X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 12:47

klz9df9hix7ly771.png
  • Amelka19 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Hmm to tak samo jak u mnie, nie chciał zrobić monitu tylko wrócić we wrześniu na sono.

Nie chcesz zostać już tylko w Invimedzie ?
    Po pierwszej wizycie w klinice doktor od razu dał Ci zastrzyki ? Czy miałaś wcześniej co do tego jakieś wskazania, jakieś badania ,które brały pod uwagę ?
    F. Jest obecnie na ławce rezerwowych u mnie. Póki co chodzę do Invimed i co jest najlepsze Do Lachowskiego trafiłam w 16 dc na pierwsza wizycie i po wszystkich oględzinach wyników zrobił badanie i stwierdził, że nur na na co czekać są dwa pecherzyki po 18 mm wiec dajemy zastrzyk robimy monitoring i tak do trzech cykli jak nic nie wyjdzie to inseminacja ale do tego będę musiała zrób sono i od bas zależy czy chcemy zrobić tutaj w klinice za 800 zł czy jeśli będę chciała da mi skierowanie do szpitala w którym pracuje i zrobi mi w szpitalu -byłam w szoku.
    Dzisiaj potwierdził, że była owulacja i czekamy :)

Simons_cat lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 lipca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9df9hix7ly771.png
  • Amelka19 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Hmm to widzę,że w w klinice nie tracą czasu , tylko od razu stymulacja :P
    Nie proponowali Ci tak jak F drożności przed stymulacja i monitoringami ?
    Wybacz,że tak wypytuje ale sama mam duże wątpliwości co do F i też zastaniwam się nad lekarzem z kliniki bo chociaż podejmują jakieś kroki.
    Jasne masz podobne dylematy co my... powiedział, że sono będzie konieczna, ale tylko w przypadku inseminacji lub invitro...
    jeśli chodzi o monitoring i stymulację nie ma na co czekać.
    Poza tym brat mojego męża u niego z żoną robili invitro u niego tylko, u nich była o wiele bardziej skomplikowana sprawa i wiele lat starań i na pierwszej wizycie już skierował ich ba invitro i udało się za pierwszym razem także konkretny facet

ZielonaHerbata, Simons_cat lubią tę wiadomość

• Amelka19 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Amelka- super podejście! Zero straty czasu, tylko samo działanie od początku 😁
    Ile płacisz za wizytę ? I czy długo czekałaś na wizytę ? Ktoś Ci polecił Lachowskiego,czy sama się na niego zdecydowałaś ?
    Hmm teraz sama się zastanawiam,czy spróbować iść do Myszczyszyna,czy może uderzyć do kliniki.

Żałuję,że straciłam kasę i 3cykle u F. W sumie jego wizyty nic nie wniosly nowego, no tylko namawianie na sono.
    Ale trudno, nie ma co roztrząsać tylko trzeba działać od nowa😊
    Z tygodnia na tydzień są terminy ceny są podane na stronie

Wysłany: 27 lipca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9df9hix7ly771.png
  • Amelka19 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Amelka a ile Wy się już stracie ?
    Czy Lachowski zlecił Wam jakieś badania przed stymulacja ? Czy robił wcześniej monit żeby sam sobie mógł sprawdzić,czy jest problem z pechrzykami ?
    Bo w sumie jak się okaże,że pechrzyki rosną a da w ciemno stymulację to chyba są duże szanse na przestymulowanie ?

Co za wywiad 😁😁😁

Staramy się od dwóch lat z tym, że 25 października 2019 w ósmym tygodniu poroniłam pierwsza ciąże. Miałam ze sobą wyniki badań stare po poronieniu i te które zlecił F. Lachowski stwierdził, że pewne badania które F. Zlecił nie są konieczne wprowadził tylko to co uznał za ważne. Miałam też wizytę miesiąc wcześniej u F. i przy badaniu stwierdził ze mam 25 mm pęcherzyk wiec i tak jak pęknie to będzie nie zdolny do zapłodnienia bo jest już za duży.
    Powiedziałam to Lachowskiemu zbadał mnie i stwierdził, że jest idealny moment na zastrzyk bo w prawym i lewym jajniku jest po 18 mm pęcherzyk wiec nie ma co tracić czasu. Brat mojego męża uprzedził nas, że Lachowski jest dosyć mało mówmy, ale konkretny i to najlepiej go opisuje

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons, heparyna ma długą datę ważności. Jak coś, to ja mogę poszukać zapasów w szafce jeśli nie masz.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, gratulacje 😍 będzie parka, idealnie ❤️ cieszę się, że wszystko w porządku ☺️

Paula, sprawdziłam heparynę i jest ważna do mają przyszłego roku, także jestem bezpieczna 😁 jedno opakowanie mam do września, ale to zużyję sobie 😁

Amelka, trzymam kciuki za wasze pęcherzyki ✊❤️

veritaa, Paula_071 lubią tę wiadomość

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Anonimek Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka19 również trzymam kciuki, jesteście w dobrych rękach ;)

relg3e5e3c6j2p62.png
    Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
    8 x AID bez skutku
    20.11.2018 start in vitro
    06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Bo nie ma tam juz mlodych specjalistow, tylko stare dziadki i mlodzi rezydenci.

hahahaha, no tak, zapomnialam, ze on jest wielkim specjalista.
    A nie, czekaj, on tez jest rezydentem :D 🤦🏻‍♀️

veritaa, Paula_071, Simons_cat lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons, ja bylam zadowolona z Klinik. Tam jest dr Blok czy Myszczyszyn wlasnie. Nie zgadzam sie z taka opinia.
    Gdybym miala rodzic kolejny raz, to znowu Kliniki lub Borowska.

Veri, moje gratulacje! Chlopcy tez sa fajni 💙Pamietam jak napisalam, ze bedzie druga cora, no nie trafilam 🙃
    Wracasz rodzic na Kliniki, czy uderzasz na Borowska?
    Jakos nie wyobrazam sobie, ze Ci sie bedzie chcialo jechac do Olesnicy ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Simons, ja bylam zadowolona z Klinik. Tam jest dr Blok czy Myszczyszyn wlasnie. Nie zgadzam sie z taka opinia.
    Gdybym miala rodzic kolejny raz, to znowu Kliniki lub Borowska.

Veri, moje gratulacje! Chlopcy tez sa fajni 💙Pamietam jak napisalam, ze bedzie druga cora, no nie trafilam 🙃
    Wracasz rodzic na Kliniki, czy uderzasz na Borowska?
    Jakos nie wyobrazam sobie, ze Ci sie bedzie chcialo jechac do Olesnicy ;)

Magda ja tez czulam corke wiec jak mi mowi ze raczej chlopak to myslalam ze padne. Hehe zobaczymy jeszcze do potwierdzenia.

Wlasnie wydaje mi sie, ze nie będzie mi sie chciało jechać do Olesnicy i biorac pod uwage ze prowadze ciaze u M to pewnie zostaną te kliniki :)

Bylam dzisiaj kolejny raz pod wrazeniem jak doktor sie przykladal do badania. Usg cale 45 minut, mam wrazenie ze F.nie sprawdzał mi polowy rzeczy ktore dzisiaj mialam sprawdzane. A jakie super zdjecia dostalam :) :)

Magda - mbc, Simons_cat lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 12:48

klz9df9hix7ly771.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Jak to się stało,że F był tak bardzo polecany tutaj a teraz raczej idzie to w drugą stronę ? :P

Wiesz, ja nie powiem na niego zlego slowa, bo dzieki niemu mam zdrowego i urodzonego o czasie syna, a bylo grubo.
    Natomiast no tak to bywa, ze lekarz nie zupa pomidorowa i nie wszystkim pasuje.
    Do tego zmienil miejsce (a zasady w danym miejscu tez robia swoje) i moze juz mu sie tak nie chce jak kiedys, albo ma za duzy kredyt i musi zbierac kase.
    No nie wiem, serio.
    W kazdym razie mna sie opiekowal bardzo i zawsze bede mu za to wdzieczna :)

Paula_071, Simons_cat lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Magda :] ja tez mu wiele zawdzieczam.

Synek styczeń 2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri, czy chłopiec czy dziewczynka to bez różnicy, byle zdrowe i urodzone o czasie. Charakter nie zależy od plci, mój starszak jest taki super, że nie zamieniłabym go na 10 dziewczynek :) Kliniki są dobrą opcja, bo masz tam lekarza, jest neonatologia, znasz ten szpitali jest to Wrocław. Masz ciążę na lekach, ja bym się nigdzie nie wybierała.

Teraz na Brochowie rozdzielili moją koleżankę z jej synkiem 5-dniowym. On był na neonatologii, to jedyny oddział gdzie nie wpuszczają matki z powodu koronawirusa. Na Borowskiej i Klinikach z tego co słyszałam mimo wszystko mogą mamy odwiedzać dzieci.

F. nie widziałam rok. Nie wiem jak się zmienił, ale dla mnie był najlepszym ginekologiem jakiego spotkałam. Oprócz wiedzy na niesamowitą empatię, jest profesjonalny i kulturalny. Pomimo tego, że mamy wspólnych znajomych, że miał zajęcia z moimi teściami, nigdy nikomu nic nie powiedział co by wykraczało po za tajemnice lekarska. Zawdzięczam mu oprócz syna wykrycie trombifilii, być może dzięki temu moje dzieci nie stracą matki szybciej niż gdybym o tym nie wiedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 22:17

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amelka19 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Wiesz, ja nie powiem na niego zlego slowa, bo dzieki niemu mam zdrowego i urodzonego o czasie syna, a bylo grubo.
    Natomiast no tak to bywa, ze lekarz nie zupa pomidorowa i nie wszystkim pasuje.
    Do tego zmienil miejsce (a zasady w danym miejscu tez robia swoje) i moze juz mu sie tak nie chce jak kiedys, albo ma za duzy kredyt i musi zbierac kase.
    No nie wiem, serio.
    W kazdym razie mna sie opiekowal bardzo i zawsze bede mu za to wdzieczna :)

My mimo, że obecnie jesteśmy w invimed to uważam, że F. Był pierwszym lekarzem który już na drugiej wizycie postawił diagnozę i fakt nie do końca czasami rozumiem, dlaczego każe mi czekać do września z monitoringiem itd. ale jeśli nam się uda w tym czy w następnym cyklu wiem, że przyszłą ciąże będę prowadzić u niego.
    I jestem wdzięczna, że mi go poleciłyście.

• veritaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jasne ze najważniejsze zeby bylo zdrowe ale przyznam ze o ile w pierwszej ciazy mi bylo serio obojetne co, tak tutaj az dreszcz poczulam jak doktor mowil ze chlopak hahhaha

Dziewczynka i chlopiec to troszke rozne bajki jednak :)

Synek styczeń 2021
  • Kasia 1987 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, znacie lekarza który przyjąłby mnie na monitoring owulacji? Jestem pod opieką innego lekarza gdzie mam stymulację owulacji letrozolem ale jest teraz 2 tyg na urlopie 😖
    Potrzebowałbym kogoś kto by przepisał ovitrelle jeśli pęcherzyki będą wystarczająco duże :)

Starania od 01.2020
    Ona: 1987, On: 1989
    03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
    15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
    26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
    brak zarodków

2022 naturalny cud <3
    08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
    12.2023 cb
    04.2024 cb
    09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
    10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
    11.2024 transfer 4AA beta<0,2
    12.2024 transfer 4AA beta <0,2
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ