Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Nattka infolic z tego co pamietam można zacząć brać w każdym momencie cyklu , tym bardziej zaczelabym od rwzu skoro nie wiadomo jak to u Ciebie wygląda bo cykl bardzo długi. Podziwiam, że to znosisz, ale myślę, że stres też robi swoje przy wydłużeniu cyklu. Ja mam cykle 28dniowe, a i tak nic z tego nie wychodzi, żal...
18d cyklu, najchętniej zdjelabym stanik tak mnie pieką sutki:( są nabrzmiale i nawet otarcie materiału doprowadza mnie do szału, w nocy nie mogłam spać przez to i teraz siedzę jak zombie30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel wrote:Nattka infolic z tego co pamietam można zacząć brać w każdym momencie cyklu , tym bardziej zaczelabym od rwzu skoro nie wiadomo jak to u Ciebie wygląda bo cykl bardzo długi. Podziwiam, że to znosisz, ale myślę, że stres też robi swoje przy wydłużeniu cyklu. Ja mam cykle 28dniowe, a i tak nic z tego nie wychodzi, żal...
18d cyklu, najchętniej zdjelabym stanik tak mnie pieką sutki:( są nabrzmiale i nawet otarcie materiału doprowadza mnie do szału, w nocy nie mogłam spać przez to i teraz siedzę jak zombie
Erastel a może to jakis sygnał ?
Trzymam kciuki!
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Erastel wrote:Nattka infolic z tego co pamietam można zacząć brać w każdym momencie cyklu , tym bardziej zaczelabym od rwzu skoro nie wiadomo jak to u Ciebie wygląda bo cykl bardzo długi. Podziwiam, że to znosisz, ale myślę, że stres też robi swoje przy wydłużeniu cyklu. Ja mam cykle 28dniowe, a i tak nic z tego nie wychodzi, żal...
18d cyklu, najchętniej zdjelabym stanik tak mnie pieką sutki:( są nabrzmiale i nawet otarcie materiału doprowadza mnie do szału, w nocy nie mogłam spać przez to i teraz siedzę jak zombie
Zaczęłam dzisiaj duphaston więc już zaczekam na @ i zacznę brać inofolic od pierwszego dnia. Zobaczę jak będę na to reagować i czy podziała coś na mój cykl. Wcześniej rzadko zdarzało mi się, że miałam wydłużony aż tak jak teraz tym bardziej, że już kilka razy miałam takie objawy jak przed @ i byłam pewna że zaraz będę miała a tu nadal nic. Myślę że w tej sytuacji stres to nawet więcej niż połowa winy...
Może warto sprawdzić swoje objawy jak myślisz ? Może akurat nie pod kątem ciąży, ale skoro masz tak nasilone objawy w tym dniu to coś jest nie tak ?PCOS
LH:FSH= 1,30 --> 1,04
TSH 1,48 --> 1,27
Testosteron 0,82 --> 0,39
WitD <20
Inofem od 02.2018 -
Witajcie:) jestem tutaj po raz pierwszy więc chcę się przywitać. Przyszedł i na mnie czas i staramy się o dzisziusia:) 18go stycznia skończyłam ostatnie opakowanie tabletek anty i działamy:) czuje podekscytowanie, a zarazem lekkie obawy przed nieznanym.
Mam pytanie. Kiedy zaszłyście w ciążę po odstawieniu tabletek ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 22:37
mkwia -
Ika83 wrote:Witajcie:) jestem tutaj po raz pierwszy więc chcę się przywitać. Przyszedł i na mnie czas i staramy się o dzisziusia:) 18go stycznia skończyłam ostatnie opakowanie tabletek anty i działamy:) czuje podekscytowanie, a zarazem lekkie obawy przed nieznanym.
Mam pytanie. Kiedy zaszłyście w ciążę po odstawieniu tabletek ?pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Jak widac na Twoim przykladzie, u jednego przeszkadza, u drugiego nie.
Ale kazdy lekarz powie, ze warto najpierw doprowadzic organizm do porządku, usunac ten syf z organizmu, pobrac witamin, kwas foliowy, zrobi cytologie itp i dopiero zabrac sie za tworzenie nowego zycia.pumka1990, mi88 lubią tę wiadomość
-
Byłam u ginekologa. Zrobilam cytologie i wszystko jest ok. Zbadał mnie i też jest w porządku. Powiedział, że mam odczekać miesiąc, bo istnieje ryzyko ciąży mnogiej, Ale nie mówił, że organizm ma się z czegoś oczyszczać. Przesledzilam wiele forum i często w pierwszym cyklu po odstawieniu można zajść w ciąże bez żadnych problemów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 08:42
mkwia -
nick nieaktualny
-
edwarda20 wrote:Jak widac na Twoim przykladzie, u jednego przeszkadza, u drugiego nie.
Ale kazdy lekarz powie, ze warto najpierw doprowadzic organizm do porządku, usunac ten syf z organizmu, pobrac witamin, kwas foliowy, zrobi cytologie itp i dopiero zabrac sie za tworzenie nowego zycia. -
veritaserum wrote:Nie czekaj , ja czekalam za dlugo. A tak naprawde pol roku po odstawieniu u mnie zaczely sie problemy. Z ta ciaza blizniacza to bym nie przesadzala. Moje znajome ktore braly zachodzily w ciaze bez zadnej przerwy. Ale wiadomo reguly nie ma. Ja pisze tylko ze swojego doswiadczenia. I przepraszam ze wcinam sie w watek
-
nick nieaktualny
-
O rany, ja tak samo mam kilkudniowe plamienia przed okresem A sam okres taki, jakby go nie było. Dużo glutowatej krwi w środku - wypływa tylko podczas toalety, a podpaski praktycznie czyste.
Chyba czas zacząć coś z tym robić. Zbadać i rozpoznać problem. -
Kasiulka90 wrote:Ja pytałam dwóch lekarzy ginekologów i oboje potwierdzili, że nie ma przeciwwskazań. A pani nawet dodała, że gdyby cokolwiek zostawało w organizmie jak to niektórzy sądzą, to niemożliwe byłoby zajście w ciążę w pierwszym cyklu. Organizm nie ma żadnych syfów tabletkowych, z których się musi oczyszczać. U mnie akurat problemem jest to, że chyba od zawsze miałam nieprawidłowy poziom hormonów, a po kuracji tabletkami problem ten jeszcze się pogorszył, bo organizm nie potrafi się sam wyregulować.
Paulinaaa lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Kochane ja dziś po wizycie u nowej pani doktor w klinice leczenia niepłodności dostałam kupę badań do zrobienia w następnym cyklu a teraz info o endometrium 8mm i pęcherzyku 21mm także mam nadzieje ze się uda i żadnych badań nie będzie!
KciukiKasiulka90, Paulinaaa, Erastel, Jaszmurka, mi88 lubią tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Dziewczyny wrzucam wyniki badań, może któraś miała podobne i coś podpowie
ASPAT - 15 (do31)
ALAT - 13 (do31)
Kreatynina - 0.71 (0.5-1.0)
Glukoza na czczo - 87.80 (74-106)
po 1 godzinie: 75.01 (brak podanych norm)
po 2 godzinach: 93.48 (brak podanych norm)
DHEA-S - 147.59 ug/dl (normy dla DHEA-S: 25.90- 460.20)
Prolaktyna: 10.70 ng/ml
17-OH-Progesteron - 0.19 ng/ml (0.15-1.65 dla fazy foll., czyli mojej)
Androstendion - 0.80 ng/ml (0.60-2.86)
Testosteron - 0.11 ng/ml (0.06-0.82)
SHBG - 7.6 nmol/L (19.8 - 155.2)
Insulina na czczo: 4.86 (2.6-24.9)
Po 1h: 21.71
Po 2h: 25.94
Liczę na komentarze💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
KIM127 wrote:Kochane ja dziś po wizycie u nowej pani doktor w klinice leczenia niepłodności dostałam kupę badań do zrobienia w następnym cyklu a teraz info o endometrium 8mm i pęcherzyku 21mm także mam nadzieje ze się uda i żadnych badań nie będzie!
Kciuki
KIM bardzo ładny pecherzyk ! Trzymam kciuki
U mnie nadal pieczenie sutkow.. A rano obudziło mnie okropne kłucie po prawj stronie podbrzusza. Z prawego jajnika była owulacja więc nie wiem czemu boli30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel