X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Czy to znaczy, ze ten cykl mógł byc ciazowy? Czyli kolejna biochemiczna? Wydaje mi sie, że na jednym tescie widziałam jakiś cień cienia ale na 2 dzien nie bylo nic, więc bylam przekonana, że przemoczony, czy coś w tym stylu...

https://zapodaj.net/309ef5bcfdfbf.jpg.html

A pokażesz cały wykres? I najlepiej jakbyś napisała oznaczenia śluzu. Z tego kawałka, który pokazałaś nic nie wskazuje na ciążę.

w9sdp1.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Czy to znaczy, ze ten cykl mógł byc ciazowy? Czyli kolejna biochemiczna? Wydaje mi sie, że na jednym tescie widziałam jakiś cień cienia ale na 2 dzien nie bylo nic, więc bylam przekonana, że przemoczony, czy coś w tym stylu...

https://zapodaj.net/309ef5bcfdfbf.jpg.html
    U Ciebie niestety nie bardzo widać 3 fazy... Zerknij na wykres Dzastiny, tam już bardziej widać przyjmując, że owulacja byłaby tak, jak jej zaznaczył program na początku, czyli na 15 dzień cyklu, a kolejny skok miałaby w 20 dc. Przy czym ja nie wiem czy rzeczywiście jej się owulacja nie przesunęła poprostu...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    U Ciebie niestety nie bardzo widać 3 fazy... Zerknij na wykres Dzastiny, tam już bardziej widać przyjmując, że owulacja byłaby tak, jak jej zaznaczył program na początku, czyli na 15 dzień cyklu, a kolejny skok miałaby w 20 dc. Przy czym ja nie wiem czy rzeczywiście jej się owulacja nie przesunęła poprostu...
    Myśle ze mogla mi sie przesunac lub temp wzrosla bo czuje sie jakbym byla przeziebiona..:/a objawow ciazy nie mam zadnych jak narazie....w pierwszej ciazy robilam testy ovu a tu nie wiec juz calkiem zglupialam ..pozostalo czekac do @ ...i czekac...jak nieuda sie w tym cyklu zakupie sobie testy ovu wtedy bede pewniejsza 0.0 oj przydaloby sie rodzenstwo dla tej mojej cory bo juz taka rozpieszczona jedna...a powiedzcie mi jeszcze czy przy staraniu o dzidziusia duzo sie ruszalyscie uprawialyscie jakis sport??bo ja teraz sie zasiedzialam troche w domu a przy pierwszej ciazy jak zaszlam duzo jezdzilam rowerem...zastanawiam sie czy znow niezaczac jezdzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 13:08

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponizej wklejam caly cykl. Śluz plodny byl 13-18 dc. Na opisy szyjki nie patrzcie, bo to mij 1 cykl obserwacji i 1 proby, jeszcze tego nie umiem. + i - to testy owulacyjne i strasznie dużo pozytywnych mi wyszlo w tym cyklu.
    Btw. Jak mozna rozpoznać ciążę na wykresie?

https://zapodaj.net/4d0bb50f182b8.jpg.html

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę znaleźć wykresu Dżasty :/ Ten udostępniony z ovufriend wyswietla mi się jak pusty.

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ponizej wklejam caly cykl. Śluz plodny byl 13-18 dc. Na opisy szyjki nie patrzcie, bo to mij 1 cykl obserwacji i 1 proby, jeszcze tego nie umiem. + i - to testy owulacyjne i strasznie dużo pozytywnych mi wyszlo w tym cyklu.
    Btw. Jak mozna rozpoznać ciążę na wykresie?

https://zapodaj.net/4d0bb50f182b8.jpg.html

Masz 14 dni wyższych temperatur, ale nie jakoś bardzo wysokich - 36,6 w okolicy owu, 36,9 w najwyższych dniach i spadki temperatury i łaty śluzu pomiędzy. Nic nie wskazuje na ciążę. Ciążę podejrzewamy, kiedy jest więcej niż 16 wyższych temperatur. Ale to też nie pewnik.

Ignissa lubi tę wiadomość

w9sdp1.png
  • starająca33 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na pierwszej wizycie 6/7 tydzień ciąży. Niby prywatnie a bez usg, tylko skierowanie na badania i badanie ginekologiczne. Karta ciąży też nie zalozona. Czy u was też tak było?

• Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Nie mogę znaleźć wykresu Dżasty :/ Ten udostępniony z ovufriend wyswietla mi się jak pusty.

https://ovufriend.pl/graph/4d79b8be46a128142f73dc4d0fa171a0

Ignissa lubi tę wiadomość

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca33 wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na pierwszej wizycie 6/7 tydzień ciąży. Niby prywatnie a bez usg, tylko skierowanie na badania i badanie ginekologiczne. Karta ciąży też nie zalozona. Czy u was też tak było?
    Dziwne, karta powinna być założona. A usg raczej też skoro to pierwsza wizyta i to już w tym tc. I to prywatnie? Dziwne 🤔😮

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • starająca33 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się zdziwiłam. We wtorek jestem umówiona do innego ginekologa też prywatnie i zobaczę co będzie

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca33 wrote:
    Ja tez byłam w tym okresie może troszkę wcześniej ale karty ciąży gin mi nie założyła bo jade do niej do Warszawy na wizytę 15.05 i wtedy pow ze od razu założymy i wypisze skierowanie na badania. Gdyby nie to ze jej powiedziałam ze będę u niej 15.05 to by mi od razu zalozyla. A coś gin mówił ze nie zakłada czy w ogóle o tym nie wspomniał? Może niektórzy czekają aż serduszko będzie slychac

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Nie wiem czy mnie pamiętacie bo jakieś 2 mce temu pisałam. Wpadłam się pochwalić że też się udało. Dziś ujrzałam 2 kreseczki. Gratuluję wszystkim którym się udało. A za resztę trzymam kciuki. Napewno każdej się uda😘😘
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e04972ae223b.jpg

AdelaX, pola89, Ignissa, Dzastina, jangwa_maua lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • starająca33 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wspomniała o karcie. Usg powiedziała że skoro nie ma plamien i wszystko jest ok to je ma sensu robić. Tylko jak ma wiedzieć skoro nawet nie sprawdziła czy serduszko bije...

• Andii Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 ja też dzisiaj albo jutro rozpoczne pierwszy dzień cyklu, bez nadziei ponieważ nie było w tym cyklu sexu w dni płodne także czekam cierpliwie, co do drożności jajowodów to nie martw się, że nie zaszłaś po badaniu, najważniejsze że są drożne.

Aga1984 gratuluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:55

Starania o drugie dziecko
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca33 wrote:
    Nic nie wspomniała o karcie. Usg powiedziała że skoro nie ma plamien i wszystko jest ok to je ma sensu robić. Tylko jak ma wiedzieć skoro nawet nie sprawdziła czy serduszko bije...
    To moze przejdź się do innego lekarza? Albo za ok tydzień do niej już na pewno serduszko będzie slychac

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca33 wrote:
    Ja byłam akurat na wizycie 4tc+5dni i też usg nie robiła, ale ja wiedziałam że tak będzie. Kartę ciąży zakładają jak już bije serduszko więc najlepiej iść 7/8tc. Ja mam wizytę 14 maja wtedy będzie skończony 7 tydzień więc mam nadzieję, że już wtedy założy mi karte

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcia dzis byla u mnie. Taka smutna i steskniona.

• Dżasta2005 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1984 wrote:
    Hej dziewczyny, mimo iż mówiłam że się nie nakrecam zrobiłam dziś ostatni test jaki miałam-12 dpo. Zwariuję jeszcze trochę. Okres wedlug ovu w poniedziałek. Póki co żadnych objawów poza trochę powiększonymi piersiami. https://zapodaj.net/4f6da83967659.jpg.html

Gratulacje kochana tutaj jest jak nic druga kreseczka co prawda jeszcze słaba ale jest na 100%. :)

Dżast
  • Dżasta2005 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki, podczytałam wasze posty i dziwna ta wizyta bez usg mi lekarz zawsze robi tym bardziej że to prywatna wizyta.

U mnie po całym dniu pracy znów mała plamka na wkładce i nadal straszne parcie na pęcherz temp. wczoraj wieczorem 36.7i rano taka sama a teraz 37.2 wiem że to nie miarodajne bo nierobiłam pomiarów wczesniej. kupiłam 2 testy zobaczymy zrobię rano a w poniedziałek spróbuję dostać się do ginekologa.

Dżast
  • Aga1984 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja już swiruje boli mnie lewa strona (jajnik?) I myślę, że to może ciąża pozamaciczna 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 19:55

‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ