Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miodunka wrote:Masz 14 dni wyższych temperatur, ale nie jakoś bardzo wysokich - 36,6 w okolicy owu, 36,9 w najwyższych dniach i spadki temperatury i łaty śluzu pomiędzy. Nic nie wskazuje na ciążę. Ciążę podejrzewamy, kiedy jest więcej niż 16 wyższych temperatur. Ale to też nie pewnik.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Aga1984 wrote:Wiecie co ja już swiruje boli mnie lewa strona (jajnik?) I myślę, że to może ciąża pozamaciczna 🙁
Aga1984 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Aga1984 wrote:Kasia oby tak było😊 ja zawsze wszystko bardzo przeżywam i rozkminiam na 100 sposobów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 20:24
Aga1984 lubi tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny coś ostatnio wieje tu pesymizmem... czemu my kobiety nie potrafimy się cieszyć z tego, ze po tylu staraniach w końcu udało się zajść w ciąże, tylko doszukujemy się podejrzanych objawów? Powiem Wam jedno: to, ze będziecie się zamartwiać, nie sprawi, że w przypadku poronienia, komplikacji będziecie się czuć lepiej, bo uważam, ze na takie rzeczy, człowiek nie jest w stanie się przygotować...
Wiec zamiast się stresować, to cieszcie się tym stanem, bo tak jak było już tu wcześniej napisane, niejedna z dziewczyn chciałaby być na Waszym miejscu... wiem, ze jest wolność słowa, sama z tego właśnie korzystam, ale może przenieśmy nasze „stresy” na jakiś inny wątek, a zostawmy tu przestrzeń na pozytywne myślenie dla dziewczyn, które się starają...
✌🏻✌🏻pola89, mother84, Ignissa, Dzastina, Emrica, AdelaX lubią tę wiadomość
-
evs6 wrote:Kurde dziewczyny coś ostatnio wieje tu pesymizmem... czemu my kobiety nie potrafimy się cieszyć z tego, ze po tylu staraniach w końcu udało się zajść w ciąże, tylko doszukujemy się podejrzanych objawów? Powiem Wam jedno: to, ze będziecie się zamartwiać, nie sprawi, że w przypadku poronienia, komplikacji będziecie się czuć lepiej, bo uważam, ze na takie rzeczy, człowiek nie jest w stanie się przygotować...
Wiec zamiast się stresować, to cieszcie się tym stanem, bo tak jak było już tu wcześniej napisane, niejedna z dziewczyn chciałaby być na Waszym miejscu... wiem, ze jest wolność słowa, sama z tego właśnie korzystam, ale może przenieśmy nasze „stresy” na jakiś inny wątek, a zostawmy tu przestrzeń na pozytywne myślenie dla dziewczyn, które się starają...
✌🏻✌🏻Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kasia 1805 wrote:Ja również i dlatego nie mam ochoty przechodzić na fiolet bo tam strasznie panikuja i wszystko przeżywają 😱Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyKasia 1805 wrote:Ja również i dlatego nie mam ochoty przechodzić na fiolet bo tam strasznie panikuja i wszystko przeżywają 😱
Myslalam ze tylko ja tak mysle o fiolecie. I te porownania crl, tetna, brzuchow. Pozniej wielki szal z detektorami tetna plodu, z poduszkami do spania, teraz prenatalne, wyprawki, zaraz beda recenzje wozkow, smoczkow, butelek do karmienia i laktatorow. Nie wiem czemu ale mnie to teraz nie kreci. Moze te co zostana mamami po raz pierwszy maja inne podejscie do tematu. Ja tez w pierwzej ciąży chcialam juz teraz, zaraz po tescie miec wsxystko. A co do objawow tak-prawie wszystkie maja to samo.Ignissa, Kasia 1805, Emrica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutro bede miala usg i beda decydowac co dalej ze mna, moze znów zobacze dzidziusia, taki slodki jest. Po odstawieniu lekow brzuch znow boli ale juz nie tak. Dzis mam spowrotem no spe. Mam nadzieje ze jutro mnie wypuszcza do domku.
Moja mama wychwalila mojego meza ze zaradny, "jedzeniowo samo-wystarczalny" i jeszcze dziecko nakarmi. Bo dzwonila ze obiad przywiezie a on ze juz jedza, zrobili sobie. I corka tez jakos to znosi, wczoraj chciala do mnie jechac, wyciągnęła ubrania z szafki, w minute sie umyla, zjadla i gotowa do wyjazdu. Od wczoraj mam ludzi do pracy, piela moje truskawki, robota idzie (kasa tez ale nie ma wyjscia). Moze powoli wszystko wyjdzie na prosta.
Trzymajcie się cieplo w ten paskudny deszczowy dzien. 🤗Paula_071, Ignissa, pola89, Miodunka lubią tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Myslalam ze tylko ja tak mysle o fiolecie. I te porownania crl, tetna, brzuchow. Pozniej wielki szal z detektorami tetna plodu, z poduszkami do spania, teraz prenatalne, wyprawki, zaraz beda recenzje wozkow, smoczkow, butelek do karmienia i laktatorow. Nie wiem czemu ale mnie to teraz nie kreci. Moze te co zostana mamami po raz pierwszy maja inne podejscie do tematu. Ja tez w pierwzej ciąży chcialam juz teraz, zaraz po tescie miec wsxystko. A co do objawow tak-prawie wszystkie maja to samo.
Tez mysle, ze to kwestia pierwszej ciąży. Pamiętam, ze ja wyedy tez szalalam, porównywalam a jak mialam krwiak pod kosmówka, to już w ogóle byla panika na całego.
Teraz gdybym zaszla w ciąże, to nie potrzebuję recenzji, bo wiem co się u mnie sprawdzilo a co nie. Wózek mam po córce, stoi od 2 lat i czeka. Niby teraz bardziej podobają mi się inne ale jak sobie pomyslę, ze mam wydac tyle kasy, na to co mam, tylko trochę inne, to mi szkoda
Co do monitorów tętna, to nie kupowalam w 1 ciazy o teraz tez raczej nie będę szalała. Myślę, ze tylko by mnie to stresowalo. A gdyby się popsuł albo dzieciak zle by się ustawił i mie dalo by się wykryć tętna, to bym chyba zawalu dostała.Kasia 1805 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Iza i taki optymizm mi się podoba córka nie jest przecież małym bejbikiem i mąż na pewno sobie poradzi. Zresztą najważniejsza jest teraz ciąża i wszystko inne się ułoży.
U nas słońce, ale zimno. Nie wiem co tu dziś robić z małym. Mąż zaraz do pracy, a my poza krótkim spacerem to pewnie domu. Jeeeeny jutro powrót do pracy po 9 dniach wolnego 😂 chce mi się baaaardzo 😩
Powiem Wam, że wczoraj mieliśmy trzeci ♥️w cyklu, ale już byłam pewna że po owu i tak było fajnie wiedzieć, że robimy bo chcemy i mamy ochotę, a nie musimy.
Adelax, pap dzięki za info o klinice. Na razie jeszcze nie chcę, ale coś w tym jest, że człowiek się umówić i dobrze skorzystać nieraz nie może, bo ja tak miałam z druga ciąża przecież - klinika na połowę października, a tu z początkiem października pozytywny test,✌️😂
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza34 wrote:Jutro bede miala usg i beda decydowac co dalej ze mna, moze znów zobacze dzidziusia, taki slodki jest. Po odstawieniu lekow brzuch znow boli ale juz nie tak. Dzis mam spowrotem no spe. Mam nadzieje ze jutro mnie wypuszcza do domku.
Moja mama wychwalila mojego meza ze zaradny, "jedzeniowo samo-wystarczalny" i jeszcze dziecko nakarmi. Bo dzwonila ze obiad przywiezie a on ze juz jedza, zrobili sobie. I corka tez jakos to znosi, wczoraj chciala do mnie jechac, wyciągnęła ubrania z szafki, w minute sie umyla, zjadla i gotowa do wyjazdu. Od wczoraj mam ludzi do pracy, piela moje truskawki, robota idzie (kasa tez ale nie ma wyjscia). Moze powoli wszystko wyjdzie na prosta.
Trzymajcie się cieplo w ten paskudny deszczowy dzien. 🤗
Przytoczę Ci jedną historię, ALE NIE BIERZ WSZYSTKIEGO POD UWAGĘ, chodzi o samą pointe- miałam wspaniałą ciotke, która nigdy nigdzie nie pojechała na dłużej itp. bo mieli z wujkiem gospodarstwo, kilkanaście krów itp. I ona zawsze się bała że bez niej wujek sobie nie poradzi i w ogóle kto się tym wszystkim zajmie. Aż kilka lat temu wpadła w depresję i odebrała sobie życie i wujek został sam z tym wszystkim(co prawda ma 2dzieci ale oni poszli niedługo po tym na swoje) i pomimo że na początku było trochę ciężko, ale dał i daje sobie radę SAM, bez poczucia że ciotka jest gdzieś tam w szpitalu i za chwilę wróci. Także będzie dobrze, a i dzięki temu może i Twoja córka bardziej "dojrzeje" bo przecież nic się nie dzieje bez przyczyny 😉
-
Ignissa wrote:Tez mysle, ze to kwestia pierwszej ciąży. Pamiętam, ze ja wyedy tez szalalam, porównywalam a jak mialam krwiak pod kosmówka, to już w ogóle byla panika na całego.
Teraz gdybym zaszla w ciąże, to nie potrzebuję recenzji, bo wiem co się u mnie sprawdzilo a co nie. Wózek mam po córce, stoi od 2 lat i czeka. Niby teraz bardziej podobają mi się inne ale jak sobie pomyslę, ze mam wydac tyle kasy, na to co mam, tylko trochę inne, to mi szkoda
Co do monitorów tętna, to nie kupowalam w 1 ciazy o teraz tez raczej nie będę szalała. Myślę, ze tylko by mnie to stresowalo. A gdyby się popsuł albo dzieciak zle by się ustawił i mie dalo by się wykryć tętna, to bym chyba zawalu dostała.
-
nick nieaktualny
-
UlaFalka wrote:Hej dziewczyny, ja ciągle bez okresu, a to już ponad 2 tygodnie po spodziewanym terminie.
Przypomnę, że w ciąży nie jestem, a ponad tydzień temu byłam u gina, który powiedział, że miesiaczka będzie w ciągu tygodnia. Jednak nic z tego.
Zastanawiam się ile mam czekać przed kolejną wizyta u lekarza. Czy może czekać do terminu kolejnej spodziewanej miesiączki?
Czy któraś z was tak miała, że po prostu nie pojawiła się jedna miesiączka, a kolejna już była w terminie?
Ile najdłużej trwał wasz cykl? Czy miałyście w jakiś sposób wywoływaną miesiączkę?Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Kasia 1805 wrote:Ja to nawet na betę nie biegam bo i w sumie to nie mam za bardzo możliwości 🙂Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361