Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Mąż zdecydował się na badanie niby żeby mi udowodnić w jakiej jest świetnej formie. Pal sześć jego motywację
I mam pytanie, czy któraś robila takie badanie w okolicach Katowic i może polecić placówkę.
Frelcia widzialam że leczysz się w klinice Angelius. Jakie badanie tam robiliście? Mikroskopowe badanie nasienia wystarczy na początek? Czy lepiej od razu zrobić coś jeszcze? Jesteś zadowolona z tej kliniki?
na stronie jest możliwość przeprowadzenia podstawowego badania albo kompletnego, lepiej to drugie żeby mieć więcej informacji?
"podstawowe badanie nasienia – obejmuje ono określenie czasu upłynnienia, lepkości, objętości i pH , a także informację o liczbie plemników, ich aglutynacji oraz ruchu z podziałem na ruch: postępowy, niepostępowy oraz brak ruchu.
koszt podstawowego badania nasienia: 65 zł
Kompletne badania nasienia – obejmuje ocenę wszystkich powyższych parametrów, jak również:
Test POX– ocena ilości aktywnych leukocytów
Test eozynowy– test żywotności plemników
MAR test– bezpośredni test wykrywający obecność przeciwciał przeciw plemnikowych klasy IgG
Morfologia plemników– ocenia odsetek plemników o prawidłowej budowie."Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 18:05
tym_janek, Balladyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wyobraźcie sobie, że powtórzyłam dziś bete, bo nie dawało mi spokoju fakt, że byla na poziomie 1.8 i dzis wyszła mi 284.8 !!!! Jestem przeszczesliwa i przerażona jednoczesnie jutro ide do gin
karakorum, MartitaS, malutka_mycha, Olinekka91, lollla7, Marta..a, melba, PLPaulina, tym_janek, Kruszynka91, Poczekalnia, rosamare lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miniaczek - super, że udało się tak szybko
Odebrałam dzisiaj wyniki i lekko się podłamałam...
FSH 7,83 (3,5-12,5)
LH 7,49(2,4-12,6)
TSH 4,030 (0,27-4,2)
FT4 19,92 (12-22)
FT3 6,99 (3,1-6,
prolaktyna 510 (102-496)
Stosunek LH/FSH = 0,96.
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
nick nieaktualny
-
Wyniki tarczycy nie są w porządku (mogłyby być gorsze). Endo pewnie wyśle Cię na atpo i atg. Żeby zaoszczędzić czas to może zrób przed wizytą u endo. Nie wszystkie laby robią te badania. Polecam iść do endokrynologa, dobrze też zrobić sobie usg tarczycy (ale to już endo ogarnia).
-
Miniaczek, gratulacje! Zapraszamy do naszego wątku na fioletowej stronie
MartitaS, nie musi być z jednego badania. Ale jak nie musisz oszczędzać to dla świętego spokoju możesz wszystkie tarczycowe zrobić na raz. Koniecznie idź do endokrynologa TSH powinno być poniżej 2,5, więc pewnie dostaniesz hormony na zbicie Prolaktyna troszkę wysoko, ale ona jest super podatna na stres, więc warto powtórzyć wynik w jakimś innym dniu mniej więcej o podobnej godzinie i zobaczyć czy nadal jest za wysoko. I przed pobraniem krwi postaraj się trochę zrelaksować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 23:03
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyHej:)
Jestem nowa na forum, oczywiście jestem rocznikiem 91 i z mężem od ponad pół roku staramy się o dziecko.
Mam regularne okresy, co 28/30 dni. Aktualnie jestem na 35 dc , a okresu brak. 2 testy negatywne. Wczoraj badanie beta hcg 0,1 mlU/ml ... co jest grane , czy możliwe ze ciąża już jest, a wyniki wychodzą negatywne bo jest za wcześnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 07:53
-
Tym_janek - ja to właśnie zawsze się stresuję przed pobraniem. Kiedyś bez problemu, mogłam patrzeć jak mi pobierają, ale jakieś dwa lata temu tak mi "gmerała' igłą w środku, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok, od tamtej pory nie umiem się zrelaksować. Od tamtej pory prolaktynę mam w górnej granicy albo lekko ponad. Dodatkowo mam sporo na głowie (wiadomo jak każdy) i trochę wszystko się odbija, ale chciałam zrobić już badania, bez przekładania.
No i poszłam za ciosem i zrobiłam dzisiaj anty-TPO i TG, jutro wynikitym_janek, melba lubią tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Sandra_b wrote:Hej:)
Jestem nowa na forum, oczywiście jestem rocznikiem 91 i z mężem od ponad pół roku staramy się o dziecko.
Mam regularne okresy, co 28/30 dni. Aktualnie jestem na 35 dc , a okresu brak. 2 testy negatywne. Wczoraj badanie beta hcg 0,1 mlU/ml ... co jest grane , czy możliwe ze ciąża już jest, a wyniki wychodzą negatywne bo jest za wcześnie?
Mógł się zdarzyć cykl bezowulacyjny. Albo psychika już tak miałam,że dopiero jak zrobiłam betę (0.1) to kolejnego dnia dostałam@. Albo owu Ci się przesunęła? Mierzysz tempkę? Pół roku to niby nie dużo, ale warto zrobić podstawowe badania, tak dla świętego spokojuagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny