Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starające się -WROCŁAW I BLISKIE OKOLICE:)
Odpowiedz

Starające się -WROCŁAW I BLISKIE OKOLICE:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie to badania?

• magda8869 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana a jakiej dlugosci miałas zwykle cykle?

raz w tamtym roku 38,36, a ostatnio to tak 32,30,29,30 no i ten

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda8869 wrote:
    raz w tamtym roku 38,36, a ostatnio to tak 32,30,29,30 no i ten
    to z tego wychodzi ze ten bedzie najdluzszy, poobserwuj jeszcze z 3 cykle jesli nadal beda sie rozciagac w czasie zrob sobie podstawowe badania hormonow LH,FSH, estradiol,prolaktyna,progesteron, mozesz miec jakies zaburzenia w estradiolu badz prolaktynie, ale mowie najpierw daj sobie czas na obserwacje:)

• pedzacaskarpeta Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Aniu, no chodzi mi o te laboratoryjne. Właśnie TSH, HIV, toxo, różyczka itd.
    Kurcze, ustały mi mdłości i już myślę o najgorszym :/ i czy nie iść znów na betę sprawdzić czy rośnie.. echh..
    A jak u Was??

1cs
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    to z tego wychodzi ze ten bedzie najdluzszy, poobserwuj jeszcze z 3 cykle jesli nadal beda sie rozciagac w czasie zrob sobie podstawowe badania hormonow LH,FSH, estradiol,prolaktyna,progesteron, mozesz miec jakies zaburzenia w estradiolu badz prolaktynie, ale mowie najpierw daj sobie czas na obserwacje:)

no tylko
    ogolnie mam w normie a dwa mialam dluzsze a to ponoc w normie raz czy dwa cykle w roku w normie ...

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • paula86 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja tez z Wro :)

maaadziaaa87 lubi tę wiadomość

• a1000 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam panie...ja pochodzę spod Wrocka, Brzeg Dolny, ale obecnie mieszkam w Irlandii. jestem po 3 ciażach, w tym jednej zakończoonej szczęśliwie :D

kiedy z nami bedziesz siostro lub bracie Ali??
    e17fd7692d85bb01990eb9b2ffd3536a.png
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w ktorym dniu cyklu zrobic prolaktyne i progesteron,,,, bylam na usg w piatek ginekolog powiedziala ze jestem prawdopodobnie po owulacji z prawego jajnika jest czarna plama po peknieci pecherzyka....nie wiem co to znaczy, nie mowila nic o cialku zoltym, tak szybko mowila ze nie wiem czy co kolwiek dobrze zrobilam. Mowila tylko ze moge zrobic prolaktyna, ze wzgledu na pozne miesiaczki....pytalaam o progesteron to mowila ze tez moge dla swietego spokoju....Niby prolaktyne mowila w dowolnym dc. A progesteron w 20 dc....a wy jak robilyscie???

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • a1000 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam to progestwron 7dpo

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to i ja się dołączę do wątku bo również mieszkam i pracuję we Wrocławiu kierunek stabłowice :)

Ogólnie przeszłam 5 pozytywnych testów ciążowych w tym pierwsze zakończone poronieniem,drugie szczęśliwie (5letnia córeczka) 2 kolejne straty w 2013 i teraz jestem po ciąży biochemicznej (nawet nie wiedziałam,że takie coś istnieje hehe ) ale staramy się dalej :)

Teraz mężuś zbada swoje żołnierzyki ja resztę hormonów po kolejnym cyklu no i mam zamiar zrobić histeroskopie.

Mam pytanko do Was kochane gdzie chodzicie do ginekologa we Wrocławiu czy po za? Może macie kogoś godnego polecenia?

• a1000 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia...a czy ja cię przypadkiem ze "staraczek" na gazeta.plnie kojarze?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadziaaa87 wrote:
    Cześć dziewczyny to i ja się dołączę do wątku bo również mieszkam i pracuję we Wrocławiu kierunek stabłowice :)

Ogólnie przeszłam 5 pozytywnych testów ciążowych w tym pierwsze zakończone poronieniem,drugie szczęśliwie (5letnia córeczka) 2 kolejne straty w 2013 i teraz jestem po ciąży biochemicznej (nawet nie wiedziałam,że takie coś istnieje hehe ) ale staramy się dalej :)

Teraz mężuś zbada swoje żołnierzyki ja resztę hormonów po kolejnym cyklu no i mam zamiar zrobić histeroskopie.

Mam pytanko do Was kochane gdzie chodzicie do ginekologa we Wrocławiu czy po za? Może macie kogoś godnego polecenia?

Ja chodze do Jacka Hodery :) przyjmuje w Wysokiej przy torze partynice i polecam z calego serducha! lekarz z powolaniem jest to endo -gin, ma mega nowoczesny sprzet w gabinecie i ceny przystepne:) umawiasz sie na godzine i nie musisz czekac w kolejkach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 17:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a1000 wrote:
    madzia...a czy ja cię przypadkiem ze "staraczek" na gazeta.plnie kojarze?? :D

kochana możliwe że tak bo też tam mam konto :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja chodze do Jacka Hodery :) przyjmuje w Wysokiej przy torze partynice i polecam z calego serducha! lekarz z powolaniem jest to endo -gin, ma mega nowoczesny sprzet w gabinecie i ceny przystepne:) umawiasz sie na godzine i nie musisz czekac w kolejkach:)

Dziękuję za informację :)

• Laurrena Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja też jestem z Wrocławia:)
    Może któraś z Was miała podobną sytuację? 19-21 lutego miałam ostatni okres. Kilka dni przed spodziewanym w marcu (miał się pojawić ok 18 marca)zaczęły się objawy: nudności, ból głowy, brzucha (jak na okres), zawroty głowy itp itd. 20 marca miałam 1 -dniowe krwawienie. Nie wiem czy to był okres czy implantacja, czy coś innego. Od tego czasu dalej zawroty, ból żołądka połączony z bólem jajników, zmęczenie, częste sikanie itp itd. 23 w niedzielę zrobiłam test - nic, dzisiaj z samego rana (5 tydzień ciąży, jakby to było to)- dalej jedna krecha. Moja znajoma lekarka wykluczyła ciąże pozamaciczną (test by wykazał) i poronienie (jakieś objawy dalej są). Są 2 wyjścia - albo ciąża, której test nie wykrywa albo autosugestia.
    Pozdrawiam wszystkie starające się z Wrocławia i nie tylko

Laurrena
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurrena lec na bete ona prawde Ci powie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam pytanko może któraś z Was wie czy i gdzie we Wrocławiu przyjmuje androlog? Czy nie ma u Nas kogoś takiego ?
    Jak nie ma to wiecie gdzie w niedalekiej odległości ktoś taki przyjmuje :)

• slash Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja też Wrocław :)
    Jestem na etapie szukania dobrego ginekologa kogo polecacie i gdzie przyjmuje.
    Będę wdzięczna.

Laurenna może Ty polecisz swoją znajomą lekarkę? Jeśli nie, zrozumiem.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash moje polecenie jest pare postow do gory :)
    pozdrawiam "siasiadke"

• bella82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    ja tez z Wroclawia:-) jestem mama Aniolka <3 i od tego cyklu bedziemy sie z mezem starac o Fasolke :-)
    jesli chodzi o prywatnego lekarza to polecam dr Artura Wiatrowskiego- przyjmuje w klinice prof Zimmera. Lekarz do ktorego zaczelam chodzic po poronieniu. Mily, uprzejmy i zawsze jest z nim kontakt.

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ