Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFuturemama ja specjalnego otulacU nie mam. Kupiliśmy taka ogromną pieluchę bambusowa i w nią zawijamy Ankę na noc na początku się bardzo denerwuje i próbuje wyciągać ręce ale za chwilę sie uspokaja i śpi dzięki temu dobrze w nocy. No chyba że ja gazy męczą ale to już nic nie pomaga. Póki co się trochę uspokoiło w tej kwestii
-
Dziewczyny, robiłam dziś te wszystkie badania na następną wizytę.
Oto wyniki, których nie rozumiem:
Toksoplazmoza IgG IU/mL 14.9 [+]
Toksoplazmoza IgM index s/co 0.08
Różyczka IgG IU/ml 14.7 (od 10 wynik pozytywny)
Różyczka IgM Index 0.13
Pomoże któraś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:41
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyWygląda na to że przechorowalas toksoplazmozę bo w klasie G masz przeciwciała ( tzw stare zakażenie ) . Nie rozumiem tylko tego indeksu w klasie M ale z tego co się orientuję to świeżego zakażenia brak. Z rozyczka to samo tylko w klasie G przeciwciała są dodatnie bo pewnie byłaś szczepiona generalnie jest dobrze.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Tak jak posze Verita, wszystko juz przechorowalas, swiezego zakazenia nie ma. F. mowi, ze bedzie trzeba jeszcze zbadac awidnosc tokso, zeby miec pewnosc, ze dziecko nie zarazilo sie jednak. Chociaz mojego mlodego i tak kuli w szpitalu.
Cmv tez mam juz przebyte.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Magda, a co z kwasem foliowym, bierzesz w końcu czy nie?
Wit. B12 ze 120 podskoczyla mi do 400 więc uważam, że wystarczy na razie. Będę ją monitorować i jak coś to łykać Enzmanna, gdy będzie potrzeba
edit. a glukoza na czczo 84, to chyba ok, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 09:24
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny