Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja 12 mam wyrwanie 8-mki , a owulacje powinmam miec 18 dc czyli 10 czerwca (jesli moj cykl bedzie trwal 32 dni) i tak sie zastanawiam czy serduszkowac w ovu ? To dwa dni przed prawdopodobna owulacja . Szkoda mi przekladac owulacje na nastepny miesiac;(
-
Hey ja dzisiaj dopiero po 15 wróciłam do zywych, tez dlugo na alko nie spojrze.. miałam isc tylko na 1 czesc paniennskiego a oczywiscie pojechalalam i do klubu, alee warto wybawilam sie ale niedziela koszmar..
SanKwt, meggi90 lubią tę wiadomość
Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Melduję, że wizyta u Pani Doktor podniosła mnie na duchu - jak to dobrze, że ktoś Cię rozumie i możesz się mu ze wszystkiego zwierzyć
Na dobry początek zleciła mi badania poziomu TSH, FSH, Prolaktynę, Testosteron, AMH i dodatkowo badanie nasienia. W ogóle to mój mąż nie był zadowolony, raczej skrępowany, jak przekazałam mu informację od Pani Doktor, że ma się udać do kliniki na badanie .
Słoneczka moje, pani doktor podkreśliła, że FSH w 2 dniu cyklu, o reszcie nie wspomniała, czyli mam to rozumieć, że mogę zrobić pozostała badania w każdym momencie?Rossetia lubi tę wiadomość
Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
nick nieaktualny
-
Hej, mne też kilka dni nie było przez weekend i chorobę. Przez to wypadł nam regularność w staraniach, ale nadrabiamy to dopiero 11 dc a ja nie miałam cyklu krotszego niż 30 dni więc chyba ok. Zastanawkam się też, xzy jeżeli mamy tę regularność co. 2 dni (podobno codziennie nie powinno się przy staraniach) to mierzenie temp i dokładne określenie owulacji mi pomoze? Wiadomo, ze lepiej sluchac swojego ciała i znać je jak najlepiej, ale czy poza określeniem tego, by wtedy ze sobą spać są jeszcze jakieś czynniki, które w te szczegolne dni powinnam wziac pod uwage a ktore moga ulatwic ciaze?* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:Kalkulator mi coś się pomylił. To mój 14 dc! Mam nadzieję, że zdązyliśmy
Pod uwage oprucz temp i dni cyklu , obserwuje sie tez sluz szyjki macicy. Taki rozciagliwy i przezroczysty jest sluzem najlepszej jakosci dla przeżycia plemnikow a co z tym sie wiaze do zaplodnienia.
Powodzenia;) -
SanKwt wrote:Kurcze ja chyba tez tak jak Ty bede wspolzyc co dwa dni, nie bede przywiozywac uwagi do testow zadnych , do sluzu , temperatur. Tylko na luzie bo juz normalnie oszalec mozna
Pod uwage oprucz temp i dni cyklu , obserwuje sie tez sluz szyjki macicy. Taki rozciagliwy i przezroczysty jest sluzem najlepszej jakosci dla przeżycia plemnikow a co z tym sie wiaze do zaplodnienia.
Powodzenia;)
jakoś człowiek się z czasem wypala.
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020
18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
19.06.2020 pierwsze ruchy💗
21.07.2020 25+1 waga 776 g
21.08.2020 29+5 gene 1502g
09.09.2020 waga 1944g
34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍 -
nick nieaktualnyNie było mie parę dni ale stronek za dużo nie ma. To chyba przez ten weekend (imprezki)
Serduszkować najlepiej co dwa dni w staraniach- porada lekarza.
Ja robiłam hormony w trzecim dniu, od kilku lekary tak słyszałam
Dziewczynki doradzcie. Dziś mam 26dc, 13po owu, owulacja potwierdzona monitoringiem. planowany termin @ dziś albo jutro. Ale zawsze miałam plamienia przed @ trzy dniowe, a tu nic. Zrobiłam teścik na owu i wyszedł pozytywny. Czy może to oznaczć ciąże? Jutro rano zrobię test na ciąże bo mam wizyte u gina (wypełnienie karty anastazjologicznej i omówienie zabiegu- laparoskopi 8 czerwiec). A dodam , że tempka wysoka 37,0 i 37,1.
Rossetia lubi tę wiadomość
-
hej Kobietki....
Jestem lekko załamana;/...pamietacie jak Wam pisałam, że lekarz wykryl poznia- druga owulacje w moim drugim jajniku?. Pierwsza z lewego potiwerdozna, że pecherzyk pekl (robione usg w 21 dc) i kazal mi zrobic progesteron w poniedzialek, i to byl 26 dc...troche sie zdziwilam, ze za pozno, bo owulacje mailam 15 dc (czulam) takze kolo 21-22 powinnam zrobic, no ale On wzial pod uwage ta druga opozniona owulacje , gdzie pecherzyk byl, ale nie pekl jeszcze. Dzis odebralam wyniki
progesteron 4,12 ;/
tf4 1,17 ( w normie, ale powinno byc z deka wieksze)
no i odstawialm eutyrox bo w szpitalu 2 miesiace temu TSH wyszlo mi 0.19 !! i teraz wyszlo 2,86;(. Z tym sie nie martwie bo aldnei spada po eutyroxietylko musze mneijsza dawke miec....ale ten progesteron...
Jak to w koncu jest? Owulacja potiwerdzona, pecherzyk pekl- potwierdzone, prawdopodonie w 15 dc a progesteron taki niski moze dlatego ze nie zrobilam go w szczytowym momencie? tylko dopiero 26 dc?...czytalam tez ze syntetyczny peogesteron z Duphastonu labratorium nie wykrywa...czyli mozliwe jest to ze mam dobre stezenie po duphastonie a w wynikach to nie wychodzi?...Teraz tez rzekomo aby progesteron byl wiarygodny to trzba go zbadac min 3 razy w ciagu cyklu, bo tez sa jego wahania w ciagu doby, poniewa podawany jest do organizmu pulsacyjnie.....
Co Wy na to??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 16:32
Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
MOj okres zbliza sie wielkimi krokami....NIE CHCE GO !!! piersi mam nabrzmiale , pobolewaja, ale wiem , ze to wcale nie musi byc tylko na okres....nie mam skurczow w macicy (bo przed okresem miewam takie mini skurcze)...ale co z tego...jak ten progesteron taki niski...Ciaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
nick nieaktualny
-
Miescie sie w normie, bo norma zaczyna sie od 1,7....ale pytam bo owulacja wystapila, pecherzyk pekl a taki niski ;/...tylko ze ja nie robilam go 7 dni po owulacji, tylko ok 11 dni po....a owulacje ta pierwsza mialam 15 dc, tak jak wspomnialam czulam w tym dni szcegolnie jajnik. Natomiast moze do pekniecia drugiego pecherzyka nie doszlo...Ciaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
Hej babeczki , dołączam do grona starających się o dzidziusia. z mężem staramy się od miesiąca miesiączki miałam regularne co do dnia, ale tego miesiąca coś się poprzestawiało.... miesiączkę powinnam dostać w sobotę 29.05 dziś mam skąpe krwawienie brązowo czerwone. czy któraś z Was tak miła czy poprostu panikuje Proszę o radę .pozdrawiam ciepło
-
Westee odkąd staramy się intensywnie o dzidziusia, mój organizm bardzo często mi płata figle
Słoneczka moje, czy któraś z was piła miovarian, żeby wspomóc regulacje hormonów? Dostałam kilka sztuk saszetek od Pani Doktor i zaleciła, żeby kupić i pić sobie. Hm... Cena nie za ciekawa, ale cóż - pieniążki nie grają roli, byle był upragniony efekt.Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing