Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
RudaMaruda wrote:Będzie wszystko dobrze! Trzymam kciuki!
Może to głupie, ale mi pomaga zawsze przy kolejnym rozczarowaniu okresem Mąż z butelką wina
Polecam białe z Maryjką i sushi albo wiadro KFC 😂nickt lubi tę wiadomość
-
Do tej pory miałam już s trochę doświadczeń i tych dobrych i tych złych.. Pierwsza ciąże miałam 5 lat temu, niestety pozamaciczna co prawie skończyło się tragicznie, potem moja córka, jakieś 8 miesięcy po jej urodzinach wpadliśmy, jak już się pogodziłam z tym faktem, serce stanęło w 11 tyg, zabieg. I teraz znów zaczęłam myśleć ponownie o dzidziisiu. Do tej pory wszystkie ciąże za 1 podwsjciem..
-
Red555 wrote:Do tej pory miałam już s trochę doświadczeń i tych dobrych i tych złych.. Pierwsza ciąże miałam 5 lat temu, niestety pozamaciczna co prawie skończyło się tragicznie, potem moja córka, jakieś 8 miesięcy po jej urodzinach wpadliśmy, jak już się pogodziłam z tym faktem, serce stanęło w 11 tyg, zabieg. I teraz znów zaczęłam myśleć ponownie o dzidziisiu. Do tej pory wszystkie ciąże za 1 podwsjciem..
Witam w wątku, do którego sama też dopiero co dołączyłam
Faktycznie życie Was doświadczyło. Obyś była tu jak najkrócej i skończyła ze zdrowym maluszkiem
Ja nawet nie wiem jak to jest zobaczyć pozytywny test (ale może to i lepiej).
Dziś 10 dpo, 29 dzień cyklu, nie mogłam się oprzeć i zrobiłam test. Oczywiście negatywny, ale jakoś mocno mnie to o dziwo nie ruszyło
Teraz czekam do weekendu do terminu @ i wtedy zrobię test, jeśli nie przyjdzie małpa wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 08:49
-
RudaMaruda wrote:Witam w wątku, do którego sama też dopiero co dołączyłam
Faktycznie życie Was doświadczyło. Obyś była tu jak najkrócej i skończyła ze zdrowym maluszkiem
Dziś 10 dpo, 29 dzień cyklu, nie mogłam się oprzeć i zrobiłam test. Oczywiście negatywny, ale jakoś mocno mnie to o dziwo nie ruszyło
Teraz czekam do weekendu do terminu @ i wtedy zrobię test, jeśli nie przyjdzie małpa wcześniej.
U mnie @ powinna być dzisiaj, zawsze spotykalysmy się ranonw łazience, jeszcze nie przyszła. Testowane było i nic prócz łez nie było. -
NatalkaRut wrote:U mnie @ powinna być dzisiaj, zawsze spotykalysmy się ranonw łazience, jeszcze nie przyszła. Testowane było i nic prócz łez nie było.
Tak mi przykro.
Może masz później, bo może oulacja przyszła spóźniona?
Ja jeszcze się łudzę, że coś się uda, ale nie czuję za bardzo żadnych symptomów. -
RudaMaruda wrote:Tak mi przykro.
Może masz później, bo może oulacja przyszła spóźniona?
Ja jeszcze się łudzę, że coś się uda, ale nie czuję za bardzo żadnych symptomów.
Może Cię coś zaskoczy
Ja zawsze miałam cykle regularne, ewentualnie jeden dzień wcześniej, nigdy później, aż jestem zdziwiona, bo nadal nic nie leci. Kupiłam jeszcze zapas testów, wypłata była 😂 może zdążę przetestować.Red555 lubi tę wiadomość
-
RudaMaruda wrote:Witam w wątku, do którego sama też dopiero co dołączyłam
A jak Twoja, temperatura? Wykres, wskazuję ns możliwość @? -
Red555 wrote:Ja teoretycznie dzisiaj mam owulacje, mam monitor cyklu, chociaż ovu na wykresie pokazuje mi 3 dni temu... Wczoraj bapilam się wina i zastanawiam się czy to nie wpłynęło na, wyższa temperaturę dzisiaj. Da się tu jakoś zaznaczyć takie rzeczy? Chyba kiedyś była taka opcja..
A jak Twoja, temperatura? Wykres, wskazuję ns możliwość @?
Można to zaznaczyć. Trzeba wejść w objawi, w prawym górnym rogu jest taki kwadracik z długopisem i tam znajdziesz picie alko i inne objawy, ja sporo pozmieniałam, bo wiele objawów nigdy u mnie nie wystąpiło -
Mi lekarka kazała przestać mierzyć temperaturę po prostu zdać się na naturę, skoro czuję zawsze owulację i robię testy.
Więc w sumie nie wiem czy temperatura wskazuje u mnie nadejście @ czy nie.
Fakt mi to pomogło, jestem dużo mniej zestresowana tym tematem, ale myślę o HSG dla pewności i żeby nie tracić jednak czasu. -
RudaMaruda wrote:Mi lekarka kazała przestać mierzyć temperaturę po prostu zdać się na naturę, skoro czuję zawsze owulację i robię testy.
Więc w sumie nie wiem czy temperatura wskazuje u mnie nadejście @ czy nie.
Fakt mi to pomogło, jestem dużo mniej zestresowana tym tematem, ale myślę o HSG dla pewności i żeby nie tracić jednak czasu.
Ja mierzę, ale nie bardzo umiem ją interpretować... staramy sie rzeźbić regularnie. Wiem tyle, że jak po owulacji rośnie to dobrze, i na tym kończy się moja wiedza 😂
My w poniedziałek w Novum robimy badanie nasienia, jeżeli wyjdzie ok to robimy hsg, a jak źle to podejmujemy inseminację i wszystkie bajery co z tym związane. 💸🤑💲Hajsy nie nasze -
https://zapodaj.net/a963705c125d0.jpg.html
Czy wy coś wyjdziecie, mamy z Sebastianem konflikt interesów 😂 jak tak dalej pójdzie to znajdziemy Atlantydę i złoty pociąg 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 09:06
Kasiastaraczka, Red555, werni, OlaNova lubią tę wiadomość
-
NatalkaRut ja tam widzę bladziocha!
Może to badanie nasienia nawet nie będzie potrzebne, bo właśnie zaszłaś?!NatalkaRut lubi tę wiadomość
-
NatalkaRut wrote:https://zapodaj.net/a963705c125d0.jpg.html
Czy wy coś wyjdziecie, mamy z Sebastianem konflikt interesów 😂 jak tak dalej pójdzie to znajdziemy Atlantydę i złoty pociąg 😂NatalkaRut lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
RudaMaruda wrote:NatalkaRut ja tam widzę bladziocha!
Może to badanie nasienia nawet nie będzie potrzebne, bo właśnie zaszłaś?!
Właśnie nie wiedziałam, czy sobie nie wymawiamy, jutro powtarzam test, jak wyjdzie coś to idę na betę i tsh, do poniedziałku powinno być pewne. Póki co podchodzę do tego na chlodno, wolę się nie znowu nie wieść -
NatalkaRut wrote:https://zapodaj.net/a963705c125d0.jpg.html
Czy wy coś wyjdziecie, mamy z Sebastianem konflikt interesów 😂 jak tak dalej pójdzie to znajdziemy Atlantydę i złoty pociąg 😂NatalkaRut lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
werni wrote:Ja to widzę krechę podobna do mojej na 1 teście
Rob test i pisz
Słuchajcie, zrobiłam test jeszcze o 14, jakoś tak mnie korciło, niby powinno się robić z pierwszego, ale testów mam więcej niż chleba w domu, co mi szkodzi. Patrzcie na to
https://zapodaj.net/b5d9cd8a40258.jpg.html
OlaNova lubi tę wiadomość