Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Po moich pobytach na Klinikach i dziwnych historiach, moja mama stwierdziła, ze zaplaci mi za porod w prywatnej Klinice. Tylko nie wiem jak to wyglada, jesli bym chciala by powycinali mi zrosty lub to, co mnie tam boli z prawej strony. Wiem, ze na Klinikach to zrobia. Innych opcji nie biore pod uwage.
Hmm... Można dopłacić ( tak czytałam na stronie) do wyboru lekarza i może z nim takie coś uzgodnić? Z drugiej strony jak dobrze zagadasz z F to myślę, że też Ci to zrobi i przecież on by przeprowadził cc jeśli mu ufasz. Ciężki temat.
Mnie szczerze to drażni, że nie wiem nic, nie jestem gotowa w sumie... Ale czuję, że dam radę spokojnie dotrzymać, mam leki, leżę i się praktycznie nie ruszam, bakterii się pozbyłam w końcu i chyba stopuje szyjka. A chciałam wykupić położną na kamieńskiego... -
Uwazam, ze lepszego lekarza do prowadzenia ciazy niz F. nie znajde. Ale nie wiem jak tnie. To moje drugie cc, a takie zawsze jest trudniejsze. Chyba wolalabym tego lekarza, co robil pierwsze cc. Trudny temat, musze to przemyslec i porozmawiac z rodzina.
Dasz rade Seli! Jeszcze przenosisz ciaze Wykup polozna, bedzie Ci zdecydowanie lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 14:45
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hmmm... A Korzeniowski jeszcze tam jest? Bo z tego co widziałam to klinikę z Rubiszem otworzył. Ale ciąż chyba nie prowadzi tylko zajmuje się endometriozą... Zastanawiam się nad wizytą tam po ciąży by zobaczyć jak tam moja endo... Ale też mam trochę wrażenie, że to bardziej gwiazda TV i w ogóle
Też tak myślę, ale właśnie nie wiem co i jak z terminem, podejrzewam, że kolejna wizyta kluczowa, bo jeśli się nie skróci albo znów będzie to minimalnie to na spokojnie poczekam na termin -
futuremama wrote:Paula mała nie taka bardzo duża;) Trochę wód, łożysko... Waże właściwie tyle co w pierwszej ciąży na tym etapie więc pewnie po porodzie też podobnie będzie. Nie protestuje bo morfologia idealna, mała też ok a ja normalnie waga w normie ale nie jestem najszczuplejsza więc wiesz:D
A jednak wcześniej praca i mały szogun w domu. Teraz mogę tylko w małych porcjach a częściej jest także to też swoje robi.
Serio mi jest teraz ciężko wstać czy się przekręcić choć każdy mówi że brzuch mały więc jak niektóre kobiety mają +30 to ja nie wiem jak dają radę.
Ja mam na plusie 8 kg :p ogolnie jestem normalna, nie jakas gruba czy chuda... posrednia. Ale juz mi tez ciezko. Jednak mlody 2kg i wody, lozysko... ciagnie brzuch :p tez mowia, ze mam maly brzuch jak na 8 miesiac ale... Mi i tak ciezko. Nie wiem co by bylo gdyby byl wiekszy. Chyba dzwigiem by mnie wozili -
O tak, też jem tak mało na raty bo mam refluks i jeszcze zdarzy mi się wymiotować.
A moja mama 30 kg przytyła i też na początku marodziła bo do początku września miałam tylko 0.5 kg. Teraz co przytyłam kilogram to czuje, że to woda, czuje się napuchnięta w udach, bo widzę po skórze.... Ale ogólnie spodziewałam się gorszych obrotów spraw że będę dużo grubsza. -
Ja mam poki co plaski brzuch, jak powiedzialam w piatek w pracy, ze jestem w ciazy to kazdy patrzyl na moj brzuch i stwierdzili, ze mam najbardziej plaski brzuch na pietrze (90 osob pracuje). Ale wiem, ze to sie zmieni, bo miesnie nie wrocily do stanu przed 1 ciaza, obawiam sie, ze teraz moga mi nawet rozejsc sie miesnie. Zobaczymy.
Niestety wymioty mecza mnie caly czas. Moj syn chodzi tylko po mnie do toalety i mowi "dobrze, ze zwymiotowalas do toalety, podloga jest czysta"
Seli, a moze mi chcesz sprzedac te kurtke? Pokaz jaka masz.
Edit. Moja mama z siostra przytyla 10kg, z bratem 3kg, a ze mna 20kg. Tak wiec nie ma regulyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 21:23
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
https://allegro.pl/b-p-c-czerwona-kurtka-ciazowa-46-i7677298238.html
taką mam, rozmiar 42 chyba
Ja do 20 tc byłam płaska wręcz piękniejszą figurę miałam niż przed ciążą hahaha a jak nie mówiłam o ciąży to parę osób mnie się pytało jak ja schudłam a ja sobie myślałam "żebyście wiedzieli "
A syn dobrze wspiera -
Magda tez tak mialam. A w ogole na dwa wesela co mielismy w lato bylam gorzej wzdeta i napuchnieta niz teraz a kolo 20tc byly takie dni, ze myslalam, ze to juz ten brzuch a on mi znikal np. po dwoch dniach
-
No u mnie wczoraj wieczorem to się zrobił balooonik, a byliśmy u teściów, a wzięłam najabardziej oversizowy sweter jaki mam
Ja jestem właśnie szczupła, brzuch raczej płaski, biust mały śmiało czasem bez stanika chodzę latem.
No ale to tak pewnie będzie u mnie, że brzuch będzie żył swoim życiem💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Paula to będzie za duża... Na mnie była za wielka bo też poszalałam
Weź raczej 36 bo one i tak są zawyżone. -
Paula_071 wrote:ooo, a we Wroclavii są rzeczy dla kobiet w ciąży?
Są i w Arkadach.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny czy któras z Was ma albo wiecie gdzie moge dostac antybiotyk biseptol?
Przypałętał sie do mnie gronkowiec znowu a na ten antybiotyk ten moj wspanialy gronkowiec jest wrażliwy, w domu zapas mi sie skonczyl a do lekarza zanim sie dostane to oszaleje
-
Magda - mbc wrote:No u mnie wczoraj wieczorem to się zrobił balooonik, a byliśmy u teściów, a wzięłam najabardziej oversizowy sweter jaki mam
Ja jestem właśnie szczupła, brzuch raczej płaski, biust mały śmiało czasem bez stanika chodzę latem.
No ale to tak pewnie będzie u mnie, że brzuch będzie żył swoim życiem
-
Paula_30 wrote:dziewczyny czy któras z Was ma albo wiecie gdzie moge dostac antybiotyk biseptol?
Przypałętał sie do mnie gronkowiec znowu a na ten antybiotyk ten moj wspanialy gronkowiec jest wrażliwy, w domu zapas mi sie skonczyl a do lekarza zanim sie dostane to oszaleje
Zobacz na ktomalek.plPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Magdaaaaa nie bylo mnie jakis czas a widze,ze w koncu Ci sie udalo! gratuluje! powiedz jak? naturalnie czy poddaliscie sie jakiemus zabiegowi?
Naturalnie, okazało się, że mam trombofilię i chorobę układową tkanki łącznej (ANA3) i branie Neoparinu 0.4 od owulacji i Acardu 150 podziałało.
Teraz też cały czas jestem na lekachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 13:01
Paula_30 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021