Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Witaj Marza
Dibolek a na jakiej podstawie lekarz wyznaczył taki termin? Miałaś monitoring? Jak długie masz zazwyczaj cykle?
Nie wiem jakie mam cykle bo nie mam miesiączek, to zależało do tej pory kiedy brałam duphaston i kiedy go odstawiłam. Jeśli nie brałam w ogóle nie miałam @ . Teraz zmieniłam lekarza dostałam clo w pierwszym cyklu nie kazał brać dupka ale @ nie bylo więc wzięłam. Teraz drugi cykl z clo też mam nie brać duphastonu bo mówi że jeśli będzie owu to progesteron sam sie pojawi
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
malutka_mycha wrote:Jeżeli miałaś wczoraj monitoring to widocznie lekarz stwierdził że dzisiaj będzie owulacja. Wtedy progesteron w 23dc ma sens. Zakładając że przez dobe urósł jeszcze ok 2 mm to przy takiej wielkości pęcherzyk może peknac.
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Witam wszystkie staraczki! Jestem tu nowa. Starania rozpoczęliśmy w czerwcu 2016 roku, od tamtej pory wykonane setki badań, wykonane kilkadziesiąt testów, postawionych kilka diagnoz, faszerowanie przeróżnymi lekami i zjedzone milion nerwów. Ostatnia - najnowsza diagnoza, której o dziwo nikt do tej pory nie postawił a wydaje się być najprostsza z możliwych - zawyżona prolaktyna uniemożliwiająca zajście w ciąże. 3 tydzień na bromergonie, którego znoszę bardzo dobrze (oprócz dzisiejszej bolesności piersi). Walczymy dalej! Mam nadzieję, że będziemy razem z grupą dla siebie wsparciem A tymczasem - WESOŁYCH ŚWIĄT i OWOCNYCH JAJECZEKKasia
-
KasiaD wrote:Witam wszystkie staraczki! Jestem tu nowa. Starania rozpoczęliśmy w czerwcu 2016 roku, od tamtej pory wykonane setki badań, wykonane kilkadziesiąt testów, postawionych kilka diagnoz, faszerowanie przeróżnymi lekami i zjedzone milion nerwów. Ostatnia - najnowsza diagnoza, której o dziwo nikt do tej pory nie postawił a wydaje się być najprostsza z możliwych - zawyżona prolaktyna uniemożliwiająca zajście w ciąże. 3 tydzień na bromergonie, którego znoszę bardzo dobrze (oprócz dzisiejszej bolesności piersi). Walczymy dalej! Mam nadzieję, że będziemy razem z grupą dla siebie wsparciem A tymczasem - WESOŁYCH ŚWIĄT i OWOCNYCH JAJECZEK
Wesołych Świąt Kasiu i powodzenia. Trzymam kciuki za was!Pamiętam te dni, gdy dzień od samego rana był Piękny i gdy Intymność była codziennością! -
Dibolek ja bym obstawiala owulacje w weekend. A masz usg robionego po owulacji aby zobaczyć czy w ogóle pecherzyki pekly?
Ja tak samo miałam @ jak wzięłam duphaston progesteron poniżej1, ale ja przy stymulacji clo po potwierdzonej owulacji przez usg zaczynałam przyjmować dupk -
welonka wrote:Dibolek ja bym obstawiala owulacje w weekend. A masz usg robionego po owulacji aby zobaczyć czy w ogóle pecherzyki pekly?
Ja tak samo miałam @ jak wzięłam duphaston progesteron poniżej1, ale ja przy stymulacji clo po potwierdzonej owulacji przez usg zaczynałam przyjmować dupk
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Diobolek pogadaj z lekarzem o tym zeby zrobic monitoring po spodziewanej owulacji I sprqwdzic czy pęcherzyki pękają , bo z tego co piszesz ładnie reagujesz na stymulacje pęcherzyki są tylko nie wiadomo czy pękają czy wchlaniaija się wtedy można było wprowadzić zastrzyki na pęknięcie
-
welonka wrote:Diobolek pogadaj z lekarzem o tym zeby zrobic monitoring po spodziewanej owulacji I sprqwdzic czy pęcherzyki pękają , bo z tego co piszesz ładnie reagujesz na stymulacje pęcherzyki są tylko nie wiadomo czy pękają czy wchlaniaija się wtedy można było wprowadzić zastrzyki na pęknięcie
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyDibolek nie mam pojęcia czemu takie terminy badania progesteronu podają ja miała zrobić badanie w 21-22 dc co przy moich cyklach rzędu 33-34 dni jest bez sensu ale zrobiłam i mam zamiar o tym porozmawiać na jutrzejszej wizycie może jemu chodzi o sprawdzenie czy ogólnie coś drgneło skoro tak zły wynik ci wychodził do tej pory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 14:41
-
Ania2014 wrote:Diabolek nie mam pojęcia czemu takie terminy badania progesteronu podają ja miała zrobić badanie w 21-22 dc co przy moich cyklach rzędu 33-34 dni jest bez sensu ale zrobiłam i mam zamiar o tym porozmawiać na jutrzejszej wizycie może jemu chodzi o sprawdzenie czy ogólnie coś drgneło skoro tak zły wynik ci wychodził do tej pory
mam pytanie z innej beczki moja podst temp ciala to 36,3 dzis 36,5 a owu nic nie zaznacza.... slyszalam gdzies ze wcale nie musi byc temp podniesiona o 0,2, podobno wystarczy ze jest "nad linia" czyli utrzymnuje sie powyzej stalej temp ciala, ale moze byc rownie dobrze wyzsza o 0,1. wiecie cos na ten temat ?
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania2014 wrote:Byłam dzisiaj u ginekologa mam przyjść na kolejną wizytę za tydzień celem sprawdzenia czy jest pęcherzyk dominujący ale nie wiem czy się do niej dostanę więc wolałam zarejestrować się do niej na maj i wtedy jakby co będzie sprawdzane.
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dziewczyny ale jestem cała w skowronkach. I może później będę tego żałować ale co mi tam.
Już wiem jak wygląda plamienie implantacyjne bo właśnie coś takiego przeżyłam. I już wiem że nie można tego pomylić z plamienie lub czymś innymi, patrzę i wiem że to to. Tylko niestety to nawet nie jest połowa sukcesu ale i tak trochę radości mi sprawiło
kłot, Kasiulka90 lubią tę wiadomość