Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
No to też dopiero zaczęliście U mnie już czuję @, która ma być w piątek niby, więc w tym cyklu na pewno nic nie zaskoczy, nawet się nie nastawiam..
A zanim zaczęliście starania to robiliście sobie badania? Czy dopiero później?
Pytam, bo właśnie dziś idę na kontrolę do ginka i może od razu mu powiem że zaczęliśmy i może zleci mi jakieś badania.. Albo sama o to poproszę? Tylko jakie?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Wiesz co, my wiedzieliśmy że będzie problem z nasieniem, bo mąż długo przyjmował leki, w tym testosteron, więc jego naturalna produkcja nie istniała, i udaliśmy się od razu do kliniki leczenia niepłodności. Mi zlecili na początek badania krwi AMH, żeby ocenić rezerwę jajnikową, do tego TSH, prolaktyna, witamina D3, testosteron i SHBG.
Przynajmniej się dowiedziałam że miałam duży niedobór witaminy D, to też utrudnia starania.
Dziękujemy, a jak lekarzowi powiesz, to na pewno zleci potrzebne badania27 lat
9cs -
Izaw wrote:Wiesz co, my wiedzieliśmy że będzie problem z nasieniem, bo mąż długo przyjmował leki, w tym testosteron, więc jego naturalna produkcja nie istniała, i udaliśmy się od razu do kliniki leczenia niepłodności. Mi zlecili na początek badania krwi AMH, żeby ocenić rezerwę jajnikową, do tego TSH, prolaktyna, witamina D3, testosteron i SHBG.
Przynajmniej się dowiedziałam że miałam duży niedobór witaminy D, to też utrudnia starania.
Dziękujemy, a jak lekarzowi powiesz, to na pewno zleci potrzebne badania
Najważniejsze że już się leczycie w tym kierunku. Poproszę dziś, aczkolwiek idę dziś do innego ginekologa, bo zmieniłam pakiet ubezp. I nie ma za fajnych opinii, a nie mam czasu szukać innego, bo pod koniec tygodnia wyjeżdżamy, więc zobaczymy co z tego wyniknie
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Drobinka91 wrote:Najważniejsze że już się leczycie w tym kierunku. Poproszę dziś, aczkolwiek idę dziś do innego ginekologa, bo zmieniłam pakiet ubezp. I nie ma za fajnych opinii, a nie mam czasu szukać innego, bo pod koniec tygodnia wyjeżdżamy, więc zobaczymy co z tego wyniknie
No to powodzenia, owocnej wizyty! czasem opinie lekarz ma takie sobie, a potem okazuje się że nie jest tak źleDrobinka91 lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
No i nie było czego się bać, babeczka do rany przyłóż wywiad przeprowadziła, podstawowe badania zleciła i teraz muszę się umawiać do internisty na badania ogólne i tsh
Izaw lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
U mnie chyba nic z tego w tym cyklu, wczoraj zaczęły się plamienia dzisiaj się trochę masilily choć to jeszcze nie @, co trochę dziwne bo nigdy tak nie miałam ale zobaczymy jak się nie rozkręci to może zrobię test, później ustawie stopkę bo to był oficjalnie 1cs, od teraz zaczynam liczyć mam nadzieję, że nie długo.
Myślicie, że to może być plamienie implantacyjne? Owulacje miałam koło 20dc (dodatni test, śluz, ból jajników), cykle 33/34dni; wg aplikacji dzisiaj powinna być @, od wczoraj jest plamienie ale to takie gęste brązowe skrzepy póki co (sory, za szczegóły), jak myślcie? -
Może być, zazwyczaj właśnie występuje w okolicach spodziewanej @. Jak masz test to rób, jak by coś było to powinno już wykazać, bo jak będą dwie kreski to warto takie plamienie skonsultować z lekarzem.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Nie mam testu, jestem na urlopie i nawet nie bardzo mam gdzie kupić tak wiem 21wiek, są Rossmany apteki i inne takie ale serio tu gdzie jestem nie ma, zresztą boję się, że jak wyjdzie jedna kreska to zepsuje sobie i mężowi wypoczynek... Ale pewnie z rozsądku pojedziemy jutro do jakiejś większej miejscowości i kupimy żebym mogła zrobić w środę rano, w czwartek wracamy do domu wiec jak coś to poleceń do lekarza w piątek/sobotę
-
Mamba91 wrote:Nie mam testu, jestem na urlopie i nawet nie bardzo mam gdzie kupić tak wiem 21wiek, są Rossmany apteki i inne takie ale serio tu gdzie jestem nie ma, zresztą boję się, że jak wyjdzie jedna kreska to zepsuje sobie i mężowi wypoczynek... Ale pewnie z rozsądku pojedziemy jutro do jakiejś większej miejscowości i kupimy żebym mogła zrobić w środę rano, w czwartek wracamy do domu wiec jak coś to poleceń do lekarza w piątek/sobotę
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Nic. Zawsze przed okresem bolały mnie piersi, do tego stopnia, że dzień przed nawet przy chodzeniu czułam dyskomfort, teraz nie bolą. Nie boli mnie też brzuch jak zawsze na @, jedyne co to może zwiększony apetyt ale to raczej zasługa tego, że dziennie robimy 10/15km i większość czasu spędzamy na świeżym powietrzu
-
No to ja na Twoim miejscu zrobiłabym jednak ten test skoro jest inaczej niż zwykle i pewnie pojechałabym jutro z samego rana żeby jeszcze jutro zrobić Daj znać co i jak.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Drobinka no to super że lekarka jednak okazała się fajna, często tak bywa
Mamba, zobaczysz jak jutro będziesz się czuła. Z jednej strony jak już tak niedługo wracacie do domu, to ja bym się nacieszyła wypoczynkiem i już na spokojnie po powrocie do domu testowała. Chociaż wiem że pewnie tak ciężko, jak masz możliwość i chcesz mieć pewność już, to spróbuj zdobyć test27 lat
9cs -
Izaw wrote:Drobinka no to super że lekarka jednak okazała się fajna, często tak bywa
No tylko najgorsze, że teraz musimy z mężem bujać się po lekarzach, a w piątek/sobotę wyjeżdżamy już do Holandii :p
Ja do internisty po resztę badań, a mojego zapisałam dziś do endokrynologa, bo ma mocno podwyższone tsh, a czytałam, że to bardzo źle wróży w trakcie starań
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Cześć dziewczyny,
Nam się udało i 10.08 o godz. 00:28 urodził się mój synek przez cc, 62cm 4550g. Wygląda jak niemowlak a nie noworodek
Cc na szybko bo mały wielkolud i poleciały zielone wody.
Bardzo wam wszystkim kibicuje! Mój mały cud już jest że mną czekam na waszeMamba91, MartitaS, Olinekka91, PLPaulina, Kruszynka91, Izaw, mala_misia, tym_janek lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Cześć dziewczyny,
Nam się udało i 10.08 o godz. 00:28 urodził się mój synek przez cc, 62cm 4550g. Wygląda jak niemowlak a nie noworodek
Bardzo wam wszystkim kibicuje! Mój mały cud już jest że mną czekam na wasze
Dzięki za kibicowanie
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Marta..a wrote:Cześć dziewczyny,
Bardzo wam wszystkim kibicuje! Mój mały cud już jest że mną czekam na wasze
Gratulacje!!
A jak się czujesz?15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
nick nieaktualny
-
Czujemy się dobrze i idziemy do domu dzisiaj
Tak to był 6cs u nas problemem były plemniki i morfologia 0% ale jak widać jeden żołnierz się znalazł
Oczywiście będę Was podczytywac ale i ze względu na cc i z naszej decyzji nie będziemy teraz się starać o rodzeństwo tylko gdzieś za 1,5-2 lata
Mały usciskany!Drobinka91, MartitaS, PLPaulina, Izaw, Olinekka91, tym_janek lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka