X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 4 dni to trochę długo chyba. Ja też miałam dwa dni. Generalnie mówi się, że trwa 1-2 dni raczej.

Effora idź koniecznie do gina, może coś z hormonami nie tak

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Dżasta2005 Znajoma

Wysłany: 3 maja 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Wrzuć zdjęcie testu.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/e736b00d5c23bd73

Takie mi się udało zrobić ale nie wiem czy się czegoś tam dopatrzysz.

Dżast
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie widzę ale jest nie ostre, moze dlatego

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Dżasta2005 Znajoma

Wysłany: 3 maja 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje do poniedziałkh chyba jutro po pracy kupie test i w niedziele zrobie a w pon muszę ublagać żeby się dostać do gin. Znów mnie polewą podbrzusze i kręgosłup a do tego jak bym znów trochę plamiła. Ale taka brazowa plamka a sikam co 20minut normalnie masakra o dziwo piersi mnie nie bolą jak zawsze przed okresem tylko pajaczyna drobnych żylek na sutkach.

Dżast
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta jak dla mnie objawy ciążowe. Zrób betę najlepiej. No i test dla.pewnosxi też można powtórzyć 😉.

Effora a nie miałaś jakiś stresów, wysiłku fizycznego. U mnie tak było jak zaczęłam biegać. Byłam u gina i wszystko było dobrze, ale właśnie zauważyłam, że zaraz po wysiłku na drugi dzień dostawałam @. I zdarzyło mi się mieć po 14 dniach i zaraz po 16.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Iza, ale to że boli brzuch w ciąży nie jest niczym dziwnym. Mnie też wysyłali tysiąc razy do szpitala, żeby nie było, że coś zaniedbali. Teraz przez weekend majowy niewiele Ci zrobią. Ja bym zrobiła morfologię, crp i mocz i jeśli byłoby coś nie tak to bym pojechala do szpitala, inaczej bym została w domu.

Dokładnie tak, mnie brzuch jak na @ bolał przez cały 1 trymestr. Jeśli wszystko ok z dzieckiem i łożyskiem, przepływy też - ja bym nie jechała do szpitala bo różności można złapać i się jeszcze bardziej zdołować. No ale to tylko moje zdanie co ja bym zrobiła.
    A lekarz skoro stwierdził że wszystko ok to dlaczego dał skierowanie?

mother84, Paula_071 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    No wiec jestem w szpitalu na oddziale, niby wszystko ok, dzidzia ladnie rosnie, a jak super macha nóżkami i rączkami, macica ok, szyjka ok, tylko te bole ktore stac mi nie daja a jak leze to sie zwijam. Wole dmuchac na zimne. Pobrali krew, Dostałam 4 tabletki luteiny podjezykowej, jeszcze jakieś leki mam miec i mam lezec. Nic odkrywczego. Moim zdaniem to nie jest normalne ze mam bole które spać nie daja, boje sie o ta ciaze.

Dobrze że wsio ok :) ale myślę że to wcale nie jest nic strasznego, tylko musisz myśleć pozytywnie. Ty Izka za dużo myślisz, myślisz negatywnie :p wiesz że to mogą być nerwobóle? One właśnie atakują najbardziej w nocy albo jak odpoczywasz. Poważnie.
    A jeśli jest wszystko ok to uwierz że się uda. Masz się cieszyć tą ciążą a nie zamartwiać cały czas :)

mother84, Paula_071 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Pola ja mam nadzieje ze jak ciaza bedzie wieksza to macica sie powiekszy i to tylozgiecie sie wyprostuje i bedzie lepiej.

Ale to napewno od tego tyłozgięcia masz takie bóle? Nie wiem, moja siostra ma i dwie ciążę za sobą - na szczęście bez takich problemów :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka rozmawialam i z lekarzem i z polozna i takie silne bole moga doprowadzic nawet do poronieni mimo tego ze dziecko i lozysko ok. Tak wiec co mam za wyjscie jak grzecznie lezec, brac leki -dostaje 18 tabl.na dobe od których muli niemilosiernie i czekac az wypuszcza do domu. A tam rozowo nie jest. Wczoraj jakiegos doła załapałam. Chcialabym juz do domu ale to chyba najwcześniej w poniedzialek.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tam u Was? Ja mam dziś gości to zaraz wstaję i do garów 😂 dziś 16 DC i na pewno już po owulce, bo śluz inny i sutki bolą. W tym cyklu ♥️ były tylko 10 i 13 DC więc los chyba zdecydował za nas czy w tym cyklu się starać czy nie😂 wczoraj nie miałam sił, a dziś już po ptakach. Z plemniorami mojego męża to sprawa jest jasna😂😁
    Iza jak się czujesz? Ja też jestem zdania, że to u Ciebie to pewno bóle i ciążowe i od nerwów. Na USG jest wszystko ok to spokojnie.
    Pap a Ty masz klinikę na NFZ tak? A tam przyjmują też prywatnie? Pytam tak orientacyjnie. My byliśmy w październiku zapisani do Novum. Myślę gdzie tu się zapisać znowu. Jeszcze nie, za jakiś czas. Daje sobie jeszcze parę miesięcy. Może nie Warszawa tylko Gdańsk? Mam wszędzie daleko więc stąd moje wahania to miłego dnia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 07:07

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta2005 wrote:
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/e736b00d5c23bd73

Takie mi się udało zrobić ale nie wiem czy się czegoś tam dopatrzysz.
    Chyba coś jest. Ale faktycznie zdjęcie nie jest ostre. Zrób jutro drugi.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzeba być dobrej myśli, i oby bóle szybko przeszły.
    Mother trzymam kciuki, ja tez miałam cykl, gdzie najmniej się staraliśmy i się udało ❤️

A ja uciekam do pracy 😏
    Miłego!

a5e703bbfa.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odczytałam że Iza odpisałaś przed moim postem. No to wypoczywaj ile wlezie. Oby Cię wypuścili do domu.
    Ja w sumie wiele razy byłam na IP w szpitalu i póki nie było plamienie czy krwawień, a na USG było ok to zawsze z zaleceniami odpoczynku i brania tabletek puszczali do domu, nie zostawiali w szpitalu. W domku zawsze to u siebie, lepiej 😘 nawet często spotyka się, że lekarze każą odpoczywać jak boli, ale jak nic poza tym się nie dzieje to nawet nie każą non stop leżeć plackiem. No, ale to co lekarz to opinia.

Dzasta zrób nowy test ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 07:26

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fiolecie gadaja o wyprawkach, kremach na rozstepy a mi teraz nawet nie chce sie tego czytac. Szpital taki dolujacy. Przetrwam jakos. Najwazniejsze ze nie boli i tej nocy juz spalam az ucho zdretwialo. Tylko glowa-migrena dokucza nadal. Wczoraj dzwonila tesciowa, oczywiscie swoje ochy i achy i co to bedzie jak bede musiala lezec do konca. A ja jej na to ze jak bedzie trzeba to bede lezec. Teraz byl obchod, lekarz odstawil mi no spe i magnez bo mnie po tym muli, zobaczymy jak bedzie bez lekow.

A wogole to takie niewiarygodne ze dzidzius ma tylko 3,5cm a wyglada juz jak maly czlowieczek. Ta myśl mnie trzyma, nie moge tego czlowieczka stracic.

• Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieobczajam tego wykresu ovu..najpierw pokazywalo ze ovu wystapila 14 dc a od dzis ze 19dc :-D nieogarniam :-D zastanawiam sie czy wogole byla teraz i kiedy :-) Dodam ze moje sa 29-30 dniowe a nie jak wskazuje ovu 33 dniowe 0.0 no i sluz plodny mialam raczej wydje mi sie kolo 14 dc 0.0 zglupialam teraz o,o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 08:43

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:
    Dziewczyny nieobczajam tego wykresu ovu..najpierw pokazywalo ze ovu wystapila 14 dc a od dzis ze 19dc :-D nieogarniam :-D zastanawiam sie czy wogole byla teraz i kiedy :-) Dodam ze moje sa 29-30 dniowe a nie jak wskazuje ovu 33 dniowe 0.0 no i sluz plodny mialam raczej wydje mi sie kolo 14 dc 0.0 zglupialam teraz o,o
    Może będzie wykres trójfazowy? I ciąża? ;) Wtedy są dwa skoki temperatury ;)

Dzastina lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Na fiolecie gadaja o wyprawkach, kremach na rozstepy a mi teraz nawet nie chce sie tego czytac. Szpital taki dolujacy. Przetrwam jakos. Najwazniejsze ze nie boli i tej nocy juz spalam az ucho zdretwialo. Tylko glowa-migrena dokucza nadal. Wczoraj dzwonila tesciowa, oczywiscie swoje ochy i achy i co to bedzie jak bede musiala lezec do konca. A ja jej na to ze jak bedzie trzeba to bede lezec. Teraz byl obchod, lekarz odstawil mi no spe i magnez bo mnie po tym muli, zobaczymy jak bedzie bez lekow.

A wogole to takie niewiarygodne ze dzidzius ma tylko 3,5cm a wyglada juz jak maly czlowieczek. Ta myśl mnie trzyma, nie moge tego czlowieczka stracic.
    To prawda, niesamowity jest tam mały człowiek ☺️

A co do szpitala, leków...to nic odkrywczego, to samo tu dziewczyny Ci zalecały... Wybacz, ale wg mnie trochę zmarnowałaś sobie weekend tym szpitalem :/ A co do wyprawki i tym podobnych, to właśnie tym powinnaś zajmować głowę i zacząć w końcu cieszyć się tą ciążą 🙂 Bo to, że Ty cały czas narzekasz jak Ci źle i wbijasz sobie to w głowę na pewno nie pomaga... Niestety... Pomyśl ile dziewczyn tutaj chciałoby być na Twoim miejscu... Ja też nie czuję się wspaniale (brzuch czasem boli, mdli mnie prawie cały czas, jestem pooootwornie zmęczona i inne tym podobne ciążowe dolegliwości), ale staram się cieszyć tym stanem :) Dodatkowo chodzę do pracy i nikt o mojej ciąży nie wie, więc obowiązki muszę wykonywać normalnie. Teraz mam drugą zmianę, którą trwa do 24 i pracuję w długi weekend od poniedziałku do niedzieli (wolny miałam tylko 3 maj). Naprawdę jest mi też ciężko, ale jakoś trzeba przetrwać. Trzymam za Was mocno kciuki i naprawdę myśl pozytywnie! 😘 Wszystko będzie dobrze. Jak trzeba będzie leżeć, to będziesz leżeć i też będzie dobrze. Wszystko w domu i przy Twojej pracy się uda ogarnąć bez Ciebie również ;) Ty dbaj o siebie i maleństwo, bo Wy jesteście najważniejsi :)

Paula_071, mother84, AdelaX, jangwa_maua, evs6 lubią tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother pamiętaj ze u mnie zaskoczyło tez jak było mało ❤️I sadze ze to nawet nie były płodne dni ale cholera wie 😂 życzę Ci tego z całego serca
    Iza nie stracisz!! Jesteś teraz pod kontrola wiec będzie wszystko ok. Nadal boli Cię brzuch?

mother84, evs6 lubią tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U mnie dzis 1dc. Mother ta klinika o ktora pytasz yo na nfz tylko bo to w szpitalu. Jesli mam sprobowac iui to na nfz poki co bo $ mi szkoda.. dupek podzialal na plamienie!mialam je tylko jeden dzien a dzis juz normalny okres. Czyli tego proga produkowalam jednak za malo.pisalam wczesniej,ze wg ulotki jest napisane,ze 3cykle to takie cykle lecznicze czyli jeszcze kolejny cykl musze na bank brac. Na yt poogladalam jakies filmiki o iui i nawet znalazlam filmik o sonohsg z moim doktorkiem :D i tam tez mowil,ze 3-4cykle po sono wiekszosc zachodzi w ciaze a u mnie lipa :( nie zaszlam.. wrrrr

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Mother pamiętaj ze u mnie zaskoczyło tez jak było mało ❤️I sadze ze to nawet nie były płodne dni ale cholera wie 😂 życzę Ci tego z całego serca
    Iza nie stracisz!! Jesteś teraz pod kontrola wiec będzie wszystko ok. Nadal boli Cię brzuch?

Lekarz odstawil mi no spe i magnez bo mnie nudnosci mecza, przeciwbolowego juz nie biore to brzuch boli. Rano na obchodzie bylo ok a teraz boli. Musze to zglosic.

Co do wyprawki- przeciez wszystko, no prawie wszystko mam to co bede o tym myslec.

A w domu jest problem. Dwoch chlopow, dziecko i 3 pracownikow. I ciezko im to ogarnac. Troche moja mam przyjezdza. Musza dac rade, jeden robi, drugi z dzieckiem.

Pola jak ty to wsxystko wytrzymujesz? Szacun.

‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ