Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugo a moze faktycznie miałaś tą owulację...jaja by były jakbyś w tym cyklu zaszła, a lekarz niby twierdzi, że owulacji nie było haha

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja myślę że mój prawy Jajnik Jest słaby. I są mega słabe owulacje z niego. Mniej odczuwalne napewno.
Wyszły mi jakieś Dziadostwa na buzi. Cycki leżą dosłownie. Więc miał rację gin. No ale się tak zdarzyć mogło.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Często widziałam tu na owu wykresy ciążowe z cyklów bezowulacyjnych potwierdzonych przez lekarz
także tego... Nigdy nie wiadomo. Teraz na majówkach jest dziewczyną która miała problemy naturalnie, mąż nasienie chyba słabe in vitro i te sprawy a teraz zaszła w ciążę. Bez niczego... Cuda się zdarzają i wierzę, że każda z Was się cudu swojego doczeka
mother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam w sobote. Dziecko na weekend u babci a ja latam na mopie po domu (a mialam sie relaksowac hehe). Maz na uczelni wiec sama w domu. Jaka cisza hehehe. Dzis 25dc (ale sie dluzy kuuurde) a temp taka 36,85 wiec bez szału na ciaze. Sprawdzalam na wykresie jak zaszlam w ciaze i mialam tam elegancko spadeczek w 23 a potem sukcesywnie temp szla do gory. Tak sobie tylko patrzylam

Tak jak jeszcze te parenasvie dni temu po sonohsg bylam pelna optymizmu tak znowu spadek psychicznej formy i podejscia do tematu. Ech.. klasyczny pms.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt

-
Kiedy miałaś sono? Ja chciałam mieć w tym cyklu i co? I nic... Lekarz nie zdołał wejść do macicy... Jestem rzadkim przypadkiem...ehh... W przyszłym cyklu mam mieć histeroskopię, gdzie lekarz sprawdzi, co to za przeszkoda w ujściu szyjki macicypap86 wrote:Witam w sobote. Dziecko na weekend u babci a ja latam na mopie po domu (a mialam sie relaksowac hehe). Maz na uczelni wiec sama w domu. Jaka cisza hehehe. Dzis 25dc (ale sie dluzy kuuurde) a temp taka 36,85 wiec bez szału na ciaze. Sprawdzalam na wykresie jak zaszlam w ciaze i mialam tam elegancko spadeczek w 23 a potem sukcesywnie temp szla do gory. Tak sobie tylko patrzylam

Tak jak jeszcze te parenasvie dni temu po sonohsg bylam pelna optymizmu tak znowu spadek psychicznej formy i podejscia do tematu. Ech.. klasyczny pms.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne
)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola mialam dwa tyg temu. U mnie elegancko nie bylo zadnych problemow. Oba drozne. Byc moze jakis polip w szyjce Ci zamyka droge.fajnie z tą histeroskopią choc widze w stopce,ze juz troche przeszlas bo i laparoskopia.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt

-
Tak, ale wtedy przyniosła mi szczęście i w tym samym cyklu zaszłam w ciążępap86 wrote:Pola mialam dwa tyg temu. U mnie elegancko nie bylo zadnych problemow. Oba drozne. Byc moze jakis polip w szyjce Ci zamyka droge.fajnie z tą histeroskopią choc widze w stopce,ze juz troche przeszlas bo i laparoskopia.
zobaczymy, co pokaże histeroskopia, bo lekarz nie jest w stanie stwierdzić, czym to "coś" może być i czy przeszkadza w zajściu w ciążę. Za to widzę, że u Ciebie starania trwają już długo... U nas na razie tylko 4 miesiące, więc tu nie mam jeszcze powodów do paniki, ale stwierdziłam po wcześniejszych doświadczeniach, że nie ma na co czekać z badaniami, więc działam
A co do Twoich temperatur, to u mnie nigdy nie były wysokie
w szczęśliwym cyklu można było zauważyć niewielki spadek w 10 dpo, a później wzrost do 37 stopni i po tym już podejrzewałam ciążę, bo moje temperatury w drugiej fazie dociągały najwyżej do 36,9 st.C
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:56
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
)
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kupilam sobie dwa testy ciazowe bo w promo byly. A co! Kto bogatemu zabroni sikac.. hehe. Dla jaj chcialam se siknac juz jutro w 26dc bo to moze by bylo z 10dpo. Bede szukac cieni hahaha
jangwa_maua lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt

-
Skąd ja to znam? Hehehepap86 wrote:Kupilam sobie dwa testy ciazowe bo w promo byly. A co! Kto bogatemu zabroni sikac.. hehe. Dla jaj chcialam se siknac juz jutro w 26dc bo to moze by bylo z 10dpo. Bede szukac cieni hahaha
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
)
PAP sikaj:) niech się coś dzieje na tym naszym smutnym wątku

Ja wczoraj szylam kocyk dla koleżanki bo na Baby shower dziś idziemy. Różowy ❤️ zakochałam się. Dla siebie też oczywiście mam ten materiał
kiedyś się przyda
Urszulka89, mother84 lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo87 wrote:PAP sikaj:) niech się coś dzieje na tym naszym smutnym wątku

Ja wczoraj szylam kocyk dla koleżanki bo na Baby shower dziś idziemy. Różowy ❤️ zakochałam się. Dla siebie też oczywiście mam ten materiał
kiedyś się przyda
Noo i takie podejście mi się podoba

-
Pap skąd ja to znam, dziecko u dziadków to ja też zawsze pierwsze co porządki haha. A z tym testem to tak jak Hugo pisze - sikaj, zawsze to trochę adrenalinki tu dla nas na wątku
a tak poza tym ja też ostatnio dwa testy kupiłam, bo w promocji były haha 
Hugo ja też często tak myślę, że coś może jeszcze się przyda dla drugiego malucha
musimy tak myśleć, jakieś nadzieję trzeba mieć 
Iza jak dziś Twoje zdrowie?

cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother dzieki ze pytasz. chodze juz drugi dzien, nabieram sil bo nawet schodze do piwnicy i dokladam do pieca, jeszcze troche zoladek boli ale kaszel nie ustępuje, czuje ciagle ucisk w oskrzelach i niczym tego ruszyc nie moge, ciagle kaszle a oderwac sie nie chce, moje gardlo jest tak podraznione ze mam meski głos.
Powiem wam cos. Normalnie owu mam 18-19dc, czasami pozniej i co bym nie stosowala, czy wiesiolek czy siemie to sluzu tyle co na lekarstwo. Ten cykl-od 5dc do 13dc pilam te ziolka od zielarza, musialam je odstawic przez antybiotyk. Dzis 17dc a mi wydaje sie ze jestem po owu, byla albo 15dc albo 16dc. Sluz normalnie mnie zalewal, bielizne zmienialam a jak sprawdzalam szyjke to w zyciu tam tak pulchniutko i mięciutko nie bylo. Szkoda ze ten cykl na straty bo zaden zawodnik nie przetrwa 5 dni w oczekiwaniu na owu a od tamtej niedz.nic nie bylo. Dzis juz sucho czyli po wszystkim. -
Iza to pojazd ziółka i jak w tym cyklu rzeczywiście się nie uda to w przyszłym na takim śluzie pięknym może coś zdziałacie

cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Adele27 wrote:Hej a u mnie przez dzisiejsza temp owu przesunęło z 15 DC na 18dc jakieś żarty....
Pierwszy skok był 16dc a później kolejny 19dc.. przesunęło owu na 18dc a ja od 18dc to już leteine zeczalam.. co za chory cykl... -
Zacytowałam swoj własny wpis... Boszeeeee co się ze mną dzieje hehe
Hugo miałam zacytować Twoje pyt o mój skok...
Pap chyba właśnie po to proga się po owu bierze przy Clo żeby zapobiec torbielą -
Przed owu to zawsze jest jakiś spadek,. W Dniu owu jakis lekki skok bo sama owulacja podgrzewa organizm a przy wyrzucie proga temp wzrasta już kokkretniej. Tyle. Kiedyś wyczytałam. Ja pewnie nie miałam owu. Czekolady się ostatnio najadlam i mam armagedon na twarzySyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana