Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Paula, Ty mialas kiedy liste badan po poronieniu?
Na pewno mutacje są warte zbadania.
https://www.testdna.pl/przyczyny_poronienia/
Mi F. zalecił pierwsze 7, ale w ciągu kolejnych miesięcy zrobiłam wszystko:
- Biało S
- Białko C
- Antytrombina III
- Czynnik V Leiden
- antykoagulant toczniowy
- przeciwciała antykardiolipinowe igm, igg
- Mutacja genu MTHFR
- Chlamydia trachomatis
- Ureaplasma urealyticum
- Zespół antyfosfolipidowy
- morfologia
- TSH
- FT3
- FT4
- ANA1 (jeśli wyjdzie pozytywne to później ANA2 i ANA3)
- krzywa cukrowa
- krzywa insulinowa
- SHBG
- 17 - OH progesteron
- FSH
- LH
- Testosteron
- DHEA-S
- AST
- ALT
- Homocysteina
- Prolaktyna
- Progesteron
- Testosteron wolny
- CMV
- Toksoplazmoza
- Cytologia
- czystość pochwy
Najlepiej też ten test:
https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/ ja bym go jeszcze poszerzyla o bialko s i bialko c
Magda - mbc, Amelka19 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Natalia, pamiętajcie, żeby przebadać też narzeczonego 🙂Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Magda - mbc wrote:Super, że działacie 🥰
u nas jak sie pojawila lepkosc, to maz pil 2x dziennie witamine C 1000, ale ta nasza forumowa babeczka do nasienia mowila, ze to nie jest jakis duzy problem. Ze wlasnie wit. C, cytrusy i bedzie luzik. No i bylo
U nas dobrze, zaraz rok. Powoli szykuje sie na powrot do pracy. Na koniec czerwca jedziemy do Rewala na 10dniowy urlop.
No właśnie wyczytałam o tej witaminie c. To jest taka rozpuszczalna? Kupiłam dawno temu sobie w tabletkach i ja tego nie mogę połknąć, to mąż już w ogóle nie przełknie i właśnie zastanawiam się czy są do rozpuszczania 🙂 to dobra wiadomość. Jutro idę do apteki to poproszę o taką.
Super z tym Rewalem. Kuzyna teściowa ma tam pokoje na wynajem 🙂
Powrót do pracy blee 🤪Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Dziewczyny ja wyraźnie napisałam, że F nie każe brać acardu przy mutacji hetero, nawet jak są obie na raz tj pai i mtfhr. Nie wypowiadałam się na temat homo.
Co nie zmienia faktu, że jest wnikliwym lekarzem i zleca masę badań.
Zielona Herbata mi naliczył ostatnio 14 pęcherzyków, ale też mówił, że to nie jest pcos.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 19:44
-
nick nieaktualnyale obraz USG to nie wszystko ,żeby stwierdzić pcos xd jak masz dobre wyniki to też pewnie tym się kierował. Właśnie u mamy ginekolog sobie poczytałam jeszcze o pcos i pisała, że jak kobiety z tym planują ciążę to zwykle lekarze przepisują stymulację plus progesteron ... no...to u mnie mamy tylko sam progesteron ,a tej stymulacji nadal nic...może F. Jednak zaproponuje wiedząc, że mam to pcos.
-
olik321 wrote:Dziewczyny ja wyraźnie napisałam, że F nie każe brać acardu przy mutacji hetero, nawet jak są obie na raz tj pai i mtfhr. Nie wypowiadałam się na temat homo.
Co nie zmienia faktu, że jest wnikliwym lekarzem i zleca masę badań.
Zielona Herbata mi naliczył ostatnio 14 pęcherzyków, ale też mówił, że to nie jest pcos.
No spoko, ale ja bym poszerzyła diagnostyke przy hetero. Zbadaj bialko C, bialko S i ANA 1Paula_071, olik321 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
i jeszcze Wam powiem tak, bo widze tu bardzo duzo nowych twarzy.
Ja zrobilam wiele badan na wlasna reke, zaden lekarz mi ich nie zlecil i tak odkrylam co mi jest. Mam trombofilie. Nikt z fusow nie wrozy. Nie zachodzilam, nie bylo poronien nawykowych wiec nikt nie mogl tego wiedziec. Nikt. Gdyby nie to, ze lecialam na wlasna reke czytajac forum dalej nie mialabym dziecka.
Niestety oprocz dobrego lekarza trzeba byc troche lebskim i ogarnac co mozna zrobic samemu.Paula_071, Simons_cat lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyOj trzeba badać na własną rękę ,to prawda. Ale szkoda, że nawet lekarze nie są w stanie chociażby pokierować na jakieś badania, żeby człowiek wiedział co zbadać bo przecież same sobie za to płacimy więc jaki problem :o dobrze, że są takie fora i internet bo niczego byśmy chyba nie wiedziały xd
Ahhh no boje się tej drożności szczerze mówiąc...tzn. jak trzeba będzie to pewnie zrobię, ale pomału po prostu tracę cierpliwość... -
nick nieaktualnyMnie się ez to przeraża...zawsze myślałam, że zajście w ciążę to jest takie banalne...a tu proszę :o czasami wkurza mnie jak ktoś mówi, że to siedzi w głowie...a najczęściej mówią to te, którym udało się za 1 razem albo w ogóle nie mają jeszcze dzieci najpierw trzeba się zbadać i tyle. I fakt przyczyn może być od groma...mam jednak nadzieję, że w końcu nam się uda i przy maluszku zapomnimy o tym całym trudzie
-
Dzięki za tak liczne odpowiedzi dziewczyny. U mnie po poronieniu zrobiłam zlecone badania między innymi na trombofilie, krzywa cukrowa, krzywą insulinową, Anty TG, anty TPO, antykoagulant toczniowy itd i wszystkie wyniki było ok...
trafiłam na akupunkturę do Kasi Pokrywki i tam wyszło, że mam deficyt witaminy D, anemię i ogólnie osłabiony organizm. Po całej serii akupunktury z regularnymi cyklami czuje się lepiej zarówno fizycznie jak i psychicznie. Teraz właściwie poczułam spokój wewnętrzny i to że jest odpowiedni moment, żeby zacząć szukać informacji zrobić wszystko co w mojej mocy zmienić lekarza rozwiać wątpliwości i ponownie zobaczyć dwie wymarzone kreski
Także dzięki dziewczyny każda z Waszych wiadomości daje mi ogromna nadzieje, że będzie dobrze jutro zamierzam umówić się do F. -
A i ja wszystkie badania oprócz MTHFR robiłam w Luxmedzie w ramach pakietu. Co prawda dał mi skierowanie nie przypadkowy lekarz, a taki do którego chodziłam wiele lat i mnie znał, a dodatkowo listę tych badań spisał mi na szpitalnej kartce F. gdy trafiłam z poronieniem.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
ZielonaHerbata wrote:O matkoo właśnie patrzę i do F najblizszy wolny termin,to 24 czerwiec 😲
Ja muszę się do niego umoiwc ale kompletnie nie wiem na kiedy, bo nie mam regularnego okresu i ciężko mi przewidzieć.
On teraz przyjmuje tylko w centrum mama i ja ?
Bo widzę,że pod innymi lokalizacjami nie ma żadnych wolnych terminów.
Jak był w Ginmedice to średnio czekało się 3 MSC więc teraz nie jest źleSimons_cat lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.