Starania 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Bettti03 wrote:Kochane, ja trafiłam z partnerem idealnie w owulacje (dwa dni przed ow i w sam dzień). Ginekolog powiedziała, że szanse są, usg potwierdziło owulacje. Przebieram nóżkami, @ dopiero 23.01, ale strasznie boję sie znowu I kreski 😞🙈 przesyłam moc buziaków, uścisków i pozytywnej energii która jest potrzebna chyba każdej z nas!!
-
Ollinda wrote:AgulaM, u mnie 11 dni po ovitrelle beta była już dodatnia na poziomie 18, nie robiłam wtedy testu, ale moje doświadczenie mowi, że coś tam już się może dziać
Robilam test z porannego moczu przed chwilą i też delikatna kreska 🤔🤔🤔 oby to nie zastrzyk 😉 Ollinda Ty też dostawalas podwójną dawkę ovitrelle ?👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Karciak wrote:Ja też dziś robiłam.
Nic nie widzę... w 7dpo wyszły dwie kreski na dwóch testach i już sobie nadzieję zrobiłam a teraz ...siedzie i sobie poplakuje
Ja zgupiqlqm totalnie, i nie wiem co myśleć.
Zero objawow, zero bolu piersi nic...kompletnie nic. Jestem po jelitowce i przeziębieniu... może jakiś błądKarciak lubi tę wiadomość
-
Karciak wrote:Ja też dziś robiłam.
Nic nie widzę... w 7dpo wyszły dwie kreski na dwóch testach i już sobie nadzieję zrobiłam a teraz ...siedzie i sobie poplakuje
Który to dzień cyklu?Karciak lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
nick nieaktualny
-
Nowa staraczka wrote:Może poczekaj jeszcze...!!
Ja zgupiqlqm totalnie, i nie wiem co myśleć.
Zero objawow, zero bolu piersi nic...kompletnie nic. Jestem po jelitowce i przeziębieniu... może jakiś błąd
Już straciłam nadzieję.. piersi niby bolą ale teraz to nic poza tym . W poprzedniej ciąży piersi bolały mnie bardziej a tak to zero jakichkolwiek innych objawów, nawet mdłości. No może tylko senna byłam I ciągle głodna. -
Karciak, na spokojnie, może za wcześnie jest, u mnie jutro 8dpo ale i tak zrobię. Póki nie ma @ to jest nadzieja ❤️
Karciak lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
chętnie dołącze do tego wątku. Starania zaczęliśmy od czerwca 2021 ale tak na poważnie od października. Liczę na to że w tym roku się uda Czas niestety jest kluczowy bo ja 86' a mąż 84'. Mam lekką niedoczynność tarczycy ale jestem pod konrolą endokrynologa.
Kiedy wg was powinnam zacząć robić jakieś dodatkowe badania? I jakie?
Myślałam, że łatwiej to pójdzie... i pomyśleć że wybierałam sobie, że "eee nie bardzo chciałabym rodzić w lato albo mieć dziecko z końca roku" ehhh...
Szarlotka22 lubi tę wiadomość
👧🏼 córka 2012
starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149
03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜
-
Kosa wrote:Myślałam, że łatwiej to pójdzie... i pomyśleć że wybierałam sobie, że "eee nie bardzo chciałabym rodzić w lato albo mieć dziecko z końca roku" ehhh...
Miałam podobne myślenie jak zaczynaliśmy się starać o 3 maluszka.. "fajnie byłoby mieć 3 dziecko z lata, na pewno nie chce z końca roku" Myślałam że szybko pójdzie jak z 2 ciążą. A tu niespodzianka, im bardziej chcesz zaplanować tym gorzej boli kolejny okres 😔. W pierwszej ciąży nie liczyłam nic, nie analizowałam. W drugiej po prostu się udało, mieliśmy fart. To myślę sobie "z 3 pójdzie z górki - wyliczę kiedy chce rodzić zaciągnę męża do łóżka i będzie bobas" Jakie było moje rozczarowanie, że to jednak tak nie działa 😔 Dlatego teraz mam inne podejście. Nie wybieram, nie analizuje - co przyniesie los to zaakceptuje. Nawet i maluszka z końca roku 👶🏼 Mam syna z początku roku to kolejny brzdąc może być z końca roku aby tylko się udało 🍀
Kosa, Karciak, Szarlotka22 lubią tę wiadomość
-
Kosa wrote:cześć dziewczyny
chętnie dołącze do tego wątku. Starania zaczęliśmy od czerwca 2021 ale tak na poważnie od października. Liczę na to że w tym roku się uda Czas niestety jest kluczowy bo ja 86' a mąż 84'. Mam lekką niedoczynność tarczycy ale jestem pod konrolą endokrynologa.
Myślałam, że łatwiej to pójdzie... i pomyśleć że wybierałam sobie, że "eee nie bardzo chciałabym rodzić w lato albo mieć dziecko z końca roku" ehhh...
Ja jak zaczęliśmy się starać poszłam do ginekologa który zalecił mi badania krwi : panel tarczycowy, poziom kwasu foliowego, Wit d3 i b12. Oprócz tego robił też cytologię i zalecił kwas foliowy Femibion 0 i zwykły jeszcze 0.4.
W ciążę udało się zajść praktycznie "o ręki" bo udało się w 2 cyklu ale niestety w 8tc stracona. Tym razem robiłam badania na własną rękę z testdna I tam chyba też były pakiety dla osób starających się o dziecko .
-
JustNow wrote:Cześć Dziewczyny 😉 chętnie dołączę do wątku. Cztery miesiące temu z mężem dojrzelismy do decyzj o 👣 niestety starania jak narazie bez owocne. Wiem, wiem że to jeszcze nie jest drama ale ze wzgledu na wiek ja34, maz39 czas juz nie jest dla nas sprzymierzeńcem 😖 badania hormonalne mam wszystkie w normie, obrazie usg lekkie pco w Prawym jajniku, po za tym wsztkie objawy pcos (hirsutyzm, nadwage od zawsze (po mimo tysięcy diet, łojotokowe zapalanenie skóry, tradzik), cylke co 30-35d, tylnoskrentna macica ale Gin twierdzi że to nie pcos bo hormony ok kazał czekać pół roku i schudnąć 🤷♀️.
No cóż walczę narazie naturanie - dieta dla insulinooporość, siemie lniane co jeszcze? Ziółka Ojca sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki?? Zmienić gin?
Dziś kolejny maly dramat bo @.[/QUOTE
Trzymam kciuki za Ciebie 🍀
Może po prostu owulacja przez nadwagę rzadko występuje i tu problem , czy robiłaś monitoring cyklu ? Aby upewnić się ,że owulacja 'jest'? Warto pójść do dobrego endokrynologa aby znalazł przyczynę Twoich objawow(aczkolwiek wiem że ciężko znaleźć takiego lekarza 😐). A jeżeli można spytać jaki miałaś wyniki swoich hormonów np testosteronu ,lh, FSH ...skoro masz hirsutyzm a twierdzisz,że masz wyniki okej? -
Kosa wrote:cześć dziewczyny
Ja dodatkowo miałam robiona prolsktyne, progesteron, estriadol no i oczywiście Tsh, bo mam niedoczynność tarczycy. Teraz przy staraniach o druga ciąże of grudnia 2021, teraz drugi cykl wszystkie badania co powyżej, plus usg,usg tarczycy ibcytologia. Cały komplet by przygotować się.
Pierwsza ciąże utrudniała mi za wysoka prolaktyna po unormowaniu ciąża w 3 cyklu starań.
Mi ginekolog mówił, że jak wszydtko ok to starać się cały czas jak po pół roku nie wyjdzie to powtorka badań.
Może warto spytać lekarza albo poprosić o sprawdzenie wszystkich hormonów.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki za II kreski 🙂Sysiowianka -
Milixx wrote:Miałam podobne myślenie jak zaczynaliśmy się starać o 3 maluszka.. "fajnie byłoby mieć 3 dziecko z lata, na pewno nie chce z końca roku" Myślałam że szybko pójdzie jak z 2 ciążą. A tu niespodzianka, im bardziej chcesz zaplanować tym gorzej boli kolejny okres 😔. W pierwszej ciąży nie liczyłam nic, nie analizowałam. W drugiej po prostu się udało, mieliśmy fart. To myślę sobie "z 3 pójdzie z górki - wyliczę kiedy chce rodzić zaciągnę męża do łóżka i będzie bobas" Jakie było moje rozczarowanie, że to jednak tak nie działa 😔 Dlatego teraz mam inne podejście. Nie wybieram, nie analizuje - co przyniesie los to zaakceptuje. Nawet i maluszka z końca roku 👶🏼 Mam syna z początku roku to kolejny brzdąc może być z końca roku aby tylko się udało 🍀
Niestety jak widać nie można sobie wybrać terminu. Też tak miałam przy pierwszej ciąży a fajnie mieć z lata dziecko i udało się choć starań było 🙂 teraz o drugie dziecko staramy się i nie ważne czy z lata czy z zimy czy wiosna, aby udało się i zobaczyć w końcu te II kreski.
Ja za 8 dni mam mieć @ i mam nadzieję, że nie będzie, bo tak trochę inaczej się czuję niż zwykle, ale kobieta potrafi być co cykl w ciążę podczas starań hehe
Sysiowianka -
Sysiowianka wrote:Niestety jak widać nie można sobie wybrać terminu. Też tak miałam przy pierwszej ciąży a fajnie mieć z lata dziecko i udało się choć starań było 🙂 teraz o drugie dziecko staramy się i nie ważne czy z lata czy z zimy czy wiosna, aby udało się i zobaczyć w końcu te II kreski.
Ja za 8 dni mam mieć @ i mam nadzieję, że nie będzie, bo tak trochę inaczej się czuję niż zwykle, ale kobieta potrafi być co cykl w ciążę podczas starań hehe
Dokładnie, teraz już bez różnicy z jakiego będzie miesiąca ważne, żeby zobaczyć II kreski i urodzić zdrowego maluszka 😊
Trzymam kciuki za Twój cykl ✊🏼 Niech się zazieleni 🍀🍀 -
Sysiowianka wrote:Ja dodatkowo miałam robiona prolsktyne, progesteron, estriadol no i oczywiście Tsh, bo mam niedoczynność tarczycy. Teraz przy staraniach o druga ciąże of grudnia 2021, teraz drugi cykl wszystkie badania co powyżej, plus usg,usg tarczycy ibcytologia. Cały komplet by przygotować się.
Pierwsza ciąże utrudniała mi za wysoka prolaktyna po unormowaniu ciąża w 3 cyklu starań.
Mi ginekolog mówił, że jak wszydtko ok to starać się cały czas jak po pół roku nie wyjdzie to powtorka badań.
Może warto spytać lekarza albo poprosić o sprawdzenie wszystkich hormonów.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki za II kreski 🙂
muszę poszukać jakiegos dobrego ginekologa bo w Luxmedzie to za bardzo nie chcą dawać skierowań👧🏼 córka 2012
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149
04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
-
Trzymam kciuki za nas wszystkie, w końcu musi się udać ! ✊🤞💪
Milixx, Szarlotka22, AgulaM lubią tę wiadomość
👧🏼 córka 2012
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149