Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula za 4 miesiące będę miała 28 lat
Dziękuję dziewczyny! Jakoś sobie wszystko poukładałam i mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobrze.
Starania od grudnia 2016 roku
Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
Pobrano 6 komórek
5 było dojrzałych
5 się zaplodnilo
5 dotrwalo do 3 doby
29.08.20 transfer zarodka 8a
7.04.21 transfer ❄ 8a
Brak mrożaków
Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
27.09.21 Pobrano 7 komórek
2 były dojrzałe
2 się zaplodnily 🙏
❄
Mutacja mthfr homo, pai homo, vr2 hetero -
Cześć Dziewczyny Czy któraś z Was może polecić reumatologa lub immunologa z Wrocławia? Z góry dzięki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 00:20
-
Avina wrote:Paula za 4 miesiące będę miała 28 lat
Dziękuję dziewczyny! Jakoś sobie wszystko poukładałam i mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobrze.
Młoda dziewczyna jesteś, trzymam kciuki, że Twój mocny organizm i poradzisz sobie z przeciwnościami
Nadzieja22 - dla osoby dorosłej?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyPaula a ja mam do Ciebie pytanie. Czy możesz polecić jakąś przychodnię na NFZ dla maluszka żeby go zapisać?? Może za wcześnie się interesuję tematem, ale wolę się teraz zorientować jakie są w ogóle możliwości. A mieszkamy w podobnych dzielnicach czyli w mieście bo ja do dworca mam 15 minut piechota.
Wiadomo że zalezy mi na ogarniętym pediatrze, najlepiej żeby nie przepisywał antbiotyków na wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:13
-
Paula, a co dokładnie powinno być na takim skierowaniu? Wystarczy jak będzie, że skierowanie na oddział reumatologii?
-
Nadzieja22 wrote:Paula, a co dokładnie powinno być na takim skierowaniu? Wystarczy jak będzie, że skierowanie na oddział reumatologii?
Tak.
veritaserum - nie znalazłam takiego pediatry na NFZ. Chodzimy prywatnie do dr Lilianny Baran jak trzeba. Przerobiłam przychodnię na NFZ na Joannitów, na Glinianej i na Gwarnej - żadnej nie polecam. Zapisałam teraz młodego do przychodni koło moich rodziców koło Astry i tam chodzimy na te darmowe szczepienia. Mam też dla młodego abonament w Luxmedzie więc czasami też tam chodzimy.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Hej ja widzialam dzis pecherzyk tak jak myslalam - ciaza wczesniejsza niz wedlug OM no ale pozna owulacja itp. 11mm pecherzyk, tam gdzie trzeba i mam l4 na dwa tygodnie. Odpoczne bo padam, ciagle plecy bola i spiaczka dopada.
futuremama, Simons_cat, Paula_071, Magda - mbc, Pati88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję Seli! Na spokojnie teraz czekaj, nie ma co już nic nie badaj tylko spokój i tyle Szybko zleci.
U kogo w końcu byłaś? U Rubisza?
Oj te początkowe tygodnie to jest koszmar. Ja tylko przychodziłam z pracy, coś jadłam ale mało i spałam do rana. I tak przez 3 tygodnie. Później doszły wieczne nudności i wymioty. Zero jedzenia. Ale nadrobiłam to po 12 tyg I nadrabiam obecnie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:31
-
veritaserum wrote:Gratuluję Seli! Na spokojnie teraz czekaj, nie ma co już nic nie badaj tylko spokój i tyle Szybko zleci.
U kogo w końcu byłaś? U Rubisza?
Oj te początkowe tygodnie to jest koszmar. Ja tylko przychodziłam z pracy, coś jadłam ale mało i spałam do rana. I tak przez 3 tygodnie. Później doszły wieczne nudności i wymioty. Zero jedzenia. Ale nadrobiłam to po 12 tyg I nadrabiam obecnie hehe
Poszlam do Fabiego ;p bo z nim pisalam i dzwonil do mnie. Wtedy kontolowal te leki itp. No i dzis byl mocno uhahahany z nas ;p stwierdzil, ze niezwykly przypadek, ja powiedzialam, ze zlosliwy organizm ;p jedyne co to kazal tsh i ft4 znow powtorzyc. Wypisal witaminki i takie tam. Ale bardzo fajnie tym razem. Posmielismy sie z tamtego, a jeszcze mnie straszy, ze na razie jeden pecherzyk widac i jest szansa na drugi ;p ja wymiotow nie mam ale na wieczor bola mnie plecy i padam ;pSimons_cat, Pati88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfuturemama wrote:Veritaserum ja wyglądam tego 12 tygodnia jak zbawienia ale jeśli będzie tak jak za pierwszym razem to dopiero 16 coś pomoże
Hehe ja też tak miałam, czasami aż płakałam z bezsilności. Wszyscy mówią że minie po 12 tyg i faktyczne też tak było u mnie. W zasadzie od tego czasu nic mi nie dolega, czasami mnie kłuje w prawym boku czym się martwię oczywiście mimo że lekarz nic nie widział złego i mam te swoje myśli co z szyjką się dzieje itp. Boję się ze za 3 tyg pójdę na wizytę i się okaże że nie wyrabia czy coś. Ale to dlatego że mojej bliskiej koleżance poród zaczął się w 24 tyg, urodziła i niestety dziecko nie przeżyło ;( A była to ciąża przebiegająca wzorowo.
No ale musi być dobrze! Mam nadzieję że Tobie też wkrótce odpuści! -
nick nieaktualnySeli wrote:Poszlam do Fabiego ;p bo z nim pisalam i dzwonil do mnie. Wtedy kontolowal te leki itp. No i dzis byl mocno uhahahany z nas ;p stwierdzil, ze niezwykly przypadek, ja powiedzialam, ze zlosliwy organizm ;p jedyne co to kazal tsh i ft4 znow powtorzyc. Wypisal witaminki i takie tam. Ale bardzo fajnie tym razem. Posmielismy sie z tamtego, a jeszcze mnie straszy, ze na razie jeden pecherzyk widac i jest szansa na drugi ;p ja wymiotow nie mam ale na wieczor bola mnie plecy i padam ;p
No to dobrze że jesteś zadowolona. To w klinice byłaś? Bo dziś chyba nie przyjmuje prywatnie? -
veritaserum wrote:No to dobrze że jesteś zadowolona. To w klinice byłaś? Bo dziś chyba nie przyjmuje prywatnie?
Prywatnie na krawieckiej. Ale wszystko wytlumaczyl, mezulowi pozwolil popatrzec, przebadal, ogolnie mowie - bardzo fajnie. I mam dzwonic jak cos, jest w kontakcie. Jak cos pisalam to odpisywal zaraz to czulam sie spokojniej dzis po wizycie tez. -
Paula_071 wrote:Młoda dziewczyna jesteś, trzymam kciuki, że Twój mocny organizm i poradzisz sobie z przeciwnościami
Nadzieja22 - dla osoby dorosłej?
Niby młoda, ale po ślubie już 6 lat i żałuję, że wcześniej nie zdecydowaliśmy się na dziecko. Może nie miałabym tych problemów, które mam teraz
Starania od grudnia 2016 roku
Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
Pobrano 6 komórek
5 było dojrzałych
5 się zaplodnilo
5 dotrwalo do 3 doby
29.08.20 transfer zarodka 8a
7.04.21 transfer ❄ 8a
Brak mrożaków
Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
27.09.21 Pobrano 7 komórek
2 były dojrzałe
2 się zaplodnily 🙏
❄