X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    hhaha, podoba mi się Twój żarcik :P
    Dzisiaj nie rodzę i koniec!

Jakby się do pólnocy wyrobila i dziecko mialoby ponizej 3kg ;p dowiedzialam sie, ze wczesniaki powyzej 3 kg nie maja 🤷‍♀️

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Nie mam pojęcia i też się nad tym zastanawiam właśnie.
    W każdym razie wyleciała mi łyżka stolowa bezbarwnego klejącego się śluzu, coś jak płodny u mnie tylko dużooo bardziej gęsty.

No i do tego cały czas chodze do toalety, ale to nie jest biegunka (może dlatego, ze ja caly czas 400 luteiny i zelazo).

Ale nie powiem zebym sie czyla dobrze dzis...
    staram sie nie panikowac, ugotowalam rosol i zajdam sie truskawkami z bita smietana :P

Mi odpadl czop i dwa dni potem porod, czulam sie tez dziwnie. Takze badz czujna ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jakby się do pólnocy wyrobila i dziecko mialoby ponizej 3kg ;p dowiedzialam sie, ze wczesniaki powyzej 3 kg nie maja 🤷‍♀️
    o a ja myślałam, że waga ma znaczenie dopiero po 37tc, tzn. że jak dziecko masz donoszone, ale waży do 2kg, to też masz za darmo.

No nie pocieszyłaś mnie tymi dwoma dniami, chciałabym dociągnąć do środowej wizyty u F.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpadał tydzień bezbarwny. A jak zaczął krwisty to 48h. Ale u każdej to jest inaczej.

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam bez krwi 🤷‍♀️ podobbo i miesiac przed moze odpasc.

Ja czulam dusznosci, jakby przeziebienie. Troche okresowo. Dziwnie ;p
    I mialam dotrwac tez do srody a urodzilam w niedziele 🤣 ale Ty poczekaj, choc zaraz donoszona i juz w takim tygodniu to zaden problem.

Moja rada to wypoczywaj i jedz bo w sumie nigdy nic nie wiadomo.

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam chyba podobnie jak Ty Seli.
    Mega duszno i słabo mi i czuje się jak na okres.
    Ale podłogę umyłam :D

Dobra, co ma być to będzie.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dzień poprzedzający się mega słabo czułam. Nie byłam w stanie nic zrobić.

Ja pozdrawiam z wesela. Myśleliśmy że zero zabawy a Ania cały czas spala w kącie w wózku w słuchawkach wygłuszających ;) tylko dwie przerwy na karmienie odkąd zasnęła o 20.30.

Magda - mbc, Seli, Simons_cat lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadam! Donosiłam skrzata :)

veritaserum, Pati88, Seli, Paula_071, Simons_cat, KAL, Applejoy lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a nie robisz ktg?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda, a nie robisz ktg?

a powinnam?
    F. nic mi nie mówił :o

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    a powinnam?
    F. nic mi nie mówił :o

Mi też nie, a moja położna mówiła, że po 36+0 już się powinno i była zdziwiona, że na pierwsze przyszłam dopiero 37+4. W Luxmedzie od 37+0 robią co 5 dni.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy od lekarza... I u mnie ktg nic nie dalo... Mialam skurcze, ze wilam sie z bolu juz a na ktg nic ;p

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest nieprawda. W niepowikłanej ciąży jeżeli nic się nie dzieje ktg robi się dopiero w terminie porodu. Czytałam kiedyś nawet w zaleceniach na PTG. Wiele kobiet ktg na dopiero jak jadą z akcją już.

W szpitalu na ktg zero skurczy zapisanych a Ania za 20h była już na świecie.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem w jakiej ciąży? :D bo chyba oprócz szwu, to jest okej 🙈

Zapytam w środę F. na wizycie, najwyżej zrobie ktg w ginemedice.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z IP, dr Blok zdjął mi szew (musiałam jechać, bo pojawiła się świeża krew - takie nitki - ale F. kazał jechać). Jutro rano w poradni mam się stawić znowu na ktg, dziś miałam aż dwa :P

Rozwarcie obecnie, to 2cm.
    Zobaczymy co to będzie dalej ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Wracam z IP, dr Blok zdjął mi szew (musiałam jechać, bo pojawiła się świeża krew - takie nitki - ale F. kazał jechać). Jutro rano w poradni mam się stawić znowu na ktg, dziś miałam aż dwa :P

Rozwarcie obecnie, to 2cm.
    Zobaczymy co to będzie dalej ;)

Oj przewiduje poród na dniach ! :) U mnie od krwi do porodu chyba 48h niecałe. Ale u mnie to naprawdę było silne krwawienie.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz już ta krew nic nie mówi, bo jest po zdjęciu szwu.
    Czekam sobie teraz w kolejce do poradni. 5 babeczek przede mną, to chyba nie tak źle :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to trzymajcie się i powodzenia! Wytrwałości i latwego porodu :)

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciuki! Jak wczesniej pojawilo sie troche krwi, byl czop to lada moment cos sie pewnie zacznie :D

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nie wyspałaś. Lepiej odpocznij, by mieć siłę rodzić :) Trzymam kciuki :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ