Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda, kciuki!
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ktg spoko, jakieś pojedyncze skurcze się zapisały, ale ja jeszcze wczoraj przed zdjeciem szwu normalnie wzielam luteine.
Rozwarcie dalej 2cm. Dziś Myszyczyszyn mnie badał i robił usg, wyszlo mu, że mały 3350g.
Puscil mnie do domu, ale powiedzial, ze jak tylko dostane skurczy, to natychmiast do szpitala, bo faze skrocenia szyjki mam juz za soba, a lepiej nie ryzykowac ze dojade juz z 10cm rozwarciem
także ide zaraz spac mam nadziejeKAL, Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Spij, najedz sie
Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I pochwalę się,że kupiliśmy valco baby snap 4 sport super wózek!
Paula_071, veritaserum, Simons_cat, futuremama lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Magda powodzenia bo to pewnie już niedługo a jak rodzisz ? CC czy naturalnie? Że znieczuleniem? Wiadomo czy w szpitalu cię przyjmą bez problemu? Bo teraz to tyle zakmnietuch oddziałów...
Cc jest w naglych wypadkach albo ze skierowaniem wczesniej. Magda nie ma na razie powodow do cc i zycze by poszlo sprawnie naturalnie. I nie ma czegos takiego, ze nie przyjma. W takim wypadku akcja moze potoczyc sie szybko i musza zapewnic opieke. I na lato zawsze sie cos zamyka... -
No ja byłam ostatnio na zwiedzaniu Borowskiej i polozna tam mówiła że trzeba przyjechać z konkretną akcja bo inaczej odsyłają właśnie ze względu na małą ilość miejsc i że we Wrocławiu aktualnie jest za mało porodówek. A co do CC to myślałam że jak ma ta skracają się szyjkę że to jest wskazanie do CC stąd moje pytanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:04
-
Paula_30 wrote:No ja byłam ostatnio na zwiedzaniu Borowskiej i polozna tam mówiła że trzeba przyjechać z konkretną akcja bo inaczej odsyłają właśnie ze względu na małą ilość miejsc i że we Wrocławiu aktualnie jest za mało porodówek. A co do CC to myślałam że jak ma ta skracają się szyjkę że to jest wskazanie do CC stąd moje pytanie
Nie, nie, szyjka nie ma nic do tego... Po prostu szybciej urodziPaula_30 lubi tę wiadomość
-
Tak, ja mam pierwsza fazę porodu już za sobą
Chciałabym urodzić sn i bez znieczulenia (serio) i w 40 minut
Dla chorych na zakrzepice tak naprawdę lepiej jest rodzić naturalnie. Natomiast, jeśli z pewnych powodów uznaliby, że jedziemy z cc albo ja uznam, że bez zzo nie rodzę to też będzie dla mnie spoko. Tak naprawdę, to jakoś mnie to nie emocjonuje. Jadę, rodzę i idę do domu. A potem...
Karmienie też mnie nie emocjonuje. Będziemy się kp - spoko. Nie będziemy - też spoko.
Ja się nie zamierzam stresować, już się nastresowałam w tej ciąży
Na Klinikach „swoich” pacjentek chyba nie odsyłają, to raz. A dwa z tego co czytałam,
to ciąż wysokiego ryzyka też nie odsyłają.
Wczoraj chyba 30min debatowali nad zostawieniem mnie, ale ja średnio chciałam więc podłączyli drugi raz ktg, nic się nie działo więc poszłam do domu.
Dziś już się tak nie telepali.
Seli, gratuluję zakupu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:34
Seli lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Seli wrote:I pochwalę się,że kupiliśmy valco baby snap 4 sport super wózek!
Ja póki co stawiam na coletto joggy air ale jeszcze się czaję. Maks w sierpniu musze kupić.
Magda trzymam mocno kciuki Co do znieczulenia to naklinikach raczej to i tak nie dostaniesz
Mam nadzieję że wszystko szybko i bezproblemowo pójdzie:) -
Magda oby! Ja rodzilam bez znieczulenia - jestem przyzwyczajona do bolu, skurcze bolaly ale potem juz ta ostatnia faza nie byla taka straszna.
I w sumie dobre podejscie . Na luzie najlepiej.
A na klinikach jest znieczulenie? Bo podobno od niedawna jest? Jak ja rodzilam nie bylo.
Future tez fajny ale ten valco wazy ledwie 7.5 kg, kosztowal w Askocie 1250 z pompowanymi kolami, okryciem na nozki. Ogolnie zachwycona jestem. I zamowilam tackie do jedzenia na zewnatrz. Bo chce dlugie spacery robic to moze sie przyda.futuremama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZnieczulenie można też podać chyba do maks rozwarcia 7 cm. Ja przyjechałam Z 9 to już nic nie można było zrobić ale ja też nie potrzebowałam. To co najgorsze było w domu. Uważam że sama akcja wypierania dziecka to już jest lajjcik z porównaniu z tym co wcześniej