Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggire wrote:
    Dziewczyny, 7dpo brązowe ślady na papierze. Zwykle mam plamienia przed okresem ale nie aż tak wcześnie... co to może być? Wcześniejszy okres po prostu? W plamienie implantacyjne nie za bardzo wierze. Nie mam problemów z progesteronem, 7dpo miewam w okolicach 20.

    No to rzeczywiście moze byc implantacja lub wcześniej sie zaczelo plamienie. Kiedys tak miałam, a lekarz nic na ten temat nie umiał powiedzieć

    meggire lubi tę wiadomość

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • meggire Przyjaciółka
    Postów: 109 44

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przyszły mi wyniki badań.

    Tsh równo miesiąc temu 0,9 dzis 1,9 :/
    I ft3 spadło z 3,5 na 2,8 (norma 2.30-4.20)

    Jak myślicie zwiększyć dawkę euthyrox? Biore teraz 75, widocznie za mało...

    Zawsze miałam ft3 na poziomie 3,4-3,5, dziwi mnie ten spadek. Zna sie ktoś na tarczycy?

    Prog 21, ale u mnie to nic nie znaczy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 21:14

    17 cs
    euthyrox 75/100, dostinex, B complex, wit D3, acard, Glucophage 1500, neoparin po owulacji

    maj 2018 HSG - jest drożność

    po leczeniu immunosupresyjnym (październik 2018)
  • Kruszynka91 Autorytet
    Postów: 511 558

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u endokrynologa i zwiększył mi dawkę letroxu z 50 na 75.
    Meggire sama bym na twoim miejscu nie kombinowala. Teoretycznie masz wszystko w normie więc lepiej żeby to lekarz zadecydował.
    Co do plamien to z tego co wiem to implantacyjne jest w 9dpo ale nie każdy je ma.

    km5sroeqzvrm7hel.png

    28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

    1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie w 9dpo, od 6 do 12dpo. Czyli Meggire by się lapala. U mnie trochę temperatura poszła w dół, a ładnie się ten wykres zapowiadal

    f1d9680377.png
  • meggire Przyjaciółka
    Postów: 109 44

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic z tego nie bedzie, dzis znowu plamienie brązowe... okres sie rozkręca bardzo wcześnie.

    17 cs
    euthyrox 75/100, dostinex, B complex, wit D3, acard, Glucophage 1500, neoparin po owulacji

    maj 2018 HSG - jest drożność

    po leczeniu immunosupresyjnym (październik 2018)
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :(

    f1d9680377.png
  • meggire Przyjaciółka
    Postów: 109 44

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh mi też :( miałam nadzieje że z zastrzykami z heparyny się uda, a to już drugi cykl i nic... mam jeszcze zastrzyki na lipiec. Zapisałam się do dr Maksyma, dziewczyny z forum na fb bardzo go polecały ale gdzieś z tyłu głowy mam już myśl, że od września klinika. Już nawet upatrzyłam sobie dr Zamorę z Novum.

    17 cs
    euthyrox 75/100, dostinex, B complex, wit D3, acard, Glucophage 1500, neoparin po owulacji

    maj 2018 HSG - jest drożność

    po leczeniu immunosupresyjnym (październik 2018)
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w lipcu idę do kliniki bo mój gin to chyba znachor. A stwierdziłam że szkoda mi czasu na szukanie nowego zwykłego gina

    f1d9680377.png
  • Harmina Koleżanka
    Postów: 40 16

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Od października 2017 jestem bez antykoncepcji hormonalnej, od maja staramy się o bobasa, w tym cyklu bardzo intensywnie i myślałam że już musi się udać ale niestety :-( dziś przyszła @. Poczytuje już forum od dawna i mam nadzieję że mnie przyjmiecie :-)

  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmina wrote:
    Czesc dziewczyny. Od października 2017 jestem bez antykoncepcji hormonalnej, od maja staramy się o bobasa, w tym cyklu bardzo intensywnie i myślałam że już musi się udać ale niestety :-( dziś przyszła @. Poczytuje już forum od dawna i mam nadzieję że mnie przyjmiecie :-)

    Witaj kochana na naszym wątku. Kibicujemy wam oczywiście, abyś na krótko tutaj zagościła :-)

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggire wrote:
    Eh mi też :( miałam nadzieje że z zastrzykami z heparyny się uda, a to już drugi cykl i nic... mam jeszcze zastrzyki na lipiec. Zapisałam się do dr Maksyma, dziewczyny z forum na fb bardzo go polecały ale gdzieś z tyłu głowy mam już myśl, że od września klinika. Już nawet upatrzyłam sobie dr Zamorę z Novum.

    Pierwsze co zrób już dziś to wyślij chłopa na badanie nasienia. Już dziś. Po pierwsze lekarz z kliniki jako pierwsze zada wam pytanie czy wyniki męża już są. A jeśli będą złe to jego kuracja trwa 3 miesiące...... Chcesz potem tyle czekać ? Ja niestety to przechodziłam.... Nie polecam.

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • meggire Przyjaciółka
    Postów: 109 44

    Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekalnia wrote:
    Pierwsze co zrób już dziś to wyślij chłopa na badanie nasienia. Już dziś. Po pierwsze lekarz z kliniki jako pierwsze zada wam pytanie czy wyniki męża już są. A jeśli będą złe to jego kuracja trwa 3 miesiące...... Chcesz potem tyle czekać ? Ja niestety to przechodziłam.... Nie polecam.


    Wysłałam go już na początku starań. Wyniki dobre. Morfologia 7,coś. Zastanawiam się czy nie powienien isc na hba i inne rozszerzone.

    17 cs
    euthyrox 75/100, dostinex, B complex, wit D3, acard, Glucophage 1500, neoparin po owulacji

    maj 2018 HSG - jest drożność

    po leczeniu immunosupresyjnym (październik 2018)
  • meggire Przyjaciółka
    Postów: 109 44

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udało się :( bobo i super czuły pink pokazały jedną grubą krechę. Trzymam kciuki za resztę.

    17 cs
    euthyrox 75/100, dostinex, B complex, wit D3, acard, Glucophage 1500, neoparin po owulacji

    maj 2018 HSG - jest drożność

    po leczeniu immunosupresyjnym (październik 2018)
  • Marta..a Autorytet
    Postów: 3519 1262

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggire masz 10 dpo z tego co widzę także wstrzymaj się do 14dni, nie ma co za wcześnie testować.

    Nie znam się na tych lekach na tsh :( ja przy zajściu miałam 2,14 to pamiętam, a później w ciąży spadło do 1 coś.. leków nie brałam nigdy.

    Poczekalnia kiedy robisz betę? Bo Ty chyba tak musisz sprawdzić ciąże>

    malutkamycha ładnie Twój wykres nadal wygląda :)

    Harmina staracie się tzn. mierzysz temperaturę, trafiacie w owulację czy po prostu co drugi trzeci dzień działacie? :)

    dqprj44jb0x2dhmw.png
    Córeczka 15 czerwiec 2020 <3 9tc
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jak się czujesz? Fajnie że wpadłas. Wiesz ze Twoje motto ze stopki bardzo mi utkwilo w pamięci, jak na początku nie ogarniałam kto jest kto to po tym Cie poznawalam. Lubię je czytać, dodaje nadziei.

    Wczoraj badałam proga, 18,57 ng/ml więc ładnie. To jest chyba jedyny hormon który mi nie szwankuje :)

    Marta..a lubi tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggire wrote:
    Wysłałam go już na początku starań. Wyniki dobre. Morfologia 7,coś. Zastanawiam się czy nie powienien isc na hba i inne rozszerzone.
    No to śmiało już szukaj kliniki , nie ma na co czekać. Czas zacząć działać :-)

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • Harmina Koleżanka
    Postów: 40 16

    Wysłany: 1 lipca 2018, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, na razie idziemy na żywioł co 2-3 dni. Nie chce się spinac za mocno. Na razie to 2 cykl starań brak naprawdę. Robiłam badania TSH 2,4, prolaktyna w normie,toxo ok, cytomegalia ok. Cykle mam jak w zegarku, idealnie co 28 dni co by się nie działo. Choroby, zmiany klimatu itd nic mnie nie rusza. To TSH lekko podwyższone ale może mimo tego uda sie, jak wszystkie wyniki w normie.

  • Marta..a Autorytet
    Postów: 3519 1262

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmina wrote:
    Marta, na razie idziemy na żywioł co 2-3 dni. Nie chce się spinac za mocno. Na razie to 2 cykl starań brak naprawdę. Robiłam badania TSH 2,4, prolaktyna w normie,toxo ok, cytomegalia ok. Cykle mam jak w zegarku, idealnie co 28 dni co by się nie działo. Choroby, zmiany klimatu itd nic mnie nie rusza. To TSH lekko podwyższone ale może mimo tego uda sie, jak wszystkie wyniki w normie.


    To trzymam kciuki ale a propo zmian klimatu to ja też muyslalam że mnie nie ruszają bo cykle miałam 28-30dni a jak zaczęłam mierzyć temperaturę to się okazało że cykl miał 28 dni ale temperatura tak zwariowała że nie byłam wstanie określić owulacji albo była pozno i tak mi się normowalo 3 miesiące, a cykle dlugosciowo elegancko. (Wyjazd do indonezji) a jak bylak chora to owulacje te się pojawiła mi po chorobie cykl 30 dni i krótsza druga faza :)

    Malutka mycha mi tez dodawało to nadziei dlatego nie usuwam że stopki :) uważam że informacja ile czasu się ktoś stara jest też ważna dla innych że to w większości przypadków nie jest jeden strzał.

    A czujemy się dobrze, leżymy jeszcze 2,5 tygodnia żeby się za wcześnie nie urodzić :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 07:38

    malutka_mycha lubi tę wiadomość

    dqprj44jb0x2dhmw.png
    Córeczka 15 czerwiec 2020 <3 9tc
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 2 lipca 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ale ten okres ciąży szybko mija! No pamiętam jak dosłownie niedawno mówiłaś , że cud bo z morfo 0% wam sie udalo

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • karakorum Autorytet
    Postów: 694 559

    Wysłany: 2 lipca 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Ciąża szybko mija, a jak pierdzioch jest juz na świecie to czas przecieka przez palce.

    Poczekalnia kiedy testujesz? :)

    Harmina lubi tę wiadomość

    syy2e6yd5nsa7qgr.png
    01.03.18 - mała A. jest z nami! 3460 g, 53 cm.
    j5rbroeqz7m7iach.png
    10.05.19 - V. sprawiła, że jesteśmy w komplecie <3 3030 g, 49 cm.
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego