Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugo a moze faktycznie miałaś tą owulację...jaja by były jakbyś w tym cyklu zaszła, a lekarz niby twierdzi, że owulacji nie było haha
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja myślę że mój prawy Jajnik Jest słaby. I są mega słabe owulacje z niego. Mniej odczuwalne napewno.
Wyszły mi jakieś Dziadostwa na buzi. Cycki leżą dosłownie. Więc miał rację gin. No ale się tak zdarzyć mogło.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Często widziałam tu na owu wykresy ciążowe z cyklów bezowulacyjnych potwierdzonych przez lekarz
także tego... Nigdy nie wiadomo. Teraz na majówkach jest dziewczyną która miała problemy naturalnie, mąż nasienie chyba słabe in vitro i te sprawy a teraz zaszła w ciążę. Bez niczego... Cuda się zdarzają i wierzę, że każda z Was się cudu swojego doczeka
mother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam w sobote. Dziecko na weekend u babci a ja latam na mopie po domu (a mialam sie relaksowac hehe). Maz na uczelni wiec sama w domu. Jaka cisza hehehe. Dzis 25dc (ale sie dluzy kuuurde) a temp taka 36,85 wiec bez szału na ciaze. Sprawdzalam na wykresie jak zaszlam w ciaze i mialam tam elegancko spadeczek w 23 a potem sukcesywnie temp szla do gory. Tak sobie tylko patrzylam
Tak jak jeszcze te parenasvie dni temu po sonohsg bylam pelna optymizmu tak znowu spadek psychicznej formy i podejscia do tematu. Ech.. klasyczny pms.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Witam w sobote. Dziecko na weekend u babci a ja latam na mopie po domu (a mialam sie relaksowac hehe). Maz na uczelni wiec sama w domu. Jaka cisza hehehe. Dzis 25dc (ale sie dluzy kuuurde) a temp taka 36,85 wiec bez szału na ciaze. Sprawdzalam na wykresie jak zaszlam w ciaze i mialam tam elegancko spadeczek w 23 a potem sukcesywnie temp szla do gory. Tak sobie tylko patrzylam
Tak jak jeszcze te parenasvie dni temu po sonohsg bylam pelna optymizmu tak znowu spadek psychicznej formy i podejscia do tematu. Ech.. klasyczny pms.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola mialam dwa tyg temu. U mnie elegancko nie bylo zadnych problemow. Oba drozne. Byc moze jakis polip w szyjce Ci zamyka droge.fajnie z tą histeroskopią choc widze w stopce,ze juz troche przeszlas bo i laparoskopia.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Pola mialam dwa tyg temu. U mnie elegancko nie bylo zadnych problemow. Oba drozne. Byc moze jakis polip w szyjce Ci zamyka droge.fajnie z tą histeroskopią choc widze w stopce,ze juz troche przeszlas bo i laparoskopia.
zobaczymy, co pokaże histeroskopia, bo lekarz nie jest w stanie stwierdzić, czym to "coś" może być i czy przeszkadza w zajściu w ciążę. Za to widzę, że u Ciebie starania trwają już długo... U nas na razie tylko 4 miesiące, więc tu nie mam jeszcze powodów do paniki, ale stwierdziłam po wcześniejszych doświadczeniach, że nie ma na co czekać z badaniami, więc działam
A co do Twoich temperatur, to u mnie nigdy nie były wysokie
w szczęśliwym cyklu można było zauważyć niewielki spadek w 10 dpo, a później wzrost do 37 stopni i po tym już podejrzewałam ciążę, bo moje temperatury w drugiej fazie dociągały najwyżej do 36,9 st.C
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:56
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kupilam sobie dwa testy ciazowe bo w promo byly. A co! Kto bogatemu zabroni sikac.. hehe. Dla jaj chcialam se siknac juz jutro w 26dc bo to moze by bylo z 10dpo. Bede szukac cieni hahaha
jangwa_maua lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Kupilam sobie dwa testy ciazowe bo w promo byly. A co! Kto bogatemu zabroni sikac.. hehe. Dla jaj chcialam se siknac juz jutro w 26dc bo to moze by bylo z 10dpo. Bede szukac cieni hahahaAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
PAP sikaj:) niech się coś dzieje na tym naszym smutnym wątku
Ja wczoraj szylam kocyk dla koleżanki bo na Baby shower dziś idziemy. Różowy ❤️ zakochałam się. Dla siebie też oczywiście mam ten materiałkiedyś się przyda
Urszulka89, mother84 lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo87 wrote:PAP sikaj:) niech się coś dzieje na tym naszym smutnym wątku
Ja wczoraj szylam kocyk dla koleżanki bo na Baby shower dziś idziemy. Różowy ❤️ zakochałam się. Dla siebie też oczywiście mam ten materiałkiedyś się przyda
Noo i takie podejście mi się podoba
-
Pap skąd ja to znam, dziecko u dziadków to ja też zawsze pierwsze co porządki haha. A z tym testem to tak jak Hugo pisze - sikaj, zawsze to trochę adrenalinki tu dla nas na wątku
a tak poza tym ja też ostatnio dwa testy kupiłam, bo w promocji były haha
Hugo ja też często tak myślę, że coś może jeszcze się przyda dla drugiego maluchamusimy tak myśleć, jakieś nadzieję trzeba mieć
Iza jak dziś Twoje zdrowie?
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother dzieki ze pytasz. chodze juz drugi dzien, nabieram sil bo nawet schodze do piwnicy i dokladam do pieca, jeszcze troche zoladek boli ale kaszel nie ustępuje, czuje ciagle ucisk w oskrzelach i niczym tego ruszyc nie moge, ciagle kaszle a oderwac sie nie chce, moje gardlo jest tak podraznione ze mam meski głos.
Powiem wam cos. Normalnie owu mam 18-19dc, czasami pozniej i co bym nie stosowala, czy wiesiolek czy siemie to sluzu tyle co na lekarstwo. Ten cykl-od 5dc do 13dc pilam te ziolka od zielarza, musialam je odstawic przez antybiotyk. Dzis 17dc a mi wydaje sie ze jestem po owu, byla albo 15dc albo 16dc. Sluz normalnie mnie zalewal, bielizne zmienialam a jak sprawdzalam szyjke to w zyciu tam tak pulchniutko i mięciutko nie bylo. Szkoda ze ten cykl na straty bo zaden zawodnik nie przetrwa 5 dni w oczekiwaniu na owu a od tamtej niedz.nic nie bylo. Dzis juz sucho czyli po wszystkim. -
Iza to pojazd ziółka i jak w tym cyklu rzeczywiście się nie uda to w przyszłym na takim śluzie pięknym może coś zdziałacie
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Adele27 wrote:Hej a u mnie przez dzisiejsza temp owu przesunęło z 15 DC na 18dc jakieś żarty....
Pierwszy skok był 16dc a później kolejny 19dc.. przesunęło owu na 18dc a ja od 18dc to już leteine zeczalam.. co za chory cykl... -
Zacytowałam swoj własny wpis... Boszeeeee co się ze mną dzieje hehe
Hugo miałam zacytować Twoje pyt o mój skok...
Pap chyba właśnie po to proga się po owu bierze przy Clo żeby zapobiec torbielą -
Przed owu to zawsze jest jakiś spadek,. W Dniu owu jakis lekki skok bo sama owulacja podgrzewa organizm a przy wyrzucie proga temp wzrasta już kokkretniej. Tyle. Kiedyś wyczytałam. Ja pewnie nie miałam owu. Czekolady się ostatnio najadlam i mam armagedon na twarzySyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana