Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania a zmiana pracy
Odpowiedz

Starania a zmiana pracy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • endo_pozytywna Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj rzuciłam swoją dotychczasową pracę 🙈. Nie mając innej na oku 😅 Zarobki były prowizyjne i z miesiąca na miesiąc trzeba było się praktycznie wykłucać o wypłatę. Kosztowało mnie to bardzo dużo stresu.
    Mam nadzieje, że uda mi się coś fajnego znaleźć a przede wszystkim że odwróci moją uwagę i zaskoczy.
    Szczerze to czuje się mega i nawet nie myśle o braku dochodów. Wiem że to była bardzo dobra decyzja 😏

Polusia, hannah_92, sunrose lubią tę wiadomość

30 lat 🙋‍♀️ 31 lat 🙋‍♂️
    starania od 10.2017

endometrioza 3 stopnia
    HSG - październik 2018 - prawy jajowód niezdrożny
    laparoskopia - styczeń 2019 - usunięcie torbieli
    marzec 2019 - nawrót torbieli
    HSG - lipiec 2019 - jajowody obustronnie drożne
    laparoskopia - luty 2020 - brak nawrotu
    AMH - 2,340 ng/ml

🙋‍♂️ słabe parametry nasienia - lekka poprawa po zmianie diety

Obecnie:
    monitoring cyklu
    25.08 - 10dc - zastrzyk Ovitrelle (pęcherzyk 19 mm/endometrium 10mm)
    7 dpo - progesteron 28,30 ng/ml
    9 dpo - beta hcg 2,96 mlU/ml 😧(pewnie pozostałość po Ovitrelle)
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endo_pozytywna wrote:
    A ja dzisiaj rzuciłam swoją dotychczasową pracę 🙈. Nie mając innej na oku 😅 Zarobki były prowizyjne i z miesiąca na miesiąc trzeba było się praktycznie wykłucać o wypłatę. Kosztowało mnie to bardzo dużo stresu.
    Mam nadzieje, że uda mi się coś fajnego znaleźć a przede wszystkim że odwróci moją uwagę i zaskoczy.
    Szczerze to czuje się mega i nawet nie myśle o braku dochodów. Wiem że to była bardzo dobra decyzja 😏

Super gratulacje za odwage! Nie wiem czy ja bym tak potrafiła. Najważniejsze, że czujesz że dobrze zrobiłaś :)

endo_pozytywna lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia1989 wrote:
    Z ta zmiana pracy nigdy nie wiadomo. Zmieniłam na jesień 2018 bo dotychczasowa mnie nudziła i zarobki były słabe. Dostałam fajnie płatna prace w fajnej firmie. Planowałam ze popracuje tam z pół roku i postaramy się o dziecko. Niestety mój przełożony okazal się strasznym terrorystom. Żyłam w ciągłym stresie i nie mogłam spac po nocach. Po 8 miesiącach zmieniłam prace i teraz jest super, ale tez nie chciałam od razu zachodzić w ciąże wiec znowu czekałam. Minął kolejny rok. Nigdy nie wiadomo gdzie i na kogo się trafi.... teraz już nie planuje zmiany pracy, ale planuje zajść w ciąże ... bardzo !!! 😃

Witam rocznik 89 :) ja właśnie obawiam się, że jak zmienię to trafi się jakiś taki typek... kurcze faceci to nawet nie mają takich problemów. A gdyby je mieli to i tak by się tak nie przejmowali jak my...

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • bambusek93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endo_pozytywna wrote:

Kurcze, ale jesteś odważna :) zazdroszczę :)

Ja mam nadzieję, że w najbliższym czasie nam się uda, bo inaczej zostaje bez pracy. Gdybyśmy mieszkali w większym mieście pewnie byłoby mi łatwiej. Nie martwiłabym się tym. A tak to zastanawiam się co będzie dalej. Mieszkamy na totalnym zadupiu, gdzie ciężko o pracę dla kobiety. A jak już nawet coś jest, to za najniższą krajową, więc kiepsko.

endo_pozytywna lubi tę wiadomość

iv09hdgernzbn7dp.png

10.2019 początek starań
    05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔

14.02 ❣️⏸️❣️
    15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
    17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
    22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endo_pozytywna wrote:

Brawa dla Ciebie!! Najważniejsze to nie dać się wykorzystywać. My kobiety, dwa razy mocniej powinniśmy dbać o siebie i walczyć o swoje!:)
    Życzę powodzenia w szukaniu nowej pracy i oczywiście w zajściu w ciążę:)

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 09:10

• Żonkil Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunrose wrote:
    Gratuluję wszystkim Wam odwagi w zmianie/rzucaniu pracy!
    Ja sama jestem dość zachowawcza, tkwię w tej samej pracy od wielu lat, ani dobra ani zła, bez żadnych perspektyw. Pozytywy są, że mogę w każdej chwili zwolnić się albo wcześniej wyjść na badania albo do lekarzy.
    W nowej żeby mieć jako taką pozycję to musi trochę czasu minąć no a w międzyczasie te starania..
    Wczoraj właśnie trafiłam przypadkiem na ogłoszenie firmy która mnie interesuje i boję się nawet zaaplikować ;)

Mam podobnie. Znajomi mi nawet podsyłaja oferty, a ja mam opory by nawet tylko zaaplikować. Mam 3 mies.wypowiedzenia, a chce znaleźć pracę w innej branży, czyli zaczynać od początku, nikt nie będzie czekał 3 miechy na kogoś kto jeszcze niewiele umie. Więc pewnie musiałabym się zwolnić i szukać by być dostępną od razu. No a przy staraniach to raczej ciężko o taki krok. No to jest wybór jak między młotem a kowadłem.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Polcia1989 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Żonkil, ze miałyśmy obie ciężki lipiec. Starasz się od razu dalej ? Czy czekasz? My się staramy, ale nie wiem jak ten cykl... czy w ogóle będzie owu. Jak samopoczucie ? 🙂 ja mam wahania jeszcze

Ona-1989 r.
    💔 7.2020
    Długie cykle, pozna owulacja. Starania o pierwsze dziecko od marca 2020
    Kwas foliowy, olej z wiesiołka, wit.D, siemię lniane

IgG <0,18
    IgM 0,173
    Morfologia, płytki - w normie

On - 1989 r.
    Siemię lniane, chia
    e19c908f58d40c3240c65613330f5421.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, niestety... u mnie już wraca do normy, ale jest lęk przed kolejnymi próbami. Szczególnie, że po badaniach genetycznych ma trombofilie wyszły mi 2 mutacje. Czekamy jeszcze na kariotypy mój i mojego męża. Tak czy siak po poronieniu tak że 3 cykle przerwy chyba będzie. Kiedyś myśleliśmy sobie, że z poczęciem i urodzeniem dziecka to jest kwestia maks paru podejść. No chyba jednak nie... A kolejnej straty nie przetrwał chyba.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Polcia1989 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam Cię mocno. My próbujemy od kwietnia i jak narazie jedno niepowodzenie na koncie. Myślałam, ze to będzie dużo łatwiejsze dla ciała i dla duszy... niestety.... ja zanim się zorientowałam ze jestem w ciąży to już w sumie było po wszystkim. Myślałam ze to miesiączka się zaczyna.. dowiedzialam się ze prawdopodobnie w tym roku już nie wrócę do biura w związku z pandemia. Mam nadzieje, ze czas spędzony w domu wykorzystamy owocnie 😜 niemniej aktualnie jestem w lekkim dołku.

Ona-1989 r.
    💔 7.2020
    Długie cykle, pozna owulacja. Starania o pierwsze dziecko od marca 2020
    Kwas foliowy, olej z wiesiołka, wit.D, siemię lniane

IgG <0,18
    IgM 0,173
    Morfologia, płytki - w normie

On - 1989 r.
    Siemię lniane, chia
    e19c908f58d40c3240c65613330f5421.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia no ooo to masz teraz czas, żeby się skupić na dzieciątka. Nie mniej jednak chyba na najbliższe miesiące dwa to i tak robicie przerwę od starań? To dobry czas by sobie badania wszelkiej maści porobić. Tarczyca, homocysteina, Wit B Wit D itd :) polecam coś zrobić co pomoże odciąć się od przeszłości. Ja zmieniłam fryzurę i jakoś chociaż trochę ale to jakoś daje mi poczucie nowego startu:)

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ