Starania 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
AgulaM wrote:Może podwójna owu ? Czytałam, że to możliwe:)
Jestem bardzo, ale to bardzo zdziwiona tym faktem. Kreski na teście takie grube i wyraźne jsk nigdy. Mąż wróci do domku to trzeba podziałać, aby nie było na marne hehe
Ale nasz organizm jest nieprzewidywalny 😱🙂
Przeglądałam zdjęcia usg to faktycznie mialam pęcherzyk dominujący duży i może to akurat to. Wiem, który to, bo w poprzedniej ciąży ginekolog zawsze mi tłumaczył i mogło by się zgadzać, że może druga czy co. 🤔🤔🤔🤔Sysiowianka -
Sysiowianka wrote:Jestem bardzo, ale to bardzo zdziwiona tym faktem. Kreski na teście takie grube i wyraźne jsk nigdy. Mąż wróci do domku to trzeba podziałać, aby nie było na marne hehe
Przeglądałam zdjęcia usg to faktycznie mialam pęcherzyk dominujący duży i może to akurat to. Wiem, który to, bo w poprzedniej ciąży ginekolog zawsze mi tłumaczył i mogło by się zgadzać, że może druga czy co. 🤔🤔🤔🤔
Wszystko jest możliwe!
Ja zaszłam w ciążę bedac w ciąży I między moimi aniołkami było 2 tyg różnicy:) dodam że żadnych bliźniąt w rodzinie nigdy nie było.
Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tak się uda bo zawsze marzyłam i marzę nadal o bliźniętach ❤ -
Sysiowianka wrote:Jestem bardzo, ale to bardzo zdziwiona tym faktem. Kreski na teście takie grube i wyraźne jsk nigdy. Mąż wróci do domku to trzeba podziałać, aby nie było na marne hehe
Przeglądałam zdjęcia usg to faktycznie mialam pęcherzyk dominujący duży i może to akurat to. Wiem, który to, bo w poprzedniej ciąży ginekolog zawsze mi tłumaczył i mogło by się zgadzać, że może druga czy co. 🤔🤔🤔🤔Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
* 01.24 - ? -
Karciak wrote:Wszystko jest możliwe!
Ja zaszłam w ciążę bedac w ciąży I między moimi aniołkami było 2 tyg różnicy:) dodam że żadnych bliźniąt w rodzinie nigdy nie było.
Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tak się uda bo zawsze marzyłam i marzę nadal o bliźniętach ❤
U mnie w rodzinie występują. Moje starsze siostry to bliźniaczki. Zobaczę co z tego wyniknie, bo jestem zdumiona i zdziwionaKarciak lubi tę wiadomość
Sysiowianka -
I jak tam dziewczyny?
-
Kamala8 wrote:Progesteron 7dpo ,20dc ( myślę że owu mogła być dzień lub dwa wcześniej)
26,24
Czyli trochę ponad normę. O czym to świadczy? Inne hormony w normie . Nie mam policystycznych jajników.
Help.
Myślę, że to bardzo dobry wynik i jesteś na dobrej drodze do 🤰🤰🤰🤰❤👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Kamala8 wrote:Bo doktor google mówi że to może być torbiel. Tak samo te plemienne (dziś już nie ma) też. Nie wiem czy dobijać się jutro do mojej ginekolog czy po prostu poczekaćStarania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
IUI
* 01.24 - ? -
A ja właśnie czuje że nie jestem w ciąży. Jakieś takie przeczucie ale to chyba dlatego że chce ale też się bardzo boje jak to będzie. Odkładałam starania tak długo jak się dało bo zawsze bardzo się bałam ciąży. Tak nawet wizytę u psychologa rozważam.
Wiem że to może być dla was dziewczyny głupie ale myślę że jest sporo osób które chce a się bardzo boi.
A te do 18 też czytałam ale Chyba nie aktualne. Aktualne normy to do 25 i coś po przecinku.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Dziewczyny już po wizycie, wszystkie wyniki z krwi mają być koło 18.00. A więc... prawy jajnik jeszcze nadal cialko zolte 2 cm., lewy jajnik jakaś kropeczka niby obiecująca;) plus endometrium 20 mm (!!). Sluuuuuuuzu bardzo dużo, test z dzisiaj negatywny, dziś 11 dni po owu a 13 dni po ovitrelle. Czekam na bete i wizyta za tydzień 💪💪 Gin stwierdził, że już dawno nie widział tak pięknego obrazu na USG i super reaguje na leki:) Jestem dobrej myśli;)
Karciak lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Dziewczyny już po wizycie, wszystkie wyniki z krwi mają być koło 18.00. A więc... prawy jajnik jeszcze nadal cialko zolte 2 cm., lewy jajnik jakaś kropeczka niby obiecująca;) plus endometrium 20 mm (!!). Sluuuuuuuzu bardzo dużo, test z dzisiaj negatywny, dziś 11 dni po owu a 13 dni po ovitrelle. Czekam na bete i wizyta za tydzień 💪💪 Gin stwierdził, że już dawno nie widział tak pięknego obrazu na USG i super reaguje na leki:) Jestem dobrej myśli;)
Uuuu no to super jak takie same pozytywy po wizycie. Oby się skończyło II na teście. Trzymam kciuki 🙂👍👍👍🙂🙂Karciak lubi tę wiadomość
Sysiowianka -
AgulaM wrote:Dziewczyny już po wizycie, wszystkie wyniki z krwi mają być koło 18.00. A więc... prawy jajnik jeszcze nadal cialko zolte 2 cm., lewy jajnik jakaś kropeczka niby obiecująca;) plus endometrium 20 mm (!!). Sluuuuuuuzu bardzo dużo, test z dzisiaj negatywny, dziś 11 dni po owu a 13 dni po ovitrelle. Czekam na bete i wizyta za tydzień 💪💪 Gin stwierdził, że już dawno nie widział tak pięknego obrazu na USG i super reaguje na leki:) Jestem dobrej myśli;)👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
AgulaM wrote:Dziewczyny już po wizycie, wszystkie wyniki z krwi mają być koło 18.00. A więc... prawy jajnik jeszcze nadal cialko zolte 2 cm., lewy jajnik jakaś kropeczka niby obiecująca;) plus endometrium 20 mm (!!). Sluuuuuuuzu bardzo dużo, test z dzisiaj negatywny, dziś 11 dni po owu a 13 dni po ovitrelle. Czekam na bete i wizyta za tydzień 💪💪 Gin stwierdził, że już dawno nie widział tak pięknego obrazu na USG i super reaguje na leki:) Jestem dobrej myśli;)Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
IUI
* 01.24 - ? -
Beta na te chwilę tylko 3.5, progesteron 10. Jutro mam konsultacje o 18.00 z lekarzem. Nie nastawiam się 😪😪😪😪
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Dziewczyny już po wizycie, wszystkie wyniki z krwi mają być koło 18.00. A więc... prawy jajnik jeszcze nadal cialko zolte 2 cm., lewy jajnik jakaś kropeczka niby obiecująca;) plus endometrium 20 mm (!!). Sluuuuuuuzu bardzo dużo, test z dzisiaj negatywny, dziś 11 dni po owu a 13 dni po ovitrelle. Czekam na bete i wizyta za tydzień 💪💪 Gin stwierdził, że już dawno nie widział tak pięknego obrazu na USG i super reaguje na leki:) Jestem dobrej myśli;)
Super pozytywne wiadomości! Co robiłaś że masz tak super endometrium ? -
Karciak wrote:Super pozytywne wiadomości! Co robiłaś że masz tak super endometrium ?
Mialam cykl stymulowany bemfola, ale naturalnie też udaje mi się wyhodować 17 mm. Tydzień temu miałam 22 Generalnie polecam bardzo witaminy TenfertilONA i jedzenie dużo orzechów;)
Szkoda tylko, że to się nie przekłada na zagniezdzenie:( ehh.Karciak lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Orzechy w niewielkich ilościach to tak ale ogólnie maja dużo kalorii.
Ja się jak głupia stesuje tym wynikiem proga i tym wcześniejszym plamieniem (albo widzę że mam raka albo nie wiem co tam jeszcze) że aż dziś mam mdłości ale u mnie to norma od stesu a jeszcze zjadłam pomidora a takie "sztuczne" potrafią mi zaszkodzić.
Chciałabym wiedzieć już na czym stoję a tu jeszcze przynajmniej tydzień do testu.
I jeszcze się wygadam bo nikt nie wie że się staram. Powiedziałam swojemu że jak się uda to bym chciała na początku kogoś do pomocy wynająć (dla mnie to czarna magia abym miała sama ogranac wszystko z noworodkiem ) i tu wielke zbulwersowanie że przecież wszyscy których zna to kobiety same sobie radzą i że ja to muszę być inna we wszystkim. Ale co z tego że inne sobie radzą , ja siebie znam ją wpadam w panikę jak sobie z czymś nie radzę i wiem że będę przynajmniej na początku potrzebować pomocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 19:15
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6