Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrocławianki. Jestem pacjentką Invicty. W tym roku zdecydowałam się spróbować zajść w ciążę z in vitro. Dostałam już informacje o tym że dostałam dofinansowanie, co jest dla mnie niesamowitą ulgą i dużym odciążeniem finansowym. Nie znam żadnej kobiety, która będzie walczyć o ciążę z IVF, tym bardziej z Wrocławia. Może jest tu jakaś bratnia duszyczka? Chętnie porozmawiałabym z kimś, kto ma podobne doświadczenia do mnie.
-
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, gdzie we Wrocławiu zrobię betę ale żeby nie czekać cały dzień na wynik jest gdzieś jakaś opcja,że wynik jest po kilku godzinach?
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, też jestem z Wrocławia
Pod koniec miesiąca chcę testować, na razie jestem 6dpo 😊
Gratuluję wszystkim nowym przyszłym mamusiom 🤰🤰😀😀 -
olik321 wrote:gratuluję co nic nie mówiłas
Na poniedzialek mam umówiona wizytę u Myszczyszyna. Zastanawiam sie,czy jest sens iść. Bo raczej nic mi nie powie i nic nie będzie widać.
Swoją drogą, to miała być wizyta nieplodnosciowa, w takim celu się do niego zapisałam a tu mała zmiana planów -
Na potwierdzenie ciazy za wczesnie wiec bez sensu isc. Ale bardzo polecam go jako lekarza prowadzacego ciążę.on naprawdę z problemem nikogo nie zostawi. Jest empatyczny i opiekuje sie ciezarna zdecydowanie. Ja porownujac go z F. (mowie o samym prowadzeniu ciazy) mimo ze nie mam takiej relacji jak. F. Bardziej go polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 18:19
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Na potwierdzenie ciazy za wczesnie wiec bez sensu isc. Ale bardzo polecam go jako lekarza prowadzacego ciążę.on naprawdę z problemem nikogo nie zostawi. Jest empatyczny i opiekuje sie ciezarna zdecydowanie. Ja porownujac go z F. (mowie o samym prowadzeniu ciazy) mimo ze nie mam takiej relacji jak. F. Bardziej go polecam
To chyba odwołam bo to nie ma sensu iść żeby iść.
Może zapisze się za jakieś 2ty, może coś już będzie widać i przy okazji sprawdzę,czy mi pasuje jako lekarz prowadzący 😊 -
Cześć dziewczyny. Można dołączyć?
Staramy się z partnerem o dziecko, ale coś nie wychodzi 😕 jakiego lekarza polecicie co skieruje od razu na konkretne badania, najlepiej zaczynając ode mnie, bo to mi jednak bardziej zależy, więc muszę dać dobry przykład 🙂 ostatnio poszłam do babeczki co prowadziła ciąże koleżanki i ponoć wielu pomogła. Koleżanka ostrzegała, że prywatnie jest bardziej rozmowna niż na NFZ, tak też poszłam i co? Usłyszałam tylko "trzeba zrobić badania nasienia". Miałam dużo pytań, a odpowiadała jednym zdaniem, najczęściej mocno wymijająco. Powiedziała tylko, że pęcherzyk 20mm w lewym jajniku (6dni po domniemanej owulacji) i zamiast powiedzieć, że to moment na starania to kazała przyjść po okresie. Ja oczywiście spanikowałam, że coś się dzieje i w ogóle, ona nic nie wyjaśniła i już do końca cyklu nie miałam na nic ochoty. I co? @ przyszła 8dni później niż normalnie. U nas i tak z ciążą będzie ciężko, bo 2lata temu miałam usunięty prawy jajowód z powodu ciąży pozamacicznej, więc jestem zła na siebie i na nią, że ta szansa nie była wykorzystana! Szukam więc kogoś cierpliwego, kto mi wszystko dokładnie wyjaśni i nie zostawi żadnego pytania bez odpowiedzi, a nie będzie tylko kombinował jak naciągnąć na kolejną wizytę. Więc jak macie kogoś godnego polecenia to będę bardzo wdzięczna -
ZielonaHerbata wrote:Ja jeszcze podchodzę z lekkim dystansem. Ciężko mi uwierzyć. Mam mieszankę szczęścia z niepewnością.
Bo wiem,że jeszcze wszytsko może się zdarzyć.
W poniedziałek będę powtarzała betę aby sprawdzić przyrost.
A nie lepiej w niedzielę po 48h? Beta jest wysoka, próg ładny więc dobrze wróży13.08.2015 r.
11.05.2019 r.