X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja:
    Zaczelam cwiczyc, najpierw cwiczenia na brzuch i joge, teraz od 2 tyg.joga i orbitrek,
    Chcialam schudnac-zdazylam zgubic 3 kg, mniej jadlam ale wiecej warzyw, zaczelam jesc codziennie 1 jablko (a wogole ich nie jadlam).
    Z lekow od ponad miesiaca:
    Wit.D 4000j.
    Duza ilosc kwasu foliowego,
    Potas, magnez, wit. B1, wszystkie leki z przepisu kardiologa,
    Od jesieni pylek pszczeli,
    Od konca stycznia ziolan
    Ten cykl codziennie na czczo siemie lniane.
    W zasadzie nic wielkiego ale cos musialo pomoc.

W sumie juz odpuscilismy. Ale co wam jeszcze powiem- stres. Ja bylam okropnie zestresowana sytuacja z babcia, same wiecie jak bylo, raz super, raz gorzej jak to przy starszej chorej osobie. Nie zrozumcie mnie źle bo nie mowie ze babcia mi przeszkadzała, wrecz odwrotnie, dbalismy o to zeby jak najdłużej żyła ale opieka jest strasznie meczaca.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a objawy? Coś innego? Tego śluzu dużo tak?

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • KAL Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Beta hcg 45,5 ciąża. Zaraz padne. CUD!!!

Iza zajebiście gratuluję :) leż i nic nie rób przez 9 msc :)

Iza34 lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja:
    Zaczelam cwiczyc, najpierw cwiczenia na brzuch i joge, teraz od 2 tyg.joga i orbitrek,
    Chcialam schudnac-zdazylam zgubic 3 kg, mniej jadlam ale wiecej warzyw, zaczelam jesc codziennie 1 jablko (a wogole ich nie jadlam).
    Z lekow od ponad miesiaca:
    Wit.D 4000j.
    Duza ilosc kwasu foliowego,
    Potas, magnez, wit. B1, wszystkie leki z przepisu kardiologa,
    Od jesieni pylek pszczeli,
    Od konca stycznia ziolan
    Ten cykl codziennie na czczo siemie lniane.
    W zasadzie nic wielkiego ale cos musialo pomoc.

W sumie juz odpuscilismy. Ale co wam jeszcze powiem- stres. Ja bylam okropnie zestresowana sytuacja z babcia, same wiecie jak bylo, raz super, raz gorzej jak to przy starszej chorej osobie. Nie zrozumcie mnie źle bo nie mowie ze babcia mi przeszkadzała, wrecz odwrotnie, dbalismy o to zeby jak najdłużej żyła ale opieka jest strasznie meczaca.
    Ja tylko tak na moment - coś chyba jest "magicznego" w tej witaminie B, bo ja w drugiej ciąży, a raczej w drugich staraniach też zaczęłam ją brać tylko że B12 i w tym cyklu co ją brałam zaszlam, wiem że to było po laparo, ale jak przeczytałam że Ty też bralas Wit B to tak jakoś mi się skojarzyło i teraz też zaczęłam ją brać bo w czerwcu zaczynamy jeszcze jedne starania więc chcę trochę "podladowac baterie", a mąż bierze Wit E.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaaaaa nie no naprawdę nie mogę ! Tak się cieszę :D wyobrażam sobie co ty czujesz :D hura

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wynik bety 0,5 także lipa w sobote mam wizyte u gin zobaczymy co powie nie będe narazie powtarzać bo bez sensu.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/925ba24889e1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:37

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak sie zastanawiam ze powinnam napewno powtórzyć

• pola89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek
    Przykro mi bardzo...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Ewi a co u Was?
    Lada dzień do 3 stymulacji bedziemy podchodzić. Robilam histeroskopie też. Dalej walczę.

Iza34 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ewi28
    Cześć! Pamiętam Cię z wątku "Starania o maluszka..." (Nie pamiętam całego 😁). Co u Ciebie?
    Ciężko :) nawet bardzo ciężko ale staram się nie poddawać

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi robilas histeroskopie na nfz czy prywatnie? Cos Ci wyszlo? Ja chce z moim ginem porozmawiac o histero. Czuje ze to naruszenie endomwtrium moglo by pomoc.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza prosze jutro nasikac na nowy ladny test i nam wrzucic fote! :D dwie kreski to miod na nasze oczy

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczególnie się nie przejelam ale jak kuźwa nie ma ciąży to chce ten @. Zobaczę co w sobotę powie mi lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja tylko tak na moment - coś chyba jest "magicznego" w tej witaminie B, bo ja w drugiej ciąży, a raczej w drugich staraniach też zaczęłam ją brać tylko że B12 i w tym cyklu co ją brałam zaszlam, wiem że to było po laparo, ale jak przeczytałam że Ty też bralas Wit B to tak jakoś mi się skojarzyło i teraz też zaczęłam ją brać bo w czerwcu zaczynamy jeszcze jedne starania więc chcę trochę "podladowac baterie", a mąż bierze Wit E.

Ja dostalam taki suplement Fibrotin i tam jest wit.D, B12 i B6 w bardzo duzych dawkach i kwas foliowy, do tego kwas foliowy na recepte i wit.B1 tez na recepte. Tak mnie oblozyla kardiolog. I przestudiowalam ulotki i jeden lek odstawilam bo istnieje ryzyko uszkodzenie plodu a do wczoraj bralam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze moj mąż od grudnia nie pije alkoholu, nic a nic. A ja w tym cyklu ograniczylam czarna herbate ktora pilam jak smok a ona podobno zaburza pracę rzesek w jajowodach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap jutro to nie, w sobote. Jutro o 6.30 wyjezdzamy do warszawy do onkologa.

A objawy-takie jak na @, nic specjalnego i niezwyklego. Moze tyle ze czasami mi bylo bardzo zimno az wczesniej w piecu palilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 19:30

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ewi robilas histeroskopie na nfz czy prywatnie? Cos Ci wyszlo? Ja chce z moim ginem porozmawiac o histero. Czuje ze to naruszenie endomwtrium moglo by pomoc.
    Prywatnie plus schrating mialam od razu. Bo histero robi się przeważnie w 1 fazie cyklu. Ja mialam w 20 dc. Wyszlo wszytsko ok wiec zaczynam od razu stymulacje bo schrating dziala tylko w kolejnym cyklu.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka ale ty kup test i siknij jak wrocisz :P z taką betą to i popoludnii beda kreski :D

Ewi a powiedz co lekarze powiedzieli ma fdna 20%.? Od razu ze ivf? Moj M ma 19.. :/

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap dzis mialam test 25, rano test, rano beta a kreska blada.

‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ