Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magda - mbc wrote:Paula, a Ty kontrolujesz sobie białko w ciąży?
Zastanawiam się, czy do tych badań, które mi zlecił nie zrobić sobie inr i ggtp, tak w sumie na wyrost trochę, ale ostatnie miałam w listopadzie
Mi powiedział gin z Luxmedu i hematolog, że to nie ma sensu, bo wiadomo, że w ciąży będę mieć obniżone. Robiłam tylko na początku ciąży białko S (które miałam do tej pory obniżone) by utwierdzić wszystkich, że mam trombofilię i muszę brać zastrzyki.
Ja muszę zrobić awidność tokso i cmv, ale to przy okazji kolejnej morfologii, bo mam w pakiecie w Luxmedzie. Super, że mam tam abonament, nie muszę wydawać ciężkich pieniędzy na badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:13
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyDziewczyny czy pobudki w nocy co 1,5h są norma ? Ja czuję się jak wrak nie wiem co dolega Ani. Może nic i się doszukuje. Ogólnie to co było z miesiąc temu poszło w zapomnienie. Nie zaśnie sama w łóżeczku jak dawniej drze się okropnie. Tylko ręce ręce i jeszcze raz ręce. Jak się w nocy budzi to się kręci i nogi zarzuca do góry jakby świece robiła . Głodna na pewno nie jest zresztą na każdej pobusxe nie daje jej cyca bo bym zwariowała. Jej sen jest tak płytki że ja już nie wiem co robić.
Plamy z buzi jej ładnie zeszły to chyba nie alergia.... -
Normalne. Moj zasypial tylko na rekach, pozniej go odkladalam i spal tylko z szumisiem. Musisz przetrwac...
Chlopak na moje miejsce okazal sie porazka. Po miesiecznym okresie probnym nie przedluzymy z nim umowy. Ja nie chce kolejnego miesiaca pracowac by nowa osobe wdrozyc. MasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 18:53
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyPaula Ania już waxy 6,5 kg mi powoli kręgosłup wysiada. Dzisiaj się rozchorowałam bo ooglnie ten tydzień to jakis koszmar a ten sen trwa od miesiąca i jest coraz gorzej. Idzie spać później , drze się okropnie, wybudza się w nocy. Tylko rece i cyc się liczą. Mąż wczoraj w żartach oczywiście zapytał czy ona nie jest za duża do okna życia
Przykro mi że chłopak okazal się niekompetentny i Ty przez to masz pracować kolejny miesiąc -
Paula_071 wrote:Normalne. Moj zasypial tylko na rekach, pozniej go odkladalam i spal tylko z szumisiem. Musisz przetrwac...
Chlopak na moje miejsce okazal sie porazka. Po miesiecznym okresie probnym nie przedluzymy z nim umowy. Ja nie chce kolejnego miesiaca pracowac by nowa osobe wdrozyc. Masakra
Paula, a będziesz faktycznie musiała pracować, czy po prostu nie chcesz tak tego zostawiać?
Mi f. powiedział, teraz na wizycie, że z jego perspektywy po połówkowych wolałby żebym została w domu. Chce mi też powoli odstawiać luteinę. Także od lutego L4. Może to i dobrze.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Az sprawdzilam w ksiazece. Na 3 msc mlody wazyl 6900, a na 3,5 msc wazyl 7150. Wiec rozumiem Cie Verita. Nie prztwiazuj sie, ze jest zle to bedzie zle, czy jest dobrze to tak zostanie. Niestety dzieci sa w wiekszosci nieprzywidywalne, Twoje empiryczne doswiadczenua nijak sie maja do tego co nastapi za tydzien. Pewne jest jedno: cycek to jest zaawsze must have dla dziecka, chociaz nie jedna matke to wykoncza.
Ja ide na l-4 od 7.01. Uzgodnilam to juz z moim lekarzem z Luxmedu. Pewnie bede pracowac po 1h dziennie z domu, takue wazne i pilne rzeczy. A jak przyjdzie nowa osoba to przyjade i pokaze jej co i jak. Jestem bardzo zmeczona, nawet miedzy swietami nie mialam dnia urlopu, jutro tez jestem w pracy.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula masakra, najpierw ta dziewczyna, teraz znów lipa. Postawiłaś wysoko poprzeczkę
Veritaserum nie wiem na ile normalne ale wiele dzieci tak ma. Kiedyś szukałam przyczyn i logiki a teraz... może i źle ale już przestałam się przejmować i staram się po prostu przetrwać. Mój 3 latek nadal miewa takie noce. Ostatnio na zmianę chodziłam od jednego do drugiego bo mały się budził. A czasem śpi cała noc, czasem potrafi od 3 nie spać Ale na szczęście takie noce już rzadko są.
Mała póki co dalej głównie z nami śpi w nocy bo nie mam siły na zabawę w odkładanie. Wczoraj w dzień mąż ją usypiał bo co ja próbowałam odłożyć to pobudka. A rano 2h spala na nim No i wyciągnęliśmy huśtawkę-bujaczek z piwnicy na chwilę oddechuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 09:24
-
nick nieaktualnyJa to się tylko boję że ona przez taki słaby sen niespokojny to się źle rozwija czy coś. Ech życie matki...
W dzień zaczęła spac z 3 razy po około 1h ale tylko wtedy jak leżę z nią. I to jestem blisko i czuję np ciezar mojej ręki na brzuszku. Ja śpię niby a raczej drzemie jak na szpilkach dosłownie byleby się nie obudziła. Jak widzę że się kręci to ja trzymam i zasypia dalej.
W każdym razie dziewczyny szczesliwego Nowego Roku. My z mężem w domu i ja się bardzo cieszd. Mieliśmy isc do znajomych z dzieckkem rocznhm ale ja mam okrpny katar wiec zostajemy akby jeszcze Anulka dobrze pospala to byłoby bosko. -
Nic jej nie bedzie, spi ile potrzebuje
My dzisiaj idziemy do brata meza na imprezke, moi rodzice zostaja z mlodym i z moimi bratankami. Mlody budzil sie w nocy, wstal o 6, ja pracuje, jestem zmeczona strasznie. Jeszcze dzisiaj chcielismy isc do kosciola, zeby jutro miec wiecej luzu ale nie wiem czy dam rade.
Pomyslnosci dziewczyny!
Ps. Simons, bylas na becie?Magda - mbc lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Najlepszego dziewczyny, tym które na dzidziisia czekają niech nie muszą już długo czekać, a reszcie niezależnie czy maluszki w brzuszkach czy już poza niech zdrowo rosną. I ogólnie wspaniałego nowego roku
Ja w ogóle nie czuje że dziś Sylwester. Rok temu sobie życzyliśmy żebyśmy w tym roku byli sami ale w czwórkę i we własnym mieszkaniu. Dwa życzenia się spełniły także na przyszły zostaje tylko kwestia "sami"
Veritaserum a macie bujaczek? U mnie ta huśtawka z FP super się przy synku sprawdziła i np. jak mała wisi tylko na mnie to żeby chociaż zakupy rozpakować bardzo się przydajePaula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySą na piersi i potrafią po 12h bez przerwy spać i dziewczyny się martwią że trzeba na jedzenie wybudzać . Mam wrażenie że tylko u nas taka tragedia. Mam też kolezanke co ma synka 10 dni młodszego też jej non stop śpi z jedną tylko pobudka w nocy na karmienie. Wiem że każde dziecko inne ale naprawdę jak to słyszę ro jestem załamana. Boję się że z Ania coś nie tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 21:17
-
Moj potrafil sie kilkanascie razy w nocy obudzic, zasypial tylko z piersia lub na rekach. A wszystko z nim w porzadku Musisz zaakceptowac swoje dziecko, innego rozwiazania nie ma. Probuj z bujakami, szumisiami i innymo cudami, moze znajdziesz sposob by lepiej spala.
Ide spac, dobranoc13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja dzis sprobowalam szumu bo moze nie bylo placzu ale od 10 ma oczy jak 5 zl, spacer,kapiel, masaz... No nic. Spal tylko godzine od 18.30 do 19.30... zasnal z 40 minut temu dopiero.