Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę też strach chodzić tyle czasu z martwym dzieckiem. Ja dowiedziałam się, że serduszko nie bije już dwa tygodnie i lekarka mi przedstawiła jakie mam wyjścia, ale mówiła wprost, że to już za długo i sugeruje zabieg.
Biedny synekjak taka mała osóbka ma pojąć tak straszna rzecz, jak nam dorosłym jest ciężko.
-
Chce jechać dziś do szpitala, nie dam rady czekać. Czy muszę się umawiać na zabieg czy mogę jechać i muszą mnie po prostu przyjąć? Próbowaliśmy dzwonić ale lekarz na obchodzie. Nie chcę jechać na marne bo to nie w moim mieście bo tu szpital fatalny, ale 30 km od nas
Synek dziś wstał i powiedział, że śniło mu się, że dzidzi nie maja staram się przy nim trzymać, ale jak tylko poszedł do przedszkola to się rozryczałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 08:36
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother musisz sie dowiedziex. U mnie bylo tak,ze ze skierowaniem jechalam do szpitala na ip-tam dodatkowe badanie potwierdzajace i przyjecie na oddzial rano a zabieg dopiero wieczorem jak po tabletkach dostalam krwawienia.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
mother84 wrote:Chce jechać dziś do szpitala, nie dam rady czekać. Czy muszę się umawiać na zabieg czy mogę jechać i muszą mnie po prostu przyjąć? Próbowaliśmy dzwonić ale lekarz na obchodzie. Nie chcę jechać na marne bo to nie w moim mieście bo tu szpital fatalny, ale 30 km od nas
Synek dziś wstał i powiedział, że śniło mu się, że dzidzi nie maja staram się przy nim trzymać, ale jak tylko poszedł do przedszkola to się rozryczałam...
Bardzo bardzo mi przykro... az sie popłakałam sama czytając twoje wiadomosciPrzezyłam to samo - poroniłam w 10tc... idz na zabieg. Ja tez go miałam... Naprawde wiem co czujesz... ja poronienie przezylam strasznie...do dziś chyba nie jest to zaleczone... Do szpitala potrzebujesz skierowanie... ohhhhh sciskam cie mocno... naprawde bardzo mocno sciskam :*
2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic -
Mother ...
Przytulam. Tak mi przykro
Starsza nawet spoko ze zdrowiem. Na razie katar i kaszel się zdarzył, ale nic poważnego. I oby tak było. Sytuacja z mieszkaniem bez zmian na razie. Staramy się o mieszkanie z miasta. -
Bergmotka85 wrote:Witamy Szuflada..jak wygląda Twoja historia starań..?
jestem po owulacji i czekam albo na @ albo na test
a u Ciebie jak?
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
szuflada wrote:Trzy lata temu starałam się na tym forum o pierwszego maluszka, poszło szybko, teraz córcia ma dwa lata i planujemy drugie
jestem po owulacji i czekam albo na @ albo na test
a u Ciebie jak?
-
Mój M. Już po Badaniu.
Wyniki dziś o 15 już ma miec
Mega szybko.
Szuflada witaj. Rozgosc się ale nie na długoUrszulka89 lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Mother - strasznie mi przykro... Nie wyobrażam sobie nawet jaki ból przeżywasz
Alunia - Lila już w 1 klasie i prawdziwa nauka się zaczęła. Siostrą jak trzeba też się zajmie, my jesteśmy na etapie gugania także dziewczyny zaczynają się dogadywać
Ja was tu wszystkie nadal podczytuję i trzymam w kciuki
-
Hugo87 wrote:Mój M. Już po Badaniu.
Wyniki dziś o 15 już ma miec
Mega szybko.
Szuflada witaj. Rozgosc się ale nie na długoco do wyników, nie wiem o jakie badanie chodzi, ale trzymam kciuki!
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
mother przykro mi bardzo
nie wyobrażam sobie nawet co czujesz..życie Ci dużo sił kochana
Hugo czyli co ? O co kaman ? Jak to możliwe że facet zrobił jedno dziecko i nagle tak mu się pogorszyło nasienie ??? -
Zrobiłam porównanie z badaniami z lipca z tamtego roku.
Koncentracja 150 mln - 87 mln
Całkowita liczba 300 mln - 182,7
Ruch postępów 37% - 38%
Morfologia 4%- 7%
Zywotnosc 80% - 87%
Pierwsza wartość to z tamtego roku.
Test hba 70% czyli poniżej wartości referencyjnej. Napisali że <80 świadczy o obniżonej dojrzałości i funkcjonalności plemników (zmniejszony potencjał do zapłodnienia komórki jajowej) w pierwszej lepszej. Info wyczytałam że Lipa.
Nie wiem czy coś naturalnie może się zdarzyć.
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana -
Nie wiem czy to kiepskie wyniki. Wydaje się że się poprawiły. W tedy trzymał o jeden. Dzień dłużej. Teraz ma tego zylaka też, więc myślałam że będzie i tak gorzej.. Szczerze to nie robię z tym nic. Już mi się nie chce. Swoje to. Badanie zrobiłam. Kurier miał. Dziś zabrać i się wkurw..bo nie zabrał. Niby to nic nie szkodzi ale.cholera wie jaki.bedzie wynik. Jak to leży w kopercie.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana