Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMojanadzieja wrote:No niestety, muszę czekać. U mnie wszystko trwa dłużej 😔😐 do cierpliwych nie naleze... Najlepiej mieć wszystko na już u mnie, choć wiem że to niemożliwe.
Zrobisz jak uważasz, ja nie narzucam drogi postępowania, ale ja bym sugerowała zrobić test na HPV HR albo poprosić o skierowanie na kolposkopię. Pamiętaj, że jak będziesz mieć kolejną cytologię i wyjdzie ona dobrze to wcale nie będzie znaczyło, że taka jest. Cytologie fałszywie ujemne sięgają do 50% nawet. -
szamanka91 wrote:Część czy któraś spożywa Czarnuszkę? Dziś sporo czytałam i obniża tsh, a u mężczyzn poprawia nasienie.
A obniża też cukier. W ogóle działa na wiele czynników. Wystarczy wpisać w google 'czarnuszka na płodność.'
Do dziewczyn które biorą olejek z wiesiołka czy zauważyliście, żeby wydłużył Wam cykl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 15:59
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyTeż czas pomyśleć o ozdobach. U nas nie jest tego jakoś dużo i nie mamy typowej choinki bo koty ale taką małą,która się z pudełka wyciąga i gotowa haha
Lubię ozdoby drewniane,jutowe,takie typowo rustykalne. Byłam w TK MAxx niedawno i musiałam wyjść bo tyle pięknych rzeczy a akurat nie mogłam sobie pozwolić na żadne wydawanie w tym momencie.
Za kilka dni wypłata i napewno pójdę tam znów zobaczyć co i jak 😉Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Mojanadzieja wrote:U mojej babci na początku czerwca po trafieniu do szpitala ~ miała problem aby siedzieć zsuwala się na bok, zdiagnozowano guza mózgu, tetniaka aorty z złamana szynkę w kości biodrowej. Dali jej ok 6 miesięcy chyba że złapie zapalenie płuc... Od końca czerwca jest w domu ale już leżąca, a od pon lub wtorku ma cewnik bo ostatnio przez dobę nie zrobiła siku. Coraz słabsza, wychudla, problem ze stawami w kolanach nie może wyprostować od ponad tygodnia i jest na zastrzykach. Chciałabym aby dozyla jeszcze choć do 1 stycznia. 25grudnia ma 98 ur lecz na 1 stycznia ma wpisane w papierach. Może dopnie swego.
Silna jest, wiele przeszła 😘 trzymam kciuki żeby nie było już gorzej ✊ -
Annia wrote:Nie wiedziałam że czarnuszka tak działa, jak byłam krótko w ciąży, to teściowa nie pozwoliła mi jeść bułki z czarnuszką bo powiedziała, że dla kobiet w ciąży niezdrowa. 🤔 Będę musiała pogooglować w tym układzie. Jem za to suszoną morwę biała.
Do dziewczyn które biorą olejek z wiesiołka czy zauważyliście, żeby wydłużył Wam cykl?
Ania, ja dopiero pierwszy cykl biorę, ale u mnie owu zapowiada się w przewidywanym czasie, od owu nie wolno brać więc mało możliwe żeby mi wydłużył 🤔 ale tak jak pisałam, to dopiero pierwszy cykl 😉
Na innych forach dziewczyny pisały że zioła im mieszkały w cyklach, chyba te o. Sroki ale nie jestem pewna 😉 -
Kitka_87 wrote:Zrobisz jak uważasz, ja nie narzucam drogi postępowania, ale ja bym sugerowała zrobić test na HPV HR albo poprosić o skierowanie na kolposkopię. Pamiętaj, że jak będziesz mieć kolejną cytologię i wyjdzie ona dobrze to wcale nie będzie znaczyło, że taka jest. Cytologie fałszywie ujemne sięgają do 50% nawet.
Tak zrobię, ale i tak jak test kupię to trzeba do lekarza iść aby pobrali wymaz... Więc i tak muszę czekać...Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy cb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
izqa88 wrote:Też czas pomyśleć o ozdobach. U nas nie jest tego jakoś dużo i nie mamy typowej choinki bo koty ale taką małą,która się z pudełka wyciąga i gotowa haha
Lubię ozdoby drewniane,jutowe,takie typowo rustykalne. Byłam w TK MAxx niedawno i musiałam wyjść bo tyle pięknych rzeczy a akurat nie mogłam sobie pozwolić na żadne wydawanie w tym momencie.
Za kilka dni wypłata i napewno pójdę tam znów zobaczyć co i jak 😉
U nas mieszkanie jest z elementami industrialnymi: szarość, cegła, drewno, czarny metal, a jedyny kolor to rośliny zielone i kilka dodatków w butelkowej zieleni, dlatego drewno, juta itd super nam pasowały na choince rok temu (pierwsze wspólne święta) .
Z tego względu że mężu chce bombki 🙈 to właśnie w tym roku zaszaleje i zrobię butelkowa zieleń, czerwień i kratę 😊 -
Lalia wrote:Ania, ja dopiero pierwszy cykl biorę, ale u mnie owu zapowiada się w przewidywanym czasie, od owu nie wolno brać więc mało możliwe żeby mi wydłużył 🤔 ale tak jak pisałam, to dopiero pierwszy cykl 😉
Na innych forach dziewczyny pisały że zioła im mieszkały w cyklach, chyba te o. Sroki ale nie jestem pewna 😉
Co do dekoracji Świątecznych my mamy gotową, mała choineczke z bombkami w piwnicy i tylko muszę ją wyciągnąć w odpowiednim momencie.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ja właśnie w poprzednim cyklu brałam wiesiołek i wydłużyl mi cykl o 3 dni i się zniechęciłam, teraz nie biorę, ale w sumie zastanawiam się czy to rzeczywiście wina wiesiołka czy po prostu natura. 🤔
Co do dekoracji Świątecznych my mamy gotową, mała choineczke z bombkami w piwnicy i tylko muszę ją wyciągnąć w odpowiednim momencie.
Ja uwielbiam święta, i dekoracje i szykowanie domu więc najchętniej ubieralabym choinkę co tydzień 🙈 -
Lalia wrote:Ja uwielbiam święta, i dekoracje i szykowanie domu więc najchętniej ubieralabym choinkę co tydzień 🙈Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyMojanadzieja wrote:Tak zrobię, ale i tak jak test kupię to trzeba do lekarza iść aby pobrali wymaz... Więc i tak muszę czekać...
Nie polecam Ci testow, które można kupić przez internet. Powinnaś iść do laboratorium poprosić wymazówkę, iść z nią do ginekologa i poprosić o pobranie wymazu z szyjki. Następnie z próbką iść do laboratorium i zlecić to badanie.szamanka91 lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj okropny dzień 🤯 Byłam w odwiedzinach u babci i tam było takie malutkie dziecko (półtora roczne). Czółko jak się przewrócił to zrobił dziurę aż na centymetr.. ja odrazu jak zobaczyłam to tylko powiedziałam "o Jezu" i jak chciałam zadzwonić to zrobiło mi się tak niedobrze że zemdlałam.. I mam całe oko fioletowe i spuchnięty łuk brwiowy.. Oj ciężki dzień 🤧 Jeszcze mój ukochany tak się bał o mnie że do tej pory to przeżywa bardzo.
-
Cześć dziewczyny. Jestem świeżyzną na forum. Mam 29 lat. Staramy się 1.5 roku. Jestem po histeroskopii, miałam polipa na endometrium. 27.11 mamy pierwsza wizytę w klinice. W międzyczasie robiliśmy tylko badania nasienia ( bardzo dobre wyniki ), miałam rzekomo szybko zajść w ciążę po histeroskopii żeby było śmieszniej pracuje z dziećmi
Też uwielbiam święta :p co kupujecie swoim partnerom na gwiazdkę ? Szukam inspiracji :p jeden prezent sobie zażyczył, ale planuję coś jeszcze dokupić zwłaszcza, że on ciągle mnie czymś obdarowuje❤😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 17:04
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Ja też uwielbiam Święta, ale nie wiem jak te będa wyglądać... Rok temu byłam przekonana, że w te Święta będę już co najmniej w zaawansowanej ciąży. Chyba będzie mi trudno...
Też tak myślałam. Baa miałam już wizję na wszystko. Ah co to miały być za Święta. Niestety jest jak jest. Myślę, że w tym roku nic już nie będę sobie wyobrażać. -
Dziewczynki, nie załamujemy się! Musimy być silne! Też marzyłam, że na święta będę w ciąży, a tu nie jest tak łatwo i tak jakby się chciało...
Powiem Wam, że bardzo się cieszę, że trafiłam tutaj, do Was 😘 Jakoś mi łatwiej jak tu mogę coś napisać, poczytać co tam u Was 😊 Wierzę, że każda z nas w końcu doczeka się brzuszka 😍Lalia, Kitka_87, Annia lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Dziewczynki, nie załamujemy się! Musimy być silne! Też marzyłam, że na święta będę w ciąży, a tu nie jest tak łatwo i tak jakby się chciało...
Powiem Wam, że bardzo się cieszę, że trafiłam tutaj, do Was 😘 Jakoś mi łatwiej jak tu mogę coś napisać, poczytać co tam u Was 😊 Wierzę, że każda z nas w końcu doczeka się brzuszka 😍
Popieram popieram!
Nasze marzenia mogą się jeszcze ziscic, tylko zamiast zaawansowanej będzie to bardzo wczesna ciąża! 😍Kitka_87, Annia, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Turkusowa90 wrote:U mnie biel, szarość ,biała cegła, drewno. Dodatki oczywiście ....... turkusowe💕💕 ale Nie za dużo. I chyba też poszukam jutowych dodatków😄
Ja kupowałam na allegro i w Pepco 👍Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
orzeszek wrote:U nas dzisiaj okropny dzień 🤯 Byłam w odwiedzinach u babci i tam było takie malutkie dziecko (półtora roczne). Czółko jak się przewrócił to zrobił dziurę aż na centymetr.. ja odrazu jak zobaczyłam to tylko powiedziałam "o Jezu" i jak chciałam zadzwonić to zrobiło mi się tak niedobrze że zemdlałam.. I mam całe oko fioletowe i spuchnięty łuk brwiowy.. Oj ciężki dzień 🤧 Jeszcze mój ukochany tak się bał o mnie że do tej pory to przeżywa bardzo.
Ale miałaś przeżycia! Współczuję bardzo ☹️☹️☹️
Przykladaj zimne do oka 😘 -
Pastelova wrote:Cześć dziewczyny. Jestem świeżyzną na forum. Mam 29 lat. Staramy się 1.5 roku. Jestem po histeroskopii, miałam polipa na endometrium. 27.11 mamy pierwsza wizytę w klinice. W międzyczasie robiliśmy tylko badania nasienia ( bardzo dobre wyniki ), miałam rzekomo szybko zajść w ciążę po histeroskopii żeby było śmieszniej pracuje z dziećmi
Też uwielbiam święta :p co kupujecie swoim partnerom na gwiazdkę ? Szukam inspiracji :p jeden prezent sobie zażyczył, ale planuję coś jeszcze dokupić zwłaszcza, że on ciągle mnie czymś obdarowuje❤😁
Witaj 😊😊 ja też pracuję z dziećmi 👍 trzymamy kciuki za następny cykl ✊😘