Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Anonimek Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons cat, przez przypadek polubiłam :)

relg3e5e3c6j2p62.png
    Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
    8 x AID bez skutku
    20.11.2018 start in vitro
    06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avina, zycze Ci duzo sily, zdrowia i madrego lekarza. Ile masz lat jesli mozna spytac?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Avina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula za 4 miesiące będę miała 28 lat
    Dziękuję dziewczyny! Jakoś sobie wszystko poukładałam i mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobrze.

Starania od grudnia 2016 roku
    Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
    Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
    Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
    Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
    Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
    Pobrano 6 komórek
    5 było dojrzałych
    5 się zaplodnilo
    5 dotrwalo do 3 doby

29.08.20 transfer zarodka 8a :(
    7.04.21 transfer ❄ 8a :(
    Brak mrożaków :(

Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
    27.09.21 Pobrano 7 komórek
    2 były dojrzałe
    2 się zaplodnily 🙏

Mutacja mthfr homo, pai homo, vr2 hetero
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Czy któraś z Was może polecić reumatologa lub immunologa z Wrocławia? Z góry dzięki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 00:20

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avina wrote:
    Paula za 4 miesiące będę miała 28 lat
    Dziękuję dziewczyny! Jakoś sobie wszystko poukładałam i mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobrze.

Młoda dziewczyna jesteś, trzymam kciuki, że Twój mocny organizm i poradzisz sobie z przeciwnościami :)

Nadzieja22 - dla osoby dorosłej?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dokładnie to dla mnie :)

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Tak, dokładnie to dla mnie :)

Najlepiej połóż się do szpitala na Borowską na reumatologię. Weź skierowanie od rodzinnego, porobią Ci kompleksowo badania. Tylko nie wiem co Ci dokładnie jest.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ANA+++

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź skierowanie idź do szpitala, na NFZ będzie długo czekać do samego specjalisty, a prywatnie będzie wszystko dużo kosztować.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a ja mam do Ciebie pytanie. Czy możesz polecić jakąś przychodnię na NFZ dla maluszka żeby go zapisać?? Może za wcześnie się interesuję tematem, ale wolę się teraz zorientować jakie są w ogóle możliwości. A mieszkamy w podobnych dzielnicach czyli w mieście bo ja do dworca mam 15 minut piechota.
    Wiadomo że zalezy mi na ogarniętym pediatrze, najlepiej żeby nie przepisywał antbiotyków na wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:13

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a co dokładnie powinno być na takim skierowaniu? Wystarczy jak będzie, że skierowanie na oddział reumatologii?

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Paula, a co dokładnie powinno być na takim skierowaniu? Wystarczy jak będzie, że skierowanie na oddział reumatologii?

Tak.

veritaserum - nie znalazłam takiego pediatry na NFZ. Chodzimy prywatnie do dr Lilianny Baran jak trzeba. Przerobiłam przychodnię na NFZ na Joannitów, na Glinianej i na Gwarnej - żadnej nie polecam. Zapisałam teraz młodego do przychodni koło moich rodziców koło Astry i tam chodzimy na te darmowe szczepienia. Mam też dla młodego abonament w Luxmedzie więc czasami też tam chodzimy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej dziękuję. Gdzieś chyba trzeba dziecko zapisać , żeby właśnie szczepienia pozałatwiać prawda? Pewnie jak będzie potrzeba to też prywatnie będziemy chodzić

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja widzialam dzis pecherzyk ;) tak jak myslalam - ciaza wczesniejsza niz wedlug OM no ale pozna owulacja itp. 11mm pecherzyk, tam gdzie trzeba i mam l4 na dwa tygodnie. Odpoczne bo padam, ciagle plecy bola i spiaczka dopada.

futuremama, Simons_cat, Paula_071, Magda - mbc, Pati88 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Seli! Na spokojnie teraz czekaj, nie ma co już nic nie badaj tylko spokój i tyle ;) Szybko zleci.

U kogo w końcu byłaś? U Rubisza?

Oj te początkowe tygodnie to jest koszmar. Ja tylko przychodziłam z pracy, coś jadłam ale mało i spałam do rana. I tak przez 3 tygodnie. Później doszły wieczne nudności i wymioty. Zero jedzenia. Ale nadrobiłam to po 12 tyg :D I nadrabiam obecnie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:31

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Gratuluję Seli! Na spokojnie teraz czekaj, nie ma co już nic nie badaj tylko spokój i tyle ;) Szybko zleci.

U kogo w końcu byłaś? U Rubisza?

Oj te początkowe tygodnie to jest koszmar. Ja tylko przychodziłam z pracy, coś jadłam ale mało i spałam do rana. I tak przez 3 tygodnie. Później doszły wieczne nudności i wymioty. Zero jedzenia. Ale nadrobiłam to po 12 tyg :D I nadrabiam obecnie hehe

Poszlam do Fabiego ;p bo z nim pisalam i dzwonil do mnie. Wtedy kontolowal te leki itp. No i dzis byl mocno uhahahany z nas ;p stwierdzil, ze niezwykly przypadek, ja powiedzialam, ze zlosliwy organizm ;p jedyne co to kazal tsh i ft4 znow powtorzyc. Wypisal witaminki i takie tam. Ale bardzo fajnie tym razem. Posmielismy sie z tamtego, a jeszcze mnie straszy, ze na razie jeden pecherzyk widac i jest szansa na drugi ;p ja wymiotow nie mam ale na wieczor bola mnie plecy i padam ;p

Simons_cat, Pati88 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Veritaserum ja wyglądam tego 12 tygodnia jak zbawienia ale jeśli będzie tak jak za pierwszym razem to dopiero 16 coś pomoże :D

Hehe ja też tak miałam, czasami aż płakałam z bezsilności. Wszyscy mówią że minie po 12 tyg i faktyczne też tak było u mnie. W zasadzie od tego czasu nic mi nie dolega, czasami mnie kłuje w prawym boku czym się martwię oczywiście mimo że lekarz nic nie widział złego i mam te swoje myśli co z szyjką się dzieje itp. Boję się ze za 3 tyg pójdę na wizytę i się okaże że nie wyrabia czy coś. Ale to dlatego że mojej bliskiej koleżance poród zaczął się w 24 tyg, urodziła i niestety dziecko nie przeżyło ;( A była to ciąża przebiegająca wzorowo.

No ale musi być dobrze! Mam nadzieję że Tobie też wkrótce odpuści!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Poszlam do Fabiego ;p bo z nim pisalam i dzwonil do mnie. Wtedy kontolowal te leki itp. No i dzis byl mocno uhahahany z nas ;p stwierdzil, ze niezwykly przypadek, ja powiedzialam, ze zlosliwy organizm ;p jedyne co to kazal tsh i ft4 znow powtorzyc. Wypisal witaminki i takie tam. Ale bardzo fajnie tym razem. Posmielismy sie z tamtego, a jeszcze mnie straszy, ze na razie jeden pecherzyk widac i jest szansa na drugi ;p ja wymiotow nie mam ale na wieczor bola mnie plecy i padam ;p

No to dobrze że jesteś zadowolona. To w klinice byłaś? Bo dziś chyba nie przyjmuje prywatnie?

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    No to dobrze że jesteś zadowolona. To w klinice byłaś? Bo dziś chyba nie przyjmuje prywatnie?

Prywatnie ;) na krawieckiej. Ale wszystko wytlumaczyl, mezulowi pozwolil popatrzec, przebadal, ogolnie mowie - bardzo fajnie. I mam dzwonic jak cos, jest w kontakcie. Jak cos pisalam to odpisywal zaraz to czulam sie spokojniej ;) dzis po wizycie tez.

dZhdp1.png

• Avina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Młoda dziewczyna jesteś, trzymam kciuki, że Twój mocny organizm i poradzisz sobie z przeciwnościami :)

Nadzieja22 - dla osoby dorosłej?

Niby młoda, ale po ślubie już 6 lat i żałuję, że wcześniej nie zdecydowaliśmy się na dziecko. Może nie miałabym tych problemów, które mam teraz :/

Starania od grudnia 2016 roku
    Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
    Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
    Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
    Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
    Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
    Pobrano 6 komórek
    5 było dojrzałych
    5 się zaplodnilo
    5 dotrwalo do 3 doby

29.08.20 transfer zarodka 8a :(
    7.04.21 transfer ❄ 8a :(
    Brak mrożaków :(

Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
    27.09.21 Pobrano 7 komórek
    2 były dojrzałe
    2 się zaplodnily 🙏

Mutacja mthfr homo, pai homo, vr2 hetero
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ