Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWspółczuję wymiotów ja miałam tylko kilka razy przez całą ciążę ale nudności mnie męczyły do jakoś 14 TYG.
Do nas wczoraj doszła limuzyna dla Ani, mam nadzieję że ma te warunki miejskie się sprawdzi chociaż mąż już mnie straszy że nie ma pompowanych kół i źle.sie będzie jeździć. A ja głównie postawilam na lekkość.
Moje dziecko dzisiaj nie spało w nocy od 24 do 1.30. dosyć że jestem permanentnie zmęczona to jeszcze taka przerwa... Maskara. A pobudka i niespanie od 6.30 .
Postepy robi niesamowite zaczyna składać sylaby i wychodzi jej baba, dada, papa, tata, mamama ,Blabla ;p
Idziemy jeść śniadanie miłego dnia ! -
veritaserum wrote:Współczuję wymiotów ja miałam tylko kilka razy przez całą ciążę ale nudności mnie męczyły do jakoś 14 TYG.
Do nas wczoraj doszła limuzyna dla Ani, mam nadzieję że ma te warunki miejskie się sprawdzi chociaż mąż już mnie straszy że nie ma pompowanych kół i źle.sie będzie jeździć. A ja głównie postawilam na lekkość.
Moje dziecko dzisiaj nie spało w nocy od 24 do 1.30. dosyć że jestem permanentnie zmęczona to jeszcze taka przerwa... Maskara. A pobudka i niespanie od 6.30 .
Postepy robi niesamowite zaczyna składać sylaby i wychodzi jej baba, dada, papa, tata, mamama ,Blabla ;p
Idziemy jeść śniadanie miłego dnia !
To Twój mąż moim wózkiem załamałby się totalnie To Wam ma być wygodnie, bo Wy się będziecie głównie razem prowadzać po mieście
Miłego :*
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Oj ja tez wspolczuje, ja mialam po kilkanascie razy dziennie do 17 i potem na koncowce 1-2 razy...
Kuzynka ma 10 miesieczniaka i jest w drugiej ciazy. Pierwsza przeszla na luzie, nawet nie czula, ze jest w ciazy. Teraz ledwo zyje a to dopiero 7 tydzien...
Veri a co kupilas? Valco?
Magda a Ty co za fure masz?
U nas przez zmiane czasu on sie kladzie o 22... i budzi 7.30... a wczesniej ma dwie przerwy na cyca po ok 10 min. Ale zebym nie wiem co nie udaje sie nam go wczesnie uspic. -
Paula, współczuję wymiotów, ja ledwo dawałam radę, byłam wykończona, zwłaszcza, że chodziłam do pracy i mam dziecko w domu.
Magda, szacun za kolka, ja bym się na takie nie zdecydowała never. Ale ja mieszkam w miejscu, gdzie jest sporo krawężników i kostka.
Młody ciągle ma powyżej 38. Słabo śpi, bo kaszel go dusi, jestem mega zmęczona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 08:18
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Myslelismy o nim, ale wzielismy mutsy. Gondola za mala bo w srodku 72 cm a mlody zaraz z niej wyrosnie nam... i mamy piankowe kola i na te drogi wroclawskie, gdzie prawie wszedzie jest kostka to slaba opcja ;p chce teraz valco baby snap 4 kupic z pompowanymi. Wazy 7 kg
A ten babyzen yoyo to bardzo niski i raczej nie od 0 jak mowia. Tym bardziej, ze w zime ciezko by bylo. -
U nas na osiedlu jedna dziewczyna ma ten wózek, przerzuciła się na niego ze stokke xplory i jest b. zadowolona (też ma psa). Mam nadzieję, że u nas też się sprawdzi.
Mnie się podobał jeszcze joolz day2, ale nie wiem czy wtedy dałabym radę z wózkiem i psem, bo ja pod tym kątem głównie patrzyłam
Generalnie dla mnie te wózki, to jest dramat. Tyle tego jest, mnie się praktycznie nic nie podobało. Większość taka wielka, że ledwo dawałam radę z pustym, a co dopiero dziecko i pies
Moja siostra mówiła, że w Londynie prawie każdy śmiga z tym babyzenem albo bugaboobee, ale w sumie to są wózki, które dostosowane są do bramek metra więc nie ma co się dziwić.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
To daj znac jak Ci sie sprawdza kilo roznicy jest chyba na pompowanych?
Magda tez mielismy dylematy :p chcialam cos lekkiego... no i mam, ze mi sie dziecko nie miesci :p -
Seli wrote:To daj znac jak Ci sie sprawdza kilo roznicy jest chyba na pompowanych?
Magda tez mielismy dylematy :p chcialam cos lekkiego... no i mam, ze mi sie dziecko nie miesci :p
a spacerówka nie rozkłada Ci się na płasko? Czy tam jest kubełek?
W miosie siedzisko rozkłada się totalnie na płasko (możesz wtedy dokupić taki specjalny śpiworek albo wkładkę ze skóry owczej żeby było cieplej) więc jak gondola szybko mi się zrobi za mała, to przełożę do spacerówki💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:a spacerówka nie rozkłada Ci się na płasko? Czy tam jest kubełek?
W miosie siedzisko rozkłada się totalnie na płasko (możesz wtedy dokupić taki specjalny śpiworek albo wkładkę ze skóry owczej żeby było cieplej) więc jak gondola szybko mi się zrobi za mała, to przełożę do spacerówki
Rozklada ale jest taka totalnie nieokryta, nie podoba mi sie dla takiego malucha. Cybexy chyba maja normalne gondole?:p
Ogolnie spacerowka sie przyda mi taka zwykla. Moj maz tez mowi, ze tylko kola pompowane ... ;p -
Seli wrote:Rozklada ale jest taka totalnie nieokryta, nie podoba mi sie dla takiego malucha. Cybexy chyba maja normalne gondole?:p
Ogolnie spacerowka sie przyda mi taka zwykla. Moj maz tez mowi, ze tylko kola pompowane ... ;p
hahaha, nie wiem co to jest normalna gondola
84x42 ma. To nie wiem czy to dużo czy mało.
No mój mąż jak wybieraliśmy wózek, to powiedział, że dla siebie brałby „cięższy” (priama), ale od razu powiedział, że ja sobie nie dam rady z moim psim majdanem i priamem
Dlatego już sobie znalazł przyczepkę rowerową, która też może być wózkiem z thule i będzie kombajn na wycieczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:03
Seli lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnySeli jest 1,5 kg różnicy. Pompowana wersja ma chyba 7,6 kg. Zobaczymy mam nadzieję że Ania będzie zadowolona i jestem ciekawa czy te koła się szybko nie zetrą.
Do mojej gondoli Ania jeszcze wchodzi. Ja mam espiro next i jestem z tego wózka ogólnie bardzo zadowolona ale to olbrzym jak większość wózków 2w1 na pompowanych kołach. Kupiliśmy coś mniejszego też żeby łatwiej złożyć do Auta bo mamy w planach dużo jeździć juz. Rozglądamy się też za nosidlem ale to powoli jak Ania usiądzie. Znajomy ma mi pożyczyć tule i zobaczę czy mi się podoba. Chusta już powoli nam się nie sprawdza bo Ania nie chce być przodem do mnie mogłabym się nauczyć na plecach ja nosić ale to potrzebuje i doradcy i krótszej chusty co mi się nie kalkuluje bo już wole te nosidło i mąż też skorzystaMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
No my jak poszliśmy na oglądanie wózków to też stwierdził, że większości wózków nie dźwignę a my bez auta więc wjazd do tramwaju/autobusu muszę mieć ułatwiony lekkością
Ja chyba skłonna jestem na tych pompowanych wziąć valco ale poczekam na Twoją opinię -
No do tramwaju zdecydowanie lekkość i smukłość robią robotę
Ale to też jest tak, że jak już się zacznie korzystać, to się widzi, co jest potrzebne bardziej, a co mniej. Jak mi się mios nie sprawdzi, to poszukam innego, a ten sprzedam.
Z tego co widzę, to nie ma problemu ze sprzedażą tego wózka, mnie się nie udało kupić całej używki, bo co ktoś wystawiał, to zaraz nie było, jak była dobra oferta. A jak wisiała dłużej, to cena była taka, że śmiało znaleźć można było sklep z podobną ceną za nówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 09:22
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda o to, to my niby staraliśmy się przemyśleć to i owo a i tak teraz dopiero widzimy wiele aspektów
Ja próbowałam valco kupić używkę ale nie ma ani jednego. Był super stan i w ogóle na fb ale sprzedał się w migMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySeli ja widziałam ale były i tak po 800 zł to już wolałam dołożyć te 300 i mieć nowy. Chociaż ja wzięłam te lepszą trochę wersje więc kupiłam w askocie za 1300.
Póki co sprawdza się zarąbiście bo dziecko w nim śpi prawie godzinę a matka piję kawę i rozkoszuje się ciszą