X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciopek ekspertem nie jestem ale wydaje mi.sie ze mozna miec okres a mozna nie miec ovu, moja przyjaciolka tak miala ze okres byl a pecherzyki najpierw nie rosły a potem nie pekaly ;)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas dużo! Wszystkim dzień doberek :)
    Coś o oleju z wiesiołka czytałam, wszyscy zachwalają. Sama bym chętnie wypróbowała, ale że moja owulacja żyje własnym życiem - ciężko byłoby się "wstrzelić" :D

Z tym o pozazdroszczeniu ciąży - dobre, nie powiem poprawiło mi to humor, hehe. Gdyby to tak działało, aaaaj...pomarzyć można :D

Wczoraj jakoś za bardzo nie zaglądałam na forum bo miałam słaby dzień. Pokłóciłam się z Mężem, tzn. w sumie to tylko JA się pokłóciłam bo on chyba myśli że jest wszystko ok. Eh :( Z pozytywów to zapisałam się do endokrynologa na 16.06.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 15:51

p19us65g7l1efcda.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to jestem chyba jakaś tępa jeśli chodzi o mierzenie tempki...mam same skoki góra - dół z dnia na dzień. Niby o tej samej godzinie, niby zanim wstanę z łóżka a skoki są bardzo duże...śmiech na sali z takim wykresem. W ten sposób to nie zauważę czy miałam owu czy nie, jeśli ta już łaskawie się pojawi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 15:55

p19us65g7l1efcda.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te klotnie w jedno strone, skad ja to znam

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze napisalam sie i mi usuneło czesc.. Agu fajnie ze juz masz wizyte wyznaczona juz cos do przodu.. no ludzie maja swoje zlote mysli jak ta babka, takze od dzisiaj zazdroscimy a za 9 mscy bawimy ;) a z ta temp to ja tez tak mam od skrajonosci w skrajnosc.. moj wykres wyglada jak gory ;)

• Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona04 wrote:
    O kurcze napisalam sie i mi usuneło czesc.. Agu fajnie ze juz masz wizyte wyznaczona juz cos do przodu.. no ludzie maja swoje zlote mysli jak ta babka, takze od dzisiaj zazdroscimy a za 9 mscy bawimy ;) a z ta temp to ja tez tak mam od skrajonosci w skrajnosc.. moj wykres wyglada jak gory ;)

To mnie uspokoiłaś, bo już myślałam że jestem jedyna co ma góry w wykresie, hehe.

Szkoda, że endokrynolog tak późno, ale z drugiej strony niczego po tym cyklu nie oczekuję więc spokojnie poczekam na wizyte, porobimy z Mężem badania i od następnego cyklu wrócimy do starań pełną parą.

A z tym znikaniem czegoś co się napisze to już też miałam tak kilka razy, i to tylko na telefonie jak chce coś napisać. Opisz się opisze, a potem na forum tylko jedno zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 16:11

p19us65g7l1efcda.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona04 wrote:
    Ach te klotnie w jedno strone, skad ja to znam

My kobiety...czasami chciałabym być facetem, oni mają chyba w życiu prościej

p19us65g7l1efcda.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    To mnie uspokoiłaś, bo już myślałam że jestem jedyna co ma góry w wykresie, hehe

A z tym znikaniem czegoś co się napisze to już też miałam tak kilka razy, i to tylko na telefonie jak chce coś napisać. Opisz się opisze, a potem na forum tylko jedno zdanie
    No wlasnie tak maialam teraz i tez pisze z tel ;)no faceci to sa mniej skomplikowani od nas ;) my za duzo analizujemy ;)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciopek wrote:
    a powiedzcie jeszcze czy możliwy jest okres przy cyklach bezowulacyjnych ? że np. pęcherzyk rośnie a potem obumiera i tyle... już tyle się naczytałam na tych forach że zwątpiłam :P

Można, ja mam stwierdzony brak owulacji (poprzedzony monitoringiem) a co miesiąc @ przychoziła. Podejrzenie było przez to, że plamiłam a progesteron mam ok. Ginek za bardzo nie mogl stwierdzić dlaczego, mam tak od poronienia ale niby samo poronienie na to nie wpływa.

także okres jak najbardziej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie robicie moze badania na B hcg?

mi kazal zrobic w 25 dniu. (owulacja musiala miec miejsce 15-16 dc, gdyz byla stymulowana clo i pekniecie po pregnylu). wynik wyszedl 1.4, gdzie wczesniej mialam 0,2 lub 0,3.

nie ludzilam sie za bardzo, choc czytalam, ze zaraz po zagniezdzeniu sie zarodka powinna wzrostnac do min 1. z tym, ze ciaza jest powyzej 5.

niestety @ przyszla, silniejsza niz zwykle i od jutra znowu clo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona04 wrote:
    A dziewczyny powiedzcie mi jak sie zaptrujecie na zagadnienie: Zajscie w ciąze a psychika ? Czy faktycznie to ma.sens? No bo mysle sobie co ma.to co w glowie do tego co sie dzieje w jajnikach, jajowodach itp ?

jest taka ksiazka "potega pozytywnego myslenia" kazdemu polecam do poczytania w chwie zwatpienia. Niektorzy twierdza, ze wszystkie choroby biora sie z psychiki, bo ona odpowiada za nasze cialo i chyba cos w tym jest - sa przeciez przypadki cudownych uzdrowien sama wiara.

Ale sama wiem jak ciezko jest ciagle pozytywnie myslec. Ale po prostu trzeba! Swego czasu stosowalam metode "propagandy umyslowej" - sama sobie wmawiałam, że wszystko sie ułoży, że bedzie pieknie i tak kilka razy w kolko zawsze, kiedy przychodzilo zwatpienie - jak mantre - i pomaga.

• Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon mi jeszcze nie było dane robić bety, także się nie wypowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 16:35

p19us65g7l1efcda.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papillon26 wrote:
    jest taka ksiazka "potega pozytywnego myslenia" kazdemu polecam do poczytania w chwie zwatpienia. Niektorzy twierdza, ze wszystkie choroby biora sie z psychiki, bo ona odpowiada za nasze cialo i chyba cos w tym jest - sa przeciez przypadki cudownych uzdrowien sama wiara.

Ale sama wiem jak ciezko jest ciagle pozytywnie myslec. Ale po prostu trzeba! Swego czasu stosowalam metode "propagandy umyslowej" - sama sobie wmawiałam, że wszystko sie ułoży, że bedzie pieknie i tak kilka razy w kolko zawsze, kiedy przychodzilo zwatpienie - jak mantre - i pomaga.
    No z tyki.uzdrowieniami.to prawda ;) sama chodze na taka wspolnote gdzie az nie wiarygodne swiadectwa dają ludzie;) no ja mysle pozytywnie czasem przychodzi zwątpienie..

• ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anelimka wrote:
    Ja też się staram ponad 2 lata. Przeszłam laparoskopie, wielu lekarzy i stwierdzoną mam niepłodność idiopatyczną- jestem za zdrowa zeby zajść....

Glowa do gory !

Moja znajoma to samo miała powiedziane, wszystkie badania okey, Jej mąz ma juz dwojke dzieci , wiec z jego nasieniem tez okey, przez wiele lat nie zaszla w ciaze , teraz w wieku 38 lat jest w 7 mc :).

Anet_86 lubi tę wiadomość

Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:26

• ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedzial, zebym w poneidzialek tj 26dc zrobila progesteron, czy to ma sens tak pozno? Moze ze wzgledu na ta opozniona owulacje z deugiego jajnika taki termin wskazl.

Ciaza ! <3
    Miesiączki regularne
    Tsh w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:18

• ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie tylko jedno, po lewej stronie , na dole kregoslupa odczuwam ból, nasila sie jak sie "zastoje, zasiedze":P. Jak sie rozruszam jest juz lepiej. Pytalam lekarza czy jesli mam owulacje opozniona z tego lewego jajnika to czy moge takie bole odczuwac , bo nie wiem czy sie wybierac do innego lekarza, chcialam na razie wykluczyc sprawy ginekologiczne. Powiedzial, ze moze dawac to taka dysfuncje...Wiec skoro wczoraj w 21dc pecherzyk mial 23 mm, to powinien lada chwila peknac, a dzis nadal mam te bole.....obawiam sie teraz zeby torbiel sie nie zrobila....choc tez nie wiem czy ten bol spowodowany jest wlasnie tym powiekszonym jajnikiem...

Ciaza ! <3
    Miesiączki regularne
    Tsh w normie
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Czy jest jeszcze szansa na dołączenie do Waszej grupy? ;))

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papillon26 wrote:
    a powiedzcie robicie moze badania na B hcg?

mi kazal zrobic w 25 dniu. (owulacja musiala miec miejsce 15-16 dc, gdyz byla stymulowana clo i pekniecie po pregnylu). wynik wyszedl 1.4, gdzie wczesniej mialam 0,2 lub 0,3.

nie ludzilam sie za bardzo, choc czytalam, ze zaraz po zagniezdzeniu sie zarodka powinna wzrostnac do min 1. z tym, ze ciaza jest powyzej 5.

niestety @ przyszla, silniejsza niz zwykle i od jutra znowu clo.

a która to juz stymulacja ??

Ciaza ! <3
    Miesiączki regularne
    Tsh w normie
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ