Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele27 wrote:Hej
Pap czekamy na wieści
Dziewczyny jak długie macie @ ?
aatanwiam się czy coś jest nie tak,że moja trwa 2 dni a później jeden dzień lekko plamiw i koniec..
A nie masz cienkiego endometrium? Gdzieś mi się obiło, że to jest zależne. Ja mam dość grube, w czasie owu 16mm, okres trwa 5 dni.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:A nie masz cienkiego endometrium? Gdzieś mi się obiło, że to jest zależne. Ja mam dość grube, w czasie owu 16mm, okres trwa 5 dni.
Przy Clo w 10dc miałam endo 6mm przed owu było 10mm więc nie wiem chyba dobre.. -
nick nieaktualny
-
Hugo87 wrote:PAP jak tam kurnik? ile jajek wyhodowalas :p
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
No wyobrazcie sobie ze na clo zareagowal moj drugi jajnik czyli prawy. Dzis 10dc i mam 3jajka -14, 12 i 11mm ale endo do kitu 4,6mm.. w lewym jajniku duzo drobnych pecherzykow z ktorych nic nie bedzie. W ten weekend bzykamy dla radochy a po poniedzialkowej wizycie u doktorka sie zobacxy. Jak mi 3jajka podrosną to dziekuje bardzoSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap dokładnie tak jak Hugo pisze, ilością się nie martw. Ciekawe tylko ile będzie wynosiło Twoje endometrium podczas owulacji, bo teraz trochę małe, ale nie wiem jak szybko ono rośnie. Wiem, że w okresie owulacji to db jak jest minimum 7, a najlepiej 8-10 mm wtedy zarodek ma większe szanse na zagnieżdżenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 19:07
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother swietnie wiem o endometrium. No cienkie..bardzo.. realna szansa wg mnie to do poniedzialu to jakies 6mm a to dalej za malo. Zobaczymy
Ale najbardziej zaskakujace,ze to na prawym urosly pecherzyki a ja czuje lewy,na ktorym jest tylko drobnica jakas z ktorej nic nie bedzie. Weekend pod znakiem zapijania smutku winem czerwonym i migdalami (kurna mam alergie i boli mnie buzia po migdalach ale chyba sie nazre a mąz niech w pogotowiu ma telefon jak bym dostala wstrzasy anafilaktycznego od migdalow hahahahaha- to taki smiech przez lzy. Do dupy z tym endo)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:06
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP na endo są leki także wszytsko można poprawic. Clo źle wpływa na endo
Gin nie mówił Nic? Że za cienkie? Ja miałam jakieś 6.5 i się Odrazu pytałam czy nie za cienkie. To dostałam.odp że jak będzie za cienkie to mi powie :pSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualny
-
U mnie trwała tak 4-5 dni ale teraz miałam pierwsza małpę po laparo, histero i łyżeczkowaniu to była jakaś masakra... Lało się że mnie okropnie przez 5 dni a 2,3 i 4 to podpaska / tampon na godzinę max półtora wystarczały... I 7 dni trwała @ przy czym 7 to już małe plamienie... Liczę na to że teraz się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:25
Akceptacja! -
Nie mogę w to uwierzyć, że tak długo to wszystko już trwa... Jak zaczynałam 2-3 cykl to w ogóle do głowy mi nie przyszło, że będę się tak borykać z niepłodnością wtórną... No kurła pierwsze dziecko z 1 cs a teraz... Wszystko miałam zaplanowane pod ciążę no bo dla mnie wiadome było że znajdę szybko... A w pracy już 2 osobę szkolę na ewentualne moje zastępstwo... Haha no i u mnie w pracy wszyscy wiedzą że się staramy... Moja koleżanka też się stara około roku (w listopadzie miała pozamaciczną i usunięcie jajowodu) szef też się starał jakiś czas i się wystarali po jakiś 6-8msc a wczesniej stracili dziecko w 4 Mc... I ta wiedza utwierdziła mnie w tym, że zajście w ciążę i urodzenie dziecka to jak wygrana na loterii...
A u Was w pracy wiedzą że się starcie? Rodzina? U nas końcem roku rodzina się dowiedziała że staramy się po tym jak po świętach poszłam do szpitala a 2 tyg później mój szwagier zaczął mówić o tym jak zajście w ciążę to nie sztuka... No i nie wytrzymalam i mu na wrzucałam co myślę....Akceptacja! -
Kal a widac bylo te twoje polipy na usg?
Moj gin na moje slowa,ze clo uposledza endo powiedzial,ze uwaga "dzieje sie to bardzo rzadko".. a tu na forum 90% dziewczyn przy clo ma slabe endo. Co do estrofemu to nie wiem czy bym chciala..to juz chyba wole probowac bez clo dalej bo ja mam ten guzek w piersi i nie chciala bym zeby mi zacząl rosnac a estrogeny moga to powodowac.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie nikt nie wie. Szczerze to już nawet z koleżankami nie rozmawiam o staraniach bo każda w ciążę zachodzi za pierwszym razem więc nie zrozumieją kompletnie. Z rodziną to już w ogóle.
Ja myślę że w ciąży już nie będę nigdy. Tak czuję.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana