X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Wczoraj nie. We wtorek tylko. Ale to chyba bez różnicy hahaha bo nie pierwszy i ostatni cykl się staramy :P nie liczę na ciążę z zaskoczenia

I chyba gin by się nie pomylił co?
    Myślę tylko. Czy mam Brać ta luteine w Ogóle
    Najlepiej byłoby iść na usg znowu czy widać jakieś ciałko żółte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:00

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze teraz jestem chora i moje myslenie jest zaburzone zlym samopoczuciem ale mysle ze ja juz powinnam sie poddac, zawiesic bron, ze co bym nie zrobila to i tak w ciąży nie bede. I na in vitro mielismy isc a nie ma za co. Ten cykl w plecy, sluz jak ta lala ale trzeba odpuscic, nawet jakby co to ja to wykaszle i nie bedzie. I mam coraz wieksza chec odwolac ta laparoskopie męża. Trzeba czekac min.6 mies.na efekty, a najlepiej rok. Czarne chmury mam w glowie.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza szczerze To nikt Wam nie dał gwarancji że po laparo męża będzie super i wyniki się poprawia. Mój M ma żylaki a wyniki są w miarę okej. Rozumiem że masz czarne myśli. Nikt nie jest w stanie powiedzieć co pomoże a co nie A czas niestety ucieka

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze nie mamy gwarancji czy to pomoze to wiemy. A coraz czesciej czytam ze nie pomaga, ze pierwsze 3 mies.to juz wogole klapa. A czas leci nieublagalnie. Ten zielarz powiedzial mezowi zeby pic ziola, troche poczekac i bedzie. On je pije, ja musiałam odstawic bo biore antybiotyk. Wierze w tego zielarza ale i tak uslyszalam slowa krytyki ze chce nieplodnosc ziołami wyleczyc. Glupia juz jestem.

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam można dołączyć? Staram się z mężem o drugiego maluszka. Teraz zaczęłam 6 cykl. Prawie rok temu zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy. Mam też podwyższoną prolaktyne. Kilka dni temu zrobiłam badania lh i fsh. Stosunek między nimi wyszedł 0.58 czy można jakoś podnieść ten stosunek? Wyczytałam że najlepszy jest koło 1.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, co do in vitro tez nikt nie daje gwarancji ze sie uda.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma na nic gwarancji. Szans procentowo więcej przy ivf. Kasy tylko Dużo trzeba mieć. Jak u nas ta iui nie wypali, jeśli w ogóle do. Niej dojdzie to nic innego robić nie będę już.
    Badać leczyć szukać. Nie na wszytsko mamy wplyw

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara ja Cie "znam"z watkow miesiecznych staraniowych :) witaj. Co do stosunku lh/fsh to nie bierz tego pod uwage. Juz sie odchodzi od tego badania no chyba ze wychodzi pcos.

Iza ja osobiscie uwazam,ze laparo meza nic nie pomoze seby naturalnie zajsc. A przy in vitro chyba mozna to obejsc jakimis picsi czy icsi -nie znam sie az tak wiec robienie moim zdaniem mu tego zabiegu nie za specjalnie pomoze. Nawet zielarz powiedzial,ze ma wiatr w siusiaku...
    Hugo ktoryasz dzis dc? No lepiej by bylo np jutro rzeczywiscie sprawdzic jak to dalej wyglada nawet z ciekawosci tego pecherzyka. A endo zajebiaszcze. Najlepsze do wgryzania sie zarodka.
    Mnie tak cycki bola od proga,ze szok. Marze o zdjeciu stanika. Chyba byla niezla owulacja ale naprawde jakos psychicznie czuje,ze dziele z wami los nieplodnosci wtornej. A jak mysle znowu i bzykaniu na zawolanie bo dni plodne to juz mi sie nie chce hahaha
    Co gorsza maz tez juz tym rzyga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:48

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP u mnie dopiero 11dc dziś. Myślę że nic specjalnego się tam nie działo. Albo owu była ale jakaś "słaba" bo prócz zmęczenia i małych cyckow nie miałam żadnych objawów typu śluz czy klocie jajnika.
    W ostatnim Cyklu mogłam Mieć zawirowania. Miałam mega cycki i to od samej owu i się trzymały tak. Długo dość bo po @ dopiero się zaczęły zmniejszać.
    PAP podzielam Twoje zdanie co do rozterek u Izy. :(

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Szczesciara ja Cie "znam"z watkow miesiecznych staraniowych :) witaj. Co do stosunku lh/fsh to nie bierz tego pod uwage. Juz sie odchodzi od tego badania no chyba ze wychodzi pcos.
    Właśnie zrobiłam te badania żeby potwierdzić bądź wykluczyć pcos. Gin coś tam mruknął że mam dużo małych pęcherzyków. I te długie cykle. Ostatnie dwa trwały ponad 43-45 dni. Martwi mnie też wysoki estradiol przed owu wyszedł 1106 (77-1145)

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa no ale mruknal tylko i nic wiecej nie powiedzial? Leczysz sie jakos? Ile wam zajely starania o pierwsze dziecko? :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacy najgorsi-mruknie cos pod nosem a ty sie domyslaj. Ja jak chodzilam do jednego gina i jak robil usg a czesto bylam tuz po owu to mowil ze mam kilka malych pecherzykow na kolejny cykl.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standardowy pmsik tydzien przed okresem-poki co straszna ochota na zarcie. Ale nie tak na slodycze jak na sledzia i tatara :p
    A w ogole to mialyscie w pierwszych ciazach jakies zachciewajki ? Ja w pierwszym trym jadlam non stop pomidory ze smietana i sledzie w smietanie :) caaaly pierwszy trymestr. Moj ojciec od razu wiedzial,ze z tego bedzie chlopak hehe

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Szczesliwa no ale mruknal tylko i nic wiecej nie powiedzial? Leczysz sie jakos? Ile wam zajely starania o pierwsze dziecko? :)
    No właśnie tylko mruknął i kazał za 3 cykle przyjść jak nie zajde. Ogólnie taki se ten gin. Ale prowadził moje dwie ciąże i byłam zadowolona. W kewsti staraniowych noga. Powiedział że staram się za krotko bo co to jest. Wszystkie badania robię na własną rękę. Pierwsze ciąże zachodzilam w pierwszych cyklach. Mam tylko niedoczynność tarczycy i lekko podwyższoną prolaktyne. Na prolaktynę brałam castagnus a teraz Cyclodynon. Na regulację cykli przepisał Ovarin. Biorę dopiero miesiąc.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Tacy najgorsi-mruknie cos pod nosem a ty sie domyslaj. Ja jak chodzilam do jednego gina i jak robil usg a czesto bylam tuz po owu to mowil ze mam kilka malych pecherzykow na kolejny cykl.
    Dokładnie. Chciałabym znaleźć takiego który by z marszu wziął się za mnie.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    U mnie standardowy pmsik tydzien przed okresem-poki co straszna ochota na zarcie. Ale nie tak na slodycze jak na sledzia i tatara :p
    A w ogole to mialyscie w pierwszych ciazach jakies zachciewajki ? Ja w pierwszym trym jadlam non stop pomidory ze smietana i sledzie w smietanie :) caaaly pierwszy trymestr. Moj ojciec od razu wiedzial,ze z tego bedzie chlopak hehe

Ja nie miałam żadnych zachcianek, objawów ciążowych też nie. Gdyby nie to że @ się spóźniła to bym o ciąży nie wiedziała :P :P cała ciążę jadłam to co zwykle. Ani mdłości ani zachcianek. Może teraz będzie inaczej

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mowcie o ciazy, ja do 16 tc umieralam takie mialam nudnosci i wilczy glod a jesc nie moglam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W d... z tym chorowaniem, lezeniem i taka tesciowa na ktora ni cholery nie mozna liczyc nawet w chorobie. Jutro nawet jak bede sie przewracac to wstaje z lozka.

Rozmawialam z mezem. On nie chce isc na ta laparoskopie. Ja sie boje ze cos spaskudza, i doskonale go rozumiem. przeczesalam internet, opinie sa podzielone, jedni są zachwyceni efektami, inni chcieliby cofnac czas i nie isc. Czesto pisza o jakims wodniaku tuz po operacji jako powiklanie, cos bylo ze i po paru latach taki wodniak potrafii sie zrobic. Duzo facetow idzie bo maja słaby ruch, u nas ruch zawsze byl w normie, ilosc nam spada. Mąż sie zawzial na odchudzanie, juz 11 kg zgubil, tylek mu zmalal, nogi zeszczuplaly, tam gdzie mniej tluszczu to kosci wystaja ale bęben uparty nadal sie trzyma. A moze utrata wagi i do tego leki cos dadza, cos pomoga?

Wogole pozale sie- brakuje mi męża, juz nie chodzi o ♥️ tylko takiej bliskosci, juz tydz.jak śpimy oddzielnie a w dzien go nie ma niemalze od 8 do 20.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a u mnie przez dzisiejsza temp owu przesunęło z 15 DC na 18dc jakieś żarty....

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale. Ze skok był w 18dc czy jak? Nie wiadomo na 100% kiedy była owu na podstawie temp. Może skok był 3dpo?

Ja sobie zmierzył am jak wstałam. Było. Ponad 37. Ale przy Bezowulacyjnym czy takim lewym cyklu jak U mnie ponoć temp Mogą być wysokie. Kusi mnie ten Progesteron żeby iść we wtorek. Tylko wstać bym musiała żeby być przed 7 w laboratorium

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ