X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Dzisiaj chyba wszystkie kaca leczą :)

W sobotę mam termin @ :( , a potem szukam monitoringu.
    Tak chyba tak , tez zastanawialam sie co taka cisza. Zycze aby @ nie przyszla;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 12 mam wyrwanie 8-mki , a owulacje powinmam miec 18 dc czyli 10 czerwca (jesli moj cykl bedzie trwal 32 dni) i tak sie zastanawiam czy serduszkowac w ovu ? To dwa dni przed prawdopodobna owulacja . Szkoda mi przekladac owulacje na nastepny miesiac;(

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ;) ja dzisiaj dopiero po 15 wróciłam do zywych, tez dlugo na alko nie spojrze.. miałam isc tylko na 1 czesc paniennskiego a oczywiscie pojechalalam i do klubu, alee warto wybawilam sie ;) ale niedziela koszmar..

SanKwt, meggi90 lubią tę wiadomość

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:15

SanKwt lubi tę wiadomość

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra głupie pytanie;) teraz sama zobaczylam jakie głupie pytanie zadalam;) haha;) nie bylo pytania;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:15

• Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że wizyta u Pani Doktor podniosła mnie na duchu - jak to dobrze, że ktoś Cię rozumie i możesz się mu ze wszystkiego zwierzyć ;)
    Na dobry początek zleciła mi badania poziomu TSH, FSH, Prolaktynę, Testosteron, AMH i dodatkowo badanie nasienia. W ogóle to mój mąż nie był zadowolony, raczej skrępowany, jak przekazałam mu informację od Pani Doktor, że ma się udać do kliniki na badanie ;).

Słoneczka moje, pani doktor podkreśliła, że FSH w 2 dniu cyklu, o reszcie nie wspomniała, czyli mam to rozumieć, że mogę zrobić pozostała badania w każdym momencie?

Rossetia lubi tę wiadomość

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedys gin mowil, ze hormony najlepiej okolo 21 dnia cyklu.

Moj maz jutro na nasienie idzie. Mialo byv w sobote ale okazalo sie, ze trzeba sie umowic, bo tam tlumy ludzi. Trzymajcie kciuki :)

• Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Jutro byłby 24 dzień cyklu, chyba wybiorę się z rana ;)

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mne też kilka dni nie było przez weekend i chorobę. Przez to wypadł nam regularność w staraniach, ale nadrabiamy :) to dopiero 11 dc a ja nie miałam cyklu krotszego niż 30 dni więc chyba ok. Zastanawkam się też, xzy jeżeli mamy tę regularność co. 2 dni (podobno codziennie nie powinno się przy staraniach) to mierzenie temp i dokładne określenie owulacji mi pomoze? Wiadomo, ze lepiej sluchac swojego ciała i znać je jak najlepiej, ale czy poza określeniem tego, by wtedy ze sobą spać są jeszcze jakieś czynniki, które w te szczegolne dni powinnam wziac pod uwage a ktore moga ulatwic ciaze? :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalkulator mi coś się pomylił. To mój 14 dc! Mam nadzieję, że zdązyliśmy :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Kalkulator mi coś się pomylił. To mój 14 dc! Mam nadzieję, że zdązyliśmy :)
    Kurcze ja chyba tez tak jak Ty bede wspolzyc co dwa dni, nie bede przywiozywac uwagi do testow zadnych , do sluzu , temperatur. Tylko na luzie bo juz normalnie oszalec mozna ;)
    Pod uwage oprucz temp i dni cyklu , obserwuje sie tez sluz szyjki macicy. Taki rozciagliwy i przezroczysty jest sluzem najlepszej jakosci dla przeżycia plemnikow a co z tym sie wiaze do zaplodnienia.
    Powodzenia;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Esperanza Mia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Kurcze ja chyba tez tak jak Ty bede wspolzyc co dwa dni, nie bede przywiozywac uwagi do testow zadnych , do sluzu , temperatur. Tylko na luzie bo juz normalnie oszalec mozna ;)
    Pod uwage oprucz temp i dni cyklu , obserwuje sie tez sluz szyjki macicy. Taki rozciagliwy i przezroczysty jest sluzem najlepszej jakosci dla przeżycia plemnikow a co z tym sie wiaze do zaplodnienia.
    Powodzenia;)
    widzę że wszyscy macie dość, mierzenia sprawdzania, testowania.
    jakoś człowiek się z czasem wypala.

age.png
    age.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
    12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
    19.06.2020 pierwsze ruchy💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 gene 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mie parę dni ale stronek za dużo nie ma. To chyba przez ten weekend (imprezki)
    Serduszkować najlepiej co dwa dni w staraniach- porada lekarza.
    Ja robiłam hormony w trzecim dniu, od kilku lekary tak słyszałam

Dziewczynki doradzcie. Dziś mam 26dc, 13po owu, owulacja potwierdzona monitoringiem. planowany termin @ dziś albo jutro. Ale zawsze miałam plamienia przed @ trzy dniowe, a tu nic. Zrobiłam teścik na owu i wyszedł pozytywny. Czy może to oznaczć ciąże? Jutro rano zrobię test na ciąże bo mam wizyte u gina (wypełnienie karty anastazjologicznej i omówienie zabiegu- laparoskopi 8 czerwiec). A dodam , że tempka wysoka 37,0 i 37,1.

Rossetia lubi tę wiadomość

• ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki....
    Jestem lekko załamana;/...pamietacie jak Wam pisałam, że lekarz wykryl poznia- druga owulacje w moim drugim jajniku?. Pierwsza z lewego potiwerdozna, że pecherzyk pekl (robione usg w 21 dc) i kazal mi zrobic progesteron w poniedzialek, i to byl 26 dc...troche sie zdziwilam, ze za pozno, bo owulacje mailam 15 dc (czulam) takze kolo 21-22 powinnam zrobic, no ale On wzial pod uwage ta druga opozniona owulacje , gdzie pecherzyk byl, ale nie pekl jeszcze. Dzis odebralam wyniki
    progesteron 4,12 ;/
    tf4 1,17 ( w normie, ale powinno byc z deka wieksze)
    no i odstawialm eutyrox bo w szpitalu 2 miesiace temu TSH wyszlo mi 0.19 !! i teraz wyszlo 2,86;(. Z tym sie nie martwie bo aldnei spada po eutyroxietylko musze mneijsza dawke miec....ale ten progesteron...
    Jak to w koncu jest? Owulacja potiwerdzona, pecherzyk pekl- potwierdzone, prawdopodonie w 15 dc a progesteron taki niski :( moze dlatego ze nie zrobilam go w szczytowym momencie? tylko dopiero 26 dc?...czytalam tez ze syntetyczny peogesteron z Duphastonu labratorium nie wykrywa...czyli mozliwe jest to ze mam dobre stezenie po duphastonie a w wynikach to nie wychodzi?...Teraz tez rzekomo aby progesteron byl wiarygodny to trzba go zbadac min 3 razy w ciagu cyklu, bo tez sa jego wahania w ciagu doby, poniewa podawany jest do organizmu pulsacyjnie.....
    Co Wy na to??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 16:32

Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOj okres zbliza sie wielkimi krokami....NIE CHCE GO !!!:( piersi mam nabrzmiale , pobolewaja, ale wiem , ze to wcale nie musi byc tylko na okres....nie mam skurczow w macicy (bo przed okresem miewam takie mini skurcze)...ale co z tego...jak ten progesteron taki niski...

Ciaza ! <3
    Miesiączki regularne
    Tsh w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula87 no trochę niskiten progesteron, a nie masz norm na wyniku?
    Niewiem jak to jest po leki, bo nie brałam go. ja robiłam trzy razy:jeden w 19 dc , drugi w 22dc a cykle miałam 26 dniowe czyli ok 7 dpo. A ten ostatni w 3dc

• ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miescie sie w normie, bo norma zaczyna sie od 1,7....ale pytam bo owulacja wystapila, pecherzyk pekl a taki niski ;/...tylko ze ja nie robilam go 7 dni po owulacji, tylko ok 11 dni po....a owulacje ta pierwsza mialam 15 dc, tak jak wspomnialam czulam w tym dni szcegolnie jajnik. Natomiast moze do pekniecia drugiego pecherzyka nie doszlo...

Ciaza ! <3
    Miesiączki regularne
    Tsh w normie
  • Westee Nowa

Wysłany: 30 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki , dołączam do grona starających się o dzidziusia. z mężem staramy się od miesiąca miesiączki miałam regularne co do dnia, ale tego miesiąca coś się poprzestawiało.... miesiączkę powinnam dostać w sobotę 29.05 dziś mam skąpe krwawienie brązowo czerwone. czy któraś z Was tak miła czy poprostu panikuje :) Proszę o radę .pozdrawiam ciepło

• Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Westee odkąd staramy się intensywnie o dzidziusia, mój organizm bardzo często mi płata figle ;)

Słoneczka moje, czy któraś z was piła miovarian, żeby wspomóc regulacje hormonów? Dostałam kilka sztuk saszetek od Pani Doktor i zaleciła, żeby kupić i pić sobie. Hm... Cena nie za ciekawa, ale cóż - pieniążki nie grają roli, byle był upragniony efekt.

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ