Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka infolic z tego co pamietam można zacząć brać w każdym momencie cyklu , tym bardziej zaczelabym od rwzu skoro nie wiadomo jak to u Ciebie wygląda bo cykl bardzo długi. Podziwiam, że to znosisz, ale myślę, że stres też robi swoje przy wydłużeniu cyklu. Ja mam cykle 28dniowe, a i tak nic z tego nie wychodzi, żal...:/

    18d cyklu, najchętniej zdjelabym stanik tak mnie pieką sutki:( są nabrzmiale i nawet otarcie materiału doprowadza mnie do szału, w nocy nie mogłam spać przez to i teraz siedzę jak zombie

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Nattka infolic z tego co pamietam można zacząć brać w każdym momencie cyklu , tym bardziej zaczelabym od rwzu skoro nie wiadomo jak to u Ciebie wygląda bo cykl bardzo długi. Podziwiam, że to znosisz, ale myślę, że stres też robi swoje przy wydłużeniu cyklu. Ja mam cykle 28dniowe, a i tak nic z tego nie wychodzi, żal...:/

    18d cyklu, najchętniej zdjelabym stanik tak mnie pieką sutki:( są nabrzmiale i nawet otarcie materiału doprowadza mnie do szału, w nocy nie mogłam spać przez to i teraz siedzę jak zombie

    Erastel a może to jakis sygnał ? ;)
    Trzymam kciuki!

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • nattka Koleżanka
    Postów: 67 11

    Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Nattka infolic z tego co pamietam można zacząć brać w każdym momencie cyklu , tym bardziej zaczelabym od rwzu skoro nie wiadomo jak to u Ciebie wygląda bo cykl bardzo długi. Podziwiam, że to znosisz, ale myślę, że stres też robi swoje przy wydłużeniu cyklu. Ja mam cykle 28dniowe, a i tak nic z tego nie wychodzi, żal...:/

    18d cyklu, najchętniej zdjelabym stanik tak mnie pieką sutki:( są nabrzmiale i nawet otarcie materiału doprowadza mnie do szału, w nocy nie mogłam spać przez to i teraz siedzę jak zombie

    Zaczęłam dzisiaj duphaston więc już zaczekam na @ i zacznę brać inofolic od pierwszego dnia. Zobaczę jak będę na to reagować i czy podziała coś na mój cykl. Wcześniej rzadko zdarzało mi się, że miałam wydłużony aż tak jak teraz tym bardziej, że już kilka razy miałam takie objawy jak przed @ i byłam pewna że zaraz będę miała a tu nadal nic. Myślę że w tej sytuacji stres to nawet więcej niż połowa winy...
    Może warto sprawdzić swoje objawy jak myślisz ? Może akurat nie pod kątem ciąży, ale skoro masz tak nasilone objawy w tym dniu to coś jest nie tak ?

    PCOS
    LH:FSH= 1,30 --> 1,04
    TSH 1,48 --> 1,27
    Testosteron 0,82 --> 0,39
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Ika83 Autorytet
    Postów: 342 111

    Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) jestem tutaj po raz pierwszy więc chcę się przywitać. Przyszedł i na mnie czas i staramy się o dzisziusia:) 18go stycznia skończyłam ostatnie opakowanie tabletek anty i działamy:) czuje podekscytowanie, a zarazem lekkie obawy przed nieznanym.
    Mam pytanie. Kiedy zaszłyście w ciążę po odstawieniu tabletek ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 22:37

    mkwia
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6826 2585

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 06:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Witajcie:) jestem tutaj po raz pierwszy więc chcę się przywitać. Przyszedł i na mnie czas i staramy się o dzisziusia:) 18go stycznia skończyłam ostatnie opakowanie tabletek anty i działamy:) czuje podekscytowanie, a zarazem lekkie obawy przed nieznanym.
    Mam pytanie. Kiedy zaszłyście w ciążę po odstawieniu tabletek ?
    Powinnaś odczekać 2-3 mce po tabletkach zanim zaczniesz sie starać.

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka zaszła od razu po odstawieniu i ma zdrową córeczkę, więc to w niczym nie przeszkadza.
    Ika, ja odstawiłam tabletki anty z końcem maja i też byłam tak pozytywnie nastawiona, jak Ty :( Życzę Ci, żeby strzeliło jak najszybciej ;)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6826 2585

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widac na Twoim przykladzie, u jednego przeszkadza, u drugiego nie.

    Ale kazdy lekarz powie, ze warto najpierw doprowadzic organizm do porządku, usunac ten syf z organizmu, pobrac witamin, kwas foliowy, zrobi cytologie itp i dopiero zabrac sie za tworzenie nowego zycia.

    pumka1990, mi88 lubią tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ika83 Autorytet
    Postów: 342 111

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa. Zrobilam cytologie i wszystko jest ok. Zbadał mnie i też jest w porządku. Powiedział, że mam odczekać miesiąc, bo istnieje ryzyko ciąży mnogiej, Ale nie mówił, że organizm ma się z czegoś oczyszczać. Przesledzilam wiele forum i często w pierwszym cyklu po odstawieniu można zajść w ciąże bez żadnych problemów.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 08:42

    mkwia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:13

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jak widac na Twoim przykladzie, u jednego przeszkadza, u drugiego nie.

    Ale kazdy lekarz powie, ze warto najpierw doprowadzic organizm do porządku, usunac ten syf z organizmu, pobrac witamin, kwas foliowy, zrobi cytologie itp i dopiero zabrac sie za tworzenie nowego zycia.
    Ja pytałam dwóch lekarzy ginekologów i oboje potwierdzili, że nie ma przeciwwskazań. A pani nawet dodała, że gdyby cokolwiek zostawało w organizmie jak to niektórzy sądzą, to niemożliwe byłoby zajście w ciążę w pierwszym cyklu. Organizm nie ma żadnych syfów tabletkowych, z których się musi oczyszczać. U mnie akurat problemem jest to, że chyba od zawsze miałam nieprawidłowy poziom hormonów, a po kuracji tabletkami problem ten jeszcze się pogorszył, bo organizm nie potrafi się sam wyregulować.

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie czekaj , ja czekalam za dlugo. A tak naprawde pol roku po odstawieniu u mnie zaczely sie problemy. Z ta ciaza blizniacza to bym nie przesadzala. Moje znajome ktore braly zachodzily w ciaze bez zadnej przerwy. Ale wiadomo reguly nie ma. Ja pisze tylko ze swojego doswiadczenia. I przepraszam ze wcinam sie w watek ;)
    To po jakim czasie po odstawieniu zaszłaś w ciążę? I leczyłaś te swoje problemy? Co to było?

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak wypytuję, ale nie widziałam Cię na forum i nie znam historii :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:14

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ja tak samo mam kilkudniowe plamienia przed okresem :( A sam okres taki, jakby go nie było. Dużo glutowatej krwi w środku - wypływa tylko podczas toalety, a podpaski praktycznie czyste.
    Chyba czas zacząć coś z tym robić. Zbadać i rozpoznać problem.

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4469 3099

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja pytałam dwóch lekarzy ginekologów i oboje potwierdzili, że nie ma przeciwwskazań. A pani nawet dodała, że gdyby cokolwiek zostawało w organizmie jak to niektórzy sądzą, to niemożliwe byłoby zajście w ciążę w pierwszym cyklu. Organizm nie ma żadnych syfów tabletkowych, z których się musi oczyszczać. U mnie akurat problemem jest to, że chyba od zawsze miałam nieprawidłowy poziom hormonów, a po kuracji tabletkami problem ten jeszcze się pogorszył, bo organizm nie potrafi się sam wyregulować.
    mój ginekolog też mowił, że nie ma przeciwskazań, żeby od razu po odtawieniu hormonów się starać, podobno nawet łatwiej sie zajdzie w ciążę, ale faktycznie jest zwiększone ryzyko ciąży bliźniaczej (ale tylko zwiększone ryzyko, wcale to nie znaczy, ze na pewno będzie)

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    4 lata starań...
    32 lata, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5

    IO, hiperinsulinemia
    nk 20%, asa (+), ana (+), apa (+), allo mlr 13%, cytokiny 😑 <<szczepienia>>

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • gozomalta Ekspertka
    Postów: 177 52

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mogła cofnąć czas to nie robiłabym żadnej przerwy

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    ov72hlz.png
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dziś po wizycie u nowej pani doktor w klinice leczenia niepłodności dostałam kupę badań do zrobienia w następnym cyklu a teraz info o endometrium 8mm i pęcherzyku 21mm także mam nadzieje ze się uda i żadnych badań nie będzie!
    Kciuki

    Kasiulka90, Paulinaaa, Erastel, Jaszmurka, mi88 lubią tę wiadomość

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6953 5294

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucam wyniki badań, może któraś miała podobne i coś podpowie :)

    ASPAT - 15 (do31)
    ALAT - 13 (do31)
    Kreatynina - 0.71 (0.5-1.0)
    Glukoza na czczo - 87.80 (74-106)
    po 1 godzinie: 75.01 (brak podanych norm)
    po 2 godzinach: 93.48 (brak podanych norm)

    DHEA-S - 147.59 ug/dl (normy dla DHEA-S: 25.90- 460.20)

    Prolaktyna: 10.70 ng/ml

    17-OH-Progesteron - 0.19 ng/ml (0.15-1.65 dla fazy foll., czyli mojej)

    Androstendion - 0.80 ng/ml (0.60-2.86)

    Testosteron - 0.11 ng/ml (0.06-0.82)

    SHBG - 7.6 nmol/L (19.8 - 155.2)

    Insulina na czczo: 4.86 (2.6-24.9)
    Po 1h: 21.71
    Po 2h: 25.94

    Liczę na komentarze :D

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1888 789

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ginekologicznych się nie odnoszę, bo to nie moja działka, ale to co mogę powiedzieć wskaźnik HOMA ok, zatem nie masz na pewno insulinooporności :)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Kochane ja dziś po wizycie u nowej pani doktor w klinice leczenia niepłodności dostałam kupę badań do zrobienia w następnym cyklu a teraz info o endometrium 8mm i pęcherzyku 21mm także mam nadzieje ze się uda i żadnych badań nie będzie!
    Kciuki

    KIM bardzo ładny pecherzyk ! Trzymam kciuki :)
    U mnie nadal pieczenie sutkow..:( A rano obudziło mnie okropne kłucie po prawj stronie podbrzusza. Z prawego jajnika była owulacja więc nie wiem czemu boli :/

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego