Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starające się -WROCŁAW I BLISKIE OKOLICE:)
Odpowiedz

Starające się -WROCŁAW I BLISKIE OKOLICE:)

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 ja mieszkam godzinę drogi od Wro:-) Często jestem we Wrocku. Teraz jak mi nie wyjdzie wybieram się do invimedu do Dr. Gizlera:-) Może po świętach się ogarniemy i spotkamy?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris odpisałam Ci na "naszym"watku :*

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam, czy pisałam ale ja też jestem z Wrocławia :)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • a1000 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Tamka nie gadaj!!! Jaaaaaa!!! Ja spod Wrocka. Obecnie zagranica ale cholera bylam we Wro.... Gdybym wiedziala to na kawke bym cie zabrala!
    Ale fajnie, ze juz wiem :-) nastepnym razem jak bede we wro to obie na kawke pojdziemy z dzieciorkami hihi ;-)

kiedy z nami bedziesz siostro lub bracie Ali??
    e17fd7692d85bb01990eb9b2ffd3536a.png
  • rotaszek Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja jestem z Głogowa, a we wro często bywam:)

Pozdrawiam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja też z wrocławia ;) mam pytanko czy któraś z was była w poradnii imunologicznej? gdzie? bo we wrocku to chyba nie ma co?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podbijam temat :) 15 km od wro ;)
    czekam aż będę mogła zacząć starania po stracie Maluszka w 10tc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z Wrocławia :) jak Wam idą starania, jakie przychodnie kobiece wybieracie?? ja do tej pory najczęściej korzystałąm z corfamedu, jednak to dość droga impreza... ostatnio byłam w NZOZ Zdrowie na Gorlickiej - też prywatnie, ale tamta lekarka przynajmniej przyjmuje na NFZ :)

gosia86 lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam kilka razy w Corfamedzie gdy okazało się że mam problemy z miesiączką i zdiagnozowali niedoczynność tarczycy ale to było ladnych parę lat temu
    w ostatnich miesiącach przerobilam kilku lekarzy w Lux med
    Anna roszyk Rybińska nie polecam, poszlam do niej po 2 pozytywnych testach ciążowych nawet mnie nie zbadała dala tylko skierowanie na usg i bhcg zakazała seksu i kazala czekać, wyszlam od niej nie wiedząc czy w końcu jestem w tej ciąży czy nie
    dr Mariusz Wojak, bylam u niego kilka razy przed ciążą, robil mi pierwsze usg w ciąży nie najgorszy miałam zamiar prowadzić ciążę u niego ale przyjmuje na legnickiej a to trochę daleko
    dr Grażyna grocholska mi się nawet spodobała ale mężowi nie bo slyszal jej rozmowę z inna pacjentką na korytarzu której nie chciała przyjąć jako pacjentki dodatkowej, typ dobrej cioci
    dr Dariusz belka lekarz który dał mi nadzieję że może z ciąży jeszcze coś będzie że nie wszystko stracone, nigdy nie byłam u lekarza który tak delikatnie bada, cierpliwie robi usg, zawsze dlugo się do niego czeka a terminy na za półtora miesiąca
    dr Marek Otręba najgorszy z możliwych tylko do wypisania L4 i recepty się nadaje

no to tak w skrócie
    gdzie jest Gorlicka?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Psim Polu - okolice Kiełczowskiej/Litewskiej- w sumie niedaleko ryneczku Psiego Pola:) byłam tam u dr Reszczyńskiej-Ślęzak, jeśli chodzi o badanie, to dosyć nieprzyjemne, ale jeśli chodzi o podejście pani doktor do starań, to już w porządku, sporo informacji i rozmowa.

W Corfamedzie byłam u dr Kotkowskiej-Szeps i u dr Zabielskiej - dzięki tej drugiej udało się wyjaśnić moje długie cykle - hiperprolaktynemia, bo wcześniejszy gin - dr Sozański tylko dał mi luteinę i nastraszył złymi wynikami cytologii, nawet głupiego stanu zapalnego nie potrafił dobrze wyleczyć - u dziewczyny, która nie współżyła, więc wystarczyło zapisać odpowiedni lek, jak się później w Corfamedzie okazało.

Starania zaczęliśmy w poprzednim cyklu, więc nie wiem jeszcze kto jest dobrym położnikiem, ale dziękuję Gosiu za informacje, przydadzą się :)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :)
    w corfamedzie też bylam u tych samych lekarek co Ty wspominam je całkiem dobrze, no ale cena teraz odstrasza
    chętnie bym poszła do jeszcze jakiegoś gina ale poszukuję w okolicy krzyki, tarnogaj bo mam najblizej

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z całego serduszka mogę polecić gin.Gizela Jagielska przyjmuje na nfz w eskulapie pracuje na klinikach i przyjmuje w corfamedzie po 5 poronieniach i przerobieniu kilkunastu lekarzy z polecenia znajomej trafiłam do niej i bogu dziękuję za nią. Badania,porady po prostu wszystko daje i robi i zleca poświęca nawet swój czas by np.przyjechać do szpitala do pacjentki. Jako jedyna nie dała za wygraną i szukała u mnie przyczyn poronienia teraz czekamy na zielone światełko by zacząc starania wierzę że zrobi wszystko by nam się udało.

gosia86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem z okolic Ząbkowic Śl. - to jest mój 2 cykl starań ;)

atdc8iikup31msj2.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ