Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Bo to była tylko taka grubsza nitka rozciagliwego śluzu zabarwiona na czerwono brązowo.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
czekamynadzidzie wrote:czyli udało się?
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Nie wiem, przecież może się zagniezdzic a później i tak figa z makiem. I paradoksalnie wcale jakoś teraz nie świętuję że już muszę testować. Za to się cieszę że coś mi się udało
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
malutka_mycha wrote:Nie wiem, przecież może się zagniezdzic a później i tak figa z makiem. I paradoksalnie wcale jakoś teraz nie świętuję że już muszę testować. Za to się cieszę że coś mi się udało
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
welonka wrote:Dibolek ja bym obstawiala owulacje w weekend. A masz usg robionego po owulacji aby zobaczyć czy w ogóle pecherzyki pekly?
Ja tak samo miałam @ jak wzięłam duphaston progesteron poniżej1, ale ja przy stymulacji clo po potwierdzonej owulacji przez usg zaczynałam przyjmować dupk
a wiecie moze co moze byc przyczyną niskich temperatur wieczorem ?? przeciez zazwyczaj one sa wyzsze niz rano. w google tez nie moge nic znalezc.... rano mam 36,6 a wieczorem 36,2/36,3
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
KasiaD też jest na bromergonie od 14 marca i też dobrze go znasze i miałam długie bolece piersi. Jestem po monitoringu i mam progesteron zrobić w przyszły wtorek ale mam dzikie wrażenie że ten lek jakiś specjalnie nie wpłynął na to by owulacja wystąpiła...
Wczoraj mój lewy pęcherzyk był 20mm a prawy 10mm ma nadzieję że to owulacja na dniach a nie wchłaniający się już po braku owulacji.9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
Taka_Babka wrote:KasiaD też jest na bromergonie od 14 marca i też dobrze go znasze i miałam długie bolece piersi. Jestem po monitoringu i mam progesteron zrobić w przyszły wtorek ale mam dzikie wrażenie że ten lek jakiś specjalnie nie wpłynął na to by owulacja wystąpiła...
Wczoraj mój lewy pęcherzyk był 20mm a prawy 10mm ma nadzieję że to owulacja na dniach a nie wchłaniający się już po braku owulacji.Plamka_92 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ten lek jest na obniżenie prolaktyny, która może się przyczynić do braku owulacji kiedy jej poziom jest wysoki, ale samo branie tego leku nie wywoła u ciebie owulacji może jej nie być z innego powodu nawet przy niskiej prolaktynie niektóre dziewczyny nie maja owulacji a inne hormony masz oki?
Tarczycę mam podwyższana jak na kobietę która chce mieć dziecko i biorę letrox. Wczesniej brałam euxtyrox 50. Bromergon mam dawkę na noc 0.5 tabletki. W 10 dniu cyklu mam ponownie zrobić badania. Jedni mówią że mam prolaktynę podwyższona czynnościowo inny że tak czy siak trzeba trochę zbić bo może być przez to problem z zajściem w ciąże. A staramy się do 15 grudnia 2017. Wiec nie jest to bardzo dużo ale jest.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Taka_Babka wrote:Tarczycę mam podwyższana jak na kobietę która chce mieć dziecko i biorę letrox. Wczesniej brałam euxtyrox 50. Bromergon mam dawkę na noc 0.5 tabletki. W 10 dniu cyklu mam ponownie zrobić badania. Jedni mówią że mam prolaktynę podwyższona czynnościowo inny że tak czy siak trzeba trochę zbić bo może być przez to problem z zajściem w ciąże. A staramy się do 15 grudnia 2017. Wiec nie jest to bardzo dużo ale jest.
trzech miesiącach wyniki idealne kciuki
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Malutka_mycha zmiana leku była dlatego że letrox jest bez laktozy i lepiej jest przyswajalny. I letrox dostałam od endokrynologa a euxtyrox miałam od ginekologa który zalecił konsultacje z endokrynologiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 22:03
9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Taka_Babka wrote:Tarczycę mam podwyższana jak na kobietę która chce mieć dziecko i biorę letrox. Wczesniej brałam euxtyrox 50. Bromergon mam dawkę na noc 0.5 tabletki. W 10 dniu cyklu mam ponownie zrobić badania. Jedni mówią że mam prolaktynę podwyższona czynnościowo inny że tak czy siak trzeba trochę zbić bo może być przez to problem z zajściem w ciąże. A staramy się do 15 grudnia 2017. Wiec nie jest to bardzo dużo ale jest.
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyCześć mam pytanie stosujecie może testy owulacyjne? Sprawdzają się u Was? Właśnie zamówiłam sobie i będę sprawdzać jak to jest u mnie pierwszy raz więc jestem w temacie zielona wszystko się okaże powinno mi wystarczyć na 2 cykle może na 3 jak się wystrzelę w odpowiedni moment
-
Ania2014 wrote:Cześć mam pytanie stosujecie może testy owulacyjne? Sprawdzają się u Was? Właśnie zamówiłam sobie i będę sprawdzać jak to jest u mnie pierwszy raz więc jestem w temacie zielona wszystko się okaże powinno mi wystarczyć na 2 cykle może na 3 jak się wystrzelę w odpowiedni moment
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ania, ja też dzisiaj zamierzam właśnie pierwszy raz w życiu zrobić test owu Ponoć najlepiej robić je raz dziennie po południu po 2 godzinach niepicia przez 3-4-5 dni, żeby porównać kreski. Ja kupiłam w rossmanie z facelle. Mam tylko 5 sztuk, więc mam nadzieję, że starczy mi na ten cykl, bo u mnie to totalna loteria, jak długo będzie trwał cykl.
-
Ja zakupiłam testy owulacyjne firmy Horienmedical (czy jakoś tak :p ) taką większą ilość, ale nie urzekły mnie. Raz tylko widziałam na teście 2 kreski z czego ta testowa była jaśniejsza czyli według opisu test był negatywny.
Nie wiem, albo te moje testy są marnej jakości i nic nie wykazują, albo może coś nie tak robiłam
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc)