Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrocilismy do domu. Tu crp tez ok. I morfo ok. Obrzek z oka zszedl, osluchowo ok, uszy ok, gardlo ok...
Paula_071, veritaa, futuremama lubią tę wiadomość
-
Też tak uważam, ale po wynikach i tak bym się nie zgodziła zostać. W ogóle wykłócałam się tam Bo babka z koszarowej mówiła,że jak laryngolog stwierdzi, że u niej jest ok i nie widzi sensu hostpializacji to mamy wrócić do nich i na ogólną pediatrię by leżał...
No ale crp poniżej 5... Morfo wskazywało na lekkiego wirusa. W żłobie panuje zapalenie spojówek i miał ropkę i opuchnięte, to po świetliku nie przeszłoby mu poważne zapalenie zatok, może nawet przetarł katarem je bo leci mu z nosa, smarknie i nim mu wytrze to zdarzało się,że szybko się rozmazał
Ogólnie żałuję, że nie poleciałam na grabiszyńską mu zrobić moczu, morfologii i crp. Bo po wynikach po prostu bym poczekała na naszą pediatrę dziś, a nie leciała na szpital. Wczoraj się nie dostaliśmy do niej (a propo mojego chwalenia się ostatnio... ) -
Paula_071 wrote:Teraz sezon chorobowy, więc pewnie tłumy w przychodniach.
Na grabiszyńskiej chyba nie pobierają krwi takim maluchom, wiem, że na 100% na Weigla.
Raz jak bylam w kolejce pobierala babka 🤔 to moze na weigla, w karmedzie i u nas na lowieckiej tez pobierali normalnie z zylki. Nawet nie jeknal. A wczoraj na kamienskiego jak mu z palca ppbierala to tak jakos mocno, ze sie darl -
Ja wiem, że czasami pielęgniarki nie chcą nawet pobierać, nie podejmują się tego. Tomkowi pobierałam krew raz w życiu, jak miał 9 msc robiłam mu testy alergiczne. Teraz powinnam powtórzyć, ale nie jest to łatwe ze starszym dzieckiem.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Jak jest tylko crp I morfologia to zazwyczaj pobierają z palca. Ja często idę na ziemovita do przychodni tka zawsze pobiora i nie odesla z maluchem albo jest takie prywatne lab na powstańców Śląskich i tam też nie odesla. Na weigla też bo wiadomo punkt przyjazny dzieciom. U Ani pobrać krew z żyły to tragedia bo nie ma w ogóle.
Seli dobrze ze jest lepiej i dobre wynikiCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
My wychodzimy z zapalenia jamy ustnej. Także kilka dni i nocy pobudki co 10-15 min a nawet co 5. Spanie tylko ze mną i na mnie. Czuję się jak zombie choć ta nocka już lepsza. Pierwsza połówka slaba ale potem od 3 już spała z dwoma malenkimi pobudkami do 8:15.
Ja wstalam wcześniej żeby z Kubą być tak żeby Hana mogła się wyspać i mąż też.
U Kuby w przedszkolu masakra. W jego grupie w pt było 5 z 25 dzieci. Ileś ma zapelnie płuc albo oskrzeli. On od środy asekuracyjnie też w domu bo w nocy kaszlał. Wczoraj lekarka powiedziała że wszystko ok tylko katar nu troche siedzi taki gęsty także starać się psikać i usuwać ile sie da. -
U nas też coś dzisiaj się dzieje. Dosyć że wstała od 5 I się darla nie wiemy dlaczego to dzisiaj jeszcze nie dała się położyć. Chodzi już ledwo żywa ale nie udaje nam się jej uśpić. Koszmar.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:U nas też coś dzisiaj się dzieje. Dosyć że wstała od 5 I się darla nie wiemy dlaczego to dzisiaj jeszcze nie dała się położyć. Chodzi już ledwo żywa ale nie udaje nam się jej uśpić. Koszmar.
A wózek? Albo wsadzić do auta i zrobić rundkę po osiedlu?
U Tomka w przedszkolu też pusto.
Future, dzielna matka jesteśWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 21:34
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
U nas wczoraj nie spała cały dzień ale bawiła się jak nakręcona ogólne. Padła o 18. 30. Niestety ostatnio w nocy budzi się często dlaczego nie wiem ale budzi się z płaczem biorę ja na ręce i Dosc mocno jej serduszko bije. Myślę że ma jakieś sny. Bardzo szybko się uspokaja czasami wystarczy że ja pogłaskać po plecach no ale wstać trzeba.
Jutro idzie do złobka po 2 tyg przerwach w pełni zdrowa. Nie ma kaszlu kataru nic. Zobaczymy jak długo.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Paula_071 wrote:A wózek? Albo wsadzić do auta i zrobić rundkę po osiedlu?
U Tomka w przedszkolu też pusto.
Future, dzielna matka jesteś
Paula staram się ale masakra
Jutro chcę na 6 pojechać, mam potem 2 spotkania i chcę o 11 wyjść żeby wrócić do domu a mąż pojedzie do pracy. Resztę godzin albo jutro zdalnie albo w tyg nadrobić. A od wtorku chyba jednak mąz l4 weźmie do konca tyg. Myśleliśmy ze jakoś szybciej się to wyleczy ale jednak się ciągnie. Jest osłabiona to też nie ma co za szybko ją dawać bo znowu coś złapie. -
futuremama wrote:Paula staram się ale masakra
Jutro chcę na 6 pojechać, mam potem 2 spotkania i chcę o 11 wyjść żeby wrócić do domu a mąż pojedzie do pracy. Resztę godzin albo jutro zdalnie albo w tyg nadrobić. A od wtorku chyba jednak mąz l4 weźmie do konca tyg. Myśleliśmy ze jakoś szybciej się to wyleczy ale jednak się ciągnie. Jest osłabiona to też nie ma co za szybko ją dawać bo znowu coś złapie.
A dziadkowie nie mają jak pomóc? Kurcze, z tymi chorobami to masakra. Mikołaj pierwszy raz jest przeziębiony, trochę kaszle, czasami kichnie. Zwymiotował też jaglanka z gruszką. Ja mam katar i kaszel.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja też się tragicznie czuje z tym wszystkim bo oddałam Anię do żłobka a tam też choroby. Zapalenie spojówek panuje podobno, też słyszałam jak dzieciaki kaszla. Ale co zrobić. Parszysie się z tym czuję. W pracy też to bez sensu bo ani to się zupełnie wdrożyć ani nic. Jednym słowem tragedia. Nie wiem mąż dzisiaj powiedział coś a może wychowawczy weźmiesz.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
My bylismy 4 dni w sumie w tym miesiacu... Gabrys okropnie kaszle, zapalenie spojowek przeszlismy... Jutro mamy kontrole ale on na bank do konca tygodnia nie ruszy bo od.wczoraj stan podgoraczkowy 😞
-
veritaa wrote:Ja też się tragicznie czuje z tym wszystkim bo oddałam Anię do żłobka a tam też choroby. Zapalenie spojówek panuje podobno, też słyszałam jak dzieciaki kaszla. Ale co zrobić. Parszysie się z tym czuję. W pracy też to bez sensu bo ani to się zupełnie wdrożyć ani nic. Jednym słowem tragedia. Nie wiem mąż dzisiaj powiedział coś a może wychowawczy weźmiesz.
Ale Ty byłaś zadowolona, że wróciłaś do pracy, prawda? Pamiętaj, że Twoje potrzeby też są ważne.
Ja po doświadczeniu (złym) że żłobkiem wiem, że Mikołaja tam nie posle. Prędzej jako 2,5 łatka do przedszkola.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.