Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie. Wczoraj nie. We wtorek tylko. Ale to chyba bez różnicy hahaha bo nie pierwszy i ostatni cykl się staramy
nie liczę na ciążę z zaskoczenia
I chyba gin by się nie pomylił co?
Myślę tylko. Czy mam Brać ta luteine w Ogóle
Najlepiej byłoby iść na usg znowu czy widać jakieś ciałko żółte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:00
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyWiem ze teraz jestem chora i moje myslenie jest zaburzone zlym samopoczuciem ale mysle ze ja juz powinnam sie poddac, zawiesic bron, ze co bym nie zrobila to i tak w ciąży nie bede. I na in vitro mielismy isc a nie ma za co. Ten cykl w plecy, sluz jak ta lala ale trzeba odpuscic, nawet jakby co to ja to wykaszle i nie bedzie. I mam coraz wieksza chec odwolac ta laparoskopie męża. Trzeba czekac min.6 mies.na efekty, a najlepiej rok. Czarne chmury mam w glowie.
-
Iza szczerze To nikt Wam nie dał gwarancji że po laparo męża będzie super i wyniki się poprawia. Mój M ma żylaki a wyniki są w miarę okej. Rozumiem że masz czarne myśli. Nikt nie jest w stanie powiedzieć co pomoże a co nie A czas niestety uciekaSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualnyTo ze nie mamy gwarancji czy to pomoze to wiemy. A coraz czesciej czytam ze nie pomaga, ze pierwsze 3 mies.to juz wogole klapa. A czas leci nieublagalnie. Ten zielarz powiedzial mezowi zeby pic ziola, troche poczekac i bedzie. On je pije, ja musiałam odstawic bo biore antybiotyk. Wierze w tego zielarza ale i tak uslyszalam slowa krytyki ze chce nieplodnosc ziołami wyleczyc. Glupia juz jestem.
-
Witam można dołączyć? Staram się z mężem o drugiego maluszka. Teraz zaczęłam 6 cykl. Prawie rok temu zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy. Mam też podwyższoną prolaktyne. Kilka dni temu zrobiłam badania lh i fsh. Stosunek między nimi wyszedł 0.58 czy można jakoś podnieść ten stosunek? Wyczytałam że najlepszy jest koło 1.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
Nie ma na nic gwarancji. Szans procentowo więcej przy ivf. Kasy tylko Dużo trzeba mieć. Jak u nas ta iui nie wypali, jeśli w ogóle do. Niej dojdzie to nic innego robić nie będę już.
Badać leczyć szukać. Nie na wszytsko mamy wplywSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Szczesciara ja Cie "znam"z watkow miesiecznych staraniowych
witaj. Co do stosunku lh/fsh to nie bierz tego pod uwage. Juz sie odchodzi od tego badania no chyba ze wychodzi pcos.
Iza ja osobiscie uwazam,ze laparo meza nic nie pomoze seby naturalnie zajsc. A przy in vitro chyba mozna to obejsc jakimis picsi czy icsi -nie znam sie az tak wiec robienie moim zdaniem mu tego zabiegu nie za specjalnie pomoze. Nawet zielarz powiedzial,ze ma wiatr w siusiaku...
Hugo ktoryasz dzis dc? No lepiej by bylo np jutro rzeczywiscie sprawdzic jak to dalej wyglada nawet z ciekawosci tego pecherzyka. A endo zajebiaszcze. Najlepsze do wgryzania sie zarodka.
Mnie tak cycki bola od proga,ze szok. Marze o zdjeciu stanika. Chyba byla niezla owulacja ale naprawde jakos psychicznie czuje,ze dziele z wami los nieplodnosci wtornej. A jak mysle znowu i bzykaniu na zawolanie bo dni plodne to juz mi sie nie chce hahaha
Co gorsza maz tez juz tym rzyga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:48
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP u mnie dopiero 11dc dziś. Myślę że nic specjalnego się tam nie działo. Albo owu była ale jakaś "słaba" bo prócz zmęczenia i małych cyckow nie miałam żadnych objawów typu śluz czy klocie jajnika.
W ostatnim Cyklu mogłam Mieć zawirowania. Miałam mega cycki i to od samej owu i się trzymały tak. Długo dość bo po @ dopiero się zaczęły zmniejszać.
PAP podzielam Twoje zdanie co do rozterek u Izy.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
pap86 wrote:Szczesciara ja Cie "znam"z watkow miesiecznych staraniowych
witaj. Co do stosunku lh/fsh to nie bierz tego pod uwage. Juz sie odchodzi od tego badania no chyba ze wychodzi pcos.
11.2015 pjp(*)
nick nieaktualny
-
U mnie standardowy pmsik tydzien przed okresem-poki co straszna ochota na zarcie. Ale nie tak na slodycze jak na sledzia i tatara :p
A w ogole to mialyscie w pierwszych ciazach jakies zachciewajki ? Ja w pierwszym trym jadlam non stop pomidory ze smietana i sledzie w smietaniecaaaly pierwszy trymestr. Moj ojciec od razu wiedzial,ze z tego bedzie chlopak hehe
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Szczesliwa no ale mruknal tylko i nic wiecej nie powiedzial? Leczysz sie jakos? Ile wam zajely starania o pierwsze dziecko?
11.2015 pjp(*)
Iza34 wrote:Tacy najgorsi-mruknie cos pod nosem a ty sie domyslaj. Ja jak chodzilam do jednego gina i jak robil usg a czesto bylam tuz po owu to mowil ze mam kilka malych pecherzykow na kolejny cykl.
11.2015 pjp(*)
pap86 wrote:U mnie standardowy pmsik tydzien przed okresem-poki co straszna ochota na zarcie. Ale nie tak na slodycze jak na sledzia i tatara :p
A w ogole to mialyscie w pierwszych ciazach jakies zachciewajki ? Ja w pierwszym trym jadlam non stop pomidory ze smietana i sledzie w smietaniecaaaly pierwszy trymestr. Moj ojciec od razu wiedzial,ze z tego bedzie chlopak hehe
Ja nie miałam żadnych zachcianek, objawów ciążowych też nie. Gdyby nie to że @ się spóźniła to bym o ciąży nie wiedziałacała ciążę jadłam to co zwykle. Ani mdłości ani zachcianek. Może teraz będzie inaczej
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW d... z tym chorowaniem, lezeniem i taka tesciowa na ktora ni cholery nie mozna liczyc nawet w chorobie. Jutro nawet jak bede sie przewracac to wstaje z lozka.
Rozmawialam z mezem. On nie chce isc na ta laparoskopie. Ja sie boje ze cos spaskudza, i doskonale go rozumiem. przeczesalam internet, opinie sa podzielone, jedni są zachwyceni efektami, inni chcieliby cofnac czas i nie isc. Czesto pisza o jakims wodniaku tuz po operacji jako powiklanie, cos bylo ze i po paru latach taki wodniak potrafii sie zrobic. Duzo facetow idzie bo maja słaby ruch, u nas ruch zawsze byl w normie, ilosc nam spada. Mąż sie zawzial na odchudzanie, juz 11 kg zgubil, tylek mu zmalal, nogi zeszczuplaly, tam gdzie mniej tluszczu to kosci wystaja ale bęben uparty nadal sie trzyma. A moze utrata wagi i do tego leki cos dadza, cos pomoga?
Wogole pozale sie- brakuje mi męża, juz nie chodzi o ♥️ tylko takiej bliskosci, juz tydz.jak śpimy oddzielnie a w dzien go nie ma niemalze od 8 do 20.
-
Ale. Ze skok był w 18dc czy jak? Nie wiadomo na 100% kiedy była owu na podstawie temp. Może skok był 3dpo?
Ja sobie zmierzył am jak wstałam. Było. Ponad 37. Ale przy Bezowulacyjnym czy takim lewym cyklu jak U mnie ponoć temp Mogą być wysokie. Kusi mnie ten Progesteron żeby iść we wtorek. Tylko wstać bym musiała żeby być przed 7 w laboratoriumSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana