X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, gdzie jesteście? U nas cieplutko i od rana bylismy na plazy a pozniej na basenie.

Verita, moj tez mial byc wielki, od poczatku na kazdym usg i u roznych lekarzy. Wg usg szpitalnego w dniu porodu mial miec ponad 4kg a urodził sie 3,2kg.

Ja okresu nie mialam poki karmilam, wiec dosc dlugo.

veritaserum lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytalas co jesli Cie zwaza przy przyjeciu i bedzie ponad 4kg? Czy wtedy z gory decyduja sie na cc?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Seli, gdzie jesteście? U nas cieplutko i od rana bylismy na plazy a pozniej na basenie.

Verita, moj tez mial byc wielki, od poczatku na kazdym usg i u roznych lekarzy. Wg usg szpitalnego w dniu porodu mial miec ponad 4kg a urodził sie 3,2kg.

Ja okresu nie mialam poki karmilam, wiec dosc dlugo.

My we Wladyslawowie ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 kg to nie jest jeszcze wskazanie do CC. Chyba powyżej 4,5 kg. Moja koleżanka urodziła naturalnie 4,3 kg na Kamieńskiego :) normalna dziewczyna postura.

Poza tym na innym wątku dziewczyna opisuje swoje zmagania z porodem SN na klinikach. Rodzi już druga dobę pierwsza błagała o cesarkę już bo wykonczona a oni nieugięci wskazań brak. Sącza jej się wody , leci trochę krwi ale kontrolują crp antybiotyk podają i tyle. Ona już wyczerpana jest mam nadzieję że dziś urodzi bo druga doba trwa jak się meczy. Lekarza miala z klinik żeby nie było.
    Rubisz też mi wczoraj mówił że jak nie mam wskazań to próbować jak najbardziej siłami natury. To lepsze i dla dziecka i matki.

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi F. Mowil, ze jak 4kg to cc... ze mierzy sie miednice i dziecko.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzy się miednicę matki i rozmiar głowy dziecka zazwyczaj, ale szczerze mówiąc moje dwie koleżanki urodziły "klocki" ważące trochę ponad 4,5kg dzieci, a sama rodząc nie miały więcej niż 65kg, więc raczej drobne, i nikt im niczego nie zmierzył.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży - nie czytajcie głównego artykułu na onecie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny w ciąży - nie czytajcie głównego artykułu na onecie.

Pewnie bym nie przeczytala ale teraz mnie zachecilas ;p

No to po co sie mowi o cc przy duzej wadze?...
    Choc ja czuje, ze albo moj sie zle ulozy albo to lozysko sie nie podniesie :/ bo ciagle w dole i tam sobie kopie... Ciekawe jak bedzie na wizycie.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko się przekonałam że z tą waga dziecka i ewentualnym CC to ściema chyba.

Ta dziewczyna o której Wam pisałam wreszcie urodziła. Wczoraj na klinikach wieczorem poród ok 22h. Dała radę naturalnie, bez znieczulenia synek 4,2kg :D położne pisała że przekochane i lekarz też super nogi jej na końcu trzymal na swojej twarzy dosłownie :D

No nic niedlugo czas na mnie ale jeszcze niech Ania do września posiedzi.

Paula_071, futuremama, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri, mysle, ze posiedzi. Raczej rzadko sie spotyka pierwsza ciaze po 37 tc.
    Ja sie zastanawiam czy bedzie to koniec grudnia czy polowa stycznia. Ale czuje, ze raczej przenosze ;p

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli u nas na wrześniowkach już 5 dziewczyny urodziło :) przed 36 tyg ( 4) a jedna w 37+1. Z wszystkimi dzieciątkami jest dobrze ;)

Lekarz który jej towarzyszył prawie cały czas na końcówce na klinikach to Szewczuk. Pisała że gościu wspaniały opanowany ,wszystko sprawdzał ale też potrafił rozluźnić atmosferę. Ja też o nim czytalam same superlatywy.
    Jedyne na co narzeka to że od rana to taśmociąg... Jedna za drugą rodziła i mówiła że przez to nie potrafiła się skupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 09:20

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem... podobno pierwszy porod raczej w terminie albo przenoszony. W sumie 37 tc to juz ciaza donoszona wlasciwie. Wiec co mialoby byc zle? ;p mi powoli robi sie wszystko jedno...

Ale jesli mam rodzic sn to raczej sklaniam sie ku kamienskiego. Mam blisko, podobno fajnie, mniej kobiet na sali. Wiecej rodzinnych porodowek

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja jestem już całkiem spokojna że z Ania dobrze będzie chce tylko wytrzymać dla zasady do września ;D

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niedlugo, choc sierpien nie jest zly ;p mi bedzie smutno jesli to bedzie przedzial 25-31 grudnia ;p wtedy bym juz wolala styczen, bo lepiej by bylo dla malego no ale... nic nie zaplanuje i nie przewidze.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, nawet jesli urodzi sie 31.12 to nic. Miedzy dziecmi granice sie zacieraja, sa osoby ktore ida rok do przodu, bo sa tak świetne. A w momencie, kiedy jest wybór w ktorym roku zycia wysyłasz dziecko do szkoly to juz w ogole.
    Koniec roku ma ten minus, ze jest mniej personelu, ale to tak samo czy w wakacje czy inne swieta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:02

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rocznikami jest kiepsko i tak.
    Nie chcialabym by np. zostawal do tylu bo jest z ostatniego dnia roku. Mimo wszystko.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w klasie najgorszym uczniem byla dziewczyna ze stycznia. Nie ma reguly.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak rok do tylu. Nie chodzi nawet tylko czy najlepszy czy nie. Jest rok w plecy.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy to prawda że dla żłobków lepiej jak dziecko urodzi się we wrześniu niż w sierpniu ? Zakładając że np 300 osób ma tę samą liczbę punktów ? Jak to wtedy rozwiazuja ?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, kiedys tak bylo, w tym roku zmienily sie zasady rekrutacji, jest juz ciagla przez z cały rok, a kiedys byla tylko raz do roku. Wtedy mialo to znaczenie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ