Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Kruszynka91 Autorytet
    Postów: 511 558

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 06:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj 12dpo kusi mnie zatestowac ale nie - czekam do soboty. Dzisiaj śniło mi się ze zrobiłam dwa testy i na jednym wyszły dwie kreski a na drugim 6 kresek i nie wiedziałam co to znaczy więc chciałam wam zdjęcie przesłać z zapytaniem ;)

    malutka_mycha, Iseko, agniecha2101, Marta..a, lollla7, meggire, Poczekalnia, rosamare, PLPaulina lubią tę wiadomość

    km5sroeqzvrm7hel.png

    28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

    1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 kresek to może na trojaczki odrazu :-D

    rosamare lubi tę wiadomość

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Kami15 Debiutantka
    Postów: 12 12

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała dłuższy czas ból obu piersi na dole ?
    Już z 10 dzień mnie męczy i zastanawiam się jaka może być tego przyczyna.

    Dajcie znać :)

    Kami15
  • rosamare Koleżanka
    Postów: 46 14

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami15 mnie bolą piersi przy braniu duphastonu (mam niedomogę lutealną) tak właśnie jak opisujesz na dole i trochę też po bokach :)

    👰🔹Brak owulacji🔹Hiperprolaktynemia
    🤵 ✔️
    VpdKp1.png
  • meggire Przyjaciółka
    Postów: 109 44

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie natury medycznej. Jestem w trakcie robienia badań do hsg, odebrałam dzis wynik posiewu i jest dodatni na escherichia coli i enterococcus faecalis. Zapisałam sie juz na wizytę do gin. Czy Waszym zdaniem wstępowanie tych bakterii moze meic związek z bezskutecznym staraniami?

    17 cs
    euthyrox 75/100, dostinex, B complex, wit D3, acard, Glucophage 1500, neoparin po owulacji

    maj 2018 HSG - jest drożność

    po leczeniu immunosupresyjnym (październik 2018)
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8292 5766

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam przed gabinetem, mąż oddaje plemniki. Tylko geniusza na chwilę zostawiłam samego i zaznaczył że nikogo nie upoważnia do odebrania wyników (bo nie chciało mu się druków czytać :/) i zamiast jutro po pracy od razu jechać i sprawdzać to muszę na niego czekać. On chyba nie zdaje sobie sprawy jak się tym stresuje. Faceci to jest jednak inny gatunek

    f1d9680377.png
  • Marta..a Autorytet
    Postów: 3588 1289

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggire ja miałam już w ciąży te enterococcus i dostałam globulki na 12 dni.. brr.. nie wiem czy były już wcześniej, ale moje leczenie trwało aż 12 dni i przed hsg na pewno będziesz musiała się ich pozbyć. A możliwe że były wcześniej bo w ciąży nie miałam żadnych ich objawów.

    malutka_mycha ja tam go rozumiem bo ja nawet na ip nikogo nie upoważniłam bo nie chciałam tracić czasu :P a na badaniu też byłam z mężem ale razem z nim w pokoju żeby go powspierać ;) mój wyniki sam odbierał i chyba dobrze, że sam bo przy naszej morfologii 0% lepiej że mógł na spokojnie sam to przeczytać.

    dqprj44jb0x2dhmw.png
    85993e3kces1pard.png
    15.06.2020 - córeczka 9tc <3
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8292 5766

    Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawa się rozwiązała. Jednak będzie mógł jechać sam więc sobie to załatwi. Ale ciężko wytrzymać. A męża pytałam czy mam wchodzić z nim to stwierdził że mam czekać :)
    Teraz znowu ten czas do owulacji będzie mi się strasznie dlużyć:(

    f1d9680377.png
  • Marta..a Autorytet
    Postów: 3588 1289

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki żebyście mogli tak jak my schować te wyniki jakie by nie były na dno szafy i zobaczyć dwie kreseczki na koniec tego cyklu :)

    dqprj44jb0x2dhmw.png
    85993e3kces1pard.png
    15.06.2020 - córeczka 9tc <3
  • Kami15 Debiutantka
    Postów: 12 12

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w środę miała dostać okres i dzisiaj zrobiłam rano test.
    Pojawiły się na nim dwie kreski, ale druga taka blada.
    Nie chce się nastawiać, bo różnie może być..
    Czy któraś z Was tak miała i okazało się, że np. test był wadliwy ?

    Od razu poszłam zrobić betę, dzisiaj po 15:00 wyniki..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 10:44

    agniecha2101, mala_misia lubią tę wiadomość

    Kami15
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami15 wrote:
    Dziewczyny w środę miała dostać okres i dzisiaj zrobiłam rano test.
    Pojawiły się na nim dwie kreski, ale druga taka blada.
    Nie chce się nastawiać, bo różnie może być..
    Czy któraś z Was tak miała i okazało się, że np. test był wadliwy ?

    Od razu poszłam zrobić betę, dzisiaj po 15:00 wyniki..

    Kami, może pokaż zdjęcie? Ale myślę, że jak blada kreska to już możesz zacząć się cieszyć ;) a ile dpo?

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Kami15 Debiutantka
    Postów: 12 12

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/614d0c013b8ea.jpg.html

    Działa ?

    Kami15
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa. Widziałam już dużo słabsze kreski, z których po badaniu wychodziła piękna beta <3 Leć na betę ;) A ja już Ci gratuluję :D

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Kami15 Debiutantka
    Postów: 12 12

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na becie już byłam :)
    Wyniki koło 15:00 :)
    Jeszcze długie trzy godziny :(

    Ehh, póki co nie dziękuję :)

    Myślicie żeby dalej pić inofem czy na razie przestać ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:08

    Kami15
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami15 wrote:
    https://zapodaj.net/614d0c013b8ea.jpg.html

    Działa ?

    Piękna kreska. ♡
    Jeśli nie bierzesz żadnych leków które mogły to spowodować to: GRATULACJE ! <3

  • Kami15 Debiutantka
    Postów: 12 12

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston :)
    Póki co nie dziękuję, ale nadzieja jest już duża :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:19

    Kami15
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston na to nie wpływa.. :)

    Pamiętam swój test w listopadzie i || kreski. Zaraz zrobiłam drugi. Bo przecież dwa się mylić nie mogą. I na drugi dzień kolejny..
    Do tej pory trzymam na pamiątkę.. :D :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:09

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

  • Kami15 Debiutantka
    Postów: 12 12

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do tej 15:00 jestem bardzo ciekawa jaki wynik będzie :)
    Koleżanka jak jeszcze nie wiedziała, że jest w ciązy i też zrobiła bete to miała bardzo niską 14.
    Ja też już ten schowałam na pamiątkę :)

    PLPaulina gratuluję !! :*

    Kami15
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami15 wrote:
    https://zapodaj.net/614d0c013b8ea.jpg.html

    Działa ?
    Piękna i wyraźna już kreseczka :-) Gratulacje :-)

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Kami15 Debiutantka
    Postów: 12 12

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki bety :)
    Wynik: 73,3 :)

    MartitaS, meggire, agniecha2101, Marta..a, PLPaulina, mala_misia, tym_janek, melba, Poczekalnia, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

    Kami15
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego