Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekam na betę będzie po 17
Do lekarza zapisałam się na przyszły tydzien 🙂
Nadal w to nie wierze 🙂
Mother mówisz ze zaczęłabys brać dupka? Jak będę u lekarza to dopytam ale może do tego czasu warto wlasnie bracWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 11:25
-
Adelax, dziewczyny gratulacje. Ale powiem szczerze-tak ciezko mi patrzec na Wasze dwie kreski.. adelax jak ty to zrobilas? Tyle czasu sie starasz.. ja powoli czuje,ze musze opuscic forum bo duzo mnie to kosztuje...
Dzastina lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Adelax mi gin mowila że mam brać zaraz po pozytywnym teście, ale ja mam za sobą poronienie.
Pap nie opuszczaj nas. Wiem, że to ciężko się przeżywa. ja Cię rozumiem naprawdę. Cieszę się, że kolejne dziewczyny zachodzą, cieszę się z testów, z nowych szczególnie z Adelax załapałam nić porozumienia ale powoli dopada mnie myśl, że za chwilę zostanę tu sama ze "starych" staraczek. Jeszcze ten czerwiec kiedy miałam rodzić zbliża się wielkimi krokami. Ciężko. Póki co staram się zresetować przed wyjazdem. Ale wiem, że potem znów dostanę na głowę. Nie chciałam nigdy dużej różnicy mdzy dziećmi, ale ona i tak już będzie, więc czy to będzie 5 czy 9 lat to bez znaczenia już. Byle się udało....
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
AdelaX wrote:Czekam na betę będzie po 17
Do lekarza zapisałam się na przyszły tydzien 🙂
Nadal w to nie wierze 🙂
Mother mówisz ze zaczęłabys brać dupka? Jak będę u lekarza to dopytam ale może do tego czasu warto wlasnie brac
A brałaś dupka w tym cyklu albo po owu? Bo jeśli nie to narazie nie ma sensu brać - moim zdaniem. Chyba że lekarz zaleci nie zawsze trzeba brać od początku ciąży.
Ja poszłam do lekarza dwa tygodnie po teście i już serduszko było, nie stresowałam się - było wtedy 6+6. A w pierwszej ciąży poszłam tydzień po teście i najadłam się stresu bo nie widać było zarodka. Więc może warto iść ciut później?
-
No wlasnie od roku brałam dupka w każdym cyklu bo tak mi kazała Pani dr a w tym cyklu totalnie go odstawiłam i to w sumie dzieki Wam bo powiedzialyscie ze może zaburzać owu czego ja nie byłam w ogóle świadoma. A myślicie ze np dupka brałam za wczesnie i on mógł coś przyhamować?
No nie wiem tak sobie gdybam.
PAP ja nie wiem jak to się stało 🙂 były 3 seksy i to praktycznie kilka dni po @ a z reguły staramy się więcej. W tym miałam infekcje dodatkowo sprzeczka kilkudniowa między innymi o to ze kiedy są dni płodne to nie ma ❤️ I popatrz
Dlatego ja nadal w to nie wierze
Zaczęłam trochę ćwiczyć schudłam ale nie wiem czy to dzieki temu
Dziewczyny wierze ze każdej z Was się uda. Ja w tym momencie nie potrafię się jeszcze cieszyć. -
Hej
Pozwólcie, ze będę Was podczytywać pewnie za jakiś dluuugi czas do Was dołączę w staraniach o 3 maluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 12:27
jangwa_maua, mother84 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
AdelaX wrote:No wlasnie od roku brałam dupka w każdym cyklu bo tak mi kazała Pani dr a w tym cyklu totalnie go odstawiłam i to w sumie dzieki Wam bo powiedzialyscie ze może zaburzać owu czego ja nie byłam w ogóle świadoma. A myślicie ze np dupka brałam za wczesnie i on mógł coś przyhamować?
No nie wiem tak sobie gdybam.
PAP ja nie wiem jak to się stało 🙂 były 3 seksy i to praktycznie kilka dni po @ a z reguły staramy się więcej. W tym miałam infekcje dodatkowo sprzeczka kilkudniowa między innymi o to ze kiedy są dni płodne to nie ma ❤️ I popatrz
Dlatego ja nadal w to nie wierze
Zaczęłam trochę ćwiczyć schudłam ale nie wiem czy to dzieki temu
Dziewczyny wierze ze każdej z Was się uda. Ja w tym momencie nie potrafię się jeszcze cieszyć.
Ja brałam luteinę przez 6 cykli zanim zaszłam. Brałam 5dpo aż do daty miesiączki. Jak zaszłam to miałam nadal brać do 16tc. Ale skoro nie brałaś proga w tym cyklu co zaszłaś to ja bym nie brała go teraz. No chyba że lekarz zaleci.
Ja w tym cyklu co zaszłam to właśnie najmniej było :p
-
Adelax ja też bym nie brała skoro w tym cyklu nie brałaś. Jak nic się nie dzieje to poczekaj na wizytę w takim razie i na decyzję lekarza.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Gratulacje dziewczyny :-*
Ja dziś POWTÓRZYŁAM tsh, FT3, FT4, i betę. Tsh nareszcie wróciło do normy, a beta piekna 3170😍😍😍
14 maja idę na pierwszą wizytę. Mam nadzieję usłyszeć już serduszkoMiodunka, Kasia 1805, Ignissa, AdelaX, pola89, Emrica, Paula_071, Dzastina, Urszulka89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wytrzymałam i poszłam dzis do lekarza ale naprawdę dobrze zrobiłam. Poszłam dlatego bo znalazłam fajna dr która przyjmuje z mojego pakietu w pracy bezpłatnie i pierwszy termin miała 15.05 w Warszawie wiec myśle trochę późno A mieszka w mojej miejscowości tyko ze przyjmuje prywatnie. Ale dobrze mieć ja blisko. A ze dzisiaj był wolny termin to poszłam co będzie 🙂 nie byłam pewna co z tym dupkiem i tez miałam kilka pytań. A wiec jest pęcherzyk ciążowy 5 tydzień 4 dni powiedziała ze 15.05 jest idealny na kolejna wizytę wtedy założy kartę ciąży itp. Planowana data porodu 27.12 śmiać mi się chce bo ja się urodziłam 26.12 fajnie byłoby dostać prezent na urodziny 🙂 dała mi skierowanie na obciążenie cukrzyca bo powiedziała ze w moim przypadku musimy to zrobić od razu i dieta cukrzycowa 😢😢😢
Niepotrzebnie poszłam na betę ale mam dzis po prostu dzień wariata i spontana i tak to wszystko wyszło. Nie wiem ale wciąż nie potrafię się cieszyć czuje strach i ogromne przerażenie mam zacisk normalnie w klatce.
Dziekuje ze mogę się Wam wygadać. Aha i dupka mam brać 2 razy dziennie.
Trzymam kciuki dziewczyny za kolejne cykle 🌷🌹🌷🌹Miodunka, mother84, Aleksandra83, pola89, Emrica, Paula_071, Ignissa, evs6 lubią tę wiadomość
-
Adelax db Cię rozumiem. Ja jak zaszłam w poprzednią ciążę po 17 cyklach to byłam w szoku, a potem i się cieszyłam i bałam, ale ja się źle czułam od poczatku stąd też moje obawy pewno. Nie denerwuj się, pamiętaj, że to się też przekłada na ciążę, na maleństwo. Musi być wszystko dobrze. Do 15 mają szybko zleci
AdelaX lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️