Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisi25 wrote:Przykro mi ale to dobrze, że już zaczął od tych badań bo niektórzy to takie kroki podejmują jak poronień jest więcej.
Wiesz, poprzednie wizyty u innych ginekologów już po poronieniu kończyły się stwierdzeniem wszystko jest ok proszę dużo odpoczywać i regularnie uprawiać sex, a jak nic nie wyjdzie do wakacji to zapraszam....
Wcześniej staraliśmy się ponad rok... po poronieniu od października nic... tylko hormony mi szaleją
a jak słyszę, że powinnam się wyluzować i samo przyjdzie to już mam dość -
nick nieaktualny
-
Verita, wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółekCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
ZielonaHerbata wrote:Też robiłam te wsyztskie badania 😁 jeszcze w poniedziałek czeka na mnie krzywa cukrowa i inuslinowe i kreatynina ASPAT ,ALAT.
Widzę,że wsyYscy dostają ten sam zestaw 😁 -
Ja na biało S, bo z tym mam problem, czekam 5 dni w diagnostyce. Nigdy nie było szybciej.
Idziesz dzisiaj do Myszczyszyna? Nie znam go, ale pogadaj, może on ma wiedzę jakaś na ten temat mutacji. Chociaż ja bym polegała na hematologu. Ja chodzę do dr Kapelko-Slowik. Bardzo rzeczowa, kulturalna i dużym doświadczeniem. A Ty z kim umowilas telerozmowe? Nie wiem jak teraz wyglądają wizyty w poradniach w szpitalu, ale ja na Klinikach czekałam max 2 tygodnie, tylko skierowanie od rodzinnego było potrzebne.
Mi hemotolog też kazała 150g Acardu brać w ciąży, 75 było przy staraniach.
A, i zbadaj też homocysteine. Koniecznie odstaw zwykły kwas i bierz tylko metylowany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 06:51
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
veritaa wrote:5 dni to cholernie dlugo no ale co zrobic.
Ja mam konsuktacje z ewa fraczak. Znam ja z kliniki, opinie w klinice ma zreszta bardzo dobre. Ja pracuje w tej klinice mysle ze by mnie wcisneli jeszczr szybciej do poradni ale wtedy sie rozniesie ze w ciazy. Chce jeszcze z ttm poczekac po prostu
Mysle ze hematolog przepisze mi heparyne ale okaze sie jutro.
Tak mam zamiar poroznawiac z myszczyszynem na ten temat. Fabijanski idzie w zaparte ze przy pai homo nie trzeba i to jest stanowisko jego jako poloznika. Na watkach czytam jednak zr wiekszosc dziewczyn przy homo bierze heparyne. Prof jerzak (ginekolog, immunolog i cos tam jeszcze) tez przepisuje w tqkich przypadkach heparyne.
Ja bylam u Potoczka, on prywatnie ma szybkie terminy, ale konsultuj najpierw ze swoja.
Tak jak Paula mowi, zrob bialka i homocysteine i najlepiej kup dr Enzmana B12 Maxx, homocysteine w ciazy utrzymywal mi na poziomie 3.5 wiec baja.
Ale mozesz brac tez zwykly folian 0.4. Paula chyba brała zwykły.
Ja tez mam PAI homo, ale mam jeszcze V Leiden i mi F. dał 0.6 i acardu 150.
Daj znac, co Myszczyszyn powie.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Wiesz Magda leiden to jest juz prawdziwa trombofilia i to heparyna bez dwoch zdan.
Zobaczymy, krew oddalam dzieki za polecenie witamin. Ja teraz bralam pregne start.
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Wiesz Magda leiden to jest juz prawdziwa trombofilia i to heparyna bez dwoch zdan.
Zobaczymy, krew oddalam dzieki za polecenie witamin. Ja teraz bralam pregne start.
F. uwaza, ze prawdziwa to by byla homo, haha.
Wiesz jaki jest Krzysztof. On u mnie bardziej sie bal tej mojej reumatologicznej choroby i dlatego w 8tc lezalam na reumatologii na tych badaniach.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Z moim obniżonym białkiem S też uznawał, że to trombofilia. Miałam 0,4 heparynę. I kwas foliowy metylowany, nie brałam b12 w ciąży tylko przed.
Już nigdy nie bierz zwykłych witamin. Swoją drogą nie wiem dlaczego wszystkim nie zalecają tych metylowanych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 13:37
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
veritaa wrote:Mi mowil ze obnizone bialka to nie jest trombofilia tylko zagrozenie nia no coz caly Krzycchu.
Hahaha
https://www.mp.pl/pacjent/hematologia/choroby/170530,nadkrzepliwosc
Zagrożenie zakrzepicy, ale obniżone biało S to jest właśnie trombofilia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 14:52
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
veritaa wrote:Wszystki ok dostalam neoparin na recepte i myszczyszyn powiedzial ze jesli ma cos pomoc to brac. A sam przyznal ze na tych mutacjach nie zna sie a wie ze opinie sa skrajne roznie. O ile mutacje hetero nie przejmuke sie tak, homo jest za braniem heparyny.
Bardzo dobra wiadomość!
Ach, zaraz będziesz mamą dwójki. Obstawiam drugą córę💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
veritaa wrote:Wszystki ok dostalam neoparin na recepte i myszczyszyn powiedzial ze jesli ma cos pomoc to brac. A sam przyznal ze na tych mutacjach nie zna sie a wie ze opinie sa skrajne roznie. O ile mutacje hetero nie przejmuke sie tak, homo jest za braniem heparyny.
A co tam na USG zobaczyłaś?
Masz wyniki homocysteiny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 21:38
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
veritaa wrote:Widzialam pecherzyk ciazowy z zoltkowym. Zarodka jeszcze nie bylo ale doktor uspokajal ze naprawse jest za wczesnie, a jest ladny zoltkowy i zarodek bedzie na pewno.
Poczekam jsszcze dzis do konsultacji z hematologiem ale pewnie zaczne heparyne. Kkedy to robic? Rano czy wieczorem?
Homocysteiny nie zrobilam bo w tym punkcie diagnostyko mi nie pobrala bo nie miala zamrazarki zeby to zamrozic. W przyszlym tyg pojde i zrobie. A bylam w punkcie blisko fryzjera mojego bo akurat bylam umowiona :p
Najlepiej rano, bo porody zwykle sa w nocy, wiec dla bezpieczenstwa rano. Ale ja najpierw bralam wieczorem i kilka razy sie przerzuciłam z wieczora na rano i odwrotnie i na koncowce juz bralam rano.
Np. jak sie szczepilam na krztusiec, to sie musialam przestawic, bo wizyte mialam rano a heparyne moglam wziac po kilku godzinach po szczepieniu. Tak samo po szwie sie przestawilam. Ale anastezjolog mowi, ze przy dlugotrwalym braniu to tak naprawde nie ma znaczenia przy znieczuleniu, bo heparyna sie utrzymuje dlugo. I na Klinikach nikt mnie nie pytal kiedy ostatni zastrzyk. Oni tam potrafią w te kolcki💙11.06.2019
💙 05.08.2021