Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Simons ja sie nie chce tutaj wypowiadać o bankowaniu ale ja pracuje na hematologii, w fundacji dkms rowniez uwierz ze nie oplaca sie tego robic. Naprawde szkoda pieniedzy. A pracuje najblizej tego jak sie da.
Sisi25, Magda - mbc, Simons_cat, Paula_071 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Na SMA właśnie wczoraj przyszło 💪🙂
Magda, co do szczepionki to w sumie nie sprecyzowała, co to szybko 😅 tylko, żeby pamiętać o powiedzeniu o tym 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 12:38
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualny
-
Sisi, tak, jak dzidziuś się urodzi i najlepiej jak najszybciej. Niestety, ale u nas refundacja dopiero w kwietniu, więc się nie załapiemy 🙄
Sisi25 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Sisi25 wrote:Hej kobietki. Znowuż przychodzę z pytaniem xd czy wiecie może czy szczepionka na krztusiec jest dla kobiet w ciąży refundowana czy samemu trzeba o to zadbać?
Sisi25 lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:NieMamPomysłu to może się spotkamy🤣 za miesiąc donoszona i niech się dzieje co chce😁
A czemu Cię przyjmują tak szybko?
Ze względu na wcześniejsze poronienia. Za tydzień mam kontrolę to zobaczymy co moja ginekolożka powie.
O to może rzeczywiście się przetniemy 😀 -
Ja z SMA jednak poczekam aż położna do domu przyjdzie i poproszę żeby pobrała, jak nie to koleżankę poproszę. Wolę jednak w domu bo to w miarę szybko trzeba potem odesłać a nie wiem ile w szpitalu będziemy, jak z odwiedzinami żeby ewentualnie mąż mógł. Stwierdziłam że kilka dni różnicy nie zrobi a będę spokojniejsza.
-
nick nieaktualnyMy dziś po połówkowych i kolejne zmartwienia. Doktor wykrył jakąś taśmę owodniową...mówił, że póki co nie wygląda to groźnie, ale zalecił konsultacje u profesora z łodzi więc udało się w miarę szybko zapisać bo na 30 września. Poza tym podejrzenie niedomykalności lewej komory...tutaj też musimy się skonsultować z kardiolog, do której na szczęście też dał namiary chociaż tutaj termin dopiero na początek listopada ale mówił, że jest dobra i warto czekać. Już mam totalnego doła...wiem, że jeszcze tak naprawdę nic nie wiem i wymaga to po prostu konsultacji ale wiadomo jak jest...będę się martwić...
-
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Sisi, idziesz do dr Raś?
Ja robiłam u niej teraz echo serca płodu (profilaktycznie, bo chciałam i w każdej ciąży robiłam), bardzo fajna lekarka, ogromna wiedza.
Tak, właśnie do niej doktor mi dał namiary. Mam nadzieję, że ten czas do listopada jakoś zleci... -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Sisi, idziesz do dr Raś?
Ja robiłam u niej teraz echo serca płodu (profilaktycznie, bo chciałam i w każdej ciąży robiłam), bardzo fajna lekarka, ogromna wiedza.
Magda a da się zapisać do tej doktor jeszcze gdzieś? Bo ja tylko dzwoniłam do Baby Clinic. -
Sisi nie martw sie na zapas, wierze ze wszystko bedzie dobrze.
Niestety jak maluszek sie pojawi na świecie to zazwyczaj tez sa zmartwienia tylko inne.
To pocieszyłam 😅Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyveritaa wrote:Sisi nie martw sie na zapas, wierze ze wszystko bedzie dobrze.
Niestety jak maluszek sie pojawi na świecie to zazwyczaj tez sa zmartwienia tylko inne.
To pocieszyłam 😅
Dzięki :* wiem, że nie powinnam, ale dziś muszę to po prostu przetrawić wszystko, spokojnie czekać na wizyty i wierzyć ,że będzie dobrze. Mały mnie z dnia na dzień coraz bardziej bombarduje od środka co daje mi nadzieję, że to silny chłopak i wszystko przetrwamy. -
Zapytaj czy nie zwalniają się terminy u dr Ras. 2 lata temu prosiłam, aby do mnie zadzwonili jak coś się zwolni.
Kiedyś byłam na jednej grupie, gdzie dziewczyna też miała taśmę. Też jeździła do Łodzi i okazało się to całkiem niegroźne. I co więcej, z córki zrobił się syn. I też była z Wrocławia. Życzę Ci wszystkiego dobrego.aLunia, Magda - mbc lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Zapytaj czy nie zwalniają się terminy u dr Ras. 2 lata temu prosiłam, aby do mnie zadzwonili jak coś się zwolni.
Kiedyś byłam na jednej grupie, gdzie dziewczyna też miała taśmę. Też jeździła do Łodzi i okazało się to całkiem niegroźne. I co więcej, z córki zrobił się syn. I też była z Wrocławia. Życzę Ci wszystkiego dobrego.
Tak dokladnie to byla Alunia i ma wspaniałego synka SzymciaaLunia, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualny
-
Zaglądałam tu kiedyś, a dzisiaj przez przypadek zobaczyłam, że Verita cos napisała, pomyślałam podejrze co u niej i proszę jak trafiłam 😁😱
Przepraszam, ze sie wtrącę ale sama dużo przeżywałam w związku z tą taśma.
Sisi napisze jak to u mnie było. Lekarz podejrzewał taśmę, niestety u znajomego nie skończyło się dobrze więc panikowałam strasznie. Umówiłam sie do Matki Polki w Łodzi do poradni patologii ciąży. Lekarz powiedział, ze specjalista mnie zbada ale muszę na trzy dni sie położyć w szpitalu. Na usg wyszło, ze to nie jest taśma. Co więcej gin od razu powiedział, że wątpi bo to trudne do wykrycia. Dopiero widać po anomaliach płodu. Ale gdyby tak było to będę musiała mieć kontrolę u nich co dwa tyg, czy cos się dzieje i czy trzeba reagować. U mnie to była jakby fałda łożyska. Co więcej ten dr, który zajmuje się operacjami płodu zbadał malucha wzdłuż i wszerz. Chcesz mogę wysłać Ci zdjęcie z usg na priv jak u mnie to wyglądało. Mi też pomogła jedna dziewczyna z forum. Do Łodzi pojechałam zupełnie bez żadnych znajomości. Szpital i personel zrobił na mnie ogromne wrażenie, nic nikomu nie płaciłam a zostałam przebadana plus synek bardzo dokładnie. A dr bardzo zadowolony, że aż z Wrocławia przysyłają pacjentki.
Pozdrawiam Wrocławianki 😉
Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość