Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, Future współczuje przeżyć :( Straszcie mnie, straszcie :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:15

Simons_cat lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A tam Seli, pamiętaj że to tylko kilka dni w życiu. Nawet jak będą słabe, to grunt, żeby z Tobą i maluszkiem było ok :) Nie powiem, że się zapomina (a przynajmniej ja za dobrze to pamiętam) ale emocje mijają :D
    Mąż się do tej pory ze mnie śmieje, że podczas porodu mówiłam, że nigdy więcej :D I co, od roku chcieliśmy już drugie :D

oby :D Gorzej jak to ja spanikuje przed porodem i na ostatnią chwilę stwierdzę "dobra nie rodzę" hahaha :D Na laparotomię dostałam głupiego jasia bo miałam źle założony cewnik, wyrwałam go sobie bo pociekło mi po nogach... panika totalna, a potem szłam i wołałam, że mi nudno i smutno :P Podobno moja mina była bezcenna :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    oo to jestem cała ja, ja się spodziewam po sobie tekstu, dobra nie rodzę :DD

Hahahaha :D dobrze, że nie jestem osamotniona w tym :D tylko ciekawe co z tego wyjdzie jak powiem "nie rodzę" a dziecko będzie jednak chciało już wyjść :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałam cc, jak okazało się, że mam wskazania to poniekąd się ucieszyłam (chociaż rozchodząca się siatkówka nie jest fajna). Moja mama rodziła sn i cc i mówi, że gdy miała wybór to wybrałaby 2 razy cc. Przy sn nacinali ją w kroku i mówi, że blizna boli ją po dziś dzień, a ta po cc jest super.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja bardzo chciałam cc, jak okazało się, że mam wskazania to poniekąd się ucieszyłam (chociaż rozchodząca się siatkówka nie jest fajna). Moja mama rodziła sn i cc i mówi, że gdy miała wybór to wybrałaby 2 razy cc. Przy sn nacinali ją w kroku i mówi, że blizna boli ją po dziś dzień, a ta po cc jest super.

A propo... Ty chyba znasz sie na lekarzach ;p jest jakis dobry okulista? Ja mam problem... na ostatnim badaniu babeczka wspominala, ze moze byc problem przy ciazy i porodzie. Bo moze byc tak, ze albo moja wada sie skoryguje albo niemal oslepne ;p wiec wolalabym tez jakos to zbadac.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A propo... Ty chyba znasz sie na lekarzach ;p jest jakis dobry okulista? Ja mam problem... na ostatnim badaniu babeczka wspominala, ze moze byc problem przy ciazy i porodzie. Bo moze byc tak, ze albo moja wada sie skoryguje albo niemal oslepne ;p wiec wolalabym tez jakos to zbadac.

Ja chodziłam w Luxmedzie do dr Jolanty Warwas, wiem, że ma też swój gabinet.

Seli, futuremama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja chodziłam w Luxmedzie do dr Jolanty Warwas, wiem, że ma też swój gabinet.

Będę miała ją na uwadze bo nie znam nikogo :) A kontrola ważna jest. Trochę się tego obawiałam :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A tam, ja spanikowałam strasznie w trakcie no i co z tego :P I tak musisz urodzić czy SN czy CC nie uciekniesz :D :D

Hehehe :D chyba nie ;) Zostaje mi marzenie, ze to bedzie chwila i po sprawie a nie np. 12 h darcia sie i przeklinania swiata ;p moja kolezanka tyle rodzila i pare dni pozniej miala taka chrype i mowila "nigdy wiecej" ale ma juz trojke ;p

dZhdp1.png

• aznarepse Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hehehe :D no mi powiedział, że nie ma szans, że w ogóle przez te białka wiążące to i by nic się nie zagnieździło i nie utrzymało :P No ale teraz jest ok ;)

A jakie miałaś to SHBG? Ja też mam z tym problem, miałam coś koło 41 i to jest przynajmniej 2 razy za mało.
    Nie wytrzymałam i jednak zrobiłam dzisiaj ten progesteron. 21,88 ng/ml :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aznarepse wrote:
    A jakie miałaś to SHBG? Ja też mam z tym problem, miałam coś koło 41 i to jest przynajmniej 2 razy za mało.
    Nie wytrzymałam i jednak zrobiłam dzisiaj ten progesteron. 21,88 ng/ml :)

Ja mialam niecale 60. Podobno nie powinnam przy takim zajsc... ;p

dZhdp1.png

• aznarepse Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To całkiem niezłe miałaś w porównaniu do mnie :) A brałaś metę?

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aznarepse wrote:
    To całkiem niezłe miałaś w porównaniu do mnie :) A brałaś metę?

Tak, w sumie od 3 dc bralam 500 mg 2x a potem od 10dc 1000 2x i najpierw formetic a potem glucophage... nie nabralam sie dlugo tego ;p

aznarepse lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Future - oby :D mam nadzieję, że coś na te krążenie zaradzisz :)

Magda - masz rację.

dZhdp1.png

• aznarepse Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Wasze 40 i 60 przy moim 7.6 to jest kosmos :DD

Ciekawe skąd to się bierze, że mamy tak nisko :/
    Swoją drogą, czytałam gdzieś, że powinno być powyżej 70, więc 60 to chyba nie jest aż taki nieprawdopodobny wynik na ciążę, więc ciekawe dlaczego tak powiedział.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A ze mnie mąż się śmieje, że gadam jak narkomanka, bo chodzę i marudzę że mnie żyły bolą :D Także problemów z krążeniem niestety ciąg dalszy. W środę będę u położnej to z nią zagadam co z tym robić. No i walczę żeby pić dużo. Ale cóż... jak dziś zmierzyłam ciśnienie i wyszło mi 86/62...
    W ogóle dziwne, myślałam że jak problem z krążeniem to lewa strona jest lepiej ukrwiona bo bliżej serca a tu jednak nie.

Seli życzę Ci żeby to była chwila ale żebyś na porodówke zdążyła :D

Jak coś we Wro w tym tyg jest jakiś tydzień godnego porodu i różne spotkania mają być.

U mnie normalne ciśnienie to 80/100. Jak byłam w ciąży w 7 msc i zepsuła się winda w Luxmedzie to szłam na 5 piętro schodami. Akurat miałam spotkać się z położna, a ta nie mogła zmierzyć mi ciśnienia bo było takie niskie. Wtedy wyszło mi w końcu 80/65 więc podobnie. Ale czułam się bardzo dobrze. Ja od zawsze też piję hektolitry wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 21:20

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie duze cisnienie mam ;p ale lekarze stwierdzili, ze za mloda jestem na leczenie no i tak... nie leczylam. Ja malo pije, na poczatku ciazy duzo pilam a teraz juz mniej.

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ