X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no i na co wtedy patrzą ? Jak kilka osób ma taką samą ilość punktów ? Bo tak chyba się dzieje skoro większość ma punkty po prostu z pracujących rodziców

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brata z początku grudnia :P ale nawet nie o to chodzi. Po prostu rok jest dopisany, nie tylko o szkołę chodzi ale ogólnie. Słabo :P

Bo co do nauki... Jak patrzę na uczniów i nawet po swoich rówieśnikach, to te prymuski raczej przy studiach albo później nie dają sobie rady... Nie wiem jakie to chore ambicje rodziców, czy po prostu czasem wyobrażenia ucznia, ale w pewnym momencie przepadają, nie dają rady. Dla mnie może być i przeciętnym uczniem.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:57

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta.... W zależności :P Może Ty Magda byłaś ale znam takie, które nie są :P i nawet nie chodzi o NAUKĘ - powtarzam, ale o ogólne ogarnięcie, kumanie czegokolwiek, jakieś takie myślenie... :P no ale to moje zdanie i jego nie zmienię. Co prawda nie mam też wpływu na to jak urodzę, ale nie ukrywam, że nie chciałabym w ogóle trafić na grudzień :P nawet listopad byłby ok, ale nie grudzień. Po prostu nie ten miesiąc! i już :) ale to chyba przez mój zawód :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak tam chcesz Seli :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam złe "doświadczenia" jeśli chodzi o grudniowe dzieci :)

Dziś mnie tak wydęło i w ogóle, że mam brzuch jak nie wiem co - przeogromny, ciężko mi... podróż w pociągu powrotna była makabrą! w tamtą stronę mieliśmy bezprzedziałowy, z klimą, w ogóle wygodny a teraz była masakra... I nie wiem czy to przez podróż, czy dodatkowo odstawienie luteiny... Ale nie wiem jak ja za parę miesięcy będę chodzić jak ja przy wzdęciach ledwo się ruszam dziś :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Seli. Ja zrobiłam dziś 2h spacer. Owszem stopy miałam grube już na koniec ale w Twoim tygodniu to ja sie czułam kwitnaco ;D

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też... nad morzem robiliśmy kilometry, w ogóle ciągle ruch... Dziś drugi dzień bez lutki, mam jakieś lekkie bóle chwilowe brzucha, skurcze jakby od jelit i jestem przeogromnym balonem ;/ brzuch mi tak ciąży, że masakra...
    Pije mięte i się położę, bo mi jest za ciężko by spać... Ale mało piłam też dziś ;/ bo woda w pociągu się tak szybko nam skończyła, że szok... A gorąco było niemiłosiernie. Pierwsze co to wylecieliśmy na głównym po zimny napój :P

Mam obawy, że to będzie juz tak po odstawieniu luteiny, że będzie non stop boleć brzuch... Co prawda nie mocno no ale jednak i muszę wtedy chwilę odleżeć.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama a Ty na kiedy masz termin? ;D

Ja

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Mi tez jest ciężko aż mnie to dziwi. Ale pogoda robi swoje, jeszcze choróbsko mi sie przypałętało i dusi mnie kaszel straszny. Plus mała się rozpycha, jakaś zgaga i ogólne zmęczenie... ale a jakieś 6h w drogę :) Urlop czas zacząć :) Tylko właśnie ta podróż, ale autem to najwyżej więcej przerw zrobimy :)

Autem wygodniej! My wlasnie skonczylismy plazowanie ;) ale z radoscia wrocilam do domu.

Moj synus stwierdzil, ze nie wystarczajaco mi ciezko i kopie :D faluje mi bardzo nisko. Oby na pecherz sie nie rzucil jak lubi.

Mialam rano Dolmed zrobic bo czuje, ze chyba znow cos zlapalam... Ale za nic nie wstane. Trudno. Innym razem zrobie znow posiew na wrzesniowa wizyte. A dopiero co antybiotyk skonczylam :/

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, a nie mozesz wyslac meza z moczem? Ja tak robie.

Verita, w przypadku przedszkoli wprowadzili przelicznik dochodowy i byly ulamki za to. Nie wiem czy przy zlobku tez nie ma czegos takiego.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Seli, a nie mozesz wyslac meza z moczem? Ja tak robie.

Verita, w przypadku przedszkoli wprowadzili przelicznik dochodowy i byly ulamki za to. Nie wiem czy przy zlobku tez nie ma czegos takiego.

W sumie nie pomyslalam, ale tez nie mialam gdzie kupic wczoraj kubeczka ;p
    Choc to chyba nie pecherz a jednak odstawienie luteiny... Bo pobolewa mnie calosc. Ktoras z Was odstawiala? Jak bylo? Ja jestem 3 dzien bez. Nie powiem, ze to jest jakies straszne ale na mniej sobie pozwalam bo pobolewa i twardnieje szybciej.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze kubeczkow mam kilka. Tak na wszelki wypadek :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja zawsze kubeczkow mam kilka. Tak na wszelki wypadek :)

Musze sie zaopatrzec bo jeszcze nie raz bede musiala zrobic ;p

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:57

Paula_071 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja odstawiłam luteinę też brałam jakoś do 20 tyg i też miałam bóle brzucha i twardnienia nawet częściej niż teraz mam. Bierz magnez ja od tego okresu prowadziłam 3x1 a teraz już odstawilam zupełnie od tygodnia. Jeśli te twardnienia są nie za często to nie ma się co martwić i bym to traktowała jako normę.

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Seli ja odstawiłam luteinę też brałam jakoś do 20 tyg i też miałam bóle brzucha i twardnienia nawet częściej niż teraz mam. Bierz magnez ja od tego okresu prowadziłam 3x1 a teraz już odstawilam zupełnie od tygodnia. Jeśli te twardnienia są nie za często to nie ma się co martwić i bym to traktowała jako normę.

Nie, nie jest to jakos bardzo ciezkie. A jaki magnez bralas?,

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F.zapisal mi Magnelle a ja brałam magne B6 bo to lek a nie suplement :)

Seli, Paula_071 lubią tę wiadomość

• MartaM92 Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że często się nie udzielam i w ogóle jestem tutaj nowa.
    Mój lekarz powiedział żeby że staraniami odczekać 3 cykle. Nie podał przyczyny. Czy myślicie że po laparoskopii można starać się już w pierwszym cyklu?
    To była moja druga ciąża a pierwsza pozamaciczna. Pierwsza zakończyła się w 24tc śmiercią naszej córeczki. Ciąża od początku z problemami. Krwiak podkosmowkowy potem niwydolne łożysko i hipotrofia płodu plus mało wód plodowych. Następnie stan przedrzucawkowy i wywołanie porodu. Teraz w jak będę w ciąży mam brać clexane i acard.
    My na urlop wyjeżdżamy do Chorwacji 8.09.
    Czy wy też w pewnym momencie mialyscie dość walki, chciałyscie się poddać? Ja coraz częściej o tym myślę. W ogóle często mam skrajne myśli albo przestać walczyć a zaraz tak bardzo chce dziecka. Mąż mi ostatnio powiedział że może za bardzo chce zapełnić pustkę po stracie córki. Może i tak jest już sama nie wiem

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:58

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ