Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam u Sylwii Surkont, Justyny Stafiniak, Małgorzaty Kowalczykiewicz i Anny Jugo. U chirurga byłam Dariusza Patkowskiego. U stomatologa byłam Ewa Czerchawska- Jarosz oraz Agnieszki Falkowskiej -Wilczynskiej. U laryngologa Marleny Kowalczyk. I tylko Sylwia Surkont była pewna by ciąć wszystkie u wszystkich. Serafiniak mówiła żeby obserwować u Mikołaja, a Czerkawska by obserwować górna u Tomka jak będzie mieć stałe trójki. A reszta była przeciwna podcinaniu.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
veritaa wrote:A magda do jakiej neurologopedy chodziłaś /chodzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 04:34
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
veritaa wrote:Nie znam osoby u ktorej Surkont by nie podcinala... Zresztą takie tez opinie krążą na forach. Dlatego nie jest dla mnie zupełnie wiarygodna.
rozumiem, rozumiem, ja byłam z Jurkiem u dwóch i u każdej przed cięciem i tu mi się dwie osoby wypowiedziały żeby ciąć, to cięłam.
Z Jankiem byłam już u Kowalczykiewicz no ona też nie widziała innego rozwiązania. Zresztą mnie w szpitalu już powiedzieli, że trzeba ciąć.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Jasne rozumiem. Ja w przyszłym tygodniu ide do natali sozynskiej jako drugiej neurologopedki i zobaczymy co powie. Bylam u Katarzyny sztuckiej i wg niej sprawa nie jest jednoznaczna. Denerwuje mnie to bo i tak na koncu decyzja jak z wszystkim nalezy do rodzica.
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Jasne rozumiem. Ja w przyszłym tygodniu ide do natali sozynskiej jako drugiej neurologopedki i zobaczymy co powie. Bylam u Katarzyny sztuckiej i wg niej sprawa nie jest jednoznaczna. Denerwuje mnie to bo i tak na koncu decyzja jak z wszystkim nalezy do rodzica.
ja miałam nawet pomysł konsultacji z Mirą Rządzką, bo działa online w dobie pandemii, ale uznałam, że to już będzie przesada. Chociaż znam osoby, które tylko na tym skorzystały (też zalecenie cięcia w przyszłości, na razie praca logopedyczna).
No i tak, masz racje. Ostatecznie decyzja rodzica.
Mogę Ci tylko powiedzieć, że ja nie żałuje. W przypadku Jurka to było jeszcze takie fajne, że on na drugi dzień już zupełnie inaczej zachowywał się przy jedzeniu.
On też 4 dni po cięciu miał laparoskopię i długo był na p/bólowych z powodu operacji więc ból po cięciu raczej mu nie doskwierał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 09:41
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Rozumiem. Ja zobacze co powie druga logopedka. Jesli pokryje sie z diagnoza to zostawie a jeśli stwierdzi ze do ciecia to raczej pojdziemy do ciecia. Boje sie tylko tych masazy po 😅Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualny
-
futuremama wrote:Ja nie byłam bo dla mnie to godziny kiedy mam dwójkę w domu. Chciałam być na tym spotkaniu z położnymi z różnych szpitali, chociaż w tej kwestii chyba już decyzją zapadła. Wyprawka w trakcie. Dziś wycieczka do Ikei to już i tak z dziećmi jak wyprawa życia, mimo że rano nawet pusto w było.
Debata rzeczywiście była ciekawa, wszystkie najświeższe informacje. Ja też mam już szpital wybrany, ale zawsze fajnie posłuchać Ja będę na Kamieńskiego, prawdopodobnie już od połowy października -
nick nieaktualny
-
Sisi25 wrote:Hej kobietki. Znowuż przychodzę z pytaniem xd czy wiecie może czy szczepionka na krztusiec jest dla kobiet w ciąży refundowana czy samemu trzeba o to zadbać?
nie jest, musisz zakupić - koszt w zależności od miejsca zakupu. Ja w tym roku kupowałam w przychodni i płaciłam 190zł. W 2019 szukałam po aptekach i płaciłam chyba 120zł.
P.S. tak, w każdej ciąży trzeba się ponownie szczepić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 18:58
Sisi25 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:nie jest, musisz zakupić - koszt w zależności od miejsca zakupu. Ja w tym roku kupowałam w przychodni i płaciłam 190zł. W 2019 szukałam po aptekach i płaciłam chyba 120zł.
P.S. tak, w każdej ciąży trzeba się ponownie szczepić.
Dzięki wielkie za informację :* -
Ja miałam płacić 98 zł, a płaciłam coś koło 120 zł. I fakt, trzeba powtarzać, tylko trzeba też pamiętać, że jak się trafi szybko kolejna ciąża to trzeba pamiętać , żeby zaszczepić się wtedy samym krztuscem, a nie skojarzoną. Przynajmniej takie info dostałam.
Za grypę też trzeba płacić. Chyba, że się uda złapać teraz szczepionkę na Ciąża+. 🙂
Też się grubo zastanawiałam nad bankowaniem krwi, ale przekonała mnie do nierobienia tego informacja od położnej, że dziecko jest wtedy stratne w krew. Że nie da się pobrać krwi z pępowiny i łożyska, które już nie pulsuje, więc dzidziuś musi być od razu po porodzie odciety. 🥺 Oni twierdzą inaczej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 21:34
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualny
-
Simons_cat wrote:Ja miałam płacić 98 zł, a płaciłam coś koło 120 zł. I fakt, trzeba powtarzać, tylko trzeba też pamiętać, że jak się trafi szybko kolejna ciąża to trzeba pamiętać , żeby zaszczepić się wtedy samym krztuscem, a nie skojarzoną. Przynajmniej takie info dostałam.
Za grypę też trzeba płacić. Chyba, że się uda złapać teraz szczepionkę na Ciąża+. 🙂
Też się grubo zastanawiałam nad bankowaniem krwi, ale przekonała mnie do nierobienia tego informacja od położnej, że dziecko jest wtedy stratne w krew. Że nie da się pobrać krwi z pępowiny i łożyska, które już nie pulsuje, więc dzidziuś musi być od razu po porodzie odciety. 🥺 Oni twierdzą inaczej...
Ja się szczepiłam skojarzoną, ale dwa lata, to chyba nie jest
szybko
Ja też nie bankowałam krwi, wydaje mi się, że jak byłyśmy z Paulą w ciąży w 2019 to wrzucałyśmy tu sporo o tym dlaczego to się nie opłaca więc no stress. 💙
Zamów sobie online przesiewowe na SMA lepiej
To przychodzi w takim pudełeczku jak z testdna.Paula_071 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021