X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka za rok idzie do szkoły, ostatnio mówił, że już on już przeżywa jakie ciężkie tornistry będzie nosić młoda.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Żonę widzialas ? Hehe.
    Nie, był sam z dzieciakami :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,do ktorego tygodnia bralyscie progesteron? Ty Seli chyba odsrawilas, a pozniej wrocilas do Luteiny, tak?
    I gdzie kupic kurtke zimowa? Mysle, ze za 2 msc w swoja nie wejde.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam duphaston do 8tc, ale ze wymiotowalam to zmienil na lutke. Mialam ja brac do 20 tc ale z racji wyjazdu sie przedluzylo do 23 tc jakos i od 29 biore znow ale na dawce nie 50 a 100 a od ostatniej wizyty nawet 200 ;p

Ja kupilam kurtke... I chyba wystawie na sprzedaz ;p bo ta typowo ciazowa fajna ale kupilam i w kappahl parke i spokojnie w nia wejde ;) ba... ja ciagle spodnie s nosze ;p brzucha nie mam wielkiego a rosnac mi zaczal od jakos 30 tc.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, masz malego synka, to sie nie rozpycha ;)
    Zima pewnie bedzie jeszcze w marcu, wiec kurtki potrzebuje. Ale placic prawie 300zl w h&m mi sie nie usmiecha. W pierwszej ciazy mialam +11kg, zobaczymy jak bedzie teraz.

Kiedy masz wizyte?
    Seli, future, juz wiecie gdzie rodzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:25

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam na allegro u sprzedawcy superstore ;) z bonprix za 70 zl i jakosciowo warto.

Ja jestem zakochana w parkach :D no i ja pewnie najdalej za miesiac urodze (oby nie wczesniej) wiec brzuch tez mi spadnie. A rosnie mi tak porzadnie od dwoch dni :D juz nie ukryje go pod niczym.

Kolejna mam 28.11, bylam teraz w srode.
    A gdzie rodze... nie mam pojecia. Zalezy jak sie sytuacja rozwinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 08:26

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy jak się sytuacja rozwinie?
    Ja mam dylemat - Kliniki albo Medfemina.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jeśli zacznę rodzić wcześniaka ( raczej nie, ale wciąż mam to na uwadze), albo będzie jakieś wskazanie do cc to idę na kliniki, jeśli nie to wolę kamieńskiego.

Młody jest ułożony główką w dół, bardzo nisko, naciska na i tak moją słabą szyjkę więc do sn jest gotowy :P Wystarczy tylko miesiąc wyleżeć z tyłkiem w górze na końskich dawkach luteiny i innych i będzie git :D

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Bo jeśli zacznę rodzić wcześniaka ( raczej nie, ale wciąż mam to na uwadze), albo będzie jakieś wskazanie do cc to idę na kliniki, jeśli nie to wolę kamieńskiego.

Młody jest ułożony główką w dół, bardzo nisko, naciska na i tak moją słabą szyjkę więc do sn jest gotowy :P Wystarczy tylko miesiąc wyleżeć z tyłkiem w górze na końskich dawkach luteiny i innych i będzie git :D

Ostatnio widziałam na fb zdjęcie z Kamieńskiego, że nie przyjmują kobiet na porodówkę, bo nie mają miejsc na położnictwie :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ostatnio widziałam na fb zdjęcie z Kamieńskiego, że nie przyjmują kobiet na porodówkę, bo nie mają miejsc na położnictwie :(

Na patologii widziałam ;) ale jakby co to będę rodzić pod koniec grudnia/początek stycznia. Albo po 11.12 jak odstawi mi leki. Na dniach mam nadzieję, że nie urodzę :P leżę jak trzeba, leki biorę i nie mam skurczy na razie. Więc liczę, że wytrzymam.

Paula_071 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, zobacz na Asosie, tam mają dużo oversizeów, nie musisz wtedy brać ciążówki więc cena będzie niższa.
    Albo faktycznie jakieś allegro. Ja jedną kurtkę tak upolowałam i mam ją do dziś i jakość bardzo dobra :)

Moja sąsiadka miała cc w medfeminie i baaardzo ale to bardzo sobie chwaliła.
    A młodego gdzie rodziłaś? Pamiętam, że mówiłaś, że cc robił Ci super lekarz.

Ciekawi mnie jak to jest przy zakrzepicy- jest jakieś zalecenie na konkretny poród?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie wiem jak F. do tego podejdzie ale u mnie na styczniówkach są dziewczyny biorące heparynę i mające te mutacje i nie jest to wskazaniem do cc, rodzą sn.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie patologia, coś pokręciłam.
    Masz tylko 4,5kg na plusie i takie duże dziecko?? Wow. Czyli generalnie sama schudłaś.
    Magda - mbc wrote:
    Paula, zobacz na Asosie, tam mają dużo oversizeów, nie musisz wtedy brać ciążówki więc cena będzie niższa.
    Albo faktycznie jakieś allegro. Ja jedną kurtkę tak upolowałam i mam ją do dziś i jakość bardzo dobra :)

Moja sąsiadka miała cc w medfeminie i baaardzo ale to bardzo sobie chwaliła.
    A młodego gdzie rodziłaś? Pamiętam, że mówiłaś, że cc robił Ci super lekarz.

Ciekawi mnie jak to jest przy zakrzepicy- jest jakieś zalecenie na konkretny poród?

Nie ma żadnych zaleceń co do porodu przy trombofilii, nie wiem jak z zakrzepicą. Odstawia się po prostu Akard tydzień wcześniej i tyle (z heparyną są różne szkoły, ale zazwyczaj się odstawia dzień wcześniej). Ja miałam pierwsze cc, więc drugie też będzie cc. Robił mi dr Korzeniewski. Operatorem jest świetnym, ale nie ma pojęcia np. o badania prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 09:41

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zobaczymy jak się będę czuła w tym wszystkim i z tym wszystkim i co powie F.
    Zawsze jest właśnie Medfemina i możliwość zrobienia cc i jak coś zapewne z tej opcji skorzystam :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda podobno w medfeminie też trzeba mieć wskazania :P

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Magda podobno w medfeminie też trzeba mieć wskazania :P
    Nie, nie trzeba :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Nie, nie trzeba :)

Tzn trzeba, ale zawsze cos znajda - np. wzgledy psychologiczne ;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tzn trzeba, ale zawsze cos znajda - np. wzgledy psychologiczne ;)

no o to mi właśnie chodziło :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie zawsze mozna sobie zalatwic :p

Paula a nie szkoda Ci kasy? Skoro i tak masz wybor to bym wolala kliniki. Podobno lepiej tam na cc, chyba, ze chodzi o pokoj itp.

Przez moment też myślałam o medfeminie... Bo po laparo mniej więcej wiem czego bym się spodziewała i boje się nacięcia/pęknięcia... Ale słyszałam, że jak się zacznie rodzić a ma się umówiony termin to Ci przepada. A u mnie to nic nie wiadomo...

Ja sie nastawiam na sn, chce kupic aniball i cwiczyc jesli dotrwam do 37 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 14:05

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moich pobytach na Klinikach i dziwnych historiach, moja mama stwierdziła, ze zaplaci mi za porod w prywatnej Klinice. Tylko nie wiem jak to wyglada, jesli bym chciala by powycinali mi zrosty lub to, co mnie tam boli z prawej strony. Wiem, ze na Klinikach to zrobia. Innych opcji nie biore pod uwage.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ