Starające się po przejściach - od nowa
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie! mozna dołączyć?
staralismy sie prawie rok, z przerwą na krioagulacje nadżerki
pierwszą ciąże straciłam w 6 t.c.
teraz czekam i obserwuje siebie
najlepiej to bym juz zaczela starania, bo mnie brak akcji dobija, wole dzialać
dlatego czytam, obserwuje, rozmawiam na wielu watkach, to mi pomaga, bo daje mi poczucie, ze jestem w temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:21
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Czesc gama
Strasznie mi przykro ze coraz wiecej aniolkowych mam caly czas pojawia sie ma forum ale napewno znajdziesz tu duzo zrozumienia i cieplych slow. Ja rozumiem Cie doskonale bo rowniez mialam przerwe w staraniach i najchetniej caly czas czytalabym forum oraz wszystko co mozliwe apropo ciazy i lleczenia poronien nawracajacych , czasami mam wrecz wyrzuty sumienia ze starania zawladnely calym moim zyciem i praktycznie nie moge skupic sie na niczym innym.
-
no wlasnie, narazie odliczam dni i godziny do srody bo mam wizyte u gina
zakladam, ze powie, ze sie zagoiło (po zabiegu plamilam 4dni, bólu nie mialam)
i nastepny cykl po pierwszej @ zamierzam próbowac
to na dzien dzisiejszy
a w srode zweryfikuje08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
nick nieaktualnygama wrote:no wlasnie, narazie odliczam dni i godziny do srody bo mam wizyte u gina
zakladam, ze powie, ze sie zagoiło (po zabiegu plamilam 4dni, bólu nie mialam)
i nastepny cykl po pierwszej @ zamierzam próbowac
to na dzien dzisiejszy
a w srode zweryfikuje
a widzisz, a mnie gin nie chciała zbadać, jak byłam w piątek (było to tydzień plus jeden dzień po zabiegu) - może za wcześnie jeszcze było na badanie, bo powiedziała, że nie chce tam nic naruszyć... a ja podobnie, jak Ty po zabiegu plamiłam 4 dni.
no i wczoraj było pierwsze zbliżonko w trakcie nic nie bolało, po żadnych plamień nie było i nie ma, więc zakładam, że jest wszystko okey... Ogólnie lekarz, który wypisywał mnie ze szpitala kazał czekać dwa tyg., ale mówił też, że tyle mogę plamić, więc skoro jedno szybciej się skończyło, to stwierdziłam, że z drugim też nie będę tyle czekała
dziś sobie zrobiłam póki co morfologię, po 20 wyniki mają być... -
Teoretycznie zakonczenie krwawienia jest znakiem ,ze wszystko w srodku sie juz wygoilo . Ja bylam po obu moich zabiegach badana pierwszy raz wlasnie po okolo tygodniu i wszystko bylo ok
Co do zblizen to wg mojego gina rowniez mozna probowac po zakonczeniu krwawienia wiec jesli psychicznie jestescie gotowe to nic tylko korzystac !
-
odebrałam wyniki hispat, ale jak można było przypuszczać chyba nic z teo nie wynika...
nie znam sie, jutro pokaze ginowi
"decidua necrotica (M - 28000)
obfite brunatne"
zna sie któras na tym lepiej?08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
zależy co jutro lekarz powie.....przypuszczalnie, że statystycznie jedno poronienie "może sie zdarzyć", i nic nie zleci
a ja z jednej strony sie z nim zgodze (nie chce sie nastawiać, wierzyć, że może sie powtórzyć)
a z drugiej strony lepiej sprawdzić
poczekam do jutra
a co można zrobić 2-3 tyg po zabiegu?08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Faktycznie po pierwszym poronieniu raczej nie zaleca sie badan ale zawsze mozesz jutro dopytac swojego lekarza. Ja dopoero po drugim poronieniu badalam wszystkie hormony w tym tarczyce i choroby zakazne. To mozesz sobie zawsze zrobic na wlasna reke. Nie wiem jak w,Polsce ale w Niemczech obowiazuje refundacja pelnej diagnostyki dopiero po trzeciej stracie czego niestety musialam doswiadczyc
-
Gama ja po stracie też nie miałam zleconych żadnych badań. Pierwszą stratę często lekarze traktuję.. a w zasadzie nie traktują jako problemu.
Ja właśnie podjęłam męską decyzję, nie będę już bawiła się lokalnie, mam dość, to ponad moje siły, 2 lata starań i nic, jadę do kliniki. Nie wiem czy pomoże mi, mam nadzieję,że tak. Ale powoli opadam z sił. Mam 34 lata na co mam czekać aż jajniki powiedzą koniec roboty... mam jedną córeczkę 11 lat, Bogu dziękuję za nią.. ale pragnę aby miała kogoś, ona tego pragnie a ja nie mogę póki co dać jej upragnionego rodzeństwacóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
jeszcze na 100 % nie zdecydowałam się ale chyba wybiorę klinikę AbOvo zastanawiam się na 3 lakarzami- dr Putkowski, dr Polak lub dr Włach.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud