Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Daj znać koniecznie jak po hsg To super że działa dobrze jajnik i normalnie rosną pęcherzyki?
Ja byłam rano na badaniach, wyszła mi cytomegalia reaktywna i nie wiem co to może oznaczać...mam nadzieję że nie problemy z zajściem w ciążę i z utrzymaniem...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Mój też ostatnio kazał mi testy owu robić CODZIENNIE po zakończeniu @ haha co nie ma sensu oczywiście... ale robiłam i nigdy mi nie wychodziły
Kasiulka90, Plamka_92 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
kłot wrote:Daj znać koniecznie jak po hsg To super że działa dobrze jajnik i normalnie rosną pęcherzyki?
Ja byłam rano na badaniach, wyszła mi cytomegalia reaktywna i nie wiem co to może oznaczać...mam nadzieję że nie problemy z zajściem w ciążę i z utrzymaniem...
Dam znać, ale to jeszcze chwila, bo terminu nie mam
Tak, rosną i pękają
Niedługo masz wizyte to wszystko sie wyjasni tez daj znackłot lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Dziewczyno, zamiast połykać szkodliwe dla zdrowia tabletki powinnaś się po prostu zabezpieczać! Odpowiedzialni ludzie albo świadomie planują potomstwo albo świadomie się zabezpieczają. Nie rozumiem w ogóle jak można iść na żywioł. Nigdy w życiu tego nie praktykowałam.
Źle trafiłaś. To jest forum dla starających się, więc takim wpisem robisz nam tylko przykrość... Więc nie licz, że Ci pomożemy. Poza tym po zdjęciu profilowym wnioskuję, że jesteś jeszcze bardzo niedojrzała. Napiszę Ci tylko jedno, co potwierdziłby KAŻDY lekarz: możliwe jest zajście w ciążę w KAŻDYM dniu cyklu. Wejdź na bloga mamaginekolog.pl i zapoznaj się z podstawami.Skarpeta, Paula83, Beatrix_, Plamka_92 lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Dziewczyno, zamiast połykać szkodliwe dla zdrowia tabletki powinnaś się po prostu zabezpieczać! Odpowiedzialni ludzie albo świadomie planują potomstwo albo świadomie się zabezpieczają. Nie rozumiem w ogóle jak można iść na żywioł. Nigdy w życiu tego nie praktykowałam.
Źle trafiłaś. To jest forum dla starających się, więc takim wpisem robisz nam tylko przykrość... Więc nie licz, że Ci pomożemy. Poza tym po zdjęciu profilowym wnioskuję, że jesteś jeszcze bardzo niedojrzała. Napiszę Ci tylko jedno, co potwierdziłby KAŻDY lekarz: możliwe jest zajście w ciążę w KAŻDYM dniu cyklu. Wejdź na bloga mamaginekolog.pl i zapoznaj się z podstawami.
A podobno to ja wiecznie marudzę i jestem niezadowolona"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Zdenerwowałaś... Zarzucasz dziewczynie niedojrzałość na podstawie zdjęcia - takie zachowanie na pewno świadczy o dojrzałości wygłaszającego
A jeżeli masz na myśli tamto to nic się nie zmieniło, jeżeli chodzi o moje zdanie Dlatego znikam dalej"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Koleżanki mojego nastoletniego brata robią sobie selfiki z językiem pieska No ale mniejsza.
W tamtej sytuacji chodziło mi o to, że chciałam Cię zachęcić, żebyś bardziej pozytywnie myślała o tych całych staraniach, nie załamywała się, starała się mniej przeżywać to wszystko. Bo negatywne podejście też źle wpływa. I na poczęcie i na relacje z najbliższą Ci osobą. Ale rozumiem, że to Twój wybór. -
kłot wrote:Daj znać koniecznie jak po hsg To super że działa dobrze jajnik i normalnie rosną pęcherzyki?
A jeśli jednak to Igm jest wysokie, to koniecznie poczekaj z zajściem w ciążę do wyleczenia.kłot lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Idę za 2 godziny na wizytę do gin. Trzymajcie kciuki Zobaczymy co powie nt tej cytomegalii. M wczoraj specjalnie przyjechał bo 11 dc ale stwierdziliśmy, że poczekamy co dziś lek powie czy możemy się starać z tą cytomegalią. Słyszałam, że jeśli wyjdzie reaktywne igm to choroba trwa 2-4 tyg, także podobno nie jest to niebezpieczne jeśli np teraz zaszłabym w ciążę, bo zanim organogeneza się zacznie to choroby reaktywnej już nie powinno być (oczywiście wirus jest na całe życie "uśpiony" w organizmie), jest to bardzo niebezpieczne jeśli w ciąży bym zachorowała bo mogą być wady rozwojowe dziecka.
Obym tylko nie była po owulacji bo raz już tak się zdarzyło jak byłam chyba na wizycie w 12dc a dzisiaj właśnie mój 12dc. W sobotę pełnia księżyca to może jeszcze nam pomoże heheKasiulka90, Skarpeta, Beatrix_, Plamka_92 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Cześć,
mam 29 lat, w październiku 2016 poroniłam pierwszą ciążę, później zmiana pracy i czekanie na odpowiednią umowę... Starania co prawda zaczniemy od maja ale już teraz od 2 cykli robię testy owulacyjne i niestety wychodzą mi negatywne... Jednak czas pokaże, zobaczymy od maja.
Miło Was poznać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 19:02
-
zastanawia mnie jedna sprawa. Czytałam na forum że badanie progesteronu powinno odbywać sie 7-8 dpo. Skoro Ginekolog zlecił mi badanie 23 dc to mam rozumieć że owulacja powinna wystąpić u mnie teraz??? . Pęcherzyk 18mm wczoraj , oglupialam
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50