca 2018, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobić je oddzielnie czy lepiej powtórzyć + atpo i atg, żeby było z jednego badania?

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • tym_janek Autorytet
    Postów: 2584 2702

    Wysłany: 19 marca 2018, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaczek, gratulacje! Zapraszamy do naszego wątku na fioletowej stronie ;)

    MartitaS, nie musi być z jednego badania. Ale jak nie musisz oszczędzać to dla świętego spokoju możesz wszystkie tarczycowe zrobić na raz. Koniecznie idź do endokrynologa ;) TSH powinno być poniżej 2,5, więc pewnie dostaniesz hormony na zbicie ;) Prolaktyna troszkę wysoko, ale ona jest super podatna na stres, więc warto powtórzyć wynik w jakimś innym dniu mniej więcej o podobnej godzinie i zobaczyć czy nadal jest za wysoko. I przed pobraniem krwi postaraj się trochę zrelaksować.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 23:03

    👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2018, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Jestem nowa na forum, oczywiście jestem rocznikiem 91 i z mężem od ponad pół roku staramy się o dziecko.
    Mam regularne okresy, co 28/30 dni. Aktualnie jestem na 35 dc , a okresu brak. 2 testy negatywne. Wczoraj badanie beta hcg 0,1 mlU/ml ... co jest grane , czy możliwe ze ciąża już jest, a wyniki wychodzą negatywne bo jest za wcześnie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 07:53

  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 20 marca 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek - ja to właśnie zawsze się stresuję przed pobraniem. Kiedyś bez problemu, mogłam patrzeć jak mi pobierają, ale jakieś dwa lata temu tak mi "gmerała' igłą w środku, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok, od tamtej pory nie umiem się zrelaksować. Od tamtej pory prolaktynę mam w górnej granicy albo lekko ponad. Dodatkowo mam sporo na głowie (wiadomo jak każdy) i trochę wszystko się odbija, ale chciałam zrobić już badania, bez przekładania.
    No i poszłam za ciosem i zrobiłam dzisiaj anty-TPO i TG, jutro wyniki ;)

    tym_janek, melba lubią tę wiadomość

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • melba Autorytet
    Postów: 533 127

    Wysłany: 20 marca 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra_b wrote:
    Hej:)
    Jestem nowa na forum, oczywiście jestem rocznikiem 91 i z mężem od ponad pół roku staramy się o dziecko.
    Mam regularne okresy, co 28/30 dni. Aktualnie jestem na 35 dc , a okresu brak. 2 testy negatywne. Wczoraj badanie beta hcg 0,1 mlU/ml ... co jest grane , czy możliwe ze ciąża już jest, a wyniki wychodzą negatywne bo jest za wcześnie?

    Mógł się zdarzyć cykl bezowulacyjny. Albo psychika :) już tak miałam,że dopiero jak zrobiłam betę (0.1) to kolejnego dnia dostał[email protected] Albo owu Ci się przesunęła? Mierzysz tempkę? Pół roku to niby nie dużo, ale warto zrobić podstawowe badania, tak dla świętego spokoju :)

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    XII 2015 początek (napro)starań
    Mąż: OAT (przyczyna nieznana)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę punkcja:)

    malutka_mycha, MartitaS, Poczekalnia, mala_misia lubią tę wiadomość

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego