Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bralam duphaston do 8tc, ale ze wymiotowalam to zmienil na lutke. Mialam ja brac do 20 tc ale z racji wyjazdu sie przedluzylo do 23 tc jakos i od 29 biore znow ale na dawce nie 50 a 100 a od ostatniej wizyty nawet 200 ;p
Ja kupilam kurtke... I chyba wystawie na sprzedaz ;p bo ta typowo ciazowa fajna ale kupilam i w kappahl parke i spokojnie w nia wejde ba... ja ciagle spodnie s nosze ;p brzucha nie mam wielkiego a rosnac mi zaczal od jakos 30 tc. -
Seli, masz malego synka, to sie nie rozpycha
Zima pewnie bedzie jeszcze w marcu, wiec kurtki potrzebuje. Ale placic prawie 300zl w h&m mi sie nie usmiecha. W pierwszej ciazy mialam +11kg, zobaczymy jak bedzie teraz.
Kiedy masz wizyte?
Seli, future, juz wiecie gdzie rodzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:25
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja kupilam na allegro u sprzedawcy superstore z bonprix za 70 zl i jakosciowo warto.
Ja jestem zakochana w parkach no i ja pewnie najdalej za miesiac urodze (oby nie wczesniej) wiec brzuch tez mi spadnie. A rosnie mi tak porzadnie od dwoch dni juz nie ukryje go pod niczym.
Kolejna mam 28.11, bylam teraz w srode.
A gdzie rodze... nie mam pojecia. Zalezy jak sie sytuacja rozwinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:26
-
Bo jeśli zacznę rodzić wcześniaka ( raczej nie, ale wciąż mam to na uwadze), albo będzie jakieś wskazanie do cc to idę na kliniki, jeśli nie to wolę kamieńskiego.
Młody jest ułożony główką w dół, bardzo nisko, naciska na i tak moją słabą szyjkę więc do sn jest gotowy Wystarczy tylko miesiąc wyleżeć z tyłkiem w górze na końskich dawkach luteiny i innych i będzie git -
Seli wrote:Bo jeśli zacznę rodzić wcześniaka ( raczej nie, ale wciąż mam to na uwadze), albo będzie jakieś wskazanie do cc to idę na kliniki, jeśli nie to wolę kamieńskiego.
Młody jest ułożony główką w dół, bardzo nisko, naciska na i tak moją słabą szyjkę więc do sn jest gotowy Wystarczy tylko miesiąc wyleżeć z tyłkiem w górze na końskich dawkach luteiny i innych i będzie git
Ostatnio widziałam na fb zdjęcie z Kamieńskiego, że nie przyjmują kobiet na porodówkę, bo nie mają miejsc na położnictwie13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ostatnio widziałam na fb zdjęcie z Kamieńskiego, że nie przyjmują kobiet na porodówkę, bo nie mają miejsc na położnictwie
Na patologii widziałam ale jakby co to będę rodzić pod koniec grudnia/początek stycznia. Albo po 11.12 jak odstawi mi leki. Na dniach mam nadzieję, że nie urodzę leżę jak trzeba, leki biorę i nie mam skurczy na razie. Więc liczę, że wytrzymam.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Paula, zobacz na Asosie, tam mają dużo oversizeów, nie musisz wtedy brać ciążówki więc cena będzie niższa.
Albo faktycznie jakieś allegro. Ja jedną kurtkę tak upolowałam i mam ją do dziś i jakość bardzo dobra
Moja sąsiadka miała cc w medfeminie i baaardzo ale to bardzo sobie chwaliła.
A młodego gdzie rodziłaś? Pamiętam, że mówiłaś, że cc robił Ci super lekarz.
Ciekawi mnie jak to jest przy zakrzepicy- jest jakieś zalecenie na konkretny poród?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda, nie wiem jak F. do tego podejdzie ale u mnie na styczniówkach są dziewczyny biorące heparynę i mające te mutacje i nie jest to wskazaniem do cc, rodzą sn.
-
Moze faktycznie patologia, coś pokręciłam.
Masz tylko 4,5kg na plusie i takie duże dziecko?? Wow. Czyli generalnie sama schudłaś.
Magda - mbc wrote:Paula, zobacz na Asosie, tam mają dużo oversizeów, nie musisz wtedy brać ciążówki więc cena będzie niższa.
Albo faktycznie jakieś allegro. Ja jedną kurtkę tak upolowałam i mam ją do dziś i jakość bardzo dobra
Moja sąsiadka miała cc w medfeminie i baaardzo ale to bardzo sobie chwaliła.
A młodego gdzie rodziłaś? Pamiętam, że mówiłaś, że cc robił Ci super lekarz.
Ciekawi mnie jak to jest przy zakrzepicy- jest jakieś zalecenie na konkretny poród?
Nie ma żadnych zaleceń co do porodu przy trombofilii, nie wiem jak z zakrzepicą. Odstawia się po prostu Akard tydzień wcześniej i tyle (z heparyną są różne szkoły, ale zazwyczaj się odstawia dzień wcześniej). Ja miałam pierwsze cc, więc drugie też będzie cc. Robił mi dr Korzeniewski. Operatorem jest świetnym, ale nie ma pojęcia np. o badania prenatalnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 09:41
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magda podobno w medfeminie też trzeba mieć wskazania
-
No takie zawsze mozna sobie zalatwic :p
Paula a nie szkoda Ci kasy? Skoro i tak masz wybor to bym wolala kliniki. Podobno lepiej tam na cc, chyba, ze chodzi o pokoj itp.
Przez moment też myślałam o medfeminie... Bo po laparo mniej więcej wiem czego bym się spodziewała i boje się nacięcia/pęknięcia... Ale słyszałam, że jak się zacznie rodzić a ma się umówiony termin to Ci przepada. A u mnie to nic nie wiadomo...
Ja sie nastawiam na sn, chce kupic aniball i cwiczyc jesli dotrwam do 37Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 14:05
-
Po moich pobytach na Klinikach i dziwnych historiach, moja mama stwierdziła, ze zaplaci mi za porod w prywatnej Klinice. Tylko nie wiem jak to wyglada, jesli bym chciala by powycinali mi zrosty lub to, co mnie tam boli z prawej strony. Wiem, ze na Klinikach to zrobia. Innych opcji nie biore pod uwage.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.