Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladies, jak my się naczytamy o różnych badaniach to nic nie potrzebujemy, tylko pieczątki lekarza ;P haha Pójdziemy z gotową listą i tadam! Trach na stół i gotowe. Ja to się tylko zastanawiam od czego są lekarze, skoro sami nic nie zlecą tylko o wszystko trzeba się upomnieć A na końcu - proszę się nie denerwować, stres ograniczyć i inne takie xDStarając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
-
Ja miałam właśnie pakiet tsh, atg, atpo, ft4, do tego prolaktyna z obciążeniem. Teraz insulina i glukoza, podobno w internecie jest kalkulator i mam sama zdiagnozować po odbiorze wyników, czy mam za wysokie wyniki - jeżeli tak mam zastosować dietę dla kobiet w ciąży, które mają cukrzycę i to powinno pomóc.
Na razie zbijamy prolaktynę, może to wystarczy do zajścia w ciążę
Dawaj znać jak Twoje wyniki, ja swoje badania zrobię dopiero za kilka dni.
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Klayd ja oglądając różne fora, jak zobaczyłam jak doświadczenie dziewczyn jest duże, jaka mają wiedzę, to naprawdę, mogłyby robić specjalizacje ) Ale warto się dzielić swoimi doświadczeniami, kto wie, jednem coś pomoże innemu nie, ale jestem zdeterminowana, żeby popróbować różnych sposobów na zwiększenie szans* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anet_86 wrote:Oda, z suplementami tez nie ma co przesadzać. Poczytaj sobie jeszcze o inofolikach itp., to jest kwas foliowy ale do picia z kompleksem witamin. Wtedy albo bierzesz zwykły, albo ten do picia.
BTW, Dziewczyny, a w ogóle jaki kwas przyjmujecie? -
Oda masz rację Warto korzystać z doświadczenia innych, zwłaszcza, że dziewczyny się nim chętnie dzielą
Anet a to woda wpływa znacząco na płodność? W sensie na śluz, czy na co, bo nie widzę związku ;P
Ja zażywam femibion 1, ale w poniedziałek zapytam, który najlepszy, bo w sumie zostało mi z 5 tabletek.Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
nick nieaktualny
-
Anet_86 wrote:Taki żarcik miał być, ale w sumie suchy wyszedł woda jest dobra na wszystko
San, a tak Ci lekarz zalecił? Bo mi kazał co drugi dzień zamiennie, znaczy np. dzisiaj zwykły kwas łykam 2 tabsy, a jutro piję symfolik akurat mam.Ilona04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKlayd wrote:Ladies, jak my się naczytamy o różnych badaniach to nic nie potrzebujemy, tylko pieczątki lekarza ;P haha Pójdziemy z gotową listą i tadam! Trach na stół i gotowe. Ja to się tylko zastanawiam od czego są lekarze, skoro sami nic nie zlecą tylko o wszystko trzeba się upomnieć A na końcu - proszę się nie denerwować, stres ograniczyć i inne takie xD
Malo tego. Jak chodzilam na NFZ to mi babka powiedziala, ze badania nie sa mi potrzebnr, bo przeciez wszystko ze mna ok. Ja na to czy patrzac w oczy pacjentce jest w stanie stwiedzic pozion prolaktyny albo wynik tsh. Z wielkim bolem dala skierowanie na tarczyce, za reszte placilam. Obecnie chodze prywatnie, bo moze i place ale moj lekarz nie jest wizjonerem co tylko poklepie po rece tylko konkretnie dziala -
papillon ja póki co idę prywatnie, znam panią doktor, bo dotychczas chodziłam do niej kontrolnie co jakiś czas na cytologię itp. Ale jak to jest z kosztem takich badań prywatnie? Zrujnuję się finansowo ;P ?Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
-
Oda_33 wrote:Tak, jestem mężatką od roku, do tej pory nie staraliśmy się specjalnie, ale nie zabezpieczaliśmy się (poza wakacjami) i nic. Byłam u ginekologa po ślubie zrobić badania, powiedział, że hormony mam ok. Ale nadal, pomimo regularnego sypiania nie udało się. Poszłam więc do innego gin, który uznał, że mam policystyczne jajniki i zlecił mi hormony. Wszystkie w normie poza podwyższoną prolaktyną, ale tylko po obciążeniu. Usg też ok, jajniki nie są chore. Dostałam Dostinex - zobaczymy, czy pomoże
Ja miałam bardzo podobnie! i ze staraniami i z wynikami:)
, z tym , ze wyjściowa prolaktynę miałam już podwyższona.Zrobiłam po obciążeniu i wzrosła tylko 3 razy, wiec nie hiperprolatynemia. Początkowo spadała po lekach , konkretnie bromergonie, tani, ale niezbyt dobrze się czułam. Potem mimo początkowego spadku, znowu podwyższyła się. Brałam norprolac, dostinex a wynik jakby się zaparł i nie chciał spaść;/. Zaczęłam się poważnie martwic. Endokrynolog zleciła mi RM przysadki , choc wynik nie był aż tak wysoki żeby wskazywało na jakieś mikrogroczulaki, ale stwierdziłyśmy ze nie zaszkodzi. I tak na NFZ czekałam ok 5 miesięcy. Wyniki wyszły okey. Wiec odstawiłyśmy leki, powiedziała ze gdybym nie zachodziła dlugo w ciaze to najwyzej bedziemy sie faszerowac. Ale trafilam do uznanego profesora u nas i po analizach stwierdzil ze wynik mojej prl wskazuje na to ze to jajniki drobnopęcherzykowe podwyzszaja mi prl, wiec musialabym wyleczyc te jajniki(a wiemy że one się nie wyleczą całkowiecie) żebym prl maila w normie. Sprawdz czy masz owulacje bo prl moze blokowac. Ja pomimo podwyzszonej na usg pecherzyk urosł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 01:35
Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
papillon26 wrote:Ula ha jestem po pierwszym stymulowaniu z clo. Obecnie zaczynam drugi.
To tak jak ja drugi cykl, z tym , ze koncowka. Pierwszy przepadl bo wyszedl polip, pozniej miesiac przerwy no i teraz dzialismy:)Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy +