Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Co do znieczulenia to naklinikach raczej to i tak nie dostaniesz
Tak jak napisała Paula, zzo już jest, chyba że trafie na te anestazjolog, co mnie miała znieczulać do szwu i jak popatrzyła na moją kartę, to powiedziała, że ona mi zzo nie zrobi i myślała, że będzie jednak ogólne i wyszła i przysłała taką co mi zrobiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 07:47
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hahaha :p ale no wlasnie, zalezy z jakim rozwarciem przyjedziesz. Mi odeszly wody i mialam 1 cm, potem dlugo, dlugo nic i w 30 min mialam pelne ;p
Czemu wozek zabawke? Cybex jest ozdobny... ale chyba ma ta funkcjonalnosc? -
Magda - mbc wrote:Tak jak napisała Paula, zzo już jest, chyba że trafie na te anestazjolog, co mnie miała znieczulać do szwu i jak popatrzyła na moją kartę, to powiedziała, że ona mi zzo nie zrobi i myślała, że będzie jednak ogólne i wyszła i przysłała taką co mi zrobiła
Ja trafiłam na Igora jakiegoś tam. Starszy facet, ale super - miły, wszystko mi tłumaczył, pytał jak się czuje, potem jeszcze mi dał kroplówkę na mdłości po znieczuleniu. Polecam a ja też z trombofilie, nie miał żadnych problemów.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ja trafiłam na Igora jakiegoś tam. Starszy facet, ale super - miły, wszystko mi tłumaczył, pytał jak się czuje, potem jeszcze mi dał kroplówkę na mdłości po znieczuleniu. Polecam a ja też z trombofilie, nie miał żadnych problemów.
Nie pisałam Wam tu wcześniej, bo chyba musiałam przetrawić, ale powinni zakazać zdejmowania szwu bez jakiejś formy znieczulenia. Bo samo zdjęcie (ciągnięcie, przecinanie czy co oni tam robią) szwu nie boli. Ale to co robią żeby się do niego dostać, to jest masakra... i tak naprawdę z tego bólu dla Ciebie nic nie wynika. A ja myślałam, że tam zemdleje, serio.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Slyszalam, ze zdjecie szwu jest bolesne... bardziej czadem niz porod. Tak dziewczyny opowiadaly...
-
Paula_071 wrote:Magda, a Ty teraz codziennie na ktg jezdzisz czy jak?
Szczerze mówiąc siedzenie tyle godzin w tej poradni jest dla mnie mega męczące, wolę iść na wizytę i zapłacić.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:no właśnie! A w ndz. jak go prosiłam smsowo, że pójdę do gine na ktg, to odp., że mam iść do poradni
Mi też kazał iść do poradni. Ja byłam tam raz i mi wystarczy, więcej tam nie chce iść.Magda - mbc lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Powoli idzie ale jak coś to szybko jedź bo może dość szybko pójść
A tak btw u nas na grupie jest dziewczyna co urodziła po skończonym 38 i coś jej się nie podobało... ale lekarze nic nie mówili, mała tak trochę do tyłu i poszła prywatnie to okazało się, że ona ma cechy wcześniacze i powinna być brana pod uwagę jako wcześniak
Ja za to chyba za mocno przesadzam, mieliśmy dziś kolejną konsultacje u neurologa, wczoraj u rehabilitanta i będziemy mieć też fizjo w następnym tygodniu. Kolejny lekarz powiedział, że liczymy wiek metrykalnie, że Gabryś bardzo fajnie sobie daje radę i lada moment zacznie raczkować Przyjmuje już pozycję, gibie się w przód, w tył i coś tam rusza ale się wywala Podpór mógłby mieć lepszy bo się momentami rozjeżdża ale podobno jak na ten miesiąc to i u normalnego dziecka tak jest więc nie ma co na siłę się czepiaćMagda - mbc, futuremama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo nie lataj Seli bo to bez sensu raczkowanie to tak naprawdę 8-9 miesiąc w przypadku większości dzieci. Siad to samo 7-8 miesiąc.
Magda to spoko trzymaj się mam nadzieję że na dniach urodzisz najgorsze czekanie. Generalnie życzę Ci takiego porodu jak ja miałam czyli szybkiego i w miarę bezbolesnegoMagda - mbc, Seli lubią tę wiadomość
-
U nas to np. torbiele w glowce, ale inaczej u wielu dzieci oczka wygladaja na poczatku, wolniej sie rozwija itp.
Veri no wiem wlasnie chce dobrze i tak przesadzam czasem ;p -
Paula_071 wrote:Co to są cechy wcześniacze?
My z młodym idziemy też do fizjo, bo wydaje mi się, że preferuje jedną stronę.
Magda, wykorzystaj męża, to powinno popędzić młodego na świat
Paula, już zapomniałam jak to się robi
Dasz mi namiary na fizjo?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyPaula ja po doświadczeniach z Ania i te asymetria stwierdzam że to że dziecko preferuję jakąś stronę jest normalne. Powinno minąć ok 3 miesiąca. A fizjo na bank powie Ci że to wymaga ćwiczeń. Chyba że naprawdę masz takiego zaufanego. U nas neurolog sama powiedziała że z Ania jest okej a fizjoterapeuci wielce zdziwieni bo Asymetria.
-
Magda, podam Ci namiary po wizycie. Nie znam tej fizjo, więc nie chce polecać. Zarekomendowała nam tę babeczkę nasza pediatra, do której mam zaufanie.
Ze starszym synem nigdzie nie chodziłam, bo moim zdaniem nie miał żadnych odchyleń. Lubił leżeć na brzuchu, nie preferował żadnej strony szczególnie. Generalnie szybko i ładnie się rozwija. Ale ma głoski, które mówi nie "środkiem" tylko przekrzywia usta na jedną stronę. Logopedzi (dwóch) twierdzą, że często to wynik właśnie jakieś asymetrii. Więc wolę to teraz skontrolować u fizjo.Magda - mbc lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.