X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Simons mam nadzieję że w końcu Ci się uda !! Coś musi być na rzeczy Z utrzymaniem masz to zdiagnozowane ? Przepraszam ale nie pamiętam.

Ploteczki z F. Tylko na samotnych wizytach, jak byłam z mężem to zupełnie inny człowiek : p

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej dla porównania robić ten sam test. Nie chcesz iść na betę?

Z nami plotkuje nawet jak jest mąż.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Ech dalej slabizna. Chyba nawet wieksza niż wczoraj, z tym że test trochę inny. Paula chyba miała rację z tą cb...
    a poszłaś na betę?
    Zresztą znasz moje zdanie, uważam że powinnaś brać heparynę od owu.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a Ty kontrolujesz sobie białko w ciąży?
    Zastanawiam się, czy do tych badań, które mi zlecił nie zrobić sobie inr i ggtp, tak w sumie na wyrost trochę, ale ostatnie miałam w listopadzie

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Paula, a Ty kontrolujesz sobie białko w ciąży?
    Zastanawiam się, czy do tych badań, które mi zlecił nie zrobić sobie inr i ggtp, tak w sumie na wyrost trochę, ale ostatnie miałam w listopadzie

Mi powiedział gin z Luxmedu i hematolog, że to nie ma sensu, bo wiadomo, że w ciąży będę mieć obniżone. Robiłam tylko na początku ciąży białko S (które miałam do tej pory obniżone) by utwierdzić wszystkich, że mam trombofilię i muszę brać zastrzyki.
    Ja muszę zrobić awidność tokso i cmv, ale to przy okazji kolejnej morfologii, bo mam w pakiecie w Luxmedzie. Super, że mam tam abonament, nie muszę wydawać ciężkich pieniędzy na badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:13

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pobudki w nocy co 1,5h są norma ? Ja czuję się jak wrak nie wiem co dolega Ani. Może nic i się doszukuje. Ogólnie to co było z miesiąc temu poszło w zapomnienie. Nie zaśnie sama w łóżeczku jak dawniej drze się okropnie. Tylko ręce ręce i jeszcze raz ręce. Jak się w nocy budzi to się kręci i nogi zarzuca do góry jakby świece robiła . Głodna na pewno nie jest zresztą na każdej pobusxe nie daje jej cyca bo bym zwariowała. Jej sen jest tak płytki że ja już nie wiem co robić.
    Plamy z buzi jej ładnie zeszły to chyba nie alergia....

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne. Moj zasypial tylko na rekach, pozniej go odkladalam i spal tylko z szumisiem. Musisz przetrwac...

Chlopak na moje miejsce okazal sie porazka. Po miesiecznym okresie probnym nie przedluzymy z nim umowy. Ja nie chce kolejnego miesiaca pracowac by nowa osobe wdrozyc. Masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 18:53

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ania już waxy 6,5 kg mi powoli kręgosłup wysiada. Dzisiaj się rozchorowałam bo ooglnie ten tydzień to jakis koszmar a ten sen trwa od miesiąca i jest coraz gorzej. Idzie spać później , drze się okropnie, wybudza się w nocy. Tylko rece i cyc się liczą. Mąż wczoraj w żartach oczywiście zapytał czy ona nie jest za duża do okna życia :D

Przykro mi że chłopak okazal się niekompetentny i Ty przez to masz pracować kolejny miesiąc :/

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Normalne. Moj zasypial tylko na rekach, pozniej go odkladalam i spal tylko z szumisiem. Musisz przetrwac...

Chlopak na moje miejsce okazal sie porazka. Po miesiecznym okresie probnym nie przedluzymy z nim umowy. Ja nie chce kolejnego miesiaca pracowac by nowa osobe wdrozyc. Masakra :(

Paula, a będziesz faktycznie musiała pracować, czy po prostu nie chcesz tak tego zostawiać?
    Mi f. powiedział, teraz na wizycie, że z jego perspektywy po połówkowych wolałby żebym została w domu. Chce mi też powoli odstawiać luteinę. Także od lutego L4. Może to i dobrze.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sprawdzilam w ksiazece. Na 3 msc mlody wazyl 6900, a na 3,5 msc wazyl 7150. Wiec rozumiem Cie Verita. Nie prztwiazuj sie, ze jest zle to bedzie zle, czy jest dobrze to tak zostanie. Niestety dzieci sa w wiekszosci nieprzywidywalne, Twoje empiryczne doswiadczenua nijak sie maja do tego co nastapi za tydzien. Pewne jest jedno: cycek to jest zaawsze must have dla dziecka, chociaz nie jedna matke to wykoncza.

Ja ide na l-4 od 7.01. Uzgodnilam to juz z moim lekarzem z Luxmedu. Pewnie bede pracowac po 1h dziennie z domu, takue wazne i pilne rzeczy. A jak przyjdzie nowa osoba to przyjade i pokaze jej co i jak. Jestem bardzo zmeczona, nawet miedzy swietami nie mialam dnia urlopu, jutro tez jestem w pracy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula masakra, najpierw ta dziewczyna, teraz znów lipa. Postawiłaś wysoko poprzeczkę :D
    Veritaserum nie wiem na ile normalne ale wiele dzieci tak ma. Kiedyś szukałam przyczyn i logiki a teraz... może i źle ale już przestałam się przejmować i staram się po prostu przetrwać. Mój 3 latek nadal miewa takie noce. Ostatnio na zmianę chodziłam od jednego do drugiego bo mały się budził. A czasem śpi cała noc, czasem potrafi od 3 nie spać Ale na szczęście takie noce już rzadko są.
    Mała póki co dalej głównie z nami śpi w nocy bo nie mam siły na zabawę w odkładanie. Wczoraj w dzień mąż ją usypiał bo co ja próbowałam odłożyć to pobudka. A rano 2h spala na nim :D No i wyciągnęliśmy huśtawkę-bujaczek z piwnicy na chwilę oddechu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 09:24

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się tylko boję że ona przez taki słaby sen niespokojny to się źle rozwija czy coś. Ech życie matki...
    W dzień zaczęła spac z 3 razy po około 1h ale tylko wtedy jak leżę z nią. I to jestem blisko i czuję np ciezar mojej ręki na brzuszku. Ja śpię niby a raczej drzemie jak na szpilkach dosłownie byleby się nie obudziła. Jak widzę że się kręci to ja trzymam i zasypia dalej.

W każdym razie dziewczyny szczesliwego Nowego Roku. My z mężem w domu i ja się bardzo cieszd. Mieliśmy isc do znajomych z dzieckkem rocznhm ale ja mam okrpny katar wiec zostajemy ;) akby jeszcze Anulka dobrze pospala to byłoby bosko.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic jej nie bedzie, spi ile potrzebuje :)
    My dzisiaj idziemy do brata meza na imprezke, moi rodzice zostaja z mlodym i z moimi bratankami. Mlody budzil sie w nocy, wstal o 6, ja pracuje, jestem zmeczona strasznie. Jeszcze dzisiaj chcielismy isc do kosciola, zeby jutro miec wiecej luzu ale nie wiem czy dam rade.

Pomyslnosci dziewczyny!

Ps. Simons, bylas na becie?

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dziewczyny, tym które na dzidziisia czekają niech nie muszą już długo czekać, a reszcie niezależnie czy maluszki w brzuszkach czy już poza niech zdrowo rosną. I ogólnie wspaniałego nowego roku :)

Ja w ogóle nie czuje że dziś Sylwester. Rok temu sobie życzyliśmy żebyśmy w tym roku byli sami ale w czwórkę i we własnym mieszkaniu. Dwa życzenia się spełniły także na przyszły zostaje tylko kwestia "sami" :)

Veritaserum a macie bujaczek? U mnie ta huśtawka z FP super się przy synku sprawdziła i np. jak mała wisi tylko na mnie to żeby chociaż zakupy rozpakować bardzo się przydaje :)

Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bujaka z babybjon. Działało kiedyś lepiej. Teraz też w dzień jak ma humor to posiedzi.
    Powiem Wam że jak czytam na wrześniowkach ile im dzieci śpią ciągiem w nocy to płakać mi się chce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tamte dzieci nie sa na mm? Czesto wtedy lepiej spia.

U nas zmiana planów, młody 37'2 i boli go ucho, zostajemy w domu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są na piersi i potrafią po 12h bez przerwy spać i dziewczyny się martwią że trzeba na jedzenie wybudzać . Mam wrażenie że tylko u nas taka tragedia. Mam też kolezanke co ma synka 10 dni młodszego też jej non stop śpi z jedną tylko pobudka w nocy na karmienie. Wiem że każde dziecko inne ale naprawdę jak to słyszę ro jestem załamana. Boję się że z Ania coś nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 21:17

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj potrafil sie kilkanascie razy w nocy obudzic, zasypial tylko z piersia lub na rekach. A wszystko z nim w porzadku :) Musisz zaakceptowac swoje dziecko, innego rozwiazania nie ma. Probuj z bujakami, szumisiami i innymo cudami, moze znajdziesz sposob by lepiej spala.
    Ide spac, dobranoc :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 21:28

3i49o7esfkybvicx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sprobowalam szumu bo moze nie bylo placzu ale od 10 ma oczy jak 5 zl, spacer,kapiel, masaz... No nic. Spal tylko godzine od 18.30 do 19.30... zasnal z 40 minut temu dopiero.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ