Starania 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży piłam słabą z mlekiem👧🏼 córka 2012
starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149
03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜
-
Kamala8 wrote:Pewnie wstanę o 6 i pobiegnę robić test
Mogę pić kawę? Bo niby można w ciąży do 200mg cofeiny a ja pije słaba. Od dwóch miesięcy nie pale ale z kawą będzie ciężko.Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
* 01.24 - ? -
Kamala8 wrote:Pewnie wstanę o 6 i pobiegnę robić test
Mogę pić kawę? Bo niby można w ciąży do 200mg cofeiny a ja pije słaba. Od dwóch miesięcy nie pale ale z kawą będzie ciężko. -
Hej i ja dołączę. Staram się od 9 miesięcy.
Jesli chodzi o badania, na razie skupiałam się na sobie, ponieważ notorycznie plamię przed okresem około 6-7 dni. Mimo brania luteiny. Obecnie 3 cykl na clo. Hormony niby w porządku, poza niskim progesteronem.
Mam jednak prawdopodobnie cukrzycę. Czekam na wizytę pod koniec stycznia, ale nie wygląda to dobrze
Pozdrawiam wszystkie staraczki i trzymam za nas kciuki -
nick nieaktualnyCześć i ja bym chciała dołączyć.
Staramy się od 8 miesięcy w tym miesiącu okazało się że mam cykle bezowulacyjne dlatego od następnego cyklu stymulacja z clo. W tym popiłam sobie zioła ojca sroki 3 ale nic z tego nie wyszło, owulacji jak nie było tak nie ma. Mam nadzieje że najbliższe cykle będą nasze.Sysiowianka lubi tę wiadomość
-
Irma wrote:Cześć i ja bym chciała dołączyć.
Staramy się od 8 miesięcy w tym miesiącu okazało się że mam cykle bezowulacyjne dlatego od następnego cyklu stymulacja z clo. W tym popiłam sobie zioła ojca sroki 3 ale nic z tego nie wyszło, owulacji jak nie było tak nie ma. Mam nadzieje że najbliższe cykle będą nasze.
Życzę owocnych starań i oby się udało. Mi kiedyś owulke blokowała wysoka prolaktyna. Jak tylko unormowałam po 3 miesiącach 1 ciąża i twraz Staramy się o druga.
Będzie dobrze. Dobre nastawienie i nie nakręcanie się 🙂🙂🙂Irma lubi tę wiadomość
Sysiowianka -
Na razie biało z dziś. Może jak chwile wyschnie to będzie coś widać.
Edit
2 testy (różne ) negatywne. Na tym z wczoraj to nawet moj widzi ta kreskę. To biochem? Czy jest jeszcze szansa w tym cyklu? Temperatura wysoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 11:47
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kamala8 wrote:Ten test wczoraj to jakis dziwny jednak. Jak zdać plastik to widać ta kreskę ale jak był to ona była na samym brzegu tego okienka a to Chyba tak być nie powinno.
Na razie biało z dziś. Może jak chwile wyschnie to będzie coś widać.
Albo to takie testy mogą być ze kreska tak przy brzegu?
Poczekaj jeszcze parę dni, u mnie dzisiaj 33dc u dalej nic.
Patrząc lata w stecz, po odstawieniu anty miałam cykle 35 dni, potem mi się @zatrzymala na 2 miesiące, dostałam luteinę i zaszłam w ciążę.
Po poronieniu znowu luteina na wywołanie, ale może teraz jak odstawiłam to moje cykle będą po 35 dni jak kiedyś 🤔 -
Nasze organizmy to skomplikowane maszyny.
Te plamienie co było to może być torbiel, tak samo fałszywe dwie kreski. Nie wiem czy próbować do gin lecieć (nie bardzo mam kiedy w tym tygodniu) czy dopiero po @ (jeśli będzie).
I bóle brzucha jak na @ dużo wcześniej niż powinny ale to ja tak mam że mnie lekko brzuch boli tak poand tydzień przed @.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Ola38 wrote:Witam, i ja postanowiłam się przyłączyć do Was. Wiem, że trochę późno, bo we wrześniu skończę 39 lat, ale chcę jeszcze raz zostać mamą Mam już dwie córki z byłym mężem, w tym roku skończą 16 i 15 lat. Teraz od prawie 3lat mam nowego partnera. Dziś jest mój 25. C dzień cyklu. Od 4 miesięcy nie stosuje antykoncepcji. Może jest gdzieś wątek dla "podstarzałych" to proszę mnie nakierować.
Jakich podstarzałych moja mama urodziła moja siostrzyczkę mając 40 lat trzymam kciuki ❤ -
Kamala8 wrote:https://zapodaj.net/376906bb85428.jpg.html
Mam zwida?
Trochę się podekscytowanałam. Kurcze jeszcze niedawno musiałam że te baby na forach to jakieś durne że wrzucają swoje testy na forum i gadają o sikaniu.
No jak dla mnie coś widać powtórz jeszcze ) -
Karciak wrote:U mnie dziś 34 dc i przyszła @, ból brzucha bardzo mocny więc leżę i się relaksuje .
Nastrój bardzo smutny .Karciak lubi tę wiadomość
-
Kamala8 wrote:Na razie biało z dziś. Może jak chwile wyschnie to będzie coś widać.
Edit
2 testy (różne ) negatywne. Na tym z wczoraj to nawet moj widzi ta kreskę. To biochem? Czy jest jeszcze szansa w tym cyklu? Temperatura wysoko.
Jakiej firmy robiłaś test ?👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
A ja głupia, mam 3 zwykle testy w domu, ale oczywiście poszłam jeszcze 2 kupić, bardziej czułe 🙄 ja nie mogę mieć przy sobie pieniędzy 🥺 To jest takie ciężkie, ten czas wyczekiwania 😔
stara Staraczka, JessicaAngela lubią tę wiadomość
-
Chesterka1124 wrote:A ja głupia, mam 3 zwykle testy w domu, ale oczywiście poszłam jeszcze 2 kupić, bardziej czułe 🙄 ja nie mogę mieć przy sobie pieniędzy 🥺 To jest takie ciężkie, ten czas wyczekiwania 😔
U mnie ten test z wczoraj co był cień to dziś wygląda jak jakiś rozlany. Test z rana tej samej firmy to nawet nie cień ale jak wysechł to też jak rozlany wygoda. Test z południa to widzę cień ale w dzień na zdjęciu ciężko było złapać a teraz przy mocnym sztucznym świetle widać. Ale nie wiem co o tym myśleć bo dobrze widać ten cień właśnie po paru godzinach. Nie chcę robić teraz zdjęcia bo mój zobaczy i stwierdzi że już mi całkiem odwaliło że testy do neta wrzucam .
Mam tak zryte dziś w głowie bo raz że może się udało a potem że nie. Postaram się na razie nie testować i poczekać przynajmniej do 28 stycznia bo na 29/30 spodziewany termin @👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
amlifemom wrote:Witajcie Dziewczyny,
My rozpoczynamy starania o drugiego maluszka. Będę Was podczytywać, bo moje doświadczenie jest znikome przy Waszych.
Mocno trzymam kciuki za najbliższe miesiace. Będą Nasze ❤️
Również staramy się o drugiego maluszka. Na razie drugi cykl i się okaze niedługo czy będzie owocny, bo @ za 3 dni a nie czuje się aż tak bardzo na nią.
Się okaże za kilka dni
PowodzeniaSysiowianka -
Ja jutro rano zrobię ten super czuły, jak nic nie wyjdzie to się nie nastawiam. Mam tylko nadzije, że dostanę @ bo owu była na 💯 %
-
Dziewczyny ja już padam psychicznie. Teraz siedzę i płacze. Wczoraj ten cień na teście, rano jedna kreska, teraz widzę na kolejnym cień. Ale ...
Na początku cyklu robiłam badania. TSH wyszło 2,9 według norm z badania to było w normie więc stwierdziłam że wszystko ok. A przed chwilą czytam że przy staraniach to max 2,5. Kompletnie nie wiem co robić. Czy iść do mojej ginekolog czy szukać endokrynologa. I obwiniam się że jeśli teraz do czegoś doszło to i tak z mojej winy dojdzie do poronienia.
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6